WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie moj A dzis na 8 rocznice pozycia kupił mi bukiet kwaitów i 3 pączki, jestem wzruszona *.*

28latkaa, jamniczakuchnia, Karatka81, mania, malala, Kinga., _Saszka_, Dobson, Endzis, ania0141, Kawuszka, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Dokładnie... No cóż, tak sobie myślę, że szybciej urodzę niż mi wypłacą... Ciekawe czy potem macierzyński też będą mi tak opóźniać..

Dokładnie :/ Ja jestem na zwolnieniu od 24.11. Do tej pory CISZA!

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorkiem po wizycie u ginekologa :)
    Z Antosiem wszystko okey :) widziałam nosek (dosć długi:p )
    Misiu waży ok 1330g :)
    Niestety jest dupką w dół i lekarz trochę nosem kręcił i zaczął bardzo dużo o cesarce mówić :) ale mały ma jeszcze miesiąc na obrócenie także czekamy :)
    Muszę brać amgnez i buscopan i jakby się coś działo jakieś skurcze to od razu mam dzwonić..
    aaa badania mi średnio wyszły :/ nagle moja glukoza z niedocukrzenia wyszła na 129 naczczo.. musze dietkę prowadzić i kontrolować cukier :) także dziś 2 zjedzone pączki i koniec :)

Teraz siedzę w poczekalni i czekam na wizytę u kardiologa która miała być o 17.40... a przede mną jeszcze 2 babki :/ wyjde stąd pewnie o 20 :// a jestem głodna.. cały dzień prawie nic nie zjadłam :/

Dam znać potem co u kardiologa wyszło :)

28latkaa, Andrea20, Iwonkaaa, Olina, Rotenkopf, Karatka81, mania, jamniczakuchnia, malala, jaskra, triste, _Saszka_, Dobson, Endzis, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Witam się wieczorkiem po wizycie u ginekologa :)
    Z Antosiem wszystko okey :) widziałam nosek (dosć długi:p )
    Misiu waży ok 1330g :)
    Niestety jest dupką w dół i lekarz trochę nosem kręcił i zaczął bardzo dużo o cesarce mówić :) ale mały ma jeszcze miesiąc na obrócenie także czekamy :)
    Muszę brać amgnez i buscopan i jakby się coś działo jakieś skurcze to od razu mam dzwonić..
    aaa badania mi średnio wyszły :/ nagle moja glukoza z niedocukrzenia wyszła na 129 naczczo.. musze dietkę prowadzić i kontrolować cukier :) także dziś 2 zjedzone pączki i koniec :)

Teraz siedzę w poczekalni i czekam na wizytę u kardiologa która miała być o 17.40... a przede mną jeszcze 2 babki :/ wyjde stąd pewnie o 20 :// a jestem głodna.. cały dzień prawie nic nie zjadłam :/

Dam znać potem co u kardiologa wyszło :)
    jejku ale dzieci są już duże :)))) super ze wizyta sie udała :) jeszcze dzieciaczki maja czas na ułożenie sie :))

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już wielkie kluski:D Gratuluję udanych wizyt i wszystkich dobrych wieści;)

Też mam kiepski dzień. Do obiadu było ok, chodzilam jak nakręcona, a po już zero energii i nawet dwa dzisiejsze pączki nie pomogły. Teraz mnie jeszcze głowa boli i chodzę jakąś poddenerwowana. Zaraz mój idzie do kina z kumplem, a ja się cieszę, że zostanę sama bo przez byle pierdole byśmy się pewnie poklocili, bo taka napięta jestem. Może sobie porody poogladam...
    A co do kąpieli, to ja zamierzam codziennie ze względu na tworzenie rytuału i szczególnie fajną chwilę w ciągu dnia:)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt duże już te nasze dzieciaczki ciakawe ile moja waży nie będę mogła w nocy spać.

Ja przed chwilą też skończyłam robić porządki w przyprawach :-)

Ten kiddy to już jest dostepny ja go już dawno widziałam jest super ale cena też super... :-/

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki :-) I my witamy się dzisiaj powizytowo :-) Z Alą wszystko ok, waży 1514, więc przytyło jej się 500 :-) Za to ja o dziwo przytyłam 700 gram, czyli 200 czyli nic, (nadal 10 na plusie) dziwne... Na wagę nie wchodziłam w domu bo się bałam ha,ha Gin do mnie że sobie chyba wzięłam do serca że ostatnio za dużo było, w sumie ma rację, mniej jem słodyczy i więcej warzyw, pieczywo też ostrożnie. Ale bardziej chyba chodzi o to że nie odbija mi się tak po jedzeniu i nie zajadam jednego smaku drugim... Po słodkim mnie mdli, i niech tak zostanie :-) Dzisiaj kilka faworków zjadłam (teściowa przyniosła) pycha i starczy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:00

Andrea20, mania, jamniczakuchnia, Olina, malala, jaskra, wiecznie, _Saszka_, Rotenkopf, Dobson, Endzis, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, termin na 14.04, więc oscyluje cały czas plus minus kilka dni przy pierwszym więc ok.
    Wiolcia makabra jakaś, współczuje to mało powiedziane...

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek super że wszystko ok :-)
    Dziewussia co za wieści,trzymamy kciuki za Was :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:59

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Paprotka, gdzieś mi się ostatnio przewinął fotelik, który ma opcję rozłożenia.. Nie wiem czy nie jakiś Romer. W każdym razie już dostępny na rynku od jakiegoś czasu.

Dziewczyny mam kilka pytań odnośnie pielęgnacji noworodków, bo spotykam skrajnie różne opinie.
    Jak często zamierzacie kąpać noworodka? (ja myślałam, że najlepiej codziennie)
    Czy zamierzacie czyścić uszka patyczkami z ogranicznikiem? (kupiłam, a teraz nie wiem, czy potrzebnie)
    Czy zamierzacie czymś profilaktycznie smarować pod pieluszką? I czy po każdym przewinięciu czy tylko po kąpieli?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

edit: to jednak nie Romer:
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/02/besafe-izi-sleep-nieznany-i.html
    Tego besafea, cybex cloud i kiddy pro można rozkładać, ale nie w trakcie jazdy samochodem. Jesli się nic nie zmieniło, to w trakcie jazdy można rozłożyć tylko kiddy evo lunafix. Ale skubaniec waży 5kg i w pozycji rozłożonej zajmuje dość dużo miejsca w aucie (więc trzeba obowiazkowo mierzyć przed zakupem)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra ja nie kąpałam codziennie, co drugi chyba dzień, też uzależnione to było czy M miał popołudniówkę ha,ha Bo do dziś dzień to on kąpie Niko :-) Na początku razem kąpaliśmy, potem ja asystowałam i pomagałam co nieco ha,ha Na dno wanienki dawałam pieluszkę tetrową i było ok. Na początku pupkę myłam wacikami umoczonymi w letniej wodzie, potem troszkę mydełka do wody dawałam, na pupkę nic nie smarowałam, jak było ok, chyba jakiś kremik z Nivea miała, też bepanten chyba (w tubce to było). Mąki ziemniaczanej też kilka razy użyłam. Ale jak "zębowe" kupki były to sudocrem wkraczał. Do noska fridę miałam,super się sprawdzała, muszę kupić bo mi Niko pogubił części...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:03

jaskra lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ale nawet żadnego pisma nie dostałaś, że wszczeli postępowanie? Dzwoniłaś do nich? Czy tak spokojnie czekasz? Strasznie długo to trwa.. :(
    Do kolezanki ponoć wysłali list (zwykły), który nigdy nie dotarł... Skontaktuj się z nimi, bo czasem się nie spieszą (u niej kontrola zakończyła się po 2-3 miesiacach, ale gdyby ich nie pilnowała, to trwała by dłużej. Wiem że jakaś skargę na opieszałość pisała...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Pierwsze dzieło z filcu ;p tak na rozgrzewkę, zobaczymy jak pójdzie mi z literkami ;) tylko proszę się nie śmiać z jakości bo robione aparatem z laptopa :D i tak jest lepszy niż mój w telefonie ;]
    59fcd2f0544303b7med.jpg

Spróbuj ściegiem dzierganym, będzie ładnie wyglądać :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Kinga. O tym mówił sprzedawca ale czy warto to nie wiem. Zachwalał z uwagi na pozycję całkowicie leżącą.
    http://www.kiddy.de/pl/nosidelka/babyschalen/kiddy-evo-lunafix.html
    To nie jest taka nowość (pół roku się nad nim zastanawiam). Ma zalety i wady. W skrócie działa wyłącznie na izofix, jest ciezki (5kg) zajmuje dużo miejsca, ta wersja nie była testowana przez adac i ponoć by z nim wysiąść potrzebne jest dodatkowe wolne miejsce parkingowe. Zalet nie wymieniam, bo pewnie sprzedawca ci je przedstawił ;)

No i mimo wszystko cholernie mi się podoba. Ostatecznie u nas sprawę rozstrzygnie wybór wózka.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Paprotka, gdzieś mi się ostatnio przewinął fotelik, który ma opcję rozłożenia.. Nie wiem czy nie jakiś Romer. W każdym razie już dostępny na rynku od jakiegoś czasu.

Dziewczyny mam kilka pytań odnośnie pielęgnacji noworodków, bo spotykam skrajnie różne opinie.
    Jak często zamierzacie kąpać noworodka? (ja myślałam, że najlepiej codziennie)
    Czy zamierzacie czyścić uszka patyczkami z ogranicznikiem? (kupiłam, a teraz nie wiem, czy potrzebnie)
    Czy zamierzacie czymś profilaktycznie smarować pod pieluszką? I czy po każdym przewinięciu czy tylko po kąpieli?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

edit: to jednak nie Romer:
    http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/02/besafe-izi-sleep-nieznany-i.html

Maluszka będę kąpała co 2-3 dni :) w końcu nie będzie turlał się po ziemi ;) oczywiście codziennie będę przemywała buzię i pupkę ;) Patyczki z ogranicznikiem niby mam ale chyba tylko ręczniczkiem przemyję uszko. Po każdej kupie pupcię posmaruję zwykłym kremem, ale nie po kazdej zmianie pieluchy (posikana), jedynie woda z mydełkiem lub na szybko chusteczką :P

Karatka81 lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jutro M wraca, nareszcie... Po jednym wypadzie z Niko na zakupki (poniosło mnie z ilością) to myślałam że rodzę ha,ha tak mnie dół brzuszka rozbolał, chodziłam jak jakaś kaczka staruszka :-) Ale przeszło na drugi dzień. Wpłaciłam zaliczkę na wakacje, teraz czekamy na trzynastki i pora kupić łóżeczko, komodę itd. Właśnie, z tą komodą... Oglądaliśmy w ikei drewnianą (chcę ją dać do przedpokoju a tą z przedpokoju dla Ali-potem ją wywalę bez sentymentu). I gdyby nie cena to szczerze szału nie ma, wykonanie itd. No jaka cena taka jakość, w sumie co się dziwić, nie ma porównania do naszych mebli... I mam o czym myśleć, na zdjęciu wyglądała dużo lepiej. Nie wiem ha,ha Ta ciąża nie pomaga w podejmowaniu decyzji...

• Olina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie juz tak meczy siedzenie w domu i te pogody, że to masakra
    jeszcze mowie do mamy, że już mam dosyc tego to mnie ''pociesza'' ze za niedługo to pewnie nawet nie bede miała czasu sie umalować...szkoda z enie dodała, ze sie nie bede miała czasu sie umyc, ugotowac obiadu i posprzatac, bo do malowania to wiecej czasu pochłania..
    wsparcie ever

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok jestem po wizycie u kardiologa i będę miała cesarkę już na 100%.. Niestety holter wyszedł brzydki.. dostałam leki.. za 4 tyg. mam się zjawić na wizycie kontrolnej i zrobić echo serca i lekarka mi wypisze skierowanie na cc..
    Nie wiem czy mam płakać czy się cieszyć... Boję się... :( Boje sie ze to zle wplywa na malego, ze leki wplyna na niego ze cos pojdzie nie tak... mam doła po dzisiejszym dniu :(((

Przepraszam, że wam na wieczór smęce ale Wam zawsze można się wygadać.

• mania Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka ja też miałam problem z wyborem komody wszystko takie jakieś gówniane już na sklepie te białe komody takie brudne były dlatego ja zdecydowałam się w końcu na całą na wysoki połysk wygląda ślicznie i będzie praktyczniejsza.
    Taką zamówiłam

Później wymienie Małej łóżeczko i dokupię do kompletu.szafę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 07:21

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ