WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • pucek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dalej leżę, mam robione 2-3 razy dziennie ktg (dziś skurcze wychodziły ok 33), kilka razy słuchamy serduszka i wszystko wydaje się być w porządku. Mam CRP 5 więc w górnnej normie i tym lekarze bardziej się martwią, to prawdopodobnie przez infekcję intymną, ale lekarz mówił że może jakiś ząbek i że jak w moczu coś wjdzie to zrobią wymaz. Dostaję nystatynę i trochę jakby się poprawiło... Adaś bardzo ruchliwy i kopie co rusz w te głowice od ktg :) Odezwę się jutro po obchodzie, pewnie ktoś mi też przejrzy podwozie :) No i oczywiście leżeć leżeć leżeć :)

ania0141, agulas, Larisa, Rotenkopf lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek, ja całą ciążę chodzę z CRP powyżej 10:/ i cale szczęście nic się jak dotąd nie dzieje ale fakt jest tez taki ze wykluczono u mnie bakterie w moczu i posiewy z szyjki tez mam jałowe. W poniedziałek znow lekarz robil mi kontrolnie posiew z szyjki. Z tego co wiem to infekcja grzybicza nie grozi wcześniejszym porodem. Ale juz jakies bakterie wyhodowane w posiewie mogą narobić problemów. Trzymam kciuki za dobre wyniki! :) nie martw sie, jestes pod opieka lekarzy!

A ja się witam w gronie przeziebionych mam. Obudziłam sie z zapchanym nosem i bólem gardła. Mam jakies psikadlo do gardła ale powoduje u mnie odruch wymiotny:/ katar to pestka byle juz nic sie nie przypałętało! A jak wstanę to herbatka z miodem i tyle moge zdziałać poki mąż mi nie przywiezie prenalenu.
    A jutro mieliśmy jechac na zakupy to nie może mnie rozłożyć choróbsko :(

• mania Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    Dziewczyny nie chorujcie. Zdrówka życzę bo to coś okropnego przeziębienie w ciąży. Ja jak byłam chora to mleko, miód, sok malinowy (babciny), codziennie czosnek no i syropek prenalen i jakoś przeszło.

Wstałam o 7 bo byłam głodna a Mała wierciła się bo też chyba głodna była :)
    Dziś od rana świeci słonko od razu humorek lepszy :)

Gratuluje udanych wizyt :)

Pucek, trzymaj się tam w tym szpitalu wiem nic przyjemnego ale zawsze bezpieczniej.

miłego dnia!

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:56

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ciekawe jak to działa. Budzę się i Mała spi..mija gora 15-20 min i zaczyna szaleć w brzuchu i wtedy nie ma rady, trzeba wstać na śniadanie :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki dziś wizyta, co prawda bez usg ale będą robić wyniki więc po tym szpitalowaniu trochę się martwię...

Co do badania szyjki u nas robi się tylko orzez usg, nie oraktykuja tu badań palcami i całe szczęście bo nienawidzę tego

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciągle crp 12. Jak byłam w szpitalu to mówili że mieli pacjentki co crp nie schodzilo poniżej 20 i to może być reakcją organizmu na ciążę.
    Miałam tylko raz zrobiony wymaz z szyjki i było ok. Za 2 -3 tygodnie trzeba zrobić badania na paciorkowca GBS to wtedy powiem żeby jeszcze dla pewności sprawdzili moja flore itd :)

Póki co.... idę spać :p

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa pewnie że trzymamy...

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a za mną kiepska noc,z boku na bok a teraz wstać nie mogę...laptop na kolanach i myślę jak się ogarnąć

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa zapisałam się na piątek na usg III trymestru już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę moją Maleńką :D

Anastazja, kciuksay zaciśnięte :)

ania0141, paprotka30, Anastazjaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33 tydzień start :D

ania0141, paprotka30, Endzis, fabdorota, Straciatellaa, agulas, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Gratulacje kredeczka :) a w ktorym tygodniu dokladnie jestes?

Dzisiaj dokladnie zaczynam 31 (30+0) :) u mnie szyjka tez badana przez usg dowcipne i z tego co widzialam ma ladny kat :D

ania0141, agulas lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To lecimy podobnie z ciążą, kwestia paru dni. A o co chodzi z tym kątem w szyjce? ;P

Chyba zacznę kompletować zamówienie na gemini, czas najwyższy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 09:46

kredeczka91 lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    a za mną kiepska noc,z boku na bok a teraz wstać nie mogę...laptop na kolanach i myślę jak się ogarnąć
    U mnie nocka podobna, łącze się w bólu...
    Na prawym boku soac nie mogę bo przeważnie tam wieczirem jest moje dziecko i stanowczo sorzeciwie się jak położę się na ten bok, na pecach z takim brzuchem już ciężko a ileż można kezec tylko na lewym boku....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze te noce rzeczywiście robią się coraz gorsze...ja mam podobnie jak Wy na prawym boku absolutnie nie bo Małej to nie pasi na lewym boku, takim pełnym lewym, też nie najlepiej jak leżę tak pół na pół trochę na lewym troche na wznak ale dziś się obudziłam w nocy bo nie mogłam oddychać! Podobno najgorsze kilka tygodni przed nami bo brzucho wielki naciska wszędzie gdzie się da i jak zacznie się obniżać to już oddychać będzie łatwiej-mam nadzieję bo dziś to się aż przestraszyłam musiałam wstać...

w57vyx8do68si190.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Pucek trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
    Paprotka współczuję choroby ja miałam grypę a kaszel męczy mnie nadal... Śpię praktycznie w pozycji siedzącej a żebra bolą od kaszlu, w dodatku Malutka trzyma nóżki pod moimi żebrami... Ale byle do wiosny...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Babeczki :)
    u mnie 32 tydzień ruszył :)

nadrbiłam kilka ostatnich stron, widzę, że sporo o wadze było. ewidentnie jestem największą przyszłą mamą :P dobijam do +13kg, o zgrozo, jeszcze ciut i przekrocze magiczne 9 z przodu. niby jestem wysoka, mam 178cm, ale to mnie nie tłumaczy :P rok temu jakbym zaszła w ciążę to by ładnie było bo ważyłam jakies 8kg mniej niż teraz jak zaszłam :P moja endokrynolog mi mówi, że z moją niedoczynnością mam się tak bardzo wagą nie przejmować, ale to nie takie proste :P
    w ostatnie 7 tygodni urosłam o 4,5kg co dało mi do myslenia i od przedwczoraj staram się jeść mniej pieczywa, słodycze ograniczyłam do lodów bo nie umiem do zera. a na wieczorne głody tylko jogurt..

każdej z dziewczyn w szpitalu życzę dużo siły i wytrwałości i trzymam kciuki za Wasze maleństwa!

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś w nocy miałam chyba po raz pierwszy sytuację, że Malutka prostesotwała na moją pozycję, ścierpłam już na lewym więc przełożyłam się na prawy bok, a ona po prawej ma plecki i dupcię, no i po chwil takiego leżenia zaczęła mnie kopać pod żebrami i to tak solidnie, nie przestawała chyba z 10min więc wróciłam na lewy.. wtedy dostałam parę razy po lewej gdzie ma rączki ale to może z 3-4 razy i przestała więc jakoś zasnęłam.

a co do kopniaków to w sumie też mam spostrzeżenie, że one się bardziej przerodziły w rozpychanie i wypinanie, wczoraj wieczorem wypięła pupę z prawej strony jednocześnie pchając stopki pod lewe żebro ;)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się jak w końcu kupiłam cisnieniomierz, to moje cisnienie zaczyna się normować... ot ironia. Czyzby picie 3 l wody dziennie przynosiło efekty?

W ogóle, to mamy początek miesiąca, a już mogę ogłosić bankructwo... Ale cieszę się bo mamm juz spakowana torbę do szpitala. W przyszłym miesiącu wózek, detektor oddechu i kilka pieluch i wygląda, że podstawowe rzeczy będziemy mięli.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja naprawde tez nie moge spac na prawym boku , bo od razu sprzeciw hehehe a tak lubie, ale co zrobic, na lewym boku mnie cos ciagnie pod pacha;/// na wznak juz spie, bo nie mam wyjscia :<<<< hehehe

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ