WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    Karolajna szczerze to ja nie wiele ci pomogę bo sama mam ogromny problem z wyborem czegokolwiek.szczerze to każdy ma coś w sobie,mi podobają się te jasne,przemawia za nimi sezon letni,ciemne w upały-jakoś nie przemawiają...ale dla chłopca na pewno z granatem,jeżeli ze spacerówką i masz zamiar z niej korzystać to granat bo łapiesz się jesień zima...tyle może ci podpowiedzieć baba w ciąży wszystko i nic ale ja już tak mam...a wózek to poważna sprawa,ja ostatnio godzinę zastanawiałam się nad kolorem ręcznika dla małego
    Hahaha nic mi nie mów :D my jednak chyba wszystkie albo w większości tak mamy... całkowity brak zdecydowania :D mam nadzieje że to przejdzie po porodzie bo to strasznie utrudnia życie :)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:57

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wizytuję w piątek,brzuch mi się opuścił na milion%,chciałabym wytrwać do kwietnia ale obserwując siebie to dziękuję za każdy dzień...powiem wam szczerze że mam nadzieję że w piątek gin.mnie uspokoi,w ubiegłym tyg.miałam skurcze przez 3dni-nieregularne i takie w miarę,ale było kilka dni przerwy i wczoraj znowu się pojawiły,dzisiaj spokój.wieczorem wybrałam się do sklepu na osiedlu,myślałam,że do domu nie dojdę,mały tak mnie w szyjkę kopał,że nogi zaciskałam co krok,w nocy to samo-na szczęście dzisiaj kopie bezboleśnie,ale mówię wam w niektórych momentach miałam wrażenie że mi zaraz wypadnie albo wyjdzie jego nóżka,był tak nisko

ania0141

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Dokładnie... No cóż, tak sobie myślę, że szybciej urodzę niż mi wypłacą... Ciekawe czy potem macierzyński też będą mi tak opóźniać..
    Oni są nienormalni w tym ZUSie, teraz pieniądze idą jak woda na samą wyprawkę a jak dziecko się urodzi to dopiero będzie masakra, nie zdają sobie z tego sprawy czy jak? Mi całe szczęście pieniądze przelewa pracodawca, nie wyobrażam sobie tyle czekać na pieniążki, za co wtedy żyć ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:20

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna wydaje , ze wszystko ok;) faktycznie zbyt niskie tsh moze oznaczac nadczynnosc, ale Ty masz w przedziale normy, nalepiej bedzie wiedział lekarz;)

mania u mnie dzis koltlety i surówka

mania lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    karolajna wydaje , ze wszystko ok;) faktycznie zbyt niskie tsh moze oznaczac nadczynnosc, ale Ty masz w przedziale normy, nalepiej bedzie wiedział lekarz;)

mania u mnie dzis koltlety i surówka
    w poniedziałek idę, zobaczymy co mi powie :)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wiecie ile wynosi macierzynski? bo pewnie duzo mniej niz normalna pensja..

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Cześć mamusie...
    Pamiętacie pisałam Wam ostatnio że wybrałam się do endokrynologa sprawdzić ten mój guzek na tarczycy, dał mi wtedy skierowanie na badanie krwi i [pytałam swojego gina czy mógłby mi przepisać te skierowanie żebym nie musiała płacić za tą krew to wiecie co powiedział?
    Że on mnie nie leczy endokrynologicznie i nie może tego zrobić bo musiałby za to zapłacić :O coś mi tu śmierdzi, tak samo czaruje mnie jak z tym zwolnieniem leżącym że innego nie może niby wypisać bo nikt mi nie uwierzy że mogę chodzć tyle czasu a do pracy nie pfff...
    Ogólnie chodzę do niego niby prywatnie ale wizyta odbywa się na takiej zasadzie że jak przychodzę na wizytę to dopiero na końcu jak pytam "ile płacę" od do mnie za każdym praktycznie razem "to ty mi płacisz? to chodź zrobimy jeszcze usg" więc tylko tym się rozni że usg jest tak jakby dodatkowo wtedy na każdej wizycie... ale badania krwi które on mi zleca są na nfz.

Moje wyniki krwi które zlecił mi endokrynolog, wczoraj odebrałam:
    TSH 0,53
    p.ciała anty TPO 0,8
    anty-Tg <10.00 IU/ml

Co sądzicie? Bo dla mnie to czarna magia, niby mieści się w normach ale czytałam troche w necie i już sama nie wiem.

W poniedziałek idę do endo i prawdopodobnie zrobi mi też biopsję tego guzka.
    Przeciwciała ok, tsh niskie, ale przypuszczam, że w normie twojego laboratorium. Nie wiem tylko czy dla ciąży tsh nie ma innych wartości referencyjnych (dopytaj lekarza). Jakie wymiary ma ten twój guzek, bo jeśli jest większy niz cmxcm albo ma inne podejrzane struktury ciśnij lekarza po skierowanie na biopsję (bo miałaś usg tarczycy?)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszedł fotelik :) A do końca tygodnia ma być wózek :)

ania0141 lubi tę wiadomość

• Dobson Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91, ten granatowy jest prześliczny :)

O właśnie Iwonkaa, przypomniałaś mi że mój wózeczek też do odbioru, nie widziałam tej opcji kolorystycznej na żywo więc nie mogę się doczekać! I dziękuję za komplement :D

U mnie na obiadek schab pieczony, ziemniaczki i groszek z marchewką, a potem warkocz z nutellą, który właśnie sobie rośnie <3

mania lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Przeciwciała ok, tsh niskie, ale przypuszczam, że w normie twojego laboratorium. Nie wiem tylko czy dla ciąży tsh nie ma innych wartości referencyjnych (dopytaj lekarza). Jakie wymiary ma ten twój guzek, bo jeśli jest większy niz cmxcm albo ma inne podejrzane struktury ciśnij lekarza po skierowanie na biopsję (bo miałaś usg tarczycy?)
    Nie wiem jaki duży, ale ten endokrynolog jest jednocześcnie ginekologiem i zlecił na pierwszej wizycie tylko badania krwi, powiedział że jak przyjde na następną wizytę z wynikami to wtedy zdecyduje i w razie czego od razu zrobi biopsję.

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    dziewczyny a wiecie ile wynosi macierzynski? bo pewnie duzo mniej niz normalna pensja..

Półroczny 100%, roczny 80% pod warunkiem że masz umowę o pracę na czas nieokreślony. Można też wziąć pół roku na 100%, a potem pół roku na 60%.

• jaskra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina- to jeszcze ZUS musisz tym dziadom odprowadzać?? Szok po prostu..

Olina, jeśli zdecydujesz się od razu na pełne 52 tygodnie urlopu to będziesz dostawać 80% pensji, a jeśli najpierw pół roku macierzyńskiego a później pół roku rodzicielskiego (?)(mogłam powalić nazwy), to przez pierwsze pół roku 100% pensji, a przez kolejne 60%. Ja wybiorę opcję, że przez cały rok tyle samo.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Półroczny 100%, roczny 80% pod warunkiem że masz umowę o pracę na czas nieokreślony. Można też wziąć pół roku na 100%, a potem pół roku na 60%.
    Nie musi być umowa na czas nieokreślony :p może być na czas określony byle by umowa o pracę :D

U mnie dziś podudzia z ziemniaczkami :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, Iwonkaa pokażcie koniecznie wózeczki jak odbierzecie :)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    no własnie ja mam umowe do 31 lipca 2017 i tez nie wiem ajk to bedzie wygladało

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Nie musi być umowa na czas nieokreślony :p może być na czas określony byle by umowa o pracę :D

U mnie dziś podudzia z ziemniaczkami :)

Nieee, przecież jak masz umowę o pracę na czas określony np. na rok, to jest ona ważna do dnia porodu i dostajesz cały czas pensję. Po porodzie umowa się kończy i masz prawo do zasiłku macierzyńskiego, czyli 1000 zł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bo ja tak mam i się dowiadywałam :p hehe mam do 31 lipca 2016 :p i dostane normalnie macierzyński :p

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ