X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie zamowienie na gemini i wlasnie doznalam szoku, witaminy ktore ja kupuje za 37 zeta tam sa w regularnej cenie po 17 zl...cos czuje ze moja noga tam wiecej nie postanie... na pozostalych produktach tez sa roznice po kilka złotych ale az tyle sie nie spodziewalam :) a swoja droga kompletuje to zamowienie od kilku dni bo ciagle mi sie cos przypomina i juz mam prawie 300 zł ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam dla Michała już chyba nic nie muszę kupić :P Jeszcze tylko podgrzewacz został do kupienia i pierdoły typu termometr do wanienki. Zaszalałam na stronie Tołpy i kupiłam sobie trochę mazideł :P Mąż mnie zabije.

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamnicza oczywiscie te 300 zeta to nie tylko rzeczy dla malej tj wit K, D albo octanisept do pepuszka. Jak zobaczylam ze jest promocja na paste ktorej uzywamy albo krem dla mnie to sobie nie żałowałam :) zrobilam tez zapasy soli fizjologicznej ktora idzie ostatnio u nas litrami do inhalacji albo np nurofenu bo tez byl o polowe tanszy niz w aptece pod domem no i jeszcze wiele innych pierdółek. Plus jest taki ze od 299 zl dostawa jest za darmoszke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 19:14

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poscieralam podłogi w domu i jestem w szoku bo pomimo trzech przystanków kręgosłup odpada... muszę odpocząć bo pod prysznicem nie wystroje... masakra... a gdzie jeszcze dwa miesiące...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=u3CKUQFRXDs

jakie fajne <3

Ameiva, Iwonkaaa lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    https://www.youtube.com/watch?v=u3CKUQFRXDs

jakie fajne <3

Piękne...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku te Wasze rozmowy o kg...strasznie nie lubię się ważyć. Staram się panować nad jedzeniem i zdrowo,ale i tak coś słodkiego zjem od czasu do czasu a pupa rośnie ;) jak urodze to zabieram się za chodakowska po kilku tygodniach :)
    Gratuluję wizyt! Ja mam za tydzień w piątek i mam nadzieje,ze wodonercze się nie pogorszył...:/

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Dziewczyny witam się i ja ze szpitalnego łóżka. Lekarka stwierdziła hipotrofie, Zuzia za mała o 4 tygodnie i wody na granicy. Lekarz w szpitalu mnie zbadał i jego zdaniem wszystko ok, hipotrofi nie ma. Już sama nie wiem w co wierzyć. Staram się być dobrej myśli, zobaczymy co jutro powiedzą. Zostaje tydzień na obserwacji...

Tydzień- długo. Trzymamy kciuki żeby nie było żadnej hipotrofii, tylko jakaś zwykła pomyłka :* Odpoczywają, czytaj książki, no niedługo będzie to miłym wspomnieniem :P

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zakupach w rossmanie. Jeszcze tylko gemini i myślę że mam wszystko - yeah.

Ważyłam się dziś z ciekawości bo wizyta za tydzień i przytylam tylko 200g w miesiąc :/ brzuch rośnie więc mam nadzieję ze wszystko z mala ok. Najlepsze jest to, ze ciągle jem. Nawet o 2 w nocy potrafię wciągnąć dwie bułki.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny czy były jakieś wieści od PUCEK?

pucek lubi tę wiadomość

ania0141
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    .... a gdzie jeszcze dwa miesiące...
    To ostatnio dość często używany zwrot przeze mnie ;)

Kama oby wszystko było ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 20:47

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dnia na dzień jest coraz lepiej i mam nadzieje ze będziemy się przekonywać i mieszkać tam jak przedtem. Alarmu nie mamy,mieszkamy praktycznie w lesie wiec zanim sygnał by się dostał do centrali i tak stałoby się co się stało , mieliśmy psy , lecz na to tez znaleźli sposób .. ehh

Co do wagi ja od początku ciąży mam +0,6 kg , ginka krzyczy trochę na mnie ale ja totalnie nie mam apetytu i większość rzeczy po prostu mnie odrzuca :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wyszlam od gina (1,5h spoznienia ;) ) Maly wazy 1400g wszystko z nim dobrze, niestety odwrocil sie pupa i w tej chwili ulozony jest miednicowo, ale ma jeszcze troche czasu na przekrecenie ;) szyjka 4cm bez rozwarcia. Buzke zaslanial raczkami i nozkami jednoczesnie! ale mam zdjecie raczek i stopek <3

paprotka30, Endzis, Dobson, jamniczakuchnia, fabdorota, Andrea20, Funky09, Aleksandrakili, _Saszka_, mania, wiecznie, ania0141, panda80, Lanusia93, Larisa, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kredeczka :) a w ktorym tygodniu dokladnie jestes?

• agulas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na chwilkę, żeby powiedzieć, że u nas ok. Mała jest drobniutka. Waży 1200g. Wagowo jest tydzień do tyłu, rozmiarowo kalendarzowo. Mam nadzieję, że do kolejnej wizyty przybierze prawidłowo na wadze :) za 3 tygodnie zrobimy ost usg anatomii :)

wiecznie, Endzis, jamniczakuchnia, Andrea20, Funky09, Aleksandrakili, _Saszka_, mania, ania0141, malala, panda80, Olina, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredeczka gratulacje pomyslnej wizyty.

Trochę mnie wnerwia że u nas nie podają szacunkowej wagi dziecka, nawet nie wiem ile ma :/ w połowie lutego mam kolejne usg zapytam się dlaczego nie mówią tej informacji.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli Chodzi o pomiar szyjki to moja lekarka badala mnie tylko ginekologicznie a ta nowa lekarka badala i tak i przez usg dopochwowo i mówiła że w badaniu faktycznie wydaje się krótka ale na usg widać że jest skrecona pod kątem prostym i w sumie jest dużo dluzsza :-).
    Tydzień długo i szczerze nie uśmiecha mi się to, leżeć to w domu równie dobrze mogłabym no ale te ktg rekompensuje wszystko :-).
    Jeśli chodzi o kąpiel dzieciaczka to kupiłam żel z hippa. Reszta kosmetyków to krem na oparzenia z hippa i olej kokosowy :-).

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Z dnia na dzień jest coraz lepiej i mam nadzieje ze będziemy się przekonywać i mieszkać tam jak przedtem. Alarmu nie mamy,mieszkamy praktycznie w lesie wiec zanim sygnał by się dostał do centrali i tak stałoby się co się stało , mieliśmy psy , lecz na to tez znaleźli sposób .. ehh

Co do wagi ja od początku ciąży mam +0,6 kg , ginka krzyczy trochę na mnie ale ja totalnie nie mam apetytu i większość rzeczy po prostu mnie odrzuca :(

niby masz racje z tym alarmem, jak się mieszka gdzieś na lekkim odludziu, ale może sama informacja o monitoringu i alarmie działa odstraszająco? A i Wy może czulibyście się bezpieczniej?

Przytyłaś tyle co nic praktycznie, ale przy takich stresach to ja się wcale nie dziwię.

Kamaa, a mówili Ci ile waży orientacyjnie twój maluch? Rzeczywiście mało?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra najpierw niecałe kilo a później w szpitalu 1200g więc duża rozbieżność. Chcą porównać za tydzień ile jej przybędzie i wtedy zdecydują co dalej...
    Gratuluję kolejnych pozytywnych informacji z wizyt:-).
    Wiolcia podziwiam za odwagę, ja to bym tam już raczej nie wróciła ale ze mnie straszny strachliwiec.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) Ja wizytuje w czwartek i już się doczekać nie mogę :)

Kama trzymaj się dzielnie :) maluszek napewno podrośnie i będzie wszystko dobrze :) Jesteś pod obserwacją więc się nie stresuj :)

Przełamałam się i zaczęłam oglądać ten program na ipla.pl z porodami :) matko rycze jak bóbr :p ale wiecie co! Coraz bardziej przekonuje mnie poród naturalny ;) i po obejrzeniu kilku odcinków w ogóle się nie boje już i nie stresuje na myśl o porodzie :) Fajny ten program :)

‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ