Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
słuchajcie moj A dzis na 8 rocznice pozycia kupił mi bukiet kwaitów i 3 pączki, jestem wzruszona *.*
28latkaa, jamniczakuchnia, Karatka81, mania, malala, Kinga., _Saszka_, Dobson, Endzis, ania0141, Kawuszka, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
Karolina_Ina wrote:Dokładnie... No cóż, tak sobie myślę, że szybciej urodzę niż mi wypłacą... Ciekawe czy potem macierzyński też będą mi tak opóźniać..
DokładnieJa jestem na zwolnieniu od 24.11. Do tej pory CISZA!
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyWitam się wieczorkiem po wizycie u ginekologa
Z Antosiem wszystko okeywidziałam nosek (dosć długi:p )
Misiu waży ok 1330g
Niestety jest dupką w dół i lekarz trochę nosem kręcił i zaczął bardzo dużo o cesarce mówićale mały ma jeszcze miesiąc na obrócenie także czekamy
Muszę brać amgnez i buscopan i jakby się coś działo jakieś skurcze to od razu mam dzwonić..
aaa badania mi średnio wyszłynagle moja glukoza z niedocukrzenia wyszła na 129 naczczo.. musze dietkę prowadzić i kontrolować cukier
także dziś 2 zjedzone pączki i koniec
Teraz siedzę w poczekalni i czekam na wizytę u kardiologa która miała być o 17.40... a przede mną jeszcze 2 babkiwyjde stąd pewnie o 20
/ a jestem głodna.. cały dzień prawie nic nie zjadłam
Dam znać potem co u kardiologa wyszło28latkaa, Andrea20, Iwonkaaa, Olina, Rotenkopf, Karatka81, mania, jamniczakuchnia, malala, jaskra, triste, _Saszka_, Dobson, Endzis, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Aleksandrakili wrote:Witam się wieczorkiem po wizycie u ginekologa
Z Antosiem wszystko okeywidziałam nosek (dosć długi:p )
Misiu waży ok 1330g
Niestety jest dupką w dół i lekarz trochę nosem kręcił i zaczął bardzo dużo o cesarce mówićale mały ma jeszcze miesiąc na obrócenie także czekamy
Muszę brać amgnez i buscopan i jakby się coś działo jakieś skurcze to od razu mam dzwonić..
aaa badania mi średnio wyszłynagle moja glukoza z niedocukrzenia wyszła na 129 naczczo.. musze dietkę prowadzić i kontrolować cukier
także dziś 2 zjedzone pączki i koniec
Teraz siedzę w poczekalni i czekam na wizytę u kardiologa która miała być o 17.40... a przede mną jeszcze 2 babkiwyjde stąd pewnie o 20
/ a jestem głodna.. cały dzień prawie nic nie zjadłam
Dam znać potem co u kardiologa wyszło))) super ze wizyta sie udała
jeszcze dzieciaczki maja czas na ułożenie sie
)
-
Ale już wielkie kluski:D Gratuluję udanych wizyt i wszystkich dobrych wieści;)
Też mam kiepski dzień. Do obiadu było ok, chodzilam jak nakręcona, a po już zero energii i nawet dwa dzisiejsze pączki nie pomogły. Teraz mnie jeszcze głowa boli i chodzę jakąś poddenerwowana. Zaraz mój idzie do kina z kumplem, a ja się cieszę, że zostanę sama bo przez byle pierdole byśmy się pewnie poklocili, bo taka napięta jestem. Może sobie porody poogladam...
A co do kąpieli, to ja zamierzam codziennie ze względu na tworzenie rytuału i szczególnie fajną chwilę w ciągu dnia:) -
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt duże już te nasze dzieciaczki ciakawe ile moja waży nie będę mogła w nocy spać.
Ja przed chwilą też skończyłam robić porządki w przyprawach
Ten kiddy to już jest dostepny ja go już dawno widziałam jest super ale cena też super... -
Hej Mamki
I my witamy się dzisiaj powizytowo
Z Alą wszystko ok, waży 1514, więc przytyło jej się 500
Za to ja o dziwo przytyłam 700 gram, czyli 200 czyli nic, (nadal 10 na plusie) dziwne... Na wagę nie wchodziłam w domu bo się bałam ha,ha Gin do mnie że sobie chyba wzięłam do serca że ostatnio za dużo było, w sumie ma rację, mniej jem słodyczy i więcej warzyw, pieczywo też ostrożnie. Ale bardziej chyba chodzi o to że nie odbija mi się tak po jedzeniu i nie zajadam jednego smaku drugim... Po słodkim mnie mdli, i niech tak zostanie
Dzisiaj kilka faworków zjadłam (teściowa przyniosła) pycha i starczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:00
Andrea20, mania, jamniczakuchnia, Olina, malala, jaskra, wiecznie, _Saszka_, Rotenkopf, Dobson, Endzis, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jaskra wrote:Paprotka, gdzieś mi się ostatnio przewinął fotelik, który ma opcję rozłożenia.. Nie wiem czy nie jakiś Romer. W każdym razie już dostępny na rynku od jakiegoś czasu.
Dziewczyny mam kilka pytań odnośnie pielęgnacji noworodków, bo spotykam skrajnie różne opinie.
Jak często zamierzacie kąpać noworodka? (ja myślałam, że najlepiej codziennie)
Czy zamierzacie czyścić uszka patyczkami z ogranicznikiem? (kupiłam, a teraz nie wiem, czy potrzebnie)
Czy zamierzacie czymś profilaktycznie smarować pod pieluszką? I czy po każdym przewinięciu czy tylko po kąpieli?
Z góry dzięki za odpowiedzi
edit: to jednak nie Romer:
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/02/besafe-izi-sleep-nieznany-i.html -
Jaskra ja nie kąpałam codziennie, co drugi chyba dzień, też uzależnione to było czy M miał popołudniówkę ha,ha Bo do dziś dzień to on kąpie Niko
Na początku razem kąpaliśmy, potem ja asystowałam i pomagałam co nieco ha,ha Na dno wanienki dawałam pieluszkę tetrową i było ok. Na początku pupkę myłam wacikami umoczonymi w letniej wodzie, potem troszkę mydełka do wody dawałam, na pupkę nic nie smarowałam, jak było ok, chyba jakiś kremik z Nivea miała, też bepanten chyba (w tubce to było). Mąki ziemniaczanej też kilka razy użyłam. Ale jak "zębowe" kupki były to sudocrem wkraczał. Do noska fridę miałam,super się sprawdzała, muszę kupić bo mi Niko pogubił części...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:03
jaskra lubi tę wiadomość
-
Karolina_Ina wrote:Ale nawet żadnego pisma nie dostałaś, że wszczeli postępowanie? Dzwoniłaś do nich? Czy tak spokojnie czekasz? Strasznie długo to trwa..
-
Rotenkopf wrote:Pierwsze dzieło z filcu ;p tak na rozgrzewkę, zobaczymy jak pójdzie mi z literkami
tylko proszę się nie śmiać z jakości bo robione aparatem z laptopa
i tak jest lepszy niż mój w telefonie ;]
Spróbuj ściegiem dzierganym, będzie ładnie wyglądać -
paprotka30 wrote:Kinga. O tym mówił sprzedawca ale czy warto to nie wiem. Zachwalał z uwagi na pozycję całkowicie leżącą.
http://www.kiddy.de/pl/nosidelka/babyschalen/kiddy-evo-lunafix.html
No i mimo wszystko cholernie mi się podoba. Ostatecznie u nas sprawę rozstrzygnie wybór wózka. -
jaskra wrote:Paprotka, gdzieś mi się ostatnio przewinął fotelik, który ma opcję rozłożenia.. Nie wiem czy nie jakiś Romer. W każdym razie już dostępny na rynku od jakiegoś czasu.
Dziewczyny mam kilka pytań odnośnie pielęgnacji noworodków, bo spotykam skrajnie różne opinie.
Jak często zamierzacie kąpać noworodka? (ja myślałam, że najlepiej codziennie)
Czy zamierzacie czyścić uszka patyczkami z ogranicznikiem? (kupiłam, a teraz nie wiem, czy potrzebnie)
Czy zamierzacie czymś profilaktycznie smarować pod pieluszką? I czy po każdym przewinięciu czy tylko po kąpieli?
Z góry dzięki za odpowiedzi
edit: to jednak nie Romer:
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/2013/02/besafe-izi-sleep-nieznany-i.html
Maluszka będę kąpała co 2-3 dniw końcu nie będzie turlał się po ziemi
oczywiście codziennie będę przemywała buzię i pupkę
Patyczki z ogranicznikiem niby mam ale chyba tylko ręczniczkiem przemyję uszko. Po każdej kupie pupcię posmaruję zwykłym kremem, ale nie po kazdej zmianie pieluchy (posikana), jedynie woda z mydełkiem lub na szybko chusteczką
Karatka81 lubi tę wiadomość
-
Już jutro M wraca, nareszcie... Po jednym wypadzie z Niko na zakupki (poniosło mnie z ilością) to myślałam że rodzę ha,ha tak mnie dół brzuszka rozbolał, chodziłam jak jakaś kaczka staruszka
Ale przeszło na drugi dzień. Wpłaciłam zaliczkę na wakacje, teraz czekamy na trzynastki i pora kupić łóżeczko, komodę itd. Właśnie, z tą komodą... Oglądaliśmy w ikei drewnianą (chcę ją dać do przedpokoju a tą z przedpokoju dla Ali-potem ją wywalę bez sentymentu). I gdyby nie cena to szczerze szału nie ma, wykonanie itd. No jaka cena taka jakość, w sumie co się dziwić, nie ma porównania do naszych mebli... I mam o czym myśleć, na zdjęciu wyglądała dużo lepiej. Nie wiem ha,ha Ta ciąża nie pomaga w podejmowaniu decyzji...
-
mnie juz tak meczy siedzenie w domu i te pogody, że to masakra
jeszcze mowie do mamy, że już mam dosyc tego to mnie ''pociesza'' ze za niedługo to pewnie nawet nie bede miała czasu sie umalować...szkoda z enie dodała, ze sie nie bede miała czasu sie umyc, ugotowac obiadu i posprzatac, bo do malowania to wiecej czasu pochłania..
wsparcie ever -
nick nieaktualnyOk jestem po wizycie u kardiologa i będę miała cesarkę już na 100%.. Niestety holter wyszedł brzydki.. dostałam leki.. za 4 tyg. mam się zjawić na wizycie kontrolnej i zrobić echo serca i lekarka mi wypisze skierowanie na cc..
Nie wiem czy mam płakać czy się cieszyć... Boję się...Boje sie ze to zle wplywa na malego, ze leki wplyna na niego ze cos pojdzie nie tak... mam doła po dzisiejszym dniu
((
Przepraszam, że wam na wieczór smęce ale Wam zawsze można się wygadać. -
Karatka ja też miałam problem z wyborem komody wszystko takie jakieś gówniane już na sklepie te białe komody takie brudne były dlatego ja zdecydowałam się w końcu na całą na wysoki połysk wygląda ślicznie i będzie praktyczniejsza.
Taką zamówiłam
Później wymienie Małej łóżeczko i dokupię do kompletu.szafę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 07:21