Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
_Saszka_ wrote:Mania, zaryzykuję z pączkiem, jak do tej pory tylko jeden pomiar cukru miałam ponad normę. Ale zmierzę po godzinie i dam znać, jaki efekt.
Ja chciałabym kupić do kąpania i przewijania coś takiego:
https://www.google.pl/search?q=komoda+k%C4%85pielowa&espv=2&biw=1517&bih=714&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj_yefMgt7KAhXF8ywKHaRyAOoQ_AUIBigB&dpr=0.9
niezbyt ładnie wyglądają, ale są praktyczne.. W głowie już układam listę rzeczy jakie chce zjeść po porodzie
-
Hej.
my będziemy jak przy pierwszej córce dźwigać wanienke ale tez bez przesady kobietki to nie jest ciężkie bo w końcu ile wody niemowlakowi się wlewa do wanienki? Małoco do tych gąbek to mnie to nie przekonuje mam wrażenie że i tak ta woda tam będzie i to będzie gnic :p w domu bardzo regularnie zmieniam gąbki a przy małym dzieciaczku mam obawy.
byłam w hm wymienić bluzkę która wczoraj kupiłam i jestem padnieta :p w hm mają takie rozmiary dla mam ze kupiłam rozmiar S (ostatnio to chyba w podstawówce taki nosilam)
Paczki tylko od sowy albo staropolskiej z malinkami mmmmmm. Tatuś kupił dla ciężarnej córeczki już o 6 rano i idę dziś na wyzerke do rodziców :p
Strasznie źle spałam. Oblewaly mnie poty i duszności. Masakra -
Aleksandrakili, świetna ta druga wanienka i stelaż, kiedyś ją nawet dodałam do zakładek, ale też drogie cholerstwo..
Dziewczyny, przedstawiam Wam własnoręcznie wypieczone pączki na serku homogenizowanym w kształcie KUPY
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c7ffee9aff9.jpg
wyglądają, jak wyglądają, ale w smaku pyszneNie wiem jak inne kobiety to robią, że wychodzą im takie zgrabne kuleczki. Próbowałam lać i kłaść na dziesięć sposobów i cały czas wychodziło coś kupopodobnego
Funky, ostatnio to uczucie przerażenia ostatnio towarzyszy mi prawie cały czas..Sytuacji nie poprawia mąż, który jest nad wyraz wyluzowany, a ja się boję, że po prostu nie zdaje sobie sprawy jak trudno nam będzie i jaka to wielka odpowiedzialność.ania0141, Endzis, Dobson, jamniczakuchnia, Olina, Aleksandrakili, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
A ja zjadłam w sumi 4 paczki i czuje ze zaraz pęknę ! Czuje sie strasznie przejedzona i żałuje ze tyle zjadłam. To jest chwila przyjemności a potem samopoczucie złe z przejedzenia słodkiego i tyle kalorii zostaje wiec cukrowe mamusie bądźcie silne i nie żałujcie
-
jaskra wrote:Aleksandrakili, świetna ta druga wanienka i stelaż, kiedyś ją nawet dodałam do zakładek, ale też drogie cholerstwo..
Dziewczyny, przedstawiam Wam własnoręcznie wypieczone pączki na serku homogenizowanym w kształcie KUPY
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c7ffee9aff9.jpg
wyglądają, jak wyglądają, ale w smaku pyszneNie wiem jak inne kobiety to robią, że wychodzą im takie zgrabne kuleczki. Próbowałam lać i kłaść na dziesięć sposobów i cały czas wychodziło coś kupopodobnego
Funky, ostatnio to uczucie przerażenia ostatnio towarzyszy mi prawie cały czas..Sytuacji nie poprawia mąż, który jest nad wyraz wyluzowany, a ja się boję, że po prostu nie zdaje sobie sprawy jak trudno nam będzie i jaka to wielka odpowiedzialność.jak cel zamierzony
-
nick nieaktualny
-
Ja poszłam na spacer, a oczywiście po drodze zajrzałam do Blikle'go
I przytargałam do domu pączki. Zjadłam sama 3 sztuki!!!! A tak do kawusi
hehe
A po południu obiad u teściów, faworki i oczywiście pączki. Także dzisiaj to będzie jakiś szok!
Kama, super, że z malutką wszystko dobrze!
Muszę dokupić koszule do szpitala, ale nie umiem się zdecydować jakie. A na co ja mogę się zdecydować ostatnio???Brakuje mi też klapek pod prysznic do szpitala i też już robię kolejne podejście
Jaskra, dobrze że i Ty czujesz takie małe wariackie kopnięcia w jednym miejscu kilka razy
Malutki chyba śpi po tym spacerze, trochę się przeszłam, dotleniłam i ciszaAle jak zaraz dojdzie do niego, że mamuśka sfutrowała 3 pączki to zacznie atakować
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
kochaniutkie to przy pierwszym dziecku takie obawy są zupełnie zrozumiałe ale to jest moje 3dziecko i ja też jestem pełna obaw,tyle lat minęło nic nie pamietam,wielu rzeczy się obawiam i wstyd o cokolwiek pytać bo każdy uważa że jestem doświadczoną mamąania0141
-
Hej!
O temat wanienek. My wlasnie przed chwila wróciliśmy z zakupów i okazalo się ze pani zapakowala nam duza wanienkę, tak jak chcieliśmy, ale juz stojak jest pod małą i wlasnie mąż pojechał wymienić. Kupiliśmy tez łóżeczko i przewijak.
Zamówiliśmy tez wózek i jestem szczęśliwa ze juz mamy jakies konkretniejsze zakupy poczynioneania0141, _Saszka_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZe mnie się wszyscy śmieją bo ja nie boję się porodu (tzn boję się ale tylko komplikacji) i bólu z tym związanego. Boję się pępuszka no i przebierania a w szczególności przekładania czegoś przez głowe, dlatego mam parę ciuszków takich tych kopertowych
My mamy małą łazienkę więc będziemy kąpać w sypialni. Mamy porządny stelaż i wanienkę z korkiemwięc nie będę musiała latać z całą wanienką tylko ew wiaderkiem
potem podstawię i zleje wodę
-
My w końcu jutro lub pojutrze pojedziemy oglądać wózki i foteliki. Mam nadzieję, że się na coś zdecyduję do razu, bo kilka modeli mam wybranych.
Paprotka, a wanienkę i stelaż jaki?
Ania, Tobie się pewnie wydaje, że pozapominałaś a na pewno będziesz ze wszystkim śmigać doskonaleania0141 lubi tę wiadomość
-
Zwykla biala wanienka z Tega baby. Wraz ze stojakiem zapłaciłam cos kolo 100 zl to nie wiem czy duzo czy mało ale zakupy dzis były ekspresowe.
Byłabym zadowolona gdyby nie ta pomyłka z wanienką no ale zaraz mąż odkręci.
Pojechał juz sam a ja wróciłam do łóżka bo niby gorączki nie mam ale kiepsko sie czuję -
my mamy cały zestaw do kąpieli i przewijania obok siebie, na tym Ikeowym meblu, o tak:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7eb9891f9e70.jpg
tyle tylko, że na czas kąpieli przewijak będę stawiała na łóżeczku aby mieć samą wanienkę na blacie i nic więcej żeby nie stało, bo wygodniej będzie. co do noszenia wanienki do łazienki to myślę, że tak jak jedna z Was wspomniała - to będzie lekkie, wanienka Ikeowa jest mała a wody nie będzie wcale dużo. niby mam miejsce w łazience aby wanienkę postawić ale nie chciałabym już z małą wędrować między pokojami jak będzie wykąpana, żeby jej nie zawiało przypadkiem. mam nadzieję, że nasze rozwiązanie się sprawdzi
ja byłam na 12 na tych ćwiczeniach, bardzo fajnie, pójdę za tydzień znowuale jutro to chyba będę miała zakwasy w tyłku !
i oczywiście po powrocie umierając z głodu wciągnęłam 3 pączki.. więc w chwili obecnej jestem przesłodzona i tylko czekam aż mi Julia urządzi jakiś aerobik w brzuchu
ania0141, mania, paprotka30, Aleksandrakili, Andrea20, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Julia
-
aaa a co do gąbki wkładanej do wanienki na czas kąpieli - nas niby położna przestrzegała aby nie kupować bo to siedlisko bakterii, ciężko jest ją dobrze wysuszyć i zdarza się że zawilgoconej się używa i pojawiają się problemy skórne u malucha. ale to też często co osoba - inna opinia
zobaczę jak nam będzie szło bez niczego w wanience, jedynie na dnie sa takie sylikonowe prążki aby się dupcia nie ślizgała. może to wystarczy. jak nie to będziemy myśleć co by tu wkładac do środka
Julia