WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie.. Ja już ochłonęłam po wczorajszym dniu :) dziś wziełam się w garść w końcu bo musze 2 egzaminy zdać o 16:00 :p
    Noc u mnie też kiepska.. obudziłam się ok. 2 w nocy i tak mi się wymiotować chciało, że musiałam wręcz biegnąć do wc.. potem jak już wymioty przeszły to biegunki dostałam.. Już pomyślałam ze to jelitowka ale teraz mi nic nie jest :) Moze to ze stresu wczorajszego :))

ania0141 lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole z tego co wiem to do porodu nie wolno mieć pomalowanych... także ja w marcu tylko żel bezbarwny żeby nie lamaly mi się...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia daj znać co u Ciebie :) :*

Ania co za brednie.. Oczywiście, że ją zbada.. USG może zrobić przez jamę brzuszną, tyle, że musi mieć lepszy sprzęt...
    U mnie na oddziale co chwile przychodzą dziewczynki z bólami brzucha tak jak u Twojej córki i ginekolodzy je badają :) oczywiście mama musi być obecna przy badaniu :)

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie lekarz zrobi usg przez brzuch, tylko moja siostra musiała miec pełny pęcherz i musiała przyjść drugi raz.

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) U nas śnieżek popruszył...
    Lanusia jak tam?
    Kinga no właśnie mi gdzieś mignęło, że któraś z mamek używa tens, ja myślałam o zakupie do porodu itd. Działa to to? ;-)
    Co do fotelika, to miałam cabrio fix, a teraz teutonia tario i tario jest dużo większy niż cabrio, no i ma fajniejszy daszek, nie zespolony z pałąkiem i można całego go przesunąć, zasłonić malucha albo w ogóle ściągnąć. Ma zasłaniane okienko/moskitierę do podglądania. Ogólnie większy i cięższy, śpiworek 80 cm praktycznie z niego nie wystaje, cabrio na pewno był krótszy w siedzisku i oparciu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wcześnie rano miałam silne bóle jak na okres, ale idące przez cały brzuch, aż spod żeber. Do tego mrowienie pod żebrami i ból krzyża . Michał cały czas się rusza, więc to pewnie skurcze przepowiadające, bo po jakimś czasie przeszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:59

ania0141 lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga w tym co napisałaś dokładnie widzę moją córkę...dzięki dziewczyny,porozmawiam z moim gin zobaczę co powie,umówię ją na nastepną wizytę-no-spa już na nią nie działa bo ile można brać? Aleksandrakili te nocne dolegliwości to zapewne odreagowanie stresu i dobrze organizm sie oczyścił i zostało myśleć tylko pozytywnie... Lanusia jak tam u ciebie?mam nadzieję,że wszystko wporządku i odsypiasz teraz. odnośnie paznokci to ja słyszałam wiele różnych opini,może to zależy od szpitala bo tak jak większość rzeczy jeden akceptuje drugi nie,zapytam swojego lekarza zobaczę co mi powie to wam napiszę... zasnęłam dziś przed 5 no i dopiero się obudziłam,dzisiaj mam wizytę i potwornie się boję co mogę usłyszeć,ostatnie 2tyg były takie dziwne,skurcze,bóle,mały szyjkę skopał...najbardziej to się boję o tą szyjkę,a ja tak jak ty Aleksandrakili mam wrażenie,że zawsze coś mi się przypałęta-zawsze coś muszę usłyszeć...ogólnie nie mogę się doczekać,ale....zawsze jest to ale.TRZYMAJCIE KCIUKI ZA MNIE jakoś ostatnio mi pomogły

Larisa lubi tę wiadomość

ania0141
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek ;)
    Z tego co mowil mi znajomy ratownik medyczny rzeczywiscie lepiej nie miec pomalowanych paznokci, bo w jakims badaniu to przeszkadza, przy cesarce to juz w ogole :D

• mania Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomalowane paznokcie odpadają wiem jak miałam operację to mnie opieprzyli już jak na stole operacyjnym leżałam :-) miałam i u rąk i i nóg na miętowo pomalowane i dr ktory mnie operował jak przyszedł to się śmiał tylko, że najmodniejsze w tym sezonie :-) no ale te pielegniarki i anestezjolog kręcili nosem ale ja poszłam na salę praktycznie z biegu więc nie miałam czasu się zastanawiać nad paznokciami. Powiedzieli mi wtedy, że po paznokciach widać czy coś z oddychaniem się nie dzieje bo jak coś jest nie tak to sinieją a na pomalowanych tego nie widać.

Ania kciuki trzymam! ja mam dziś usg i mam nadzieję, że u Kluseczki wszystko dobrze.

Aleksandrakili powodzenia na egzaminach ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:38

ania0141, Rotenkopf, Lanusia93, Aleksandrakili, _Saszka_ lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja też wiem od lekarza, że paznokcie muszą być bez niczego, bo właśnie jak coś się dzieje to na paznokcie sinieją.

Jamniczakuchnia, skurcze przepowiadające o jejciuniu, już coraz bliżej :) Nam na szkole rodzenia też mówili, że mogą się pojawiać, ale dopóki się nie pojawią to nie mam takiej świadomości. Dlatego ciekawa jestem jak to czuć, chociaż z drugiej strony tak bardzo mi nie spieszno do odczuć bólu :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    U mnie w nocy było wstawanie na siku co godzinę i jestem wykończona, mimo tego, że dopiero wstałam.

Co do paznokci - podejrzewam, że tu chodzi o sprawdzanie na płytce czy nie występuje wstrząs i centralizacja krążenia. Jako, że jestem zaspana pozwolę sobie zacytować info z internetu :
    Wstrząs :
    nagły kliniczny stan zagrożenia życia, w którym na skutek dysproporcji między zapotrzebowaniem a dostarczeniem odpowiedniej ilości tlenu i substancji odżywczych do komórek organizmu dochodzi do upośledzenia funkcji i niewydolności wielu narządów.
    Centralizacja krążenia :
    krążenie przesuwa się w stronę narządów chronionych (serce, płuca, mózg) kosztem ukrwienia skóry, przewodu pokarmowego i mięśni. Występuje bladość powłok, oziębienie i poty.

Więc mnie uczono, że przy stanach, kiedy podejrzewam wstrząs sprawdzić (nacisnąć) płytkę paznokcia [ale są też inne miejsca np. ucho].
    Z tymi pomalowanymi czy zrobionymi paznokciami może też chodzić o pulsoksymetr (nie wiem czy w szpitalu też używają takiego pojęcia na taki sprzęt) - podobno żel i/lub lakier fałszują wyniki. Gówno prawda - sprawdzałam na sobie, leżąc i nic nie robiąc, mąż najpierw nałożył mi go na palec, gdzie miałam żelke a po odczytaniu wyniku dał mi go tam, gdzie żelka spadła i miałam swój paznokieć - wynik taki sam ;)

Po za tym nie dajmy się zwariować. Nigdy nie wiesz czy na szpital pojedziesz z domu czy z imprezy, a wiadomo, że każda kobieta chce jakoś wyglądać na imprezie, a też nie będziesz w trakcie bóli zastanawiała się gdzie masz zmywacz do paznokci ;p

Lanusia, jak tam ?
    Niunia, będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:49

mania lubi tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach. Na pewno uslyszycie same dobre wiadomości.
    Ciekawe ile wasze pociechy urosly bo takie informacje mnie zawsze najbardziej cieszą kiedy widze ze te nasze cuda w brzuchu sa coraz bardziej rzeczywiste :)
    Bo co innego 2cm fasolka a co innego 2kg dziecko ;)

ania0141, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Bo co innego 2cm fasolka a co innego 2kg dziecko ;)
    Ale radość z dobrej wizyty - ta sama ;)

28latkaa, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ale radość z dobrej wizyty - ta sama ;)
    dokładnie :D

ja już zaczynam się stresować :/
    boję się, że coś źle jem i szkodzę mojej Dzidzi...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach! Na pewno wszystko bedzie dobrze i wrocicie z dobrymi wiesciami o duzych dzieciaczkach

I jak tam Lanusia ? Jechalas na ip?

Aleksandrakill najwazniejsze aby dzidzius byl zdrowy. Lekarze dbają o wasze bezpieczenstwi kierujac na cc i na pewno wszystko bedzie ok:) ja tez sie strasznie boje a moj maly dalej sie nie ulozyl jak trzeba wiec z kazdym dniem oddala mjie to od sn ale juz powoli zaczynam sie prztzwyczajac ze urodze w jakikolwiek sposob aby dzidzius byl zdrowiutki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:27

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Hej ;)
    U mnie w nocy było wstawanie na siku co godzinę i jestem wykończona, mimo tego, że dopiero wstałam.

Co do paznokci - podejrzewam, że tu chodzi o sprawdzanie na płytce czy nie występuje wstrząs i centralizacja krążenia. Jako, że jestem zaspana pozwolę sobie zacytować info z internetu :
    Wstrząs :
    nagły kliniczny stan zagrożenia życia, w którym na skutek dysproporcji między zapotrzebowaniem a dostarczeniem odpowiedniej ilości tlenu i substancji odżywczych do komórek organizmu dochodzi do upośledzenia funkcji i niewydolności wielu narządów.
    Centralizacja krążenia :
    krążenie przesuwa się w stronę narządów chronionych (serce, płuca, mózg) kosztem ukrwienia skóry, przewodu pokarmowego i mięśni. Występuje bladość powłok, oziębienie i poty.

Więc mnie uczono, że przy stanach, kiedy podejrzewam wstrząs sprawdzić (nacisnąć) płytkę paznokcia [ale są też inne miejsca np. ucho].
    Z tymi pomalowanymi czy zrobionymi paznokciami może też chodzić o pulsoksymetr (nie wiem czy w szpitalu też używają takiego pojęcia na taki sprzęt) - podobno żel i/lub lakier fałszują wyniki. Gówno prawda - sprawdzałam na sobie, leżąc i nic nie robiąc, mąż najpierw nałożył mi go na palec, gdzie miałam żelke a po odczytaniu wyniku dał mi go tam, gdzie żelka spadła i miałam swój paznokieć - wynik taki sam ;)

Po za tym nie dajmy się zwariować. Nigdy nie wiesz czy na szpital pojedziesz z domu czy z imprezy, a wiadomo, że każda kobieta chce jakoś wyglądać na imprezie, a też nie będziesz w trakcie bóli zastanawiała się gdzie masz zmywacz do paznokci ;p

Lanusia, jak tam ?
    Niunia, będzie dobrze!
    Czyli bezbarwny żel/hybryda powinna przejść?, bo chętnie bym sobie zrobiła, ale przeraza mnie ich ściąganie na szybko :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miałam ósemki wyrywane pod narkoza i przyjechałam z pomalowanymi paznokciami, to wręczyli mi zmywacz i na szybko lakier usuwalam.

Jeeeej, dziś szkoła rodzenia ;) Zdecydowaliśmy się na opcję weekendowa, bo położna prowadząca zasugerowala, że w tak zaawansowanej ciąży jest ryzyko, że urodzę, zanim normalny kurs się skończy:P. Trochę się boję, że będzie mi już ciężko tyle godzin na tyłku wysiedziec.

Lanusia, jak tam? Martwimy się!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hybryda nie wiem bo tego na palcach jeszcze nie miałam więc nawet nie wiem jak to wygląda ;p

Wgl, nie odpowiedziałam Wam najlepszego.
    Wczoraj, wieczorem zostaliśmy w końcu zaproszeni na roczek siostrzenicy męża. Oczywiście ja nie jestem z tych, którzy na każdą, tym bardziej tak oczywistą imprezę muszą mieć oficjalne zaproszenie, ale skoro cała rodzina dostała zaproszenie (z błędem :D) to i ja się takowego spodziewałam. Co prawda brat męża dostał te zaproszenie w locie, kiedy był u rodziców po coś tam i bez swojej żony więc ja nie spodziewałam się, że przyjadą do Nas tak oficjalnie, ale to w jaki sposób Nas zaprosili przeszło ludzkie pojęcie.
    Wróćmy do wczorajszego wieczoru. Godzina 22 i mąż mi mówi "mamy jeszcze ciuszki dla Hani" i się uśmiecha...ale tak dosyć dziwnie. Ja patrzę na Niego jak na osła i pytam "skąd?"
    - Od M. - odpowiada.
    Ja jeszcze większe zdziwko i sobie myślę, że rychło w czas.
    - Skąd wiesz?
    - Napisała mi właśnie na fb. - kontynuuje i czyta mi wiadomość.
    Było coś na zasadzie : Cześć, chcieliśmy was zaprosić na roczek T. ale nie wiemy gdzie was szukać. Roczek jest wtedy i wtedy o tej i tamtej, reszta szczegółów jest w zaproszeniu u rodziców. U rodziców też są ciuszki po T.
    Szczęka mi opadła chyba do samej piwnicy ;] Najlepiej napisać, że 'nie wiedzą gdzie nas szukać' niż spytać się o adres :D
    Myślałam, że po docinkach przy chrzcie coś im się ułożyło w głowach ale widać jednak nie :) Na chrzciny zostaliśmy (jak większość rodziny) zaproszeni tydzień przed, telefonicznie, oczywiście o podobnej porze :D

Ach, rodzinka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włączył mi się tryb "wicia gniazda" :D I trafia mnie szlag! Bo chciałam sobie posiedzieć, ale trzeba nastawić pranie jedno, drugie i piąte, wytrzeć kurze, poskładać pranie... <3

"Przez twe oczy, te oczy zielone oszalaaaaaałeeeeeem
    Gwiazdy chyba twym oczom oddały cały blaaaaaaaaaaaaaaaask
    A ja serce miłości spragnione ci oddałem
    Tak zakochać, zakochać się można tylko raaaaaaaaaaz"

Biedni sąsiedzi :D dostałam takiej głupawki, że szok <3 przynajmniej lepiej się będzie sprzątać ;)

Dobson, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ