WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama świetne wieści... super ze tak się kończy te kilka dni strachu :):):):)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki. Kama , dobre wiesci ciesze sie;) Iwonka jaki sliczny brzusioooo ;-) ja dzis pączka nie jem , bo juz jadłam w niedziele, mama piekła, a taki kupnych sie boje jesc haha :O dziz w dino paczki były za 50 groszy strach sie bac je jeść heheeh

według belly do poordu pozostało 51 dni tyle, że pokazuje 1 kwietnia, a termin teoretycznie mam na 6.04 .
    omh kalkulator dni wyliczył ze miedzy 4 lut a 6 kwietnia to 62 dni ;P juz nic nie wiem kto dobrze liczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 11:20

agulas lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama super wieści!! Jeśli będzie kruszynką to i łatwiej urodzić :) Cieszę się razem z Tobą!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, ta biała całkiem zacna :)

Kauwszka, ja mam takie odczucia czasem, że w jednym miejscu bardzo szybko kilka ruchów czuje.

Kamaa, super wieści. To nieźle Ci stracha napędzili niepotrzebnie poprzedni lekarze..

Właśnie z tą wanienką to problem jest. Łazienka mała, do wanny nie chcę się schylać na pewno, z kolei ktoś tą wanienkę będzie musiał dygać na stelaż i później wylewać.. A czy mąż będzie zawsze w domu..? Jak macie namiary na fajne wanienki ze stelażem, to będę wdzięczna. Póki co chyba ta Dobsona jest number one. Albo ta z ikei kładziona na blat, ale też jestem niska i wątpię, że będzie mi wygodnie. Szkoda, że ta z ikei nie ma stelaża składanego do kompletu..

Zaraz zaczynam produkcję pączusiów :D

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój mąż niby wieczorami zawsze jest w domu ale śpi przed pracą bo pracuje na nocki.. więc nie będę go bezsensu budzić, żeby mi wanienke z wodą gdzieś nosił czy wynosił :p ale jakby w łazience stało to zawsze to bliżej do wanny wylać więc aż tak się tego nie dzwiga :)

Ale znalazłam coś takiego, tylko straszniedrogie :/

http://www.ewozki.eu/pl/p/2w1-Wanienka-przewijak-Chicco-Cuddle-Bubble-Comfort/1637

I taki stojak a osobno wanienka z wężykiem przez który łatwo można wodę wylać :)

http://www.ewozki.eu/pl/p/Hoppop-STATO-stojak-do-wanienki/1271

http://www.ewozki.eu/pl/p/Hoppop-wanienka-do-kapieli-BATO-z-termometrem-i-korkiem-/1270

jaskra lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupiłam zwykłą,normalną wanienkę i do tego ten podkład gąbkowy-misia tylko ten grubszy,jak dla mnie fajna sprawa maleństwa nie trzeba trzymać tylko sobie leży,nie ma możliwości zamoczenia główki czy pępuszka a ja mam 2 wolne ręce kiedyś tej gąbki używałam i bardzo sobie chwaliłam ,znajomi też mają i są zadowoleni...natomiast nie przemawiają za mną te plastykowe wkłady wanienkowe,gąbka jest wygodna

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka no właśnie lisek będzie zakryty przy przewijaniu, ale to nic :D Widziałam też komplet pościeli w ten wzór, więc pewnie kupię za jakiś czas.

My mamy wanienkę z Ikei i będziemy ją wkładać do naszej wanny i tak kąpać.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa super...Pucek a jak tam u ciebie?

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam toż to wielka wyprawa dla nas...i jeszcze jak miałam wychodzić to rozhulała sie śnieżyca, która trwała ze 20 minut i miałam kolejne opóźnienie :) potem skręciłam do babci na herbatkę i teraz stwierdzam, że taki spacerek z rana to coś cudownego :)

Dobson na tą samą wanienkę na stelażu patrzyłam.
    Ja będę kąpać Malutką u nas w sypialni w wanience na stelażu a potem sru na nasze wyrko wycieranko przytulaski itd :D
    w łazience nie mam nawet możliwości bo mam tylko prysznic i mało miejsca...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama super wieści!

Saszka na prawdę skusisz się na pączka ??? Bo ja od rana ćwiczę samozaparcie i nawet nieźle mi idzie bo byłam w dwóch sklepach i pączka nie kupiłam. Ale mam zamiar sobie upiec jakieś muffinki na mące pełnoziarnistej, ksylitolu i może z jabłkiem albo cytrynowe zaraz coś wymyślę. Ale zaszaleje i zrobię polewę z gorzkiej czekolady :)
    Na obiad pstrąg ale nie mam pomysłu na kolację :/

u mnie 67 do końca wg belly :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:04

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zastanawiam się nad wanienką. Łazienkę mamy małą, nie będzie miejsca, żeby postawić wanienkę na stelażu, a nie widzę siebie noszącej napełnionej wanienki z salonu do łazienki. W ogóle zaczęłam się zastanawiać, gdzie będziemy myć dziecko, bo do kabiny prysznicowej ja, mąż i wanienka z dzieckiem się nie zmieścimy ;) i teraz sobie uświadomiłam, że chyba jednak będę musiała kupić wanienkę na stelażu, o matko i córko... tyle decyzji do podjęcia ;)

Wczoraj mówiłam mężowi, że boję się, że przyjdziemy do domu z dzieckiem i czegoś nie będziemy mieć przygotowanego. Potem naszedł mnie strach, że dziecko to taka odpowiedzialność, że już nie będę tylko ja i mężu, a jeszcze taki groszek całkowicie zależny od nas...

jaskra lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszytskie drobiazgi do przewijania i toaletki bede trzymala w wiklinowym koszyczku na komodzie tuz obok przewijaka, jesli o mnie chodzi im mniej plastiku na widoku tym lepiej wiec tym pudeleczkom z ikea mowimy stanowcze nie :P

malala ja mam przewijak z ikea o ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50251798/ i do tego 4 przescieradelka do kompletu o te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50253981/ dla mnie taki ochraniacz to podstawa, pieluszka bedzie ci sie podwijac i zsuwac jak maluch juz sie bedzie wiercil. Byly dni kiedy te przescieradelka zmienialam kilka razy dziennie bo albo zasikane albo kupka sie wylala z pampka albo maly ulal lezac na przewijaku wiec polecam :)

Iwonkaaa powodzenia na wizycie :)

jest 12 a ja juz zjadlam 4 paczki zamiast 1 i 2 sniadania a gdzie jeszcze do konca dnia.

Aleksandrakili ja kapac bede w lazience, do zwyklej wanienki mamy stojak, bardzo ulatwia sprawe bo kapanie na podlodze tuz po porodzie to meczarnia szczegolnie jak trzeba malucha podniesc z kleczków do góry ;/

malala lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam produkty na sałatkę z zupek chińskich bo chodzi za mną już długi czas ale coś lenia mam i głową boli... pączusie kupiłam ale jakoś nie mam ochoty... odkurzylam dom i padam a chciałam łazienkę ogarnąć... grrr te przypływy i odplywy energii...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:58

• Olina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba bede zmuszona nosić wanienke do pokoju , bo w łazience nie ma opcji bysmy sie zmiescili razem, a jednak na poczatku to wolalabym zebysmy razem kapali Olka, bo ja sama na pewno bede sie bac.

Funky ja ost mam czeste takie mysli, ze czegos nie bedzie, ze nie bede umiała noscic, wziasc na rece dziecka itp same czarne mysli

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa super wiadomosc, warto sie pomeczyc te kilka dni w szpitalu skoro sie slyszy takie dobre wiadomosci :)

Ionkaaa ale sliczny brzuszek, taka sterczaca pileczka :)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na gazetkę biedronki i widze ze od poniedziałku termometry bezdotykowe za 79 zl wiec będę polować bo nie mam jeszcze :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaaaaa
    Pojechałam po męża do pracy i akurat im przywieźli świeża cieplutką dostawę pączusiów nmmmmmm ;p jakie cieplusie :p

05ppt94pkhfm_t.jpg

jamniczakuchnia, Funky09, Dobson, malala, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, zaryzykuję z pączkiem, jak do tej pory tylko jeden pomiar cukru miałam ponad normę. Ale zmierzę po godzinie i dam znać, jaki efekt.
    Ja chciałabym kupić do kąpania i przewijania coś takiego:
    https://www.google.pl/search?q=komoda+k%C4%85pielowa&espv=2&biw=1517&bih=714&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_yefMgt7KAhXF8ywKHaRyAOoQ_AUIBigB&dpr=0.9
    niezbyt ładnie wyglądają, ale są praktyczne.

• mania Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Saszka_ wrote:
    Mania, zaryzykuję z pączkiem, jak do tej pory tylko jeden pomiar cukru miałam ponad normę. Ale zmierzę po godzinie i dam znać, jaki efekt.
    no koniecznie napisz jak poszło ja jednak się nie skuszę będę twarda ale za to zjem ze 2 muffiny :D już są w piekarniku :)

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ