Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i dużych kluseczek :-D.
    Aleksandrakili spokojnie, jesteś pod dobra opieka lekarska krzywdy Tobie ani Dziecku nie zrobi.
    Do noska też planuję kupić katarek. Do wanienki mam wkład plastikowy, kupowałam w ciemno i mam nadzieję że się sprawdzi, zobaczymy. O tych gabkach też czytałam że wylegarnia zarazkow no ale tak jak któraś pisała że koszt niewielki więc można często wymieniać.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kataru mam gruszkę i (chyba to się zwie) sopelek ;p
    Do wanienki na razie kupować nic nie będę, ale to zobaczymy w praktyce ;)

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ktoś kiedyś pisał o nadaniach ASPAT i ALAT i bilirubiny.
    Ja właśnie sprawdziłam swoje wyniki i mam mocno przekroczoną bilirubinę z komentarzem wskazana kontrola i trochę się denerwuje a do położnej mogę zadzwonić dopiero jutro. Ktoś coś wie o tym?

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co jakiś czas robię te badania ale zawsze jest wszystko okej (o dziwo) więc niestety nie wiem co się dalej z tym robi ;/ zadzwoń rano do położnej, ona Cie pokieruje ;)
    a jak bardzo masz przekroczone?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:59

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55b0b93eaad8.jpg

A to mój komplecik wozkowy :):)

Karatka81, nick nieaktualny, ania0141, nick nieaktualny, _Saszka_, Dobson, wiecznie, nick nieaktualny, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby niedużo bo ja mam 22,20 a norma jest do 20,50 ale jak dodać jeszcze to moje uczulenie na brzuchu w dodatku strasznie swędzące to sie jednak troche martwie.

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama plastikowy wkład do wanienki miałam od znajomych i ani razu z niego nie korzystałam, jakoś nie miałam przekonania, ręce taty najlepsze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 21:05

• Olina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, super wózek!!

Dobson lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    Niby niedużo bo ja mam 22,20 a norma jest do 20,50 ale jak dodać jeszcze to moje uczulenie na brzuchu w dodatku strasznie swędzące to sie jednak troche martwie.
    wydaje mi się, że jak aspat i alat w normie to nie ma co się przejmować bilirubiną- mi ostatnio w szpitalu mówili że lepiej zrobić zamiast bilirubiny kwasy żółciowe (nie dopytywałam dlaczego). Oczywiście skonsultuj to z lekarzem bo się nie znam, mi zazwyczaj poniżej normy wychodziła.

Gratulacje z udanych wizyt! :) ja mam we wtorek! :D już się doczekać nie mogę. Ostatnio strasznie mi brzuch ciąży - mam nadzieje,że 2 kg już Lilcia ma :P
    W weekend zamierzam prać ciuszki, zobacze co mi z tego wyjdzie.

My mamy gruszkę i fridę. U nas pediatra twierdzi, że gruszka to same zarazki :P ale nie wiem czy ona wie,że teraz są odkręcane co można dobrze wymyć :P katarek kupie dopiero jak będzie giga katar.

Dobson- super wózek! :D

Dobson lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT,PRAKTYCZNIE SAME DOBRE WIADOMOŚCI ,OBY JUŻ TYLKO TAKIE TU SIĘ POJAWIAŁY-SZCZĘŚLIWY DZIEŃ-SZCZĘŚLIWE MAMY I DZIECIACZKI JUŻ JAKIE DUŻE SUUUUUUUUUPER.

Iwonkaaa, Karatka81 lubią tę wiadomość

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera i mi w szpitalu mówili, że np przy cholestazie nie ma żadnych wykwitów tzn wysypek itd.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i dobre słowo.. Leże i beczę ale nie z tego że bedzie cc tylko ze strachu.. Że zawsze coś musi mi się przytrafić.. :(

Jedyne i chyba najważniejsze pocieszenie to buźka moje synusia :)
    f2slo28jigvh_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 21:36

ania0141, Dobson, Kinga., triste, _Saszka_, Endzis, wiecznie, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili nie taki diabeł straszny jak go malują,tak jak dziewczyny pisały masz czas na oswojenie się z tym,będziesz mogła sobie spokojnie zaplanować wszystko,myślę,że to rozsądna decyzja lekarza,mogłoby być tak że byś próbowała sn męczyłabyś się kilka godzin a skończyło by sie i tak cc...na pocieszenie powiem ci ,że przynajmniej wiesz co cię czeka a my?każda z nas nie wie i część może mieć cc w ostatniej chwili,więc myślę,że lepiej wcześniej wiedzieć,będzie wszystko dobrze,głowa do góry...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja do noska na razie kupiłam malutką gruszkę...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson i Iwonkaaa śliczne te wasze wózeczki

Iwonkaaa, Dobson lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i dobre słowo.. Leże i beczę ale nie z tego że bedzie cc tylko ze strachu.. Że zawsze coś musi mi się przytrafić.. :(

Jedyne i chyba najważniejsze pocieszenie to buźka moje synusia :)
    f2slo28jigvh_t.jpg
    hej,to jest mega pocieszenie przecież my dla tych maluchów wszystko zrobimy NO JAK NIE MY TO KTO?kochana nie płacz bo maleństwo czuje to co ty...porozmawiaj z maluchem napewno lepiej sie poczujesz

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dzien wizyt! Gratuluję wszystkim mamuśkom. :)

Aleksandrakili, musisz oswoić sie z ta myślą. Niektóre kobiety gotowe sa zapłacić byle by nie rodzić siłami natury! Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, ktora miala cc dwa lata temu i jest bardzo zadowolona. Zero komplikacji. A bólu nie czuła, poza ciagnieciem szwów na brzuchu. Określiła to dyskomfortem.
    Powiem Ci, ze ja przed ciąża uwazalam ze nie dam rady urodzić. Teraz sie oswoiłam z ta myślą. Bedzie co ma byc, byle tylko dzieciątka przyszły szczęśliwie na świat. Nieważne którą stroną :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, ja sama panicznie boję się cesarki, dlatego rozumiem Twój płacz, ale pomyśl sobie, że to dla dobra Twojego Skarba. I mocnym plusem tej sytuacji jest to, że będziesz wiedziała, co Cię czeka. My będziemy panikować, kiedy nadejdzie godzina zero, a Ty wszystko będziesz miała pięknie ustalone :*

Obejrzałam dwa odcinki Porodów, zaraz poleci trzeci. Wyję jak bóbr, strasznie mnie to wzrusza i ja już chcę też! w ogóle strasznie przeżywam to wszystko, jak każą położne przeć, to ciężko mi się przed parciem też powstrzymać :P Masakra, jakiś instynkt się załącza. Ale jak był we mnie spokój odnośnie porodu, tak nadal niezmiennie jest :)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Dokładnie :/ Ja jestem na zwolnieniu od 24.11. Do tej pory CISZA!
    Ale jak później wyrownaja wszystko na raz to będziesz szlaec ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ