X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już plus 15kg, a gdzie tam koniec ;) jeszcze znajoma mi mówiła, że waga w ostatnich miesiącach to w ogóle jest poza wszelką kontrolą ;) ja nie mówię, że tyję z powietrza, bo w ciąży odpuściłam sobie diety i nie mogę ćwiczyć ;) i tak np. na co dzień nie jadłam słodyczy, a teraz zjem; normalnie nie jadałam kolacji, a teraz jem; fast food jadłam może raz w miesiącu lub wcale, a teraz ze 2 razy ;) jedno co to pilnuję porcji jakie zjadam, nie ładuję nie wiadomo ile na talerz, nie piję słodkich napoi, tylko czasami jem dokładki :) i powiem szczerze, że powoli już zaczynam marzyć o ćwiczeniach i odchudzaniu :) haha. Ale pamiętam, że moja siostra na koniec ciąży też już złapała taką fazę i do szpitala już kazała sobie wozić serki wiejskie, a 3 miesiące po ciąży ważyła już 25kg mniej ;) u mnie jest jeszcze to, że ja lubię ćwiczyć sobie w domku, rowerek, ciężarki, steper... A potem z dzidziusiem przy piersi będę pedałowała ;)

No i mi też jest obojętne ile przytyję w ciąży, byleby Synuś był zdrowy, a waga będę się przejmować po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:11

Olina lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam rozmowy w toku i stwierdzam ze mam przekochana i przegrzeczna corcie :):):)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko to ja słonica przy was jestem z moją wagą :p

Dobra to słonica ze swoim słoniątkiem pozdrawiają :p hehe

d7kv8b2t2rfl_t.jpg

wiecznie, mania, Olina, agulas, paprotka30, _Saszka_, ania0141, Anastazjaaa, Larisa, Andrea20, malala, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Matko to ja słonica przy was jestem z moją wagą :p

Dobra to słonica ze swoim słoniątkiem pozdrawiają :p hehe

d7kv8b2t2rfl_t.jpg

Bardzo przepraszam, ale na słonicę jesteś za chuda i za ładnie wyglądasz ;) ten tytuł należy się tylko i wyłącznie mi! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:56

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah, ja też jak wyszłam za mąż to się spasłam :P Wiadomo, wyjścia na miasto i codzienne gotowanie w domu, w weekend ciasta i ciasteczka + zamiłowanie mojego męża do makaronów... No i piwko i Martini, które uwielbiałam... Matulu, ale było pysznie :P Teraz od wagi początkowej mam plus 5 kilo ale tak naprawdę plus 9 bo I trymestrze schudłam ze 4...Czyli ważę jakieś 67 kur*a kilo :D :D :D Gawd. Przy moim imponującym wzroście 156 wyglądam jak kula. Kula.
    Czas coś zjeść :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak na razie niecałe 6 kg na + :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia, strasznie współczuję. To okropne co Wam się przydarzyło.. Mam nadzieję, że ich złapią. No poucinałabym jajca!A w ogóle to mieliście jakąś ochronę/alarm?

Kamaa, dawaj znać na bieżąco :) Jestem w szoku, że są takie różnice w przekazywanych Ci informacjach. Chyba, że od leżenie szyjka się wydłużyła... Ale żeby aż tak?

Ja na szczęście w styczniu zastopowałam trochę z tyciem, bo w samym grudniu przytyłam 4 kg. Cud, że się w sukienkę ślubną zmieściłam. Generalnie przytyłam około 7-8 kg i ważę 59-60 kg.Nigdy się za bardzo nie ograniczałam dietowo, teraz też nie, ale cieszę się, że minęła mi faza na mleczko w tubce. Za to ostatnio jadłabym żelki na kilogramy :)

Co do wstawania w nocy to ostatnio mnie to omija. Aż jestem w szoku, bo w dzień chodzę co godzinę-dwie. A w nocy te 6-7 h jestem w stanie wytrzymać bez siusiu, gdzie w I i II trymestrze co najmniej raz musiałam wstać. Również mnie dopadają senności w ciągu dnia, a nie mogę zasnąć. A najbardziej uciążliwą dla mnie dolegliwością jest zdecydowanie zgaga..

Też się muszę wziąć za te ubranka i inne tekstylia marysiowe, ale zalegam jeszcze trochę z naszym praniem..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 8 kg na plusie :D Czyli aktualnie ważę 65/66 przy wzroście 162. I idę robić hamburgery na obiad :D

• Olina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed ciaza wazyłam 66 kg no, ale ja mam 175cm wzrostu , teoretycznie mogłabym wazyc ze 62 kg moze po ciazy sie uda ahhaha
    kolezanka w ciazy przytyła 19kg i 15 jej spadlo w 2 tyg tera ztylko te 4 musi zrzucic wiec wiecie;p ja mam tak jak funky, ze nie jadłam wgl kolacji przed ciaza, słodyczy tez niebardzo..a teraz juz jem kolacje bo bym sie obudziła w nocy z glodem, ze danio by nie wsytarczył ahha

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 53.8 a startowałam z 48,5

f2wlcbxmqludqper.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, mamy dwa rożki, ale tylko dlatego, że je dostaliśmy. I muszę przyznać, że mi się nie podobają. Ale bez sensu byłoby nowe kupować;)
    Ja startowałam z 52kg, teraz 61, także nie jest źle. Ciekawe do ilu dobije:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:07

Olina lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, super wyglądasz! Gdzie Ci do słonicy?

KarolinaIna, nic Ci się nie stanie, bo z małego paluszka to się wchłonie tyle co nic.. Ale w ogóle w trzecim trymestrze nie wolno stosować tych wszystkich przeciwbólowych i przeciwzapalnych, bo mogą spowodować, że przedwcześnie zamknie się przewód tętniczy, a powinien się zamknąć dopiero po porodzie, jak zmienią się ciśnienia w krążeniu u maluszka.

a słuchajcie, pisałyście kiedyś o sprawdzaniu, czy brzuch się obniżył.. jak to robiłyście?

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina super!
    Ja mam +15... Ale brzuch ogromny. Ciążowy, nie jest spożywczy :P
    Będziemy się odchudzać po ciąży :) razem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 16:13

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy Tu piszecie o diecie po ciazy i w ogole a ja właśnie zrobiłam na podwieczorek raczuchy z jabłkiem, cukrem pudrem i jogurtem naturalnym...:/

Ale ostatnio w ciagu 5tygodni przytylam 1,5kg i lekarz byl zadowolony ;P

Jaskra, ja znam sposób ze przyklada sie dłoń poziomo pomiędzy piersi a brzuch. Tzn jesli cala dlon sie mieści i nie zachodzi na brzuszek tzn ze niby sie obnizyl.

• jaskra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30, dzięki :) to ja chyba od początku mam obniżony ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje ze to żadna metoda...kazda z nas jest inna, wyzsza, nizsza, etc. Nie brałabym tego sobie do serca. ;)
    Wiecie kiedy bede pewna ze brzuch mi sie obniżył? Jak na stałe pożegnam sie ze zgagą, bo poki co to męczy mnie codziennie.

Ale Mała szaleje po tych placuszkach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za komplementy :p ale wiecie jednak te 82 kg to spoooro heh :p ale już raz się kiedyś doprowadziłam do ładu to po ciąży też się doprowadzę :p

Najgorsze są moje cycki :/ chciałabym oddać ich połowę. Przed ciążą rozmiar "E" a teraz już w "E" sie nie mieszczę :( a jak mleko przyjdzie to w ogóle będę je miała chyba do kolan.. 0_o

Jamniczakuchnia ale mi smaka na hamburgera domowego zrobiłaś!!! te zdjęcie na fejsie powala!! MNIAM!!

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia, nareszcie dałaś znać! Współczuję Ci tego, co przeszłaś i podziwiam, że masz siłę wrócić do tego domu...bo ja (ale ja to ja ;p) w życiu bym już tam nie chciała mieszkać.

Karolina, wiem co czujesz bo ja jakoś kilka miesięcy temu, ale będąc już w ciąży przywaliłam stopą w żeberkowy kaloryfer :D Fajnie pomaga lód w sprayu np. IceMix ;)

Ja dziś zamawiam tiul do pomponów, które Malika już zrobiła (przyuważyłam to, jak się pochwaliła nimi u siebie na sierpniówkach ;) ) i filec do literek ;] zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

No i puściłam pierwszą pralkę ciuszków Hani ;) jestem w szoku ile tego jest i boję się, że nie zmieszczę się na stojącej suszarce... co prawda mam taką suszarkę bębnową ale na większości ciuszków jest napisane, że nie wolno...

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ja już po wizycie, Michalinka waży 1414 gram i rozwija się prawidłowo także jestem przeszczesliwa :)

agulas, 28latkaa, jaskra, Endzis, Anastazjaaa, Justyna Es, Aleksandrakili, paprotka30, fabdorota, Rotenkopf, kamaaa, jamniczakuchnia, Larisa, _Saszka_, Olina, Dobson, ania0141, wiecznie, malala, Lanusia93 lubią tę wiadomość

‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ