Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie już plus 15kg, a gdzie tam koniec
jeszcze znajoma mi mówiła, że waga w ostatnich miesiącach to w ogóle jest poza wszelką kontrolą
ja nie mówię, że tyję z powietrza, bo w ciąży odpuściłam sobie diety i nie mogę ćwiczyć
i tak np. na co dzień nie jadłam słodyczy, a teraz zjem; normalnie nie jadałam kolacji, a teraz jem; fast food jadłam może raz w miesiącu lub wcale, a teraz ze 2 razy
jedno co to pilnuję porcji jakie zjadam, nie ładuję nie wiadomo ile na talerz, nie piję słodkich napoi, tylko czasami jem dokładki
i powiem szczerze, że powoli już zaczynam marzyć o ćwiczeniach i odchudzaniu
haha. Ale pamiętam, że moja siostra na koniec ciąży też już złapała taką fazę i do szpitala już kazała sobie wozić serki wiejskie, a 3 miesiące po ciąży ważyła już 25kg mniej
u mnie jest jeszcze to, że ja lubię ćwiczyć sobie w domku, rowerek, ciężarki, steper... A potem z dzidziusiem przy piersi będę pedałowała
No i mi też jest obojętne ile przytyję w ciąży, byleby Synuś był zdrowy, a waga będę się przejmować poWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:11
Olina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hah, ja też jak wyszłam za mąż to się spasłam
Wiadomo, wyjścia na miasto i codzienne gotowanie w domu, w weekend ciasta i ciasteczka + zamiłowanie mojego męża do makaronów... No i piwko i Martini, które uwielbiałam... Matulu, ale było pysznie
Teraz od wagi początkowej mam plus 5 kilo ale tak naprawdę plus 9 bo I trymestrze schudłam ze 4...Czyli ważę jakieś 67 kur*a kilo
Gawd. Przy moim imponującym wzroście 156 wyglądam jak kula. Kula.
Czas coś zjeśćLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Wiolcia, strasznie współczuję. To okropne co Wam się przydarzyło.. Mam nadzieję, że ich złapią. No poucinałabym jajca!A w ogóle to mieliście jakąś ochronę/alarm?
Kamaa, dawaj znać na bieżącoJestem w szoku, że są takie różnice w przekazywanych Ci informacjach. Chyba, że od leżenie szyjka się wydłużyła... Ale żeby aż tak?
Ja na szczęście w styczniu zastopowałam trochę z tyciem, bo w samym grudniu przytyłam 4 kg. Cud, że się w sukienkę ślubną zmieściłam. Generalnie przytyłam około 7-8 kg i ważę 59-60 kg.Nigdy się za bardzo nie ograniczałam dietowo, teraz też nie, ale cieszę się, że minęła mi faza na mleczko w tubce. Za to ostatnio jadłabym żelki na kilogramy
Co do wstawania w nocy to ostatnio mnie to omija. Aż jestem w szoku, bo w dzień chodzę co godzinę-dwie. A w nocy te 6-7 h jestem w stanie wytrzymać bez siusiu, gdzie w I i II trymestrze co najmniej raz musiałam wstać. Również mnie dopadają senności w ciągu dnia, a nie mogę zasnąć. A najbardziej uciążliwą dla mnie dolegliwością jest zdecydowanie zgaga..
Też się muszę wziąć za te ubranka i inne tekstylia marysiowe, ale zalegam jeszcze trochę z naszym praniem.. -
nick nieaktualny
-
ja przed ciaza wazyłam 66 kg no, ale ja mam 175cm wzrostu , teoretycznie mogłabym wazyc ze 62 kg moze po ciazy sie uda ahhaha
kolezanka w ciazy przytyła 19kg i 15 jej spadlo w 2 tyg tera ztylko te 4 musi zrzucic wiec wiecie;p ja mam tak jak funky, ze nie jadłam wgl kolacji przed ciaza, słodyczy tez niebardzo..a teraz juz jem kolacje bo bym sie obudziła w nocy z glodem, ze danio by nie wsytarczył ahha -
Olina, mamy dwa rożki, ale tylko dlatego, że je dostaliśmy. I muszę przyznać, że mi się nie podobają. Ale bez sensu byłoby nowe kupować
Ja startowałam z 52kg, teraz 61, także nie jest źle. Ciekawe do ilu dobije:DWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:07
Olina lubi tę wiadomość
-
Aleksandrakili, super wyglądasz! Gdzie Ci do słonicy?
KarolinaIna, nic Ci się nie stanie, bo z małego paluszka to się wchłonie tyle co nic.. Ale w ogóle w trzecim trymestrze nie wolno stosować tych wszystkich przeciwbólowych i przeciwzapalnych, bo mogą spowodować, że przedwcześnie zamknie się przewód tętniczy, a powinien się zamknąć dopiero po porodzie, jak zmienią się ciśnienia w krążeniu u maluszka.
a słuchajcie, pisałyście kiedyś o sprawdzaniu, czy brzuch się obniżył.. jak to robiłyście?Karolina_Ina lubi tę wiadomość
-
Wy Tu piszecie o diecie po ciazy i w ogole a ja właśnie zrobiłam na podwieczorek raczuchy z jabłkiem, cukrem pudrem i jogurtem naturalnym...
Ale ostatnio w ciagu 5tygodni przytylam 1,5kg i lekarz byl zadowolony ;P
Jaskra, ja znam sposób ze przyklada sie dłoń poziomo pomiędzy piersi a brzuch. Tzn jesli cala dlon sie mieści i nie zachodzi na brzuszek tzn ze niby sie obnizyl. -
A mi sie wydaje ze to żadna metoda...kazda z nas jest inna, wyzsza, nizsza, etc. Nie brałabym tego sobie do serca.
Wiecie kiedy bede pewna ze brzuch mi sie obniżył? Jak na stałe pożegnam sie ze zgagą, bo poki co to męczy mnie codziennie.
Ale Mała szaleje po tych placuszkach
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za komplementy :p ale wiecie jednak te 82 kg to spoooro heh :p ale już raz się kiedyś doprowadziłam do ładu to po ciąży też się doprowadzę :p
Najgorsze są moje cyckichciałabym oddać ich połowę. Przed ciążą rozmiar "E" a teraz już w "E" sie nie mieszczę
a jak mleko przyjdzie to w ogóle będę je miała chyba do kolan.. 0_o
Jamniczakuchnia ale mi smaka na hamburgera domowego zrobiłaś!!! te zdjęcie na fejsie powala!! MNIAM!!jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiolcia, nareszcie dałaś znać! Współczuję Ci tego, co przeszłaś i podziwiam, że masz siłę wrócić do tego domu...bo ja (ale ja to ja ;p) w życiu bym już tam nie chciała mieszkać.
Karolina, wiem co czujesz bo ja jakoś kilka miesięcy temu, ale będąc już w ciąży przywaliłam stopą w żeberkowy kaloryferFajnie pomaga lód w sprayu np. IceMix
Ja dziś zamawiam tiul do pomponów, które Malika już zrobiła (przyuważyłam to, jak się pochwaliła nimi u siebie na sierpniówkach) i filec do literek ;] zobaczymy co mi z tego wyjdzie.
No i puściłam pierwszą pralkę ciuszków Hanijestem w szoku ile tego jest i boję się, że nie zmieszczę się na stojącej suszarce... co prawda mam taką suszarkę bębnową ale na większości ciuszków jest napisane, że nie wolno...
-
Hej dziewczyny:)
Ja już po wizycie, Michalinka waży 1414 gram i rozwija się prawidłowo także jestem przeszczesliwaagulas, 28latkaa, jaskra, Endzis, Anastazjaaa, Justyna Es, Aleksandrakili, paprotka30, fabdorota, Rotenkopf, kamaaa, jamniczakuchnia, Larisa, _Saszka_, Olina, Dobson, ania0141, wiecznie, malala, Lanusia93 lubią tę wiadomość