Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malala śliczne macie te mebelki. U nas niestety ledwie łóżeczko wejdzie i to tez po przemeblowaniu
Moze namowie męża na złożenie lozeczka aaaa!
Zjadłam dwa paczki, byly pyszne i wcale nie mam wyrzutów sumienia!
Wczoraj jak zaczelam robic zamówienie z gemini to juz mam 200zl a jeszcze nie wlozylam do koszyka polowy rzeczy. A jeszcze termometr miałam dobrać hihi.
Zaraz to skończę i będzie spokój.
Mamy problem z fotelikiem bo chcialam kupic cybex aton a srzedawca nam polecał jakis nowy model z kiddy, który ma wyjść jakos teraz w lutym. Roznica cenowo niewielka w sumie. -
Ja też wciągnęłam dziś 3 pączki... miałam jeszcze robić faworki ale nie wiem czy w końcu się zmobilizuję.
W nocy budziłam się 5 razy przez katar i za każdym razem czułam szaleńcze, bardzo intensywne ruchy mojego Wikusia. Może było odwrotnie, że to on mnie tymi swoimi ruchami budził. Tak czy siak pojechałam rano na izbę przyjęć. Na KTG wszystko w porządku, a w USG waga już ok 1850! 300 g przez tydzień. Może być klocuszek... Jego tata urodził się z wagą 4650 więc ma po kim, chociaż ja znów ważyłam 2450. Zobaczymy jak będzie, ale wolałabym jednak żeby dało się urodzić sn.Endzis, Dobson, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość
- szczęśliwy
-
paprotka30 wrote:Malala śliczne macie te mebelki. U nas niestety ledwie łóżeczko wejdzie i to tez po przemeblowaniu
Moze namowie męża na złożenie lozeczka aaaa!
Zjadłam dwa paczki, byly pyszne i wcale nie mam wyrzutów sumienia!
Wczoraj jak zaczelam robic zamówienie z gemini to juz mam 200zl a jeszcze nie wlozylam do koszyka polowy rzeczy. A jeszcze termometr miałam dobrać hihi.
Zaraz to skończę i będzie spokój.
Mamy problem z fotelikiem bo chcialam kupic cybex aton a srzedawca nam polecał jakis nowy model z kiddy, który ma wyjść jakos teraz w lutym. Roznica cenowo niewielka w sumie. -
Już po... serduszko moje wazy 1305... wszystko super... przepływy super... pani doktor sprawdzała czy nie owinięte pepowina i wszystko super... serduszko ekstra... U mnie 81 na wadze czyli 15 kg na plusie... no i dostałam globulki bo ph coś nie tak...
Kinga., jamniczakuchnia, agulas, katka/85, Andrea20, Rotenkopf, mania, malala, _Saszka_, Endzis, Dobson, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
28latkaa wrote:W gemini kupiłam aspirator do nosa katarek, dzisiaj przyszła paczka patrzę ... A tam pisze do podłączenia do odkurzacza... Niewyobrażam sobie wkładać ta rurkę do nosa dziecka i włączyć głośny odkurzacz... Dla mnie to nowość.. Niespodziewalam sie ze takie cos w ogóle istnieje
dziewczyny miałyście styczność z takim aspiratorem ? Co o nim mysliscie ?
Zjadłam gryzą paczka i mnie zmulilo, moje dziecko zupełnie nie toleruje slodkosci28latkaa lubi tę wiadomość
-
Paprotka, gdzieś mi się ostatnio przewinął fotelik, który ma opcję rozłożenia.. Nie wiem czy nie jakiś Romer. W każdym razie już dostępny na rynku od jakiegoś czasu.
Dziewczyny mam kilka pytań odnośnie pielęgnacji noworodków, bo spotykam skrajnie różne opinie.
Jak często zamierzacie kąpać noworodka? (ja myślałam, że najlepiej codziennie)
Czy zamierzacie czyścić uszka patyczkami z ogranicznikiem? (kupiłam, a teraz nie wiem, czy potrzebnie)
Czy zamierzacie czymś profilaktycznie smarować pod pieluszką? I czy po każdym przewinięciu czy tylko po kąpieli?
Z góry dzięki za odpowiedzi
edit: to jednak nie Romer:
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/02/besafe-izi-sleep-nieznany-i.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:54
-
nick nieaktualnyAle mam dzisiaj dzień fatalny. Wczoraj był power, dzisiaj jest flak! Chciałam w końcu powystawiać ciuchy na sprzedaż, suknię ślubną i buty nowe, które leżą w kartonie i aż się proszą żeby je w końcu sprzedać, a tu nawet na to ochoty i siły nie mam.
-
Anastazjaaa wrote:Myślę że może to być uciążliwe wyciągać odkurzacz kilka razy dziennie jak będzie się chciało odciągnąć glutki z noska, ja chyba postawie na fride
Zjadłam gryzą paczka i mnie zmulilo, moje dziecko zupełnie nie toleruje slodkosci
-
Rotenkopf esktra Ci to wyszlo;P agdzie kupiłas filc??
jamniczakuchnia jezeli Cie pociesze to znjaoma miała bardzo bolesne okresy i mowila, ze porod w porownianiu z tym to jest NIC! takze badz dobrej mysli:))
ja tez jestem chora, nos zawalony:<<<<<<<<<<<jamniczakuchnia, Kinga., Endzis lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, cieżko mi ostatnio Was nadrobić.
Wiolcia współczuję i obyś się szybciutko pozbierała :*
Kamaaa nie wiem jak aktualnie u Ciebie ale trzymaj się
My byliśmy dzisiaj na wizycie, Leon waży 1475g, termin bez zmian. Leży wysoko, szyjka zamknięta. Ułożył się już główką do dołu. A rączki i jedną nogę ma po lewej stronie pod żebrami, normalnie akrobataTeraz już wiem dlaczego tak mocno się w tym miejscu rozpycha
Andrea20, Rotenkopf, mania, jamniczakuchnia, Kinga., wiecznie, Dobson, Endzis, ania0141, Kawuszka, Lanusia93 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Hej, ja tak na chwilkę tylko, zameldować się że wyszłam ze szpitala
Szyjka twarda i zamknięta, ale nie mierzyli ile ma.. Za to Adaś w poniedziałek na usg miał 1411 gramów
:D zdziwiłam się że tak dużo
to byl 28t2d wg om a wagowo to 29t4d więc sporo do przodu, szczególnie że zawsze był 3 dni do tyłu
agulas, katka/85, Ameiva, Aleksandrakili, paprotka30, Andrea20, Rotenkopf, mania, jamniczakuchnia, malala, wiecznie, _Saszka_, Dobson, Endzis, ania0141, Kawuszka, Anica37, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
Melduje, że godzinę po paczku cukier 120 - na granicy normy. Mój M po zjedzeniu 6 pączków ma 101. Gdzie tu sprawiedliwość?
Na szczęście,po wizycie wszystko ok. Wojtus waży juz 1350 g i jest ułożony główka w dółOlina, Iwonkaaa, Aleksandrakili, Andrea20, Rotenkopf, mania, Karatka81, jamniczakuchnia, malala, Kinga., Dobson, Endzis, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
jaskra wrote:Paprotka, gdzieś mi się ostatnio przewinął fotelik, który ma opcję rozłożenia.. Nie wiem czy nie jakiś Romer. W każdym razie już dostępny na rynku od jakiegoś czasu.
Dziewczyny mam kilka pytań odnośnie pielęgnacji noworodków, bo spotykam skrajnie różne opinie.
Jak często zamierzacie kąpać noworodka? (ja myślałam, że najlepiej codziennie)
Czy zamierzacie czyścić uszka patyczkami z ogranicznikiem? (kupiłam, a teraz nie wiem, czy potrzebnie)
Czy zamierzacie czymś profilaktycznie smarować pod pieluszką? I czy po każdym przewinięciu czy tylko po kąpieli?
Z góry dzięki za odpowiedzi
edit: to jednak nie Romer:
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/02/besafe-izi-sleep-nieznany-i.html
Co do patyczków to widziałam, że ona pielęgnowała dzidizusiowi tymi patyczkami pepuszek, takze moga sie przydac,bo pepek to wiadomo.
Jesli chodzi o smarowanie pieluszki, to ona zalecała przy kazdym przewinieciu delikatnie wystrzec sobie rece od kremu w pieluszkę.
Takze tyle moge powiedziec co wiem hejaskra lubi tę wiadomość