WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    no własnie ja mam umowe do 31 lipca 2017 i tez nie wiem ajk to bedzie wygladało

http://mamdziecko.interia.pl/rodzice/psychologia/news-ciaza-a-czasowa-umowa-o-prace,nId,619923?from=mobile#android

Tu masz wszystko ładnie wyjaśnione :)

Olina lubi tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Nieee, przecież jak masz umowę o pracę na czas określony np. na rok, to jest ona ważna do dnia porodu i dostajesz cały czas pensję. Po porodzie umowa się kończy i masz prawo do zasiłku macierzyńskiego, czyli 1000 zł.
    no co za bezsens............. nie wierze hahahhaah POLSKA
    moja kolezanka jak była w ciazy to w ktoryms miesiacu jej ciazy jej sie umowa skonczyła i tez dostawała tylko do dnia porodu, ale to juz jest całkiem inna sytuacja..no nie wierze po prostu...a jak bym chciała wrocic do pracy po jakims czasie to juz nie moge , bo jestem bezrobotna? czy ja bedemusiała sie zarejstrowac w urzedzie pracy?
    o matko jestem w ciezkim szoku powiem szczerze;((((((

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo już mi brakuje pomysłów na te obiady a tak zawsze coś ściągnę od Was ;-)

Jamniczakuchnia ale te pączki to już mogłaś sobie darować :-D

Pierwszy raz jadłam czarny makaron jakk ładnie to wyglądało :-) zostało mi trochę to na kolacje zrobię sobie z truskawkami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 07:22

malala lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tak ze jak po porodzie bedzie ktos miał umowe to ma normalny macierzyński taki jak pisałać :) a to co Ty mówisz to ktoś ma umowe i konczy mu się przed porodem to być może że dostanie 1000zł. !
    ale z tego co mi babeczki tłumaczył to nie ważne na jaki masz czas umowe to i tak dostaniesz macierzyński bo zakład pracy nie ma prawa cie zwolnic do 1dnia po skonczonym macierzyńskim :) tak jest u mnie w zakładzie bynajmniej a czy wszedzie tak musi byc to nie wiem :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:57

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Nie wiem jaki duży, ale ten endokrynolog jest jednocześcnie ginekologiem i zlecił na pierwszej wizycie tylko badania krwi, powiedział że jak przyjde na następną wizytę z wynikami to wtedy zdecyduje i w razie czego od razu zrobi biopsję.
    Wiesz hormony hormonami, a biopsja biopsją. Zrobić nie zaszkodzi, a może pomóc. Tylko się nie stresuj, bo wiele kobiet ma guzy i większość nie jest złośliwa (choć ja za każdym razem jak odbierałam wynik, to miałam taką pikawę, że się śmiałam, że na zawał szybciej zejdę niż przez moją tarczycę, no ale u mnie sytuacja była trochę bardziej pokręcona ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili no właśnie doczytałam :)

Gdy umowa została podpisana na dłuższy czas - np. rok lub 2 lata - i po urodzeniu dziecka wciąż obowiązuje, kobiecie przysługuje urlop macierzyński oraz ewentualnie wychowawczy. Każdy z nich kończy się jednak w dniu, w którym wygasa umowa o
    Gdy skończyła się ona w trakcie ciąży i została przedłużona do dnia porodu, świeżo upieczona mama nie ma prawa do urlopu macierzyńskiego. Przysługuje jej za to zasiłek macierzyński.
    Aby go otrzymać, należy przesłać pracodawcy skrócony odpis aktu urodzenia dziecka, który wraz z innymi dokumentami zostanie przekazany do oddziału ZUS. Wysokość tego zasiłku to 100 proc. przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia. Tę kwotę mama otrzymuje przez 20 tygodni (przy bliźniętach - przez 31). Ma też prawo do zasiłku na czas dodatkowego 4-tygodniowego urlopu macierzyńskiego. Zasiłek macierzyński dostaną również mamy, które jednak straciły w ciąży pracę, co jest możliwe tylko w wyniku likwidacji lub upadłości firmy.

Aleksandrakili, MagSz, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    http://mamdziecko.interia.pl/rodzice/psychologia/news-ciaza-a-czasowa-umowa-o-prace,nId,619923?from=mobile#android

Tu masz wszystko ładnie wyjaśnione :)
    No to obie o tym samym mówimy :p z tym ze tak jak pisalam jak ktos po porodzie ma jeszcze umowe to dostaje normalnie macierzynski :)

Olina, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Olina, a nie przedłużą Ci umowy?
    ja mam umoe o prace do 31 lipca 2017 nie wiem co do tej pory sie zdarzy zawodowo hehe ale myslalam ze normlanie bede miec po porodzie ta umowe, a jednak ona sie skonczy...juz zgupiałam

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • wiecznie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    no własnie ja mam umowe do 31 lipca 2017 i tez nie wiem ajk to bedzie wygladało
    więc spokojnie możesz skorzystać z płatnego rocznego urlopu macierzyńskiegi :), jeśli oczywiście masz umowę o pracę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:58

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia mysle ze bedziesz zadowolona z wozeczka, my tez go mamy po straszym synku. Za te pieniadze to naprawde swietna jakosc :)

kredeczka91 Maksiu jest śliczny :)

Iwonkaaa widze ze zalaczyl ci sie syndrom wicia gniazda z tym sprzataniem :) ja czekam na cód az mi ktos okna pomyje bo od czerwca ich nie ruszalam ;/ moze mama sie zlituje bo maz albo w pracy a jak ma wolne ciagle cos w mieszkaniu robi bo mimo ze mieszkamy tu od czerwca ciagle jest nie skonczone. Sama w sumie bym dala rade tak nawet po jednym dziennie ale z moim synkiem to nie realne. Czasem po calym dniu siedzenia z nim jestem tak wypompowana ze nie mam sily reka ruszyc i tylko czekam az pojdzie spac. Wyprawka w lesie, dopiero segreguje ubranka po malym a gdzie tu jeszcze pranie i prasowanie ;/ na tym etapie z Mackiem mialam juz spakowana torbe do szpitala.

karolajna91 ja bym brala granat nr 2 wlasnie z ta ruda raczka. Na moim osiedlu jest mama ktora spaceruje z takim samym wozeczkiem i prezentuje sie rewelacyjnie.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oka już rozumiem, bo sie wystraszyłam, że zostane bezrobotna hahaha

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, wprowadziłam Cię w błąd, przepraszam. Skoro masz umowę do lipca 2017 to masz macierzyński!

Ja mam na czas nieokreślony i wiem że wtedy nie ma żadnych problemów.

Najlepiej pogadaj w kadrach :)

Olina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja mam umoe o prace do 31 lipca 2017 nie wiem co do tej pory sie zdarzy zawodowo hehe ale myslalam ze normlanie bede miec po porodzie ta umowe, a jednak ona sie skonczy...juz zgupiałam
    Spokojnie dostaniesz normalnie wszystko :) I jeszcze po macierzyńskim do pracy wrócisz :p

Olina lubi tę wiadomość

• karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Wiesz hormony hormonami, a biopsja biopsją. Zrobić nie zaszkodzi, a może pomóc. Tylko się nie stresuj, bo wiele kobiet ma guzy i większość nie jest złośliwa (choć ja za każdym razem jak odbierałam wynik, to miałam taką pikawę, że się śmiałam, że na zawał szybciej zejdę niż przez moją tarczycę, no ale u mnie sytuacja była trochę bardziej pokręcona ;)
    No właśnie trochę się stresuję, ale biopsję tak czy siak muszę zrobić..
    ale lekarz mówił że to raczej łagodna zmiana, no ale sprawdzić trzeba.
    I pytałam czy z dzieckiem może być przez to coś nie tak to powiedział że na tym etapie ciąży już nie ma to wpływu.

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oka, oka dzieki za wytłumaczenie :DDDD

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania wybacz mi te pączki :p

mania lubi tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze sie Wam pochwalić, że kupiłam dziś Oluskowi becik 2fb5eabf03bdb2b2d4bb01b7d9a18fc7.jpg <3 nie moge sie nim zachwycić haha

ania0141, Iwonkaaa, Dobson, Aleksandrakili, malala, Funky09, wiecznie, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Mania wybacz mi te pączki :p
    dziś moja sasiadka też piekła pączuchy od rana *.* pachniało!!!!!!!

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam tłusty czwartek bo bezkarnie mozna jeść paczki :P jutro będe je robiła :) zauważyłam ze malutka nie kopie tylko czuje jak sie przekręca i fajnie faluje mi brzuch :) nasze dzieciaczki robią sie coraz większe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 15:15

km5smg7yv4tozota.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ