X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Saszka_ wrote:
    Mania, zaryzykuję z pączkiem, jak do tej pory tylko jeden pomiar cukru miałam ponad normę. Ale zmierzę po godzinie i dam znać, jaki efekt.
    Ja chciałabym kupić do kąpania i przewijania coś takiego:
    https://www.google.pl/search?q=komoda+k%C4%85pielowa&espv=2&biw=1517&bih=714&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_yefMgt7KAhXF8ywKHaRyAOoQ_AUIBigB&dpr=0.9
    niezbyt ładnie wyglądają, ale są praktyczne.
    Ja będę twarda i dam radę bez pączka, chociaż na samą myśl cieknie mi ślinka :P. W głowie już układam listę rzeczy jakie chce zjeść po porodzie :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    my będziemy jak przy pierwszej córce dźwigać wanienke ale tez bez przesady kobietki to nie jest ciężkie bo w końcu ile wody niemowlakowi się wlewa do wanienki? Mało ;) co do tych gąbek to mnie to nie przekonuje mam wrażenie że i tak ta woda tam będzie i to będzie gnic :p w domu bardzo regularnie zmieniam gąbki a przy małym dzieciaczku mam obawy.

byłam w hm wymienić bluzkę która wczoraj kupiłam i jestem padnieta :p w hm mają takie rozmiary dla mam ze kupiłam rozmiar S (ostatnio to chyba w podstawówce taki nosilam) :D

Paczki tylko od sowy albo staropolskiej z malinkami mmmmmm. Tatuś kupił dla ciężarnej córeczki już o 6 rano i idę dziś na wyzerke do rodziców :p

Strasznie źle spałam. Oblewaly mnie poty i duszności. Masakra

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, świetna ta druga wanienka i stelaż, kiedyś ją nawet dodałam do zakładek, ale też drogie cholerstwo..

Dziewczyny, przedstawiam Wam własnoręcznie wypieczone pączki na serku homogenizowanym w kształcie KUPY :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c7ffee9aff9.jpg

wyglądają, jak wyglądają, ale w smaku pyszne :) Nie wiem jak inne kobiety to robią, że wychodzą im takie zgrabne kuleczki. Próbowałam lać i kłaść na dziesięć sposobów i cały czas wychodziło coś kupopodobnego :)

Funky, ostatnio to uczucie przerażenia ostatnio towarzyszy mi prawie cały czas..Sytuacji nie poprawia mąż, który jest nad wyraz wyluzowany, a ja się boję, że po prostu nie zdaje sobie sprawy jak trudno nam będzie i jaka to wielka odpowiedzialność.

ania0141, Endzis, Dobson, jamniczakuchnia, Olina, Aleksandrakili, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam w sumi 4 paczki i czuje ze zaraz pęknę ! Czuje sie strasznie przejedzona i żałuje ze tyle zjadłam. To jest chwila przyjemności a potem samopoczucie złe z przejedzenia słodkiego i tyle kalorii zostaje wiec cukrowe mamusie bądźcie silne i nie żałujcie ;)

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Aleksandrakili, świetna ta druga wanienka i stelaż, kiedyś ją nawet dodałam do zakładek, ale też drogie cholerstwo..

Dziewczyny, przedstawiam Wam własnoręcznie wypieczone pączki na serku homogenizowanym w kształcie KUPY :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c7ffee9aff9.jpg

wyglądają, jak wyglądają, ale w smaku pyszne :) Nie wiem jak inne kobiety to robią, że wychodzą im takie zgrabne kuleczki. Próbowałam lać i kłaść na dziesięć sposobów i cały czas wychodziło coś kupopodobnego :)

Funky, ostatnio to uczucie przerażenia ostatnio towarzyszy mi prawie cały czas..Sytuacji nie poprawia mąż, który jest nad wyraz wyluzowany, a ja się boję, że po prostu nie zdaje sobie sprawy jak trudno nam będzie i jaka to wielka odpowiedzialność.
    Wyglądają jak łabędzie ;) jak cel zamierzony ;)

km5smg7yv4tozota.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra takie właśnie są najlepsze!smacznego

jaskra lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:58

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie słodkie mamusie nie macie czego żałować,mniej na wadze...ja miałam taką ochotę na faworki-zjadłam 30dag naraz a teraz nie mogę patrzeć na nic słodkiego...no i jutro na wizycie gin.napewno skomentuje moją wagę

ania0141
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra ja tez myslalam ze to łabedzie:P ważme ze smaczne. Ja juz zjadlam 6 paczkow i pekam!

jaskra lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam na spacer, a oczywiście po drodze zajrzałam do Blikle'go :) I przytargałam do domu pączki. Zjadłam sama 3 sztuki!!!! A tak do kawusi :) hehe
    A po południu obiad u teściów, faworki i oczywiście pączki. Także dzisiaj to będzie jakiś szok!

Kama, super, że z malutką wszystko dobrze!

Muszę dokupić koszule do szpitala, ale nie umiem się zdecydować jakie. A na co ja mogę się zdecydować ostatnio??? :) Brakuje mi też klapek pod prysznic do szpitala i też już robię kolejne podejście :)

Jaskra, dobrze że i Ty czujesz takie małe wariackie kopnięcia w jednym miejscu kilka razy :)

Malutki chyba śpi po tym spacerze, trochę się przeszłam, dotleniłam i cisza :) Ale jak zaraz dojdzie do niego, że mamuśka sfutrowała 3 pączki to zacznie atakować :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochaniutkie to przy pierwszym dziecku takie obawy są zupełnie zrozumiałe ale to jest moje 3dziecko i ja też jestem pełna obaw,tyle lat minęło nic nie pamietam,wielu rzeczy się obawiam i wstyd o cokolwiek pytać bo każdy uważa że jestem doświadczoną mamą

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    O temat wanienek. My wlasnie przed chwila wróciliśmy z zakupów i okazalo się ze pani zapakowala nam duza wanienkę, tak jak chcieliśmy, ale juz stojak jest pod małą i wlasnie mąż pojechał wymienić. Kupiliśmy tez łóżeczko i przewijak.
    Zamówiliśmy tez wózek i jestem szczęśliwa ze juz mamy jakies konkretniejsze zakupy poczynione :)

ania0141, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:59

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tako Extreme kolor chabrowy. Pisze z telefonu i nie wiem jak zdjęcie wkleić. Chcialam czarny ale stwierdziliśmy ze na lato to moze za ciemny. Zobaczymy. Szczerze powiedziawszy to dosc szybko podjęliśmy decyzję w sklepie. Klamka zapadła :)

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie wciągnęłam jednego pączucha, był taki sobie, ale to oczywiście nie znaczy, że nie dam szansy innym :D Stereotypizacja pączków jest zła.
    Idę gotować zupę, jarzynową może...

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie się wszyscy śmieją bo ja nie boję się porodu (tzn boję się ale tylko komplikacji) i bólu z tym związanego. Boję się pępuszka no i przebierania a w szczególności przekładania czegoś przez głowe, dlatego mam parę ciuszków takich tych kopertowych ;)

My mamy małą łazienkę więc będziemy kąpać w sypialni. Mamy porządny stelaż i wanienkę z korkiem :D więc nie będę musiała latać z całą wanienką tylko ew wiaderkiem ;) potem podstawię i zleje wodę ;)

• jaskra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w końcu jutro lub pojutrze pojedziemy oglądać wózki i foteliki. Mam nadzieję, że się na coś zdecyduję do razu, bo kilka modeli mam wybranych.

Paprotka, a wanienkę i stelaż jaki?

Ania, Tobie się pewnie wydaje, że pozapominałaś a na pewno będziesz ze wszystkim śmigać doskonale :)

ania0141 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykla biala wanienka z Tega baby. Wraz ze stojakiem zapłaciłam cos kolo 100 zl to nie wiem czy duzo czy mało ale zakupy dzis były ekspresowe. :) Byłabym zadowolona gdyby nie ta pomyłka z wanienką no ale zaraz mąż odkręci.
    Pojechał juz sam a ja wróciłam do łóżka bo niby gorączki nie mam ale kiepsko sie czuję :/

• malala Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy cały zestaw do kąpieli i przewijania obok siebie, na tym Ikeowym meblu, o tak:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7eb9891f9e70.jpg
    tyle tylko, że na czas kąpieli przewijak będę stawiała na łóżeczku aby mieć samą wanienkę na blacie i nic więcej żeby nie stało, bo wygodniej będzie. co do noszenia wanienki do łazienki to myślę, że tak jak jedna z Was wspomniała - to będzie lekkie, wanienka Ikeowa jest mała a wody nie będzie wcale dużo. niby mam miejsce w łazience aby wanienkę postawić ale nie chciałabym już z małą wędrować między pokojami jak będzie wykąpana, żeby jej nie zawiało przypadkiem. mam nadzieję, że nasze rozwiązanie się sprawdzi :D

ja byłam na 12 na tych ćwiczeniach, bardzo fajnie, pójdę za tydzień znowu :) ale jutro to chyba będę miała zakwasy w tyłku ! :D i oczywiście po powrocie umierając z głodu wciągnęłam 3 pączki.. więc w chwili obecnej jestem przesłodzona i tylko czekam aż mi Julia urządzi jakiś aerobik w brzuchu ;)

ania0141, mania, paprotka30, Aleksandrakili, Andrea20, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa a co do gąbki wkładanej do wanienki na czas kąpieli - nas niby położna przestrzegała aby nie kupować bo to siedlisko bakterii, ciężko jest ją dobrze wysuszyć i zdarza się że zawilgoconej się używa i pojawiają się problemy skórne u malucha. ale to też często co osoba - inna opinia ;) zobaczę jak nam będzie szło bez niczego w wanience, jedynie na dnie sa takie sylikonowe prążki aby się dupcia nie ślizgała. może to wystarczy. jak nie to będziemy myśleć co by tu wkładac do środka :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ