WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie zamowienie na gemini i wlasnie doznalam szoku, witaminy ktore ja kupuje za 37 zeta tam sa w regularnej cenie po 17 zl...cos czuje ze moja noga tam wiecej nie postanie... na pozostalych produktach tez sa roznice po kilka złotych ale az tyle sie nie spodziewalam :) a swoja droga kompletuje to zamowienie od kilku dni bo ciagle mi sie cos przypomina i juz mam prawie 300 zł ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam dla Michała już chyba nic nie muszę kupić :P Jeszcze tylko podgrzewacz został do kupienia i pierdoły typu termometr do wanienki. Zaszalałam na stronie Tołpy i kupiłam sobie trochę mazideł :P Mąż mnie zabije.

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamnicza oczywiscie te 300 zeta to nie tylko rzeczy dla malej tj wit K, D albo octanisept do pepuszka. Jak zobaczylam ze jest promocja na paste ktorej uzywamy albo krem dla mnie to sobie nie żałowałam :) zrobilam tez zapasy soli fizjologicznej ktora idzie ostatnio u nas litrami do inhalacji albo np nurofenu bo tez byl o polowe tanszy niz w aptece pod domem no i jeszcze wiele innych pierdółek. Plus jest taki ze od 299 zl dostawa jest za darmoszke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 19:14

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poscieralam podłogi w domu i jestem w szoku bo pomimo trzech przystanków kręgosłup odpada... muszę odpocząć bo pod prysznicem nie wystroje... masakra... a gdzie jeszcze dwa miesiące...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=u3CKUQFRXDs

jakie fajne <3

Ameiva, Iwonkaaa lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=u3CKUQFRXDs

jakie fajne <3

Piękne...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku te Wasze rozmowy o kg...strasznie nie lubię się ważyć. Staram się panować nad jedzeniem i zdrowo,ale i tak coś słodkiego zjem od czasu do czasu a pupa rośnie ;) jak urodze to zabieram się za chodakowska po kilku tygodniach :)
    Gratuluję wizyt! Ja mam za tydzień w piątek i mam nadzieje,ze wodonercze się nie pogorszył...:/

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Dziewczyny witam się i ja ze szpitalnego łóżka. Lekarka stwierdziła hipotrofie, Zuzia za mała o 4 tygodnie i wody na granicy. Lekarz w szpitalu mnie zbadał i jego zdaniem wszystko ok, hipotrofi nie ma. Już sama nie wiem w co wierzyć. Staram się być dobrej myśli, zobaczymy co jutro powiedzą. Zostaje tydzień na obserwacji...

Tydzień- długo. Trzymamy kciuki żeby nie było żadnej hipotrofii, tylko jakaś zwykła pomyłka :* Odpoczywają, czytaj książki, no niedługo będzie to miłym wspomnieniem :P

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zakupach w rossmanie. Jeszcze tylko gemini i myślę że mam wszystko - yeah.

Ważyłam się dziś z ciekawości bo wizyta za tydzień i przytylam tylko 200g w miesiąc :/ brzuch rośnie więc mam nadzieję ze wszystko z mala ok. Najlepsze jest to, ze ciągle jem. Nawet o 2 w nocy potrafię wciągnąć dwie bułki.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny czy były jakieś wieści od PUCEK?

pucek lubi tę wiadomość

ania0141
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    .... a gdzie jeszcze dwa miesiące...
    To ostatnio dość często używany zwrot przeze mnie ;)

Kama oby wszystko było ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 20:47

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dnia na dzień jest coraz lepiej i mam nadzieje ze będziemy się przekonywać i mieszkać tam jak przedtem. Alarmu nie mamy,mieszkamy praktycznie w lesie wiec zanim sygnał by się dostał do centrali i tak stałoby się co się stało , mieliśmy psy , lecz na to tez znaleźli sposób .. ehh

Co do wagi ja od początku ciąży mam +0,6 kg , ginka krzyczy trochę na mnie ale ja totalnie nie mam apetytu i większość rzeczy po prostu mnie odrzuca :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wyszlam od gina (1,5h spoznienia ;) ) Maly wazy 1400g wszystko z nim dobrze, niestety odwrocil sie pupa i w tej chwili ulozony jest miednicowo, ale ma jeszcze troche czasu na przekrecenie ;) szyjka 4cm bez rozwarcia. Buzke zaslanial raczkami i nozkami jednoczesnie! ale mam zdjecie raczek i stopek <3

paprotka30, Endzis, Dobson, jamniczakuchnia, fabdorota, Andrea20, Funky09, Aleksandrakili, _Saszka_, mania, wiecznie, ania0141, panda80, Lanusia93, Larisa, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kredeczka :) a w ktorym tygodniu dokladnie jestes?

• agulas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na chwilkę, żeby powiedzieć, że u nas ok. Mała jest drobniutka. Waży 1200g. Wagowo jest tydzień do tyłu, rozmiarowo kalendarzowo. Mam nadzieję, że do kolejnej wizyty przybierze prawidłowo na wadze :) za 3 tygodnie zrobimy ost usg anatomii :)

wiecznie, Endzis, jamniczakuchnia, Andrea20, Funky09, Aleksandrakili, _Saszka_, mania, ania0141, malala, panda80, Olina, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczka gratulacje pomyslnej wizyty.

Trochę mnie wnerwia że u nas nie podają szacunkowej wagi dziecka, nawet nie wiem ile ma :/ w połowie lutego mam kolejne usg zapytam się dlaczego nie mówią tej informacji.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli Chodzi o pomiar szyjki to moja lekarka badala mnie tylko ginekologicznie a ta nowa lekarka badala i tak i przez usg dopochwowo i mówiła że w badaniu faktycznie wydaje się krótka ale na usg widać że jest skrecona pod kątem prostym i w sumie jest dużo dluzsza :-).
    Tydzień długo i szczerze nie uśmiecha mi się to, leżeć to w domu równie dobrze mogłabym no ale te ktg rekompensuje wszystko :-).
    Jeśli chodzi o kąpiel dzieciaczka to kupiłam żel z hippa. Reszta kosmetyków to krem na oparzenia z hippa i olej kokosowy :-).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Z dnia na dzień jest coraz lepiej i mam nadzieje ze będziemy się przekonywać i mieszkać tam jak przedtem. Alarmu nie mamy,mieszkamy praktycznie w lesie wiec zanim sygnał by się dostał do centrali i tak stałoby się co się stało , mieliśmy psy , lecz na to tez znaleźli sposób .. ehh

Co do wagi ja od początku ciąży mam +0,6 kg , ginka krzyczy trochę na mnie ale ja totalnie nie mam apetytu i większość rzeczy po prostu mnie odrzuca :(

niby masz racje z tym alarmem, jak się mieszka gdzieś na lekkim odludziu, ale może sama informacja o monitoringu i alarmie działa odstraszająco? A i Wy może czulibyście się bezpieczniej?

Przytyłaś tyle co nic praktycznie, ale przy takich stresach to ja się wcale nie dziwię.

Kamaa, a mówili Ci ile waży orientacyjnie twój maluch? Rzeczywiście mało?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra najpierw niecałe kilo a później w szpitalu 1200g więc duża rozbieżność. Chcą porównać za tydzień ile jej przybędzie i wtedy zdecydują co dalej...
    Gratuluję kolejnych pozytywnych informacji z wizyt:-).
    Wiolcia podziwiam za odwagę, ja to bym tam już raczej nie wróciła ale ze mnie straszny strachliwiec.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) Ja wizytuje w czwartek i już się doczekać nie mogę :)

Kama trzymaj się dzielnie :) maluszek napewno podrośnie i będzie wszystko dobrze :) Jesteś pod obserwacją więc się nie stresuj :)

Przełamałam się i zaczęłam oglądać ten program na ipla.pl z porodami :) matko rycze jak bóbr :p ale wiecie co! Coraz bardziej przekonuje mnie poród naturalny ;) i po obejrzeniu kilku odcinków w ogóle się nie boje już i nie stresuje na myśl o porodzie :) Fajny ten program :)

‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ