Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
O kuźwa, wypracowałam pościel (nasza, duża) i pare ubranek i umieram:D Jeszcze parę dni temu szło lekko. Na wieczór kolejna tura, bo teraz za Chiny nie dam rady:D
U nas w miarę ogarniete na przyjście Małej, ale mycie okien i szorowanie fug zostawiam na sygnał: "ciąża donoszona"Wtedy będę szaleć, żeby urodzić.
-
A mnie od wczoraj ogarnęło przerażenie, że a co jeśli urodzę za wcześnie? Wszystko przez podczytywanie marcówek.. Jedna dziewczyna urodziła ni z gruchy ni z pietruchy, a szyjkę miała długą, zamknięta, ciążę bezproblemową. Cały czas się stresuję teraz.. A tu nic nie jest wyprane, do zrobienia mam jeszcze trochę zakupów, a w tym miesiącu już chyba sobie na nie nie możemy pozwolić. Koszyk w Gemini mam na 300 zł, koszyk na allegro też za 300
a nie mam jeszcze przelewu z ZUS-u. Dziewczyny ile czekałyście? Ja przeszłam na zwolnienie 13.01 a że jestem na umowie zlecenie, to od razu płacić ma mi ZUS, no ale jeszcze przelewu nie mam.. Wiem, że mają 30 dni na wydanie decyzji
A przez ten brak wszystkich rzeczy nie mogę spakować torby do szpitalaNiedługo wybieram się do moich rodziców na kilka dni i chyba wypadałoby pojechać już z torbą szpitalną w bagażniku na wszelki wypadek..
-
Ja czkawkę czuje bardzo nisko przy spojeniu łonowym
bo Mała juz obrocona główka w dół. Ale to delikatne bardzo odczucie a nie tak ze cała podskakuje.
Jaskra, ja dostaje przelew z Zusu zawsze po upłynięciu każdego zwolnienia. Tzn Np teraz miałam od 28.12 do 31.01 do kase dostalam wczoraj. Teraz mam kolejne od 1.02 do 21.02 to pewnie koło 23-24 lutego dostane pieniądzeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:13
jaskra lubi tę wiadomość
-
dziewczyny a propo wózka, potrzebuję pomocy...
nie potrafię się zdecydować na kolor
Pomóżcie
te na górze są z ekoskóry, tylko one mają rudą rączkę (urzeka mnie właśnie ta rączka)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1b631c25638.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:44
-
Jestem po wizycie, mocz i krew w normie, ciśnienie w górnej granicy ale też w normie.
Dziecko ułożone w bok ale to nie szkodzi bo ja jeszcze czas
Natomiast dostałam zrypki za wagę, od ostatniej wizyty 4 tygodnie temu schudłam 300 gram, stwierdziłam jej ze to nie dużo a ona z poważna mina że wręcz przeciwnie bo powinbam przytyć ok 500 więc razem na minusie mam 800 a to bardzo dużo... I mam kontrolować wagę -
Co u Was dziś na obiadek?? Bo u mnie makaron z pieczarkami i kapuśniak
Anastazjaa ja tez schudłam i nic nie tyje fakt, że to z powodu diety ale lekarzom się nie dogodzi za dużo kg źle za mało tez źle...najważniejsze, żę dzidzia dobrze się ma.
Ja się dowiem jak moja się ma dopiero w pt...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:48
-
karolajna91, extra jest ten z lewej strony na górze (szaro-beżowy z brązową rączką), ale jak dla synka to bym jednak brała granatowy. Ta rączka się super komponuje. Co to za wózeczek w ogóle?
Mania, ja jak zwykle ostatnio nie mam weny na obiad.. Może zjem sorbet z mangoale wypadałoby chłopu jakiś obiad uczynić..
mania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Słuchajcie, ja nie wiem jak to się dzieje, do dziś nie miałam problemu z sennością za dnia, nadrobiłam nasz wątek i widziałam, że Wy o tym pisałyście. I jak o 11:30 mnie zmogło to chyba z 1,5 godziny spałam..! to mi się serio nie zdarzyło w II i od początku III trymestru. to chyba siła sugestii
u mnie dziś na obiad krem pomidorowy z makaronem. na coś jeszcze mam ochotę ale kurka nie wiem na co..
też się trochę boję wcześniejszego porodu, licze jednak że luty jeszcze przechodzę spokojnie i w lutym chciałabym pozamykać większość tematów. jeszcze troszkę mam na liście do załatwienia..
między innymi musze znaleźć torbę do wózka. do Baby Joggera nie ma torby dokładanej więc plusem jest to, że nie jestem skazana na żadną konkretną a minusem, że muszę szukaćostatnio widziałam jak jedna z Was wrzucała torby BabyOno, ale nie będą pasowały mi do wózka. wpadłam też w Smyku na wystawkę toreb Skip Hop ale się mocno rozczarowałam i taka tez odpada..
nie wiem czego chcę..!
mania lubi tę wiadomość
Julia
-
mania wrote:
Anastazjaa ja tez schudłam i nic nie tyje fakt, że to z powodu diety ale lekarzom się nie dogodzi za dużo kg źle za mało tez źle...najważniejsze, żę dzidzia dobrze się ma.
Ja się dowiem jak moja się ma dopiero w pt... -
nick nieaktualny
-
Karolajna szczerze to ja nie wiele ci pomogę bo sama mam ogromny problem z wyborem czegokolwiek.szczerze to każdy ma coś w sobie,mi podobają się te jasne,przemawia za nimi sezon letni,ciemne w upały-jakoś nie przemawiają...ale dla chłopca na pewno z granatem,jeżeli ze spacerówką i masz zamiar z niej korzystać to granat bo łapiesz się jesień zima...tyle może ci podpowiedzieć baba w ciąży wszystko i nic ale ja już tak mam...a wózek to poważna sprawa,ja ostatnio godzinę zastanawiałam się nad kolorem ręcznika dla małegoania0141
-
jaskra wrote:karolajna91, extra jest ten z lewej strony na górze (szaro-beżowy z brązową rączką), ale jak dla synka to bym jednak brała granatowy. Ta rączka się super komponuje. Co to za wózeczek w ogóle?
Mania, ja jak zwykle ostatnio nie mam weny na obiad.. Może zjem sorbet z mangoale wypadałoby chłopu jakiś obiad uczynić..
Własnie też myśle o granacie ale troszkę się zastanawiam czy ta gondola w ciemnej dość skórze latem nie będzie się zbyt mocno nagrzewać?