WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dziewczyny jak te 60% wychodzi mniej niż 1000zł to też wyrównują do 1000.
    Kurde to by się opłacało :) bo nie dość, że przez 6 miesięcy dostane 100% to jeszcze potem dorównają mi do 1000 pomimo ze braknie ni tylko 100 zł :p hehe ale super :p
    A to sprawdzona informacja?? gdzie mogę się dokładnie tego dowiedzieć, żebym potem nie wyszła jak Zabłocki... hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:57

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja słyszę ZUS to słabo mi się robi, ale głównie dlatego, że wiele kobiet jest poszkodowanych przez ZUS, który odmawia im świadczeń albo sprawdza ich firmy przez kilka miesięcy...

Zamówienie z Gemini poszło, całe 395zł do płacenia, ale dla dzidziusia już prawie wszystko będzie, oprócz witaminy D i K , produktów Hipp do pielęgnacji i pampersów ;) No i dla mnie artykuły po porodzie...

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę co wy zamawiacie że takie kwoty?

Olina, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilę mnie szlag trafi na mojego M. On cały dzień siedzi przy komputerze i ogląda głupoty, a ja robię pranie, dwie tury prasowania, obiad, padam teraz z nóg, więc mu mówię, że muszę odpocząć trochę zanim się zbierzemy do jyska. A on mi wali tekstami, że będziemy po nocy jeździć i że nam sklep zamkną i powinniśmy teraz już jechać. Kur*a, jeszcze miotle w tylek niech mi wsadzi :/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa, ja np teraz wrzuciłam do koszyka pampersy- kilka paczek najmniejszych, nakładki laktacyjne, witaminki d i k, podkłady poporodowe, tantum rossa, podkłady higieniczne, termometr kąpielowy, fridę, wodę morską, pojemniki na pokarm i pachnące woreczki na pieluchy i 300 zł jak w mordę strzelił, a kiedyś już robiłam zakupy kosmetyczno-wyprawkowe za prawie 700 zł, ale w tym był mój krem przeciw rozstępom i termometr bezdotykowy.. Generalnie kupiłam wszystkiego na zapas.. Pewnie poszalałam za bardzo, ale ciężko o zdrowy rozsądek przy pierwszym dziecku ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Za chwilę mnie szlag trafi na mojego M. On cały dzień siedzi przy komputerze i ogląda głupoty, a ja robię pranie, dwie tury prasowania, obiad, padam teraz z nóg, więc mu mówię, że muszę odpocząć trochę zanim się zbierzemy do jyska. A on mi wali tekstami, że będziemy po nocy jeździć i że nam sklep zamkną i powinniśmy teraz już jechać. Kur*a, jeszcze miotle w tylek niech mi wsadzi :/
    jezu czy my mamy tego samego faceta??????? toćka w toćke

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ooo moj mnie tez dzis wkurzyl,oni sa nie kumaci,ze my juz w 8 miesiacu ciazy jestesmy i nie bedziemy latac jak fredki z miotla w dupie,bo poprostu nie mamy na to sily,ja zapomnialam dzis portwela i zamiast moj maz,kochany isc po niego to stanol pod drzwiami i kazal zapoepszac na 3 pietro po schodach,niesty zapomnial,ze wogole chodzic.nie powinnam i mam lezec bo moja szyjak takich spacerow nie cierpo,poryczalam sie,zjebalam go od najgorszych w nerwach to aie zaczol tlumaczyc,ze wystarczylo mu powiedziec,kochanoe ty idz bo ja nie moge przeciesz...wybacze mu bo to niemyslace stworzonka ale jestem dzis zla na niego strasznie,do tego pojechalam do lekarza a tam pelnooo osob,wiec czekam w domku do 18,moze przed koncem podjade bo nie dala bym rady usiedziwc 3 godzin na tym krzesle w poczekalni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 16:55

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • malala Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szukam torby już od godziny i jak jest coś ładnego to kosztuje min 500zł :/

a powiedzcie mi w kwestii skarpetek dla maluszków - kupujecie takie z samej bawełny czy jakies mieszanki? ja nigdzie nie widzę 100% bawełnianych :(

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam 100% bawelniane....

malala a jakiej torby szukasz do szpitala? bo cos mnie omineło??

jezu no Ci faceci to tak nie ogarniaja, ze ja nie moge, czasami az nie chce sie wierzyc

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zamawiałam od razu płyn do prania Jelp Color i Dzidziusia do białego, to jakbym nie brała to już bym miała ponad 60zł taniej... No i sobie jeszcze zamówiłam zapas magnezu, bo u mnie w aptece 7 zł, a w Gemini 5zł. Potem grosz do grosza i wyszła zabójcza kwota :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 16:58

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym, żeby ten mój chociaż tydzień w ciąży pochodził i zobaczył, że to nie tak lekko... Zazwyczaj stara się rozumieć, ale dziś to mu mózg odebrało:/
    Olina, nie strasz:P

Olina lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina szukam torby do zawieszenia do wózka. do szpitala to pewnie pożycze od Mamy jedną, ja jedną mniejszą mam ale nie wiem czy się zmieszczę. ale to już później będę testować

gdzie dostałaś te skarpetki?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984, wiem o czym mówisz.. Faceci to są normalnie nierozumni. Jak im się jasno czegoś nie wyjaśni, to nie zrozumieją. Jak to kiedyś Jamniczakuchnia chyba napisała, że faceta to trzeba krótko- za ryj i do ziemi :D mojego męża wieczny argument- trzeba było mi powiedzieć, skąd mam coś wiedzieć, jak mi nie mówisz wprost. Nawet jeśli to dotyczy oczywistej oczywistości..

malala, ja się złapałam za głowę jak zobaczyłam ile kupiłam skarpetek- jak powalona jakaś.. Ale z czego one są to nie wiem.. Czy czysta bawełenka czy z czymś..

ilonia1984 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydawało mi się, że na naszej 1 stronie była lista z wyprawką.. Ktoś skasował czy coś pomyliłam? :)

tu znalazłam coś na blogu położnej :)
    http://blog.zapytajpolozna.pl/porod/lista-rzeczy-do-szpitala-dla-mamy-i-dziecka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 17:23

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck, teściowa mnie oszukała! Zamiast dżemu truskawkowego do pączków dała mi powidła. To jednak zła kobieta jest...

Haha :D

jaskra, malala, Aleksandrakili, fabdorota, Rotenkopf, Kinga., Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia bo teściowej nigdy nie mozna do konca ufac :P

jamniczakuchnia, Kinga., Lanusia93 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeezu, dziewczyny, oszalałyście dzisiaj :D

Dobson, mi 'spierdziela' z wypłaty ok 400 zł ;/ Pytałam się w ZUSie jak to wygląda, skoro powinno być 100%. Pani mi powiedziała, że oni wyliczają ile wynosi wypłata za jeden dzień, mnożą przez ilość dni zwolnienia i z tej kwoty trzeba odjąć 18%.
    Co do macierzyńskiego - nie straszcie mnie, że trzeba mieć umowę na czas nie określony ;p ja mam do końca maja 2017 ;) i tak jak, któraś już napisała macierzyński będzie wyrównywany do 1000zł przez ZUS, jeśli to on płacił Ci wcześniej, bądź przez opiekę społeczną jeśli wg ZUSu nie należy Ci się nic (te studentki, bezrobotne itd).

Moje setne pytanie do doświadczonych mam:
    Ostatnio pytałam o specyfik do higieny intymnej. Teraz zastanawiam się jak wygląda taka higiena po porodzie? Trzeba się podmywać po każdej toalecie? Brać prysznice kilka razy dziennie? Zaczęło mnie to zastanawiać bo też chciałam się Was spytać co sądzicie o tych chusteczkach nawilżanych do higieny intymnej, bo co np. kiedy będę po za domem i nie będę miała szans na podmycie się?

Ja dziś troszkę pomogłam mamie w faworkach i pączusiach twarożkowych ;) a na obiad miałam bigos ze słodkiej kapusty, o dziwo smakowało mi ;) mężu robił, potrafi gotować ale ja nie jestem przyzwyczajona do bigosu czy łazanek na białej kapuście ;) jutro pewnie z racji obżarstwa słodkościami zrobię jajko sadzone, ziemniaczki i kefir <3

• Olina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    Olina szukam torby do zawieszenia do wózka. do szpitala to pewnie pożycze od Mamy jedną, ja jedną mniejszą mam ale nie wiem czy się zmieszczę. ale to już później będę testować

gdzie dostałaś te skarpetki?
    ja te skarpetki kupiłam w takim komisie dziecięcym to jest cos jak lump tylko, że takie rzeczy ak rajtuzki, rekawiczki,czapki, skocyki , skarpetki, reczniki są nowe...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ