WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny , troche mnie uspokoiłyscie z tym aspiratorem ;) myślałam ze zmarnowałam kasę.

km5smg7yv4tozota.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala śliczne macie te mebelki. U nas niestety ledwie łóżeczko wejdzie i to tez po przemeblowaniu :)
    Moze namowie męża na złożenie lozeczka aaaa!

Zjadłam dwa paczki, byly pyszne i wcale nie mam wyrzutów sumienia!
    Wczoraj jak zaczelam robic zamówienie z gemini to juz mam 200zl a jeszcze nie wlozylam do koszyka polowy rzeczy. A jeszcze termometr miałam dobrać hihi.
    Zaraz to skończę i będzie spokój.

Mamy problem z fotelikiem bo chcialam kupic cybex aton a srzedawca nam polecał jakis nowy model z kiddy, który ma wyjść jakos teraz w lutym. Roznica cenowo niewielka w sumie.

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne serduszko :) na walentynki jak znalazł :P potem pochwal sie literkami ;)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wciągnęłam dziś 3 pączki... miałam jeszcze robić faworki ale nie wiem czy w końcu się zmobilizuję.
    W nocy budziłam się 5 razy przez katar i za każdym razem czułam szaleńcze, bardzo intensywne ruchy mojego Wikusia. Może było odwrotnie, że to on mnie tymi swoimi ruchami budził. Tak czy siak pojechałam rano na izbę przyjęć. Na KTG wszystko w porządku, a w USG waga już ok 1850! 300 g przez tydzień. Może być klocuszek... Jego tata urodził się z wagą 4650 więc ma po kim, chociaż ja znów ważyłam 2450. Zobaczymy jak będzie, ale wolałabym jednak żeby dało się urodzić sn.

Endzis, Dobson, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Malala śliczne macie te mebelki. U nas niestety ledwie łóżeczko wejdzie i to tez po przemeblowaniu :)
    Moze namowie męża na złożenie lozeczka aaaa!

Zjadłam dwa paczki, byly pyszne i wcale nie mam wyrzutów sumienia!
    Wczoraj jak zaczelam robic zamówienie z gemini to juz mam 200zl a jeszcze nie wlozylam do koszyka polowy rzeczy. A jeszcze termometr miałam dobrać hihi.
    Zaraz to skończę i będzie spokój.

Mamy problem z fotelikiem bo chcialam kupic cybex aton a srzedawca nam polecał jakis nowy model z kiddy, który ma wyjść jakos teraz w lutym. Roznica cenowo niewielka w sumie.
    Daj znać jaki to nowy model wprowadza kiddy.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po... serduszko moje wazy 1305... wszystko super... przepływy super... pani doktor sprawdzała czy nie owinięte pepowina i wszystko super... serduszko ekstra... U mnie 81 na wadze czyli 15 kg na plusie... no i dostałam globulki bo ph coś nie tak...

Kinga., jamniczakuchnia, agulas, katka/85, Andrea20, Rotenkopf, mania, malala, _Saszka_, Endzis, Dobson, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. O tym mówił sprzedawca ale czy warto to nie wiem. Zachwalał z uwagi na pozycję całkowicie leżącą.
    http://www.kiddy.de/pl/nosidelka/babyschalen/kiddy-evo-lunafix.html

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dołączam do "przeziębionych", poranny deszczyk jednak mnie dobił :(

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:59

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    W gemini kupiłam aspirator do nosa katarek, dzisiaj przyszła paczka patrzę ... A tam pisze do podłączenia do odkurzacza... Niewyobrażam sobie wkładać ta rurkę do nosa dziecka i włączyć głośny odkurzacz... Dla mnie to nowość.. Niespodziewalam sie ze takie cos w ogóle istnieje :P dziewczyny miałyście styczność z takim aspiratorem ? Co o nim mysliscie ?
    Myślę że może to być uciążliwe wyciągać odkurzacz kilka razy dziennie jak będzie się chciało odciągnąć glutki z noska, ja chyba postawie na fride

Zjadłam gryzą paczka i mnie zmulilo, moje dziecko zupełnie nie toleruje slodkosci

28latkaa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka, gdzieś mi się ostatnio przewinął fotelik, który ma opcję rozłożenia.. Nie wiem czy nie jakiś Romer. W każdym razie już dostępny na rynku od jakiegoś czasu.

Dziewczyny mam kilka pytań odnośnie pielęgnacji noworodków, bo spotykam skrajnie różne opinie.
    Jak często zamierzacie kąpać noworodka? (ja myślałam, że najlepiej codziennie)
    Czy zamierzacie czyścić uszka patyczkami z ogranicznikiem? (kupiłam, a teraz nie wiem, czy potrzebnie)
    Czy zamierzacie czymś profilaktycznie smarować pod pieluszką? I czy po każdym przewinięciu czy tylko po kąpieli?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

edit: to jednak nie Romer:
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/02/besafe-izi-sleep-nieznany-i.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:54

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj dzień fatalny. Wczoraj był power, dzisiaj jest flak! Chciałam w końcu powystawiać ciuchy na sprzedaż, suknię ślubną i buty nowe, które leżą w kartonie i aż się proszą żeby je w końcu sprzedać, a tu nawet na to ochoty i siły nie mam.

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka gratuluje udanej wizyty :)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Myślę że może to być uciążliwe wyciągać odkurzacz kilka razy dziennie jak będzie się chciało odciągnąć glutki z noska, ja chyba postawie na fride

Zjadłam gryzą paczka i mnie zmulilo, moje dziecko zupełnie nie toleruje slodkosci
    ważne żeby był skuteczny ,przez przypadek kupiłam ten aspirator wiec spróbuje go używać , najwyżej jak sie nie sprawdzi to kupie cos innego.

km5smg7yv4tozota.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf esktra Ci to wyszlo;P agdzie kupiłas filc??:P
    jamniczakuchnia jezeli Cie pociesze to znjaoma miała bardzo bolesne okresy i mowila, ze porod w porownianiu z tym to jest NIC! takze badz dobrej mysli:))

ja tez jestem chora, nos zawalony:<<<<<<<<<<<

jamniczakuchnia, Kinga., Endzis lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, cieżko mi ostatnio Was nadrobić.

Wiolcia współczuję i obyś się szybciutko pozbierała :*

Kamaaa nie wiem jak aktualnie u Ciebie ale trzymaj się :)

My byliśmy dzisiaj na wizycie, Leon waży 1475g, termin bez zmian. Leży wysoko, szyjka zamknięta. Ułożył się już główką do dołu. A rączki i jedną nogę ma po lewej stronie pod żebrami, normalnie akrobata :D Teraz już wiem dlaczego tak mocno się w tym miejscu rozpycha :)

Andrea20, Rotenkopf, mania, jamniczakuchnia, Kinga., wiecznie, Dobson, Endzis, ania0141, Kawuszka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • pucek Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tak na chwilkę tylko, zameldować się że wyszłam ze szpitala :) Szyjka twarda i zamknięta, ale nie mierzyli ile ma.. Za to Adaś w poniedziałek na usg miał 1411 gramów :D:D zdziwiłam się że tak dużo :):) to byl 28t2d wg om a wagowo to 29t4d więc sporo do przodu, szczególnie że zawsze był 3 dni do tyłu :):)

agulas, katka/85, Ameiva, Aleksandrakili, paprotka30, Andrea20, Rotenkopf, mania, jamniczakuchnia, malala, wiecznie, _Saszka_, Dobson, Endzis, ania0141, Kawuszka, Anica37, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fabiola to Twój maluch większy... U mnie z pomiarów usg wychodzi ze mały 5 dni młodszy... szyjka też ok a mały ułożony poprzecznie ale jeszcze ma czas...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że godzinę po paczku cukier 120 - na granicy normy. Mój M po zjedzeniu 6 pączków ma 101. Gdzie tu sprawiedliwość? :(
    Na szczęście,po wizycie wszystko ok. Wojtus waży juz 1350 g i jest ułożony główka w dół :)

Olina, Iwonkaaa, Aleksandrakili, Andrea20, Rotenkopf, mania, Karatka81, jamniczakuchnia, malala, Kinga., Dobson, Endzis, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Paprotka, gdzieś mi się ostatnio przewinął fotelik, który ma opcję rozłożenia.. Nie wiem czy nie jakiś Romer. W każdym razie już dostępny na rynku od jakiegoś czasu.

Dziewczyny mam kilka pytań odnośnie pielęgnacji noworodków, bo spotykam skrajnie różne opinie.
    Jak często zamierzacie kąpać noworodka? (ja myślałam, że najlepiej codziennie)
    Czy zamierzacie czyścić uszka patyczkami z ogranicznikiem? (kupiłam, a teraz nie wiem, czy potrzebnie)
    Czy zamierzacie czymś profilaktycznie smarować pod pieluszką? I czy po każdym przewinięciu czy tylko po kąpieli?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

edit: to jednak nie Romer:
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/02/besafe-izi-sleep-nieznany-i.html
    ja sie na tymnie znam , ale ostatnio oglądałam kilka filmików, gdzie babeczka mowiła, że dzidziusia nie trzeba codziennie kaapac od urodzenia, ale nie wiem zalezy jak to wyjdzie.
    Co do patyczków to widziałam, że ona pielęgnowała dzidizusiowi tymi patyczkami pepuszek, takze moga sie przydac,bo pepek to wiadomo.
    Jesli chodzi o smarowanie pieluszki, to ona zalecała przy kazdym przewinieciu delikatnie wystrzec sobie rece od kremu w pieluszkę.
    Takze tyle moge powiedziec co wiem he

jaskra lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ