WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba powoli dojrzewam i w ciąg kilku dni ruszę z praniem ciuszków. póki co leżą w szafie od rozm 56-68 ale nie wyprane, podobnie pieluchy, ręczniczki, kocyki, rożek, wszelkie zdejmowalne elementy z wózka i leżaczka. trochę tego jest!
    ale chyba nie będe prasowała, nie moge ustać, Teściowa się zaoferowała, że wpadnie i pomoże więc raczej nie będe protestować :)

Kinga ja bankructwo tez niedługo ogłoszę :P wczoraj byli u nas elektrycy, za zamontowanie 13 lamp policzyli 450zł, za kilka dni przyjedzie facet montowac balustradę na schodach, jemu też trzeba zapłacić sporo, w sklepie czeka do odbioru fotelik i adaptery do wózka do zapłaty na miejscu :P a ja jeszcze mam plan kilka rzeczy pozamawiać między innymi na allegro. nie wiem skąd brać na to pieniądze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:30

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tej nocy miałam strasznie dużo razy wypukły brzuch z jednej strony. Raz po prawej raz po lewej a czasem caly. Myślałam że to miloszek ale czytałam że to skurcze macicy ;/ dziś się poobserwuje jak to się powtórzy z taką częstotliwością to chyba lekarz?? Czy to jednak mogły być wypinki małego?

f2wlcbxmqludqper.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dawno nic nie pisałam, ale podczytuję Was w wolnej chwili. Widzę, że większość z Was ma już wyprawkę prawie gotową. U nas jeszcze z tym kiepsko, ale wczoraj kupiliśmy wózek :D Zdecydowaliśmy się na Baby Design lupo comfort bo był w smyku w b. dobrej cenie (1250 za 2w1), a przeszperałam internet wzdłuż i wszerz i zdecydowana wiekszość opinii jest bardzo dobra :) Kupiłam też chustę do noszenia Little Frog. Mam nadzieję, że mój maleńki polubi chustowanie.

Dziś może wezmę się za zamawianie drobniejszych rzeczy. Mam więcej czasu bo przeziębiłam się i zostałam od wczoraj w domu. Ale czuję się średnio :/ Nie mam gorączki, temperatura ciała ledwo 36,4, w domu też nie ma równikowych upałów a pocę się w nocy jak szczur. A jeszcze ostatnio cieszyłam się, że mnie w tym roku przeziębienie omija, bo zawsze raz lub 2 chorowałam w sezonie zimowym.

A co do wagi to ja niestety też będe chyba w czołówce, do połowy listopada przytyłam 2,5 kilo a teraz już prawie 11 na plusie :/ No ale nie ograniczam się z jedzeniem, a słodycze wchodzą same ;)

Larisa, Rotenkopf lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wadze mam już +10 ale u mnie oznacza to 5 z przodu ;)

Drogie Ciocie oto Maksiu:
    74446631288a0ae1med.jpg

i jego stópki:
    dee3dc702ebb78f8med.jpg

malala, agulas, fabdorota, Endzis, ania0141, _Saszka_, jamniczakuchnia, Mynia, Olina, Dobson, Andrea20, Aleksandrakili, wiecznie, Anastazjaaa, Ameiva, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) My dziś wyspane :) Co do ruchów, to wcześniej porownywalam Polke do osmiornicy: tlukla wszędzie i mocno, a teraz to taki sennie przyciągający się leniwiec. Pewnie by chciała pokopac, ale jak, skoro tak ciasno u mamy;)

jaskra lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie...
    Pamiętacie pisałam Wam ostatnio że wybrałam się do endokrynologa sprawdzić ten mój guzek na tarczycy, dał mi wtedy skierowanie na badanie krwi i [pytałam swojego gina czy mógłby mi przepisać te skierowanie żebym nie musiała płacić za tą krew to wiecie co powiedział?
    Że on mnie nie leczy endokrynologicznie i nie może tego zrobić bo musiałby za to zapłacić :O coś mi tu śmierdzi, tak samo czaruje mnie jak z tym zwolnieniem leżącym że innego nie może niby wypisać bo nikt mi nie uwierzy że mogę chodzć tyle czasu a do pracy nie pfff...
    Ogólnie chodzę do niego niby prywatnie ale wizyta odbywa się na takiej zasadzie że jak przychodzę na wizytę to dopiero na końcu jak pytam "ile płacę" od do mnie za każdym praktycznie razem "to ty mi płacisz? to chodź zrobimy jeszcze usg" więc tylko tym się rozni że usg jest tak jakby dodatkowo wtedy na każdej wizycie... ale badania krwi które on mi zleca są na nfz.

Moje wyniki krwi które zlecił mi endokrynolog, wczoraj odebrałam:
    TSH 0,53
    p.ciała anty TPO 0,8
    anty-Tg <10.00 IU/ml

Co sądzicie? Bo dla mnie to czarna magia, niby mieści się w normach ale czytałam troche w necie i już sama nie wiem.

W poniedziałek idę do endo i prawdopodobnie zrobi mi też biopsję tego guzka.

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa mam wyniki morfologii i hemoglobina z 11,4 podniosła się do 12,6 to lepiej niż na początku ciąży :) super cieszę się że tabletki i dieta pomogly :):)

malala, Dobson, Endzis, kredeczka91, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czytałyście ? Kupiłam sobie bo już nie wiem co mam ze.sobą zrobić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 07:22

28latkaa lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być fajna :) tylko się nie przestrasz macierzyństwa :p. Ja niestety nie mam czasu na nudę... codziennie ogarniam jedno pomieszczenie w domu tzn papiery dokumenty itp. Piore pościele i poszewki na materace porządki w ubraniach itp. Nie chcę mi się ale uzbierało się tego wszystkiego...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Cześć mamusie...
    Pamiętacie pisałam Wam ostatnio że wybrałam się do endokrynologa sprawdzić ten mój guzek na tarczycy, dał mi wtedy skierowanie na badanie krwi i [pytałam swojego gina czy mógłby mi przepisać te skierowanie żebym nie musiała płacić za tą krew to wiecie co powiedział?
    Że on mnie nie leczy endokrynologicznie i nie może tego zrobić bo musiałby za to zapłacić :O coś mi tu śmierdzi, tak samo czaruje mnie jak z tym zwolnieniem leżącym że innego nie może niby wypisać bo nikt mi nie uwierzy że mogę chodzć tyle czasu a do pracy nie pfff...
    Ogólnie chodzę do niego niby prywatnie ale wizyta odbywa się na takiej zasadzie że jak przychodzę na wizytę to dopiero na końcu jak pytam "ile płacę" od do mnie za każdym praktycznie razem "to ty mi płacisz? to chodź zrobimy jeszcze usg" więc tylko tym się rozni że usg jest tak jakby dodatkowo wtedy na każdej wizycie... ale badania krwi które on mi zleca są na nfz.

Moje wyniki krwi które zlecił mi endokrynolog, wczoraj odebrałam:
    TSH 0,53
    p.ciała anty TPO 0,8
    anty-Tg <10.00 IU/ml

Co sądzicie? Bo dla mnie to czarna magia, niby mieści się w normach ale czytałam troche w necie i już sama nie wiem.

W poniedziałek idę do endo i prawdopodobnie zrobi mi też biopsję tego guzka.
    mysle, ze masz wyniki całkiem okej, ale podpytaj lekarza czy tsh nie jest za niskie, zalezy jakie miałas wczesniej bo juz nie pamietam??

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Może być fajna :) tylko się nie przestrasz macierzyństwa :p. Ja niestety nie mam czasu na nudę... codziennie ogarniam jedno pomieszczenie w domu tzn papiery dokumenty itp. Piore pościele i poszewki na materace porządki w ubraniach itp. Nie chcę mi się ale uzbierało się tego wszystkiego...
    haha teraz to już za późno :) już bać się nie mogę :)
    ja mam raczej posprzątane właśnie... jestem na bieżąco bo jestem na l4 od początku a teraz i tak nie mogę za wiele zrobić bo zaraz brzucho twardy...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znowu syndrom wicia gniazda - non stop coś sprzątam, układam, piorę... Jak taka kura :p

Iwonkaaa, Andrea20 lubią tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była praca studia i cora plus ukochany od czasu do czasu i gotowanie a na ł4 poszłam od grudnia ale byłam jakaś nie do życia i poprostu mi się nie chciało a teraz chce tak porobić żeby tylko w marcu z mama ogarnąć okna firanki i jak będę w szpitalu to kochany kurze przed naszym powrotem zetrzeć i tyle... po studiach pełno papierów itp. teraz mam przypływ energii... chociaż nie mogę długo stać bo mi słabo i brzuch boli ale powoli robię...takie w zasadzie wiosenne porządki :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    mysle, ze masz wyniki całkiem okej, ale podpytaj lekarza czy tsh nie jest za niskie, zalezy jakie miałas wczesniej bo juz nie pamietam??
    Wcześniej nie miałam badanego, ginekolog prowadzący ciążę mi nie zlecił tych badań w ogóle.

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś wyspałam, jak miło... Nawet z tej okazji zrobiłam sobie pierwsze brzuszkowe zdjęcie :D Ale widoku swojej zapuchniętej twarzy z rana Wam oszczędziłam :D Tłuste plecki all the way :D
    6zu61y.jpg

28latkaa, karolajna91, Endzis, wiecznie, Andrea20, Aleksandrakili, Funky09, jamniczakuchnia, kredeczka91, jaskra, agulas, Justyna Es, ania0141, mania, malala, Olina, Ameiva, _Saszka_, Rotenkopf, Lanusia93, Larisa lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:56

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A jaki masz przedział referencyjny przy TSH? Jeżeli nie jesteś poniżej minimum, to jest ok. Jeżeli jesteś poniżej to możesz mieć nadczynność, ale podobno samo TSH w ciąży nie jest wiarygodne. Powinnaś też zrobić FT4.
    Z tego co zdążyłam się zorientować (a leczę się od niedawna) idealne TSH to w okolicach 1. Te przeciwciała masz chyba w porządku (nie podałaś referencji), a to oznacza, że nie masz żadnej choroby autoimmunologicznej.
    przy TSH mam 0,25-5,00 wart.ref.
    TPO 0-8
    anty Tg - 0,00-115,00
    wynika z tego wszystko mam jakieś bardzo niskie, ale jednak w normie.

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson piękny brzusio... i piękna karnacja... Ja jestem sino biała :( a plecy mam o wiele bardziej pofaldowane :) ale nad ciałem będę pracować po porodzie... jutro wizyta :):):):):):):) i obiecuję że będę przodiwnica w kwestii dodatkowych kg ;)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:56

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, ja tez ruszylam z porzadkowaniem, praniem rzeczy dla maluszka, cieszę się ze jeszcze nie robiłam zamówienia na Gemini bo wczoraj byliśmy w Auchanie i była promocja na pampersy premium care 88 sztuk za 43 zł a na Gemini 57 zł, tak samo proszki lovela 1,8 kg za niecałe 22zl a na Gemini 26zl niby nie ma dużej różnicy ale zawsze parę zł na cos innego :D

Co do leżenia to mój mały nie robi mi żadnych sprzeciwów chyba się przyzwyczaił ze w nocy kilka razy zmieniam pozycje, jak się wymiana nóżkami to czuje od razu po dwóch stronach brzucha, czasami tak się wypina ze nie mogę oddechu złapać, a jak ma czkawke (a ma kilka razy dziennie) to czuje go w kości ogonowej :D

Kredeczka śliczny maluszek :)
    Dobson piękny brzusio :)
    Gratuluje wszystkich wizyt :)
    Trzymam kciuki za szpitalne dziewczyny :)

kredeczka91 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ