Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysysuncia wrote:Hej dziewczyny! mój termin to 23 kwietnia, więc jeszcze trochę przede mną. Ale czekam już na moją kochaną dziewczynkę
Będzie Karolinka. Jestem ze Śląska.
Opowiedz nam coś o sobie
Mój mąż się urodził 23 kwietnia i liczy na to że przeciągne z 17 kwietnia na 23 haha :p
W jakim mieście mieszkasz na śląsku? Też jestem ze śląska -
nick nieaktualny
-
Słyszałyście o książce o KP "Po prostu piersią"?
Chyba sobie zamówię, zachęcona recenzjami
http://dziulkacrew.pl/po-prostu-piersia/
http://zamotani.pl/po-prostu-piersia/ http://www.rozamarzy.com/po-prostu-piersia-co-zrobic-by-karmienie-sie-udalo/
W mojej ulubionej księgarni jest za 22 zł[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Ja biorę MagneB6 Max 2 razy dziennie, a jak jest gorszy dzień, to dodatkowo magnez musujący. Z witaminą B6 chodzi o to, że stosunkowo łatwo przedawkować, ale na pewno nie, jak się bierze zalecone dawki, także spokojnie
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Ja właśnie muszę brać czysty magnez, bo po magne B6 dostawałam biegunki, ale o tym już pisałam wcześniej.
Ja dzisiaj dużo jeździłam autem i jak w końcu wyszłam z tego auta to mi się Synuś tak wypiął, że najpierw bolało mnie w tym miejscu, w którym się wypinał, a potem zabolał mnie cały brzuchna szczęście po 1 minucie mi przeszło. Zresztą zauważyłam, że zaczyna mi się robić co raz mniej wygodnie w momencie, gdy on się wypina jakoś mocniej
no i moje dziecko preferuje głównie prawą stronę brzucha, podejrzewam, że to dlatego, że śpię głównie na lewym boku.
-
sysuncia wrote:Hej dziewczyny! mój termin to 23 kwietnia, więc jeszcze trochę przede mną. Ale czekam już na moją kochaną dziewczynkę
Będzie Karolinka. Jestem ze Śląska.
ania0141 -
Karolina_Ina wrote:Ja dzisiaj właśnie pytałam o te skurcze, bo u mnie one się pojawiły w sumie znikąd. To moja gin stwierdziła, że na tym etapie to jak najbardziej normalne, trzeba tylko szyjkę kontrolować. Generalnie, możemy mieć nawet do 10 skurczy w ciągu dnia, ale najważniejsze, to żeby nie było więcej niż 6 w ciągu godziny. A tak poza tym, jak są skurcze i nas boli trzeba brać no-spe. Ponieważ ja jestem antylekowa, to gin dodała, że lepiej zapobiegać niż później się martwić. O magnezie nic mi nie wspominała, więc w sumie nie wiem czy powinnam brać.ania0141
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Olina wrote:hej dziewczyny ja po usg okazało, że ze Oluś ma lekko powiekrzone miedniczki w obu nerkach 6-7 mm niby to w normnie, ale po porodzie mowiła, że trzeba bedzie to sprawdzić
troche mnie to posmuciło przyznam szczerze.
Do tego maly siedzi sobie, narazie nie ma mowy o porodzie naturalnym chyba, że jeszcze sie przekreci, w sumie jeszcze 2 tyg temu był juz glówka do dołu:(
ehhh nie wiem ta babka mowiła, żeby sie nie martwić, ale wiecie jak jest
z tego wszytskiego sie nie zapytałam ile wazy i mierzy, tak sie wystraszyłam , ze zapomniałam
Straciatellaa wrote:bierze któraś nospe? ja brałam w I trymestrze. Dziś mi twardnieje dość często brzuch, ale nie pamietam czy moge ja brać w III trymestrze? ;/Olina lubi tę wiadomość
-
paprotka30 wrote:A mi właśnie lekarz tez zalecał ten z b6 i sie tego trzymam.
-
Kinga. wrote:Mi lekarka zaleciła czysty magnez (Substancje czynne: cytrynian magnezu 9H2O, magnez-L-Glutamat Tetrahydrat • ATC-Codes: A12CC ),który mam brać 3x2 tabl, a jak miną twardnienia, to mogę zmniejszyć do 3x1
A brzuch od jakiegoś czasu mam cały czas twady (taki jakby mega wzdęty, że az ciężko sie oddycha) i to tak we wszystkich miejscach jest tak samo twardy, więc myślałam ze malej ciasno bo na razie przytyłam 5kg, więc sadzilam ze to normalne, bo skóra się słabo rozciąga