Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robie zamowienie na gemini i wlasnie doznalam szoku, witaminy ktore ja kupuje za 37 zeta tam sa w regularnej cenie po 17 zl...cos czuje ze moja noga tam wiecej nie postanie... na pozostalych produktach tez sa roznice po kilka złotych ale az tyle sie nie spodziewalam
a swoja droga kompletuje to zamowienie od kilku dni bo ciagle mi sie cos przypomina i juz mam prawie 300 zł ;/
-
nick nieaktualny
-
Jamnicza oczywiscie te 300 zeta to nie tylko rzeczy dla malej tj wit K, D albo octanisept do pepuszka. Jak zobaczylam ze jest promocja na paste ktorej uzywamy albo krem dla mnie to sobie nie żałowałam
zrobilam tez zapasy soli fizjologicznej ktora idzie ostatnio u nas litrami do inhalacji albo np nurofenu bo tez byl o polowe tanszy niz w aptece pod domem no i jeszcze wiele innych pierdółek. Plus jest taki ze od 299 zl dostawa jest za darmoszke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 19:14
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Jejku te Wasze rozmowy o kg...strasznie nie lubię się ważyć. Staram się panować nad jedzeniem i zdrowo,ale i tak coś słodkiego zjem od czasu do czasu a pupa rośnie
jak urodze to zabieram się za chodakowska po kilku tygodniach
Gratuluję wizyt! Ja mam za tydzień w piątek i mam nadzieje,ze wodonercze się nie pogorszył... -
kamaaa wrote:Dziewczyny witam się i ja ze szpitalnego łóżka. Lekarka stwierdziła hipotrofie, Zuzia za mała o 4 tygodnie i wody na granicy. Lekarz w szpitalu mnie zbadał i jego zdaniem wszystko ok, hipotrofi nie ma. Już sama nie wiem w co wierzyć. Staram się być dobrej myśli, zobaczymy co jutro powiedzą. Zostaje tydzień na obserwacji...
Tydzień- długo. Trzymamy kciuki żeby nie było żadnej hipotrofii, tylko jakaś zwykła pomyłka :* Odpoczywają, czytaj książki, no niedługo będzie to miłym wspomnieniemAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Ja po zakupach w rossmanie. Jeszcze tylko gemini i myślę że mam wszystko - yeah.
Ważyłam się dziś z ciekawości bo wizyta za tydzień i przytylam tylko 200g w miesiącbrzuch rośnie więc mam nadzieję ze wszystko z mala ok. Najlepsze jest to, ze ciągle jem. Nawet o 2 w nocy potrafię wciągnąć dwie bułki.
-
Z dnia na dzień jest coraz lepiej i mam nadzieje ze będziemy się przekonywać i mieszkać tam jak przedtem. Alarmu nie mamy,mieszkamy praktycznie w lesie wiec zanim sygnał by się dostał do centrali i tak stałoby się co się stało , mieliśmy psy , lecz na to tez znaleźli sposób .. ehh
Co do wagi ja od początku ciąży mam +0,6 kg , ginka krzyczy trochę na mnie ale ja totalnie nie mam apetytu i większość rzeczy po prostu mnie odrzuca -
Wlasnie wyszlam od gina (1,5h spoznienia
) Maly wazy 1400g wszystko z nim dobrze, niestety odwrocil sie pupa i w tej chwili ulozony jest miednicowo, ale ma jeszcze troche czasu na przekrecenie
szyjka 4cm bez rozwarcia. Buzke zaslanial raczkami i nozkami jednoczesnie! ale mam zdjecie raczek i stopek
paprotka30, Endzis, Dobson, jamniczakuchnia, fabdorota, Andrea20, Funky09, Aleksandrakili, _Saszka_, mania, wiecznie, ania0141, panda80, Lanusia93, Larisa, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
Wpadłam na chwilkę, żeby powiedzieć, że u nas ok. Mała jest drobniutka. Waży 1200g. Wagowo jest tydzień do tyłu, rozmiarowo kalendarzowo. Mam nadzieję, że do kolejnej wizyty przybierze prawidłowo na wadze
za 3 tygodnie zrobimy ost usg anatomii
wiecznie, Endzis, jamniczakuchnia, Andrea20, Funky09, Aleksandrakili, _Saszka_, mania, ania0141, malala, panda80, Olina, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
Jeśli Chodzi o pomiar szyjki to moja lekarka badala mnie tylko ginekologicznie a ta nowa lekarka badala i tak i przez usg dopochwowo i mówiła że w badaniu faktycznie wydaje się krótka ale na usg widać że jest skrecona pod kątem prostym i w sumie jest dużo dluzsza
.
Tydzień długo i szczerze nie uśmiecha mi się to, leżeć to w domu równie dobrze mogłabym no ale te ktg rekompensuje wszystko.
Jeśli chodzi o kąpiel dzieciaczka to kupiłam żel z hippa. Reszta kosmetyków to krem na oparzenia z hippa i olej kokosowy.
-
Wiolcia1405 wrote:Z dnia na dzień jest coraz lepiej i mam nadzieje ze będziemy się przekonywać i mieszkać tam jak przedtem. Alarmu nie mamy,mieszkamy praktycznie w lesie wiec zanim sygnał by się dostał do centrali i tak stałoby się co się stało , mieliśmy psy , lecz na to tez znaleźli sposób .. ehh
Co do wagi ja od początku ciąży mam +0,6 kg , ginka krzyczy trochę na mnie ale ja totalnie nie mam apetytu i większość rzeczy po prostu mnie odrzuca
niby masz racje z tym alarmem, jak się mieszka gdzieś na lekkim odludziu, ale może sama informacja o monitoringu i alarmie działa odstraszająco? A i Wy może czulibyście się bezpieczniej?
Przytyłaś tyle co nic praktycznie, ale przy takich stresach to ja się wcale nie dziwię.
Kamaa, a mówili Ci ile waży orientacyjnie twój maluch? Rzeczywiście mało? -
Jaskra najpierw niecałe kilo a później w szpitalu 1200g więc duża rozbieżność. Chcą porównać za tydzień ile jej przybędzie i wtedy zdecydują co dalej...
Gratuluję kolejnych pozytywnych informacji z wizyt:-).
Wiolcia podziwiam za odwagę, ja to bym tam już raczej nie wróciła ale ze mnie straszny strachliwiec. -
nick nieaktualnyGratuluję udanych wizyt
Ja wizytuje w czwartek i już się doczekać nie mogę
Kama trzymaj się dzielniemaluszek napewno podrośnie i będzie wszystko dobrze
Jesteś pod obserwacją więc się nie stresuj
Przełamałam się i zaczęłam oglądać ten program na ipla.pl z porodamimatko rycze jak bóbr :p ale wiecie co! Coraz bardziej przekonuje mnie poród naturalny
i po obejrzeniu kilku odcinków w ogóle się nie boje już i nie stresuje na myśl o porodzie
Fajny ten program