WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i dużych kluseczek :-D.
    Aleksandrakili spokojnie, jesteś pod dobra opieka lekarska krzywdy Tobie ani Dziecku nie zrobi.
    Do noska też planuję kupić katarek. Do wanienki mam wkład plastikowy, kupowałam w ciemno i mam nadzieję że się sprawdzi, zobaczymy. O tych gabkach też czytałam że wylegarnia zarazkow no ale tak jak któraś pisała że koszt niewielki więc można często wymieniać.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kataru mam gruszkę i (chyba to się zwie) sopelek ;p
    Do wanienki na razie kupować nic nie będę, ale to zobaczymy w praktyce ;)

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ktoś kiedyś pisał o nadaniach ASPAT i ALAT i bilirubiny.
    Ja właśnie sprawdziłam swoje wyniki i mam mocno przekroczoną bilirubinę z komentarzem wskazana kontrola i trochę się denerwuje a do położnej mogę zadzwonić dopiero jutro. Ktoś coś wie o tym?

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co jakiś czas robię te badania ale zawsze jest wszystko okej (o dziwo) więc niestety nie wiem co się dalej z tym robi ;/ zadzwoń rano do położnej, ona Cie pokieruje ;)
    a jak bardzo masz przekroczone?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:59

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55b0b93eaad8.jpg

A to mój komplecik wozkowy :):)

Karatka81, Aleksandrakili, ania0141, Rotenkopf, _Saszka_, Dobson, wiecznie, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby niedużo bo ja mam 22,20 a norma jest do 20,50 ale jak dodać jeszcze to moje uczulenie na brzuchu w dodatku strasznie swędzące to sie jednak troche martwie.

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama plastikowy wkład do wanienki miałam od znajomych i ani razu z niego nie korzystałam, jakoś nie miałam przekonania, ręce taty najlepsze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 21:05

• Olina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, super wózek!!

Dobson lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    Niby niedużo bo ja mam 22,20 a norma jest do 20,50 ale jak dodać jeszcze to moje uczulenie na brzuchu w dodatku strasznie swędzące to sie jednak troche martwie.
    wydaje mi się, że jak aspat i alat w normie to nie ma co się przejmować bilirubiną- mi ostatnio w szpitalu mówili że lepiej zrobić zamiast bilirubiny kwasy żółciowe (nie dopytywałam dlaczego). Oczywiście skonsultuj to z lekarzem bo się nie znam, mi zazwyczaj poniżej normy wychodziła.

Gratulacje z udanych wizyt! :) ja mam we wtorek! :D już się doczekać nie mogę. Ostatnio strasznie mi brzuch ciąży - mam nadzieje,że 2 kg już Lilcia ma :P
    W weekend zamierzam prać ciuszki, zobacze co mi z tego wyjdzie.

My mamy gruszkę i fridę. U nas pediatra twierdzi, że gruszka to same zarazki :P ale nie wiem czy ona wie,że teraz są odkręcane co można dobrze wymyć :P katarek kupie dopiero jak będzie giga katar.

Dobson- super wózek! :D

Dobson lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT,PRAKTYCZNIE SAME DOBRE WIADOMOŚCI ,OBY JUŻ TYLKO TAKIE TU SIĘ POJAWIAŁY-SZCZĘŚLIWY DZIEŃ-SZCZĘŚLIWE MAMY I DZIECIACZKI JUŻ JAKIE DUŻE SUUUUUUUUUPER.

Iwonkaaa, Karatka81 lubią tę wiadomość

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera i mi w szpitalu mówili, że np przy cholestazie nie ma żadnych wykwitów tzn wysypek itd.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i dobre słowo.. Leże i beczę ale nie z tego że bedzie cc tylko ze strachu.. Że zawsze coś musi mi się przytrafić.. :(

Jedyne i chyba najważniejsze pocieszenie to buźka moje synusia :)
    f2slo28jigvh_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 21:36

ania0141, Dobson, Kinga., triste, _Saszka_, Endzis, wiecznie, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili nie taki diabeł straszny jak go malują,tak jak dziewczyny pisały masz czas na oswojenie się z tym,będziesz mogła sobie spokojnie zaplanować wszystko,myślę,że to rozsądna decyzja lekarza,mogłoby być tak że byś próbowała sn męczyłabyś się kilka godzin a skończyło by sie i tak cc...na pocieszenie powiem ci ,że przynajmniej wiesz co cię czeka a my?każda z nas nie wie i część może mieć cc w ostatniej chwili,więc myślę,że lepiej wcześniej wiedzieć,będzie wszystko dobrze,głowa do góry...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja do noska na razie kupiłam malutką gruszkę...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson i Iwonkaaa śliczne te wasze wózeczki

Iwonkaaa, Dobson lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i dobre słowo.. Leże i beczę ale nie z tego że bedzie cc tylko ze strachu.. Że zawsze coś musi mi się przytrafić.. :(

Jedyne i chyba najważniejsze pocieszenie to buźka moje synusia :)
    f2slo28jigvh_t.jpg
    hej,to jest mega pocieszenie przecież my dla tych maluchów wszystko zrobimy NO JAK NIE MY TO KTO?kochana nie płacz bo maleństwo czuje to co ty...porozmawiaj z maluchem napewno lepiej sie poczujesz

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dzien wizyt! Gratuluję wszystkim mamuśkom. :)

Aleksandrakili, musisz oswoić sie z ta myślą. Niektóre kobiety gotowe sa zapłacić byle by nie rodzić siłami natury! Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, ktora miala cc dwa lata temu i jest bardzo zadowolona. Zero komplikacji. A bólu nie czuła, poza ciagnieciem szwów na brzuchu. Określiła to dyskomfortem.
    Powiem Ci, ze ja przed ciąża uwazalam ze nie dam rady urodzić. Teraz sie oswoiłam z ta myślą. Bedzie co ma byc, byle tylko dzieciątka przyszły szczęśliwie na świat. Nieważne którą stroną :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, ja sama panicznie boję się cesarki, dlatego rozumiem Twój płacz, ale pomyśl sobie, że to dla dobra Twojego Skarba. I mocnym plusem tej sytuacji jest to, że będziesz wiedziała, co Cię czeka. My będziemy panikować, kiedy nadejdzie godzina zero, a Ty wszystko będziesz miała pięknie ustalone :*

Obejrzałam dwa odcinki Porodów, zaraz poleci trzeci. Wyję jak bóbr, strasznie mnie to wzrusza i ja już chcę też! w ogóle strasznie przeżywam to wszystko, jak każą położne przeć, to ciężko mi się przed parciem też powstrzymać :P Masakra, jakiś instynkt się załącza. Ale jak był we mnie spokój odnośnie porodu, tak nadal niezmiennie jest :)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Dokładnie :/ Ja jestem na zwolnieniu od 24.11. Do tej pory CISZA!
    Ale jak później wyrownaja wszystko na raz to będziesz szlaec ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ