Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie dziewczynki. Kama , dobre wiesci ciesze sie;) Iwonka jaki sliczny brzusioooo
ja dzis pączka nie jem , bo juz jadłam w niedziele, mama piekła, a taki kupnych sie boje jesc haha
dziz w dino paczki były za 50 groszy strach sie bac je jeść heheeh
według belly do poordu pozostało 51 dni tyle, że pokazuje 1 kwietnia, a termin teoretycznie mam na 6.04 .
omh kalkulator dni wyliczył ze miedzy 4 lut a 6 kwietnia to 62 dni ;P juz nic nie wiem kto dobrze liczyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 11:20
agulas lubi tę wiadomość
-
Dobson, ta biała całkiem zacna
Kauwszka, ja mam takie odczucia czasem, że w jednym miejscu bardzo szybko kilka ruchów czuje.
Kamaa, super wieści. To nieźle Ci stracha napędzili niepotrzebnie poprzedni lekarze..
Właśnie z tą wanienką to problem jest. Łazienka mała, do wanny nie chcę się schylać na pewno, z kolei ktoś tą wanienkę będzie musiał dygać na stelaż i później wylewać.. A czy mąż będzie zawsze w domu..? Jak macie namiary na fajne wanienki ze stelażem, to będę wdzięczna. Póki co chyba ta Dobsona jest number one. Albo ta z ikei kładziona na blat, ale też jestem niska i wątpię, że będzie mi wygodnie. Szkoda, że ta z ikei nie ma stelaża składanego do kompletu..
Zaraz zaczynam produkcję pączusiów -
nick nieaktualnyNo właśnie mój mąż niby wieczorami zawsze jest w domu ale śpi przed pracą bo pracuje na nocki.. więc nie będę go bezsensu budzić, żeby mi wanienke z wodą gdzieś nosił czy wynosił :p ale jakby w łazience stało to zawsze to bliżej do wanny wylać więc aż tak się tego nie dzwiga
Ale znalazłam coś takiego, tylko straszniedrogie
http://www.ewozki.eu/pl/p/2w1-Wanienka-przewijak-Chicco-Cuddle-Bubble-Comfort/1637
I taki stojak a osobno wanienka z wężykiem przez który łatwo można wodę wylać
http://www.ewozki.eu/pl/p/Hoppop-STATO-stojak-do-wanienki/1271
http://www.ewozki.eu/pl/p/Hoppop-wanienka-do-kapieli-BATO-z-termometrem-i-korkiem-/1270jaskra lubi tę wiadomość
-
a ja kupiłam zwykłą,normalną wanienkę i do tego ten podkład gąbkowy-misia tylko ten grubszy,jak dla mnie fajna sprawa maleństwa nie trzeba trzymać tylko sobie leży,nie ma możliwości zamoczenia główki czy pępuszka a ja mam 2 wolne ręce kiedyś tej gąbki używałam i bardzo sobie chwaliłam ,znajomi też mają i są zadowoleni...natomiast nie przemawiają za mną te plastykowe wkłady wanienkowe,gąbka jest wygodnaania0141
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam toż to wielka wyprawa dla nas...i jeszcze jak miałam wychodzić to rozhulała sie śnieżyca, która trwała ze 20 minut i miałam kolejne opóźnienie
potem skręciłam do babci na herbatkę i teraz stwierdzam, że taki spacerek z rana to coś cudownego
Dobson na tą samą wanienkę na stelażu patrzyłam.
Ja będę kąpać Malutką u nas w sypialni w wanience na stelażu a potem sru na nasze wyrko wycieranko przytulaski itd
w łazience nie mam nawet możliwości bo mam tylko prysznic i mało miejsca...
-
Kama super wieści!
Saszka na prawdę skusisz się na pączka ??? Bo ja od rana ćwiczę samozaparcie i nawet nieźle mi idzie bo byłam w dwóch sklepach i pączka nie kupiłam. Ale mam zamiar sobie upiec jakieś muffinki na mące pełnoziarnistej, ksylitolu i może z jabłkiem albo cytrynowe zaraz coś wymyślę. Ale zaszaleje i zrobię polewę z gorzkiej czekolady
Na obiad pstrąg ale nie mam pomysłu na kolację
u mnie 67 do końca wg bellyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:04
-
Ja też zastanawiam się nad wanienką. Łazienkę mamy małą, nie będzie miejsca, żeby postawić wanienkę na stelażu, a nie widzę siebie noszącej napełnionej wanienki z salonu do łazienki. W ogóle zaczęłam się zastanawiać, gdzie będziemy myć dziecko, bo do kabiny prysznicowej ja, mąż i wanienka z dzieckiem się nie zmieścimy
i teraz sobie uświadomiłam, że chyba jednak będę musiała kupić wanienkę na stelażu, o matko i córko... tyle decyzji do podjęcia
Wczoraj mówiłam mężowi, że boję się, że przyjdziemy do domu z dzieckiem i czegoś nie będziemy mieć przygotowanego. Potem naszedł mnie strach, że dziecko to taka odpowiedzialność, że już nie będę tylko ja i mężu, a jeszcze taki groszek całkowicie zależny od nas...jaskra lubi tę wiadomość
-
Wszytskie drobiazgi do przewijania i toaletki bede trzymala w wiklinowym koszyczku na komodzie tuz obok przewijaka, jesli o mnie chodzi im mniej plastiku na widoku tym lepiej wiec tym pudeleczkom z ikea mowimy stanowcze nie
malala ja mam przewijak z ikea o ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50251798/ i do tego 4 przescieradelka do kompletu o te http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50253981/ dla mnie taki ochraniacz to podstawa, pieluszka bedzie ci sie podwijac i zsuwac jak maluch juz sie bedzie wiercil. Byly dni kiedy te przescieradelka zmienialam kilka razy dziennie bo albo zasikane albo kupka sie wylala z pampka albo maly ulal lezac na przewijaku wiec polecam
Iwonkaaa powodzenia na wizycie
jest 12 a ja juz zjadlam 4 paczki zamiast 1 i 2 sniadania a gdzie jeszcze do konca dnia.
Aleksandrakili ja kapac bede w lazience, do zwyklej wanienki mamy stojak, bardzo ulatwia sprawe bo kapanie na podlodze tuz po porodzie to meczarnia szczegolnie jak trzeba malucha podniesc z kleczków do góry ;/malala lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam produkty na sałatkę z zupek chińskich bo chodzi za mną już długi czas ale coś lenia mam i głową boli... pączusie kupiłam ale jakoś nie mam ochoty... odkurzylam dom i padam a chciałam łazienkę ogarnąć... grrr te przypływy i odplywy energii...
-
nick nieaktualny
-
ja chyba bede zmuszona nosić wanienke do pokoju , bo w łazience nie ma opcji bysmy sie zmiescili razem, a jednak na poczatku to wolalabym zebysmy razem kapali Olka, bo ja sama na pewno bede sie bac.
Funky ja ost mam czeste takie mysli, ze czegos nie bedzie, ze nie bede umiała noscic, wziasc na rece dziecka itp same czarne mysli -
nick nieaktualny
-
Mania, zaryzykuję z pączkiem, jak do tej pory tylko jeden pomiar cukru miałam ponad normę. Ale zmierzę po godzinie i dam znać, jaki efekt.
Ja chciałabym kupić do kąpania i przewijania coś takiego:
https://www.google.pl/search?q=komoda+k%C4%85pielowa&espv=2&biw=1517&bih=714&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_yefMgt7KAhXF8ywKHaRyAOoQ_AUIBigB&dpr=0.9
niezbyt ładnie wyglądają, ale są praktyczne. -
_Saszka_ wrote:Mania, zaryzykuję z pączkiem, jak do tej pory tylko jeden pomiar cukru miałam ponad normę. Ale zmierzę po godzinie i dam znać, jaki efekt.
już są w piekarniku