WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny Od dwóch dni po chodzeniu strasznie twardnieje mi brzuch az mnie boli a wieczorami boli mnie tak kręgosłup mocno i pachwiny :( dzisiaj leżę i sie nie ruszam. Widzę ze Wy tez macie takie twardnienia brzucha Hmm moze to faktycznie normalne. Wizytę Mam dopiero 11 lutego, No nic będe sie oszczędzać i obserwować. Wy tez dbajcie o siebie.

km5smg7yv4tozota.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Ina ,dzięki nawet nie wiedziałam,że tak jest twardnienie to twardnienie,gin pyta czy brzuch twardnieje ale nie pytał czy cały,czy po bokach itp.właśnie ze względu na szyjkę przyśpieszę sobie wizytę dla własnego spokoju...wybieram się zaraz na zakupy,zachaczę też pepco i rossmana i zobaczymy jak będę się potem czuła jak coś będzie nie tak to podjadę na ip i sprawdzę ale to ostateczność bo u nas zawsze zostawiają na oddział a ja bym nie chciała:(o 12 odbiorę wyniki z laboratorium zobaczymy co tam wyjdzie(mam nadzieję,że nic)

ania0141
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za noc... Przez tą szyjke chyba oszaleje. Do 3 w nocy Zuzia tak szalala że już sama nie wiedziałam czy to Ona czy mam takie skurcze... Dobrze ze w poniedziałek już mam wizytę to się może trochę uspkoje.
    Witaj sysuncia :-)

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Witaj, sysuncia - jak tylko znajdę chwilkę to dopiszę Cię do listy ;)

Szlag mnie jasny trafi z tym hostingiem!
    Znowu jebnęła się pierwsza stronka. Niestety nie dam rady dzisiaj tego zrobić bo mam gości ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z mamą na mini szopingu wyprzedażowym :D Kupiłam sobie dwie bluzki, jeszcze się mieszczę, a na wiosnę będą jak znalazł :D

ania0141 lubi tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jak tam Ilonka?
    Dorota, chyba mnie zaatakowała zbiorowa sugestia, bo po nocy mam wrażenie, że brzuch się obniżył.
    Wczoraj sobie sprawdzałam dłonią, jak któraś z Was napisała, i była pod pewnym kątem, a dziś kąt mniejszy, prawie płasko. Zdjęć nie będę porównywać, bo musiałabym mieć zawsze w tym samym miejscu i na tej samej wysokości, np. ze statywu, a takie z ręki wychodzą różnie. Mam nadzieję, że sobie tylko wkręcam.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Hej!
    Jak tam Ilonka?
    Dorota, chyba mnie zaatakowała zbiorowa sugestia, bo po nocy mam wrażenie, że brzuch się obniżył.
    Wczoraj sobie sprawdzałam dłonią, jak któraś z Was napisała, i była pod pewnym kątem, a dziś kąt mniejszy, prawie płasko. Zdjęć nie będę porównywać, bo musiałabym mieć zawsze w tym samym miejscu i na tej samej wysokości, np. ze statywu, a takie z ręki wychodzą różnie. Mam nadzieję, że sobie tylko wkręcam.
    Myślę że nie masz się czym martwić, rano brzuch zawsze jest trochę mniej napięty przez co może wydawać się mniejszy albo że jest niżej. Przez cały dzień jak się najemy to mamy na pewno inny kształt niż rano :-). Musiałabys porównywać o tej samej porze dnia.

Kajka lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakies cuda,cala noc ani jednego skurczu dzis juz tez nie,szyjka sie wydluza,moj lekarz w szoku,wychodze zaraz do domu,mam lezec brac magnez nospe i sie oszczedzac,najprawdopodobniej.przegielam w czwartek,faktyczniec caly dzien na nogach latalam,sprzatalam jak bym w ciazy nie byla...dzis czuje sie wysmienicie tylko,ze plecy bola,szyjka o pol cm juz sie wydluzyla,tak ze dziewczynki,checi mamy coraz wiecj a niestety sily mniej i trzeba uwazac ;)

jamniczakuchnia, ania0141, Dobson, Kajka, Olina, Lanusia93, Endzis, panda80, Rotenkopf lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    U mnie jakies cuda,cala noc ani jednego skurczu dzis juz tez nie,szyjka sie wydluza,moj lekarz w szoku,wychodze zaraz do domu,mam lezec brac magnez nospe i sie oszczedzac,najprawdopodobniej.przegielam w czwartek,faktyczniec caly dzien na nogach latalam,sprzatalam jak bym w ciazy nie byla...dzis czuje sie wysmienicie tylko,ze plecy bola,szyjka o pol cm juz sie wydluzyla,tak ze dziewczynki,checi mamy coraz wiecj a niestety sily mniej i trzeba uwazac ;)
    No to super wieści! Gratuluję poslusznej szyjki i cicho liczę że moje leżenie też nie pójdzie w las i poskutkuje :-).

ilonia1984 lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia super wieści fajnie, że Was wypuszczają teraz leżcie w domciu, masz rację teraz musimy się oszczędzać bo jak widać ta końcówka nie jest tak kolorowa jakby sie wydawało.

My dziś zamówiliśmy drzwi, w koncu zdecydowałam się też na komodę dla Maleńkiej już też zamówiona jeszcze dziś chcę zamówić łóżeczko i materacyk i dywanik i będzie wsio :-) jejku to już wszystko robi się tak realne, że cieszę się jak głupia ale też się boję :-)

Dziewczyny a zamawiałyscie może te materacyki lateksowe na all?? Bo ja chyba z tej firmy hevea zamowię a Wy jakie kupowałyście?

wiecznie lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam materac lateksowy z ikei, jestem bardzo zadowolona. Jest na prawdę porządny i wart kasy. Kurczę dziewczyny tylko jak wstaje to twardnieje mi brzuch i pachwiny tak bolą :( az sie boje co to bedzie w kojenych miesiącach ...

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ten z ikei ma atesty/certyfikaty pzh i indtytutu matki i dziecka ?? Bo ja na to patrzę i tylko te havea i janpol je mają

w57vyx8do68si190.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie ikei nie widzę takiej informacji wiec nie wie wiem.

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakie to wszystko jest trudne do ogarnięcia :-) za dużo tego jest kiedyś nie było takiego wyboru i też było dobrze :-) albo ja się za bardzo w to wszystko zagłębiam

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzeszę sobie... od kilku dni w moim domu prześladowała mnie coca-cola... dzisiaj już nie wytrzymałam i nalałam sobie solidną szklaneczkę, a do tego kawałek cytrynki ;) normalnie nie przepadam za colą, ale w ciąży jakoś wyjątkowo mi smakuje :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ale się jaram. Właśnie wróciliśmy z zakupow wyprawkowych, mamy już wszystko poza produktami do mycia i aptecznymi. I jest wózek i wszystko :D i znalazłam boską alternatywę dla szumisia, mianowicie szumiacego zolwia, który jest jeszcze lampką i projektorem na sufit. I jest śliczny i do przytulania. Wrzucę Wam zdjęcie jutro, bo już pojechał do Łodzi z pierwszą tura zakupów. Jestem przeszczesliwa i wreszcie spokojna, że mamy wyprawkę dopieta ;) Teraz jeszcze tylko ogarnięcie miejsca

wiecznie, ania0141, Funky09, Ameiva lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do materaca to kupiliśmy lateks-kokos z hevea. Bardzo porządnie sie prezentuje.

mania lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    A co do materaca to kupiliśmy lateks-kokos z hevea. Bardzo porządnie sie prezentuje.
    O to super to też go zamawiam właśnie o to mi chodziło :-)
    Gratuluję udanych zakupów!

w57vyx8do68si190.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uznalam ze kupie pianka-kokos najzwyklejszy materac ;) dzisiaj zmierzylam łóżeczko i okazało się że ma 140x70 myślałam ze ma wymiary "normalne" ;) dobrze ze wcześniej materac nie zamówiłam a i tak jeszcze z tym poczekam. No i oczywiście czeka mnie skrobanie i malowanie no ale co sie nie robi dla retro łóżeczka ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:53

‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ