Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymania wrote:Dziewczyny jak te 60% wychodzi mniej niż 1000zł to też wyrównują do 1000.
bo nie dość, że przez 6 miesięcy dostane 100% to jeszcze potem dorównają mi do 1000 pomimo ze braknie ni tylko 100 zł :p hehe ale super :p
A to sprawdzona informacja?? gdzie mogę się dokładnie tego dowiedzieć, żebym potem nie wyszła jak Zabłocki... hehe -
nick nieaktualny
-
Jak ja słyszę ZUS to słabo mi się robi, ale głównie dlatego, że wiele kobiet jest poszkodowanych przez ZUS, który odmawia im świadczeń albo sprawdza ich firmy przez kilka miesięcy...
Zamówienie z Gemini poszło, całe 395zł do płacenia, ale dla dzidziusia już prawie wszystko będzie, oprócz witaminy D i K , produktów Hipp do pielęgnacji i pampersówNo i dla mnie artykuły po porodzie...
-
Za chwilę mnie szlag trafi na mojego M. On cały dzień siedzi przy komputerze i ogląda głupoty, a ja robię pranie, dwie tury prasowania, obiad, padam teraz z nóg, więc mu mówię, że muszę odpocząć trochę zanim się zbierzemy do jyska. A on mi wali tekstami, że będziemy po nocy jeździć i że nam sklep zamkną i powinniśmy teraz już jechać. Kur*a, jeszcze miotle w tylek niech mi wsadzi
-
Iwonkaaa, ja np teraz wrzuciłam do koszyka pampersy- kilka paczek najmniejszych, nakładki laktacyjne, witaminki d i k, podkłady poporodowe, tantum rossa, podkłady higieniczne, termometr kąpielowy, fridę, wodę morską, pojemniki na pokarm i pachnące woreczki na pieluchy i 300 zł jak w mordę strzelił, a kiedyś już robiłam zakupy kosmetyczno-wyprawkowe za prawie 700 zł, ale w tym był mój krem przeciw rozstępom i termometr bezdotykowy.. Generalnie kupiłam wszystkiego na zapas.. Pewnie poszalałam za bardzo, ale ciężko o zdrowy rozsądek przy pierwszym dziecku
-
fabdorota wrote:Za chwilę mnie szlag trafi na mojego M. On cały dzień siedzi przy komputerze i ogląda głupoty, a ja robię pranie, dwie tury prasowania, obiad, padam teraz z nóg, więc mu mówię, że muszę odpocząć trochę zanim się zbierzemy do jyska. A on mi wali tekstami, że będziemy po nocy jeździć i że nam sklep zamkną i powinniśmy teraz już jechać. Kur*a, jeszcze miotle w tylek niech mi wsadzi
-
fabdorota wrote:Za chwilę mnie szlag trafi na mojego M. On cały dzień siedzi przy komputerze i ogląda głupoty, a ja robię pranie, dwie tury prasowania, obiad, padam teraz z nóg, więc mu mówię, że muszę odpocząć trochę zanim się zbierzemy do jyska. A on mi wali tekstami, że będziemy po nocy jeździć i że nam sklep zamkną i powinniśmy teraz już jechać. Kur*a, jeszcze miotle w tylek niech mi wsadzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 16:55
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
No ja zamawiałam od razu płyn do prania Jelp Color i Dzidziusia do białego, to jakbym nie brała to już bym miała ponad 60zł taniej... No i sobie jeszcze zamówiłam zapas magnezu, bo u mnie w aptece 7 zł, a w Gemini 5zł. Potem grosz do grosza i wyszła zabójcza kwota
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 16:58
-
ilonia1984, wiem o czym mówisz.. Faceci to są normalnie nierozumni. Jak im się jasno czegoś nie wyjaśni, to nie zrozumieją. Jak to kiedyś Jamniczakuchnia chyba napisała, że faceta to trzeba krótko- za ryj i do ziemi
mojego męża wieczny argument- trzeba było mi powiedzieć, skąd mam coś wiedzieć, jak mi nie mówisz wprost. Nawet jeśli to dotyczy oczywistej oczywistości..
malala, ja się złapałam za głowę jak zobaczyłam ile kupiłam skarpetek- jak powalona jakaś.. Ale z czego one są to nie wiem.. Czy czysta bawełenka czy z czymś..ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
wydawało mi się, że na naszej 1 stronie była lista z wyprawką.. Ktoś skasował czy coś pomyliłam?
tu znalazłam coś na blogu położnej
http://blog.zapytajpolozna.pl/porod/lista-rzeczy-do-szpitala-dla-mamy-i-dziecka/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 17:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJeeeezu, dziewczyny, oszalałyście dzisiaj
Dobson, mi 'spierdziela' z wypłaty ok 400 zł ;/ Pytałam się w ZUSie jak to wygląda, skoro powinno być 100%. Pani mi powiedziała, że oni wyliczają ile wynosi wypłata za jeden dzień, mnożą przez ilość dni zwolnienia i z tej kwoty trzeba odjąć 18%.
Co do macierzyńskiego - nie straszcie mnie, że trzeba mieć umowę na czas nie określony ;p ja mam do końca maja 2017i tak jak, któraś już napisała macierzyński będzie wyrównywany do 1000zł przez ZUS, jeśli to on płacił Ci wcześniej, bądź przez opiekę społeczną jeśli wg ZUSu nie należy Ci się nic (te studentki, bezrobotne itd).
Moje setne pytanie do doświadczonych mam:
Ostatnio pytałam o specyfik do higieny intymnej. Teraz zastanawiam się jak wygląda taka higiena po porodzie? Trzeba się podmywać po każdej toalecie? Brać prysznice kilka razy dziennie? Zaczęło mnie to zastanawiać bo też chciałam się Was spytać co sądzicie o tych chusteczkach nawilżanych do higieny intymnej, bo co np. kiedy będę po za domem i nie będę miała szans na podmycie się?
Ja dziś troszkę pomogłam mamie w faworkach i pączusiach twarożkowycha na obiad miałam bigos ze słodkiej kapusty, o dziwo smakowało mi
mężu robił, potrafi gotować ale ja nie jestem przyzwyczajona do bigosu czy łazanek na białej kapuście
jutro pewnie z racji obżarstwa słodkościami zrobię jajko sadzone, ziemniaczki i kefir
-
malala wrote:Olina szukam torby do zawieszenia do wózka. do szpitala to pewnie pożycze od Mamy jedną, ja jedną mniejszą mam ale nie wiem czy się zmieszczę. ale to już później będę testować
gdzie dostałaś te skarpetki?