Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOlina wrote:no własnie ja mam umowe do 31 lipca 2017 i tez nie wiem ajk to bedzie wygladało
http://mamdziecko.interia.pl/rodzice/psychologia/news-ciaza-a-czasowa-umowa-o-prace,nId,619923?from=mobile#android
Tu masz wszystko ładnie wyjaśnioneOlina lubi tę wiadomość
-
jamniczakuchnia wrote:Nieee, przecież jak masz umowę o pracę na czas określony np. na rok, to jest ona ważna do dnia porodu i dostajesz cały czas pensję. Po porodzie umowa się kończy i masz prawo do zasiłku macierzyńskiego, czyli 1000 zł.
moja kolezanka jak była w ciazy to w ktoryms miesiacu jej ciazy jej sie umowa skonczyła i tez dostawała tylko do dnia porodu, ale to juz jest całkiem inna sytuacja..no nie wierze po prostu...a jak bym chciała wrocic do pracy po jakims czasie to juz nie moge , bo jestem bezrobotna? czy ja bedemusiała sie zarejstrowac w urzedzie pracy?
o matko jestem w ciezkim szoku powiem szczerze;(((((( -
Pytam bo już mi brakuje pomysłów na te obiady a tak zawsze coś ściągnę od Was
Jamniczakuchnia ale te pączki to już mogłaś sobie darować
Pierwszy raz jadłam czarny makaron jakk ładnie to wyglądałozostało mi trochę to na kolacje zrobię sobie z truskawkami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 07:22
malala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo jest tak ze jak po porodzie bedzie ktos miał umowe to ma normalny macierzyński taki jak pisałać
a to co Ty mówisz to ktoś ma umowe i konczy mu się przed porodem to być może że dostanie 1000zł. !
ale z tego co mi babeczki tłumaczył to nie ważne na jaki masz czas umowe to i tak dostaniesz macierzyński bo zakład pracy nie ma prawa cie zwolnic do 1dnia po skonczonym macierzyńskimtak jest u mnie w zakładzie bynajmniej a czy wszedzie tak musi byc to nie wiem :p
-
nick nieaktualny
-
karolajna91 wrote:Nie wiem jaki duży, ale ten endokrynolog jest jednocześcnie ginekologiem i zlecił na pierwszej wizycie tylko badania krwi, powiedział że jak przyjde na następną wizytę z wynikami to wtedy zdecyduje i w razie czego od razu zrobi biopsję.
-
nick nieaktualnyAleksandrakili no właśnie doczytałam
Gdy umowa została podpisana na dłuższy czas - np. rok lub 2 lata - i po urodzeniu dziecka wciąż obowiązuje, kobiecie przysługuje urlop macierzyński oraz ewentualnie wychowawczy. Każdy z nich kończy się jednak w dniu, w którym wygasa umowa o
Gdy skończyła się ona w trakcie ciąży i została przedłużona do dnia porodu, świeżo upieczona mama nie ma prawa do urlopu macierzyńskiego. Przysługuje jej za to zasiłek macierzyński.
Aby go otrzymać, należy przesłać pracodawcy skrócony odpis aktu urodzenia dziecka, który wraz z innymi dokumentami zostanie przekazany do oddziału ZUS. Wysokość tego zasiłku to 100 proc. przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia. Tę kwotę mama otrzymuje przez 20 tygodni (przy bliźniętach - przez 31). Ma też prawo do zasiłku na czas dodatkowego 4-tygodniowego urlopu macierzyńskiego. Zasiłek macierzyński dostaną również mamy, które jednak straciły w ciąży pracę, co jest możliwe tylko w wyniku likwidacji lub upadłości firmy.Aleksandrakili, MagSz, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjamniczakuchnia wrote:http://mamdziecko.interia.pl/rodzice/psychologia/news-ciaza-a-czasowa-umowa-o-prace,nId,619923?from=mobile#android
Tu masz wszystko ładnie wyjaśnioneOlina, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
Karolina_Ina wrote:Olina, a nie przedłużą Ci umowy?
-
Olina wrote:no własnie ja mam umowe do 31 lipca 2017 i tez nie wiem ajk to bedzie wygladało
, jeśli oczywiście masz umowę o pracę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:58
-
Mynia mysle ze bedziesz zadowolona z wozeczka, my tez go mamy po straszym synku. Za te pieniadze to naprawde swietna jakosc
kredeczka91 Maksiu jest śliczny
Iwonkaaa widze ze zalaczyl ci sie syndrom wicia gniazda z tym sprzataniemja czekam na cód az mi ktos okna pomyje bo od czerwca ich nie ruszalam ;/ moze mama sie zlituje bo maz albo w pracy a jak ma wolne ciagle cos w mieszkaniu robi bo mimo ze mieszkamy tu od czerwca ciagle jest nie skonczone. Sama w sumie bym dala rade tak nawet po jednym dziennie ale z moim synkiem to nie realne. Czasem po calym dniu siedzenia z nim jestem tak wypompowana ze nie mam sily reka ruszyc i tylko czekam az pojdzie spac. Wyprawka w lesie, dopiero segreguje ubranka po malym a gdzie tu jeszcze pranie i prasowanie ;/ na tym etapie z Mackiem mialam juz spakowana torbe do szpitala.
karolajna91 ja bym brala granat nr 2 wlasnie z ta ruda raczka. Na moim osiedlu jest mama ktora spaceruje z takim samym wozeczkiem i prezentuje sie rewelacyjnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlina wrote:ja mam umoe o prace do 31 lipca 2017 nie wiem co do tej pory sie zdarzy zawodowo hehe ale myslalam ze normlanie bede miec po porodzie ta umowe, a jednak ona sie skonczy...juz zgupiałam
I jeszcze po macierzyńskim do pracy wrócisz :p
Olina lubi tę wiadomość
-
Kinga. wrote:Wiesz hormony hormonami, a biopsja biopsją. Zrobić nie zaszkodzi, a może pomóc. Tylko się nie stresuj, bo wiele kobiet ma guzy i większość nie jest złośliwa (choć ja za każdym razem jak odbierałam wynik, to miałam taką pikawę, że się śmiałam, że na zawał szybciej zejdę niż przez moją tarczycę, no ale u mnie sytuacja była trochę bardziej pokręcona
ale lekarz mówił że to raczej łagodna zmiana, no ale sprawdzić trzeba.
I pytałam czy z dzieckiem może być przez to coś nie tak to powiedział że na tym etapie ciąży już nie ma to wpływu. -
nick nieaktualny
-
Uwielbiam tłusty czwartek bo bezkarnie mozna jeść paczki
jutro będe je robiła
zauważyłam ze malutka nie kopie tylko czuje jak sie przekręca i fajnie faluje mi brzuch
nasze dzieciaczki robią sie coraz większe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:15