Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry mamusie.. Ja już ochłonęłam po wczorajszym dniu
dziś wziełam się w garść w końcu bo musze 2 egzaminy zdać o 16:00 :p
Noc u mnie też kiepska.. obudziłam się ok. 2 w nocy i tak mi się wymiotować chciało, że musiałam wręcz biegnąć do wc.. potem jak już wymioty przeszły to biegunki dostałam.. Już pomyślałam ze to jelitowka ale teraz mi nic nie jestMoze to ze stresu wczorajszego
)
ania0141 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLanusia daj znać co u Ciebie
:*
Ania co za brednie.. Oczywiście, że ją zbada.. USG może zrobić przez jamę brzuszną, tyle, że musi mieć lepszy sprzęt...
U mnie na oddziale co chwile przychodzą dziewczynki z bólami brzucha tak jak u Twojej córki i ginekolodzy je badająoczywiście mama musi być obecna przy badaniu
-
Dzień dobry
U nas śnieżek popruszył...
Lanusia jak tam?
Kinga no właśnie mi gdzieś mignęło, że któraś z mamek używa tens, ja myślałam o zakupie do porodu itd. Działa to to?
Co do fotelika, to miałam cabrio fix, a teraz teutonia tario i tario jest dużo większy niż cabrio, no i ma fajniejszy daszek, nie zespolony z pałąkiem i można całego go przesunąć, zasłonić malucha albo w ogóle ściągnąć. Ma zasłaniane okienko/moskitierę do podglądania. Ogólnie większy i cięższy, śpiworek 80 cm praktycznie z niego nie wystaje, cabrio na pewno był krótszy w siedzisku i oparciu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kinga w tym co napisałaś dokładnie widzę moją córkę...dzięki dziewczyny,porozmawiam z moim gin zobaczę co powie,umówię ją na nastepną wizytę-no-spa już na nią nie działa bo ile można brać? Aleksandrakili te nocne dolegliwości to zapewne odreagowanie stresu i dobrze organizm sie oczyścił i zostało myśleć tylko pozytywnie... Lanusia jak tam u ciebie?mam nadzieję,że wszystko wporządku i odsypiasz teraz. odnośnie paznokci to ja słyszałam wiele różnych opini,może to zależy od szpitala bo tak jak większość rzeczy jeden akceptuje drugi nie,zapytam swojego lekarza zobaczę co mi powie to wam napiszę... zasnęłam dziś przed 5 no i dopiero się obudziłam,dzisiaj mam wizytę i potwornie się boję co mogę usłyszeć,ostatnie 2tyg były takie dziwne,skurcze,bóle,mały szyjkę skopał...najbardziej to się boję o tą szyjkę,a ja tak jak ty Aleksandrakili mam wrażenie,że zawsze coś mi się przypałęta-zawsze coś muszę usłyszeć...ogólnie nie mogę się doczekać,ale....zawsze jest to ale.TRZYMAJCIE KCIUKI ZA MNIE jakoś ostatnio mi pomogły
Larisa lubi tę wiadomość
ania0141 -
Pomalowane paznokcie odpadają wiem jak miałam operację to mnie opieprzyli już jak na stole operacyjnym leżałam
miałam i u rąk i i nóg na miętowo pomalowane i dr ktory mnie operował jak przyszedł to się śmiał tylko, że najmodniejsze w tym sezonie
no ale te pielegniarki i anestezjolog kręcili nosem ale ja poszłam na salę praktycznie z biegu więc nie miałam czasu się zastanawiać nad paznokciami. Powiedzieli mi wtedy, że po paznokciach widać czy coś z oddychaniem się nie dzieje bo jak coś jest nie tak to sinieją a na pomalowanych tego nie widać.
Ania kciuki trzymam! ja mam dziś usg i mam nadzieję, że u Kluseczki wszystko dobrze.
Aleksandrakili powodzenia na egzaminachWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:38
ania0141, Rotenkopf, Lanusia93, Aleksandrakili, _Saszka_ lubią tę wiadomość
-
Tak ja też wiem od lekarza, że paznokcie muszą być bez niczego, bo właśnie jak coś się dzieje to na paznokcie sinieją.
Jamniczakuchnia, skurcze przepowiadające o jejciuniu, już coraz bliżejNam na szkole rodzenia też mówili, że mogą się pojawiać, ale dopóki się nie pojawią to nie mam takiej świadomości. Dlatego ciekawa jestem jak to czuć, chociaż z drugiej strony tak bardzo mi nie spieszno do odczuć bólu
Rotenkopf lubi tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualnyHej
U mnie w nocy było wstawanie na siku co godzinę i jestem wykończona, mimo tego, że dopiero wstałam.
Co do paznokci - podejrzewam, że tu chodzi o sprawdzanie na płytce czy nie występuje wstrząs i centralizacja krążenia. Jako, że jestem zaspana pozwolę sobie zacytować info z internetu :
Wstrząs :
nagły kliniczny stan zagrożenia życia, w którym na skutek dysproporcji między zapotrzebowaniem a dostarczeniem odpowiedniej ilości tlenu i substancji odżywczych do komórek organizmu dochodzi do upośledzenia funkcji i niewydolności wielu narządów.
Centralizacja krążenia :
krążenie przesuwa się w stronę narządów chronionych (serce, płuca, mózg) kosztem ukrwienia skóry, przewodu pokarmowego i mięśni. Występuje bladość powłok, oziębienie i poty.
Więc mnie uczono, że przy stanach, kiedy podejrzewam wstrząs sprawdzić (nacisnąć) płytkę paznokcia [ale są też inne miejsca np. ucho].
Z tymi pomalowanymi czy zrobionymi paznokciami może też chodzić o pulsoksymetr (nie wiem czy w szpitalu też używają takiego pojęcia na taki sprzęt) - podobno żel i/lub lakier fałszują wyniki. Gówno prawda - sprawdzałam na sobie, leżąc i nic nie robiąc, mąż najpierw nałożył mi go na palec, gdzie miałam żelke a po odczytaniu wyniku dał mi go tam, gdzie żelka spadła i miałam swój paznokieć - wynik taki sam
Po za tym nie dajmy się zwariować. Nigdy nie wiesz czy na szpital pojedziesz z domu czy z imprezy, a wiadomo, że każda kobieta chce jakoś wyglądać na imprezie, a też nie będziesz w trakcie bóli zastanawiała się gdzie masz zmywacz do paznokci ;p
Lanusia, jak tam ?
Niunia, będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:49
mania lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, powodzenia na wizytach. Na pewno uslyszycie same dobre wiadomości.
Ciekawe ile wasze pociechy urosly bo takie informacje mnie zawsze najbardziej cieszą kiedy widze ze te nasze cuda w brzuchu sa coraz bardziej rzeczywiste
Bo co innego 2cm fasolka a co innego 2kg dzieckoania0141, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powodzenia na wizytach! Na pewno wszystko bedzie dobrze i wrocicie z dobrymi wiesciami o duzych dzieciaczkach
I jak tam Lanusia ? Jechalas na ip?
Aleksandrakill najwazniejsze aby dzidzius byl zdrowy. Lekarze dbają o wasze bezpieczenstwi kierujac na cc i na pewno wszystko bedzie ok:) ja tez sie strasznie boje a moj maly dalej sie nie ulozyl jak trzeba wiec z kazdym dniem oddala mjie to od sn ale juz powoli zaczynam sie prztzwyczajac ze urodze w jakikolwiek sposob aby dzidzius byl zdrowiutki:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 10:27
Aleksandrakili lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf wrote:Hej
U mnie w nocy było wstawanie na siku co godzinę i jestem wykończona, mimo tego, że dopiero wstałam.
Co do paznokci - podejrzewam, że tu chodzi o sprawdzanie na płytce czy nie występuje wstrząs i centralizacja krążenia. Jako, że jestem zaspana pozwolę sobie zacytować info z internetu :
Wstrząs :
nagły kliniczny stan zagrożenia życia, w którym na skutek dysproporcji między zapotrzebowaniem a dostarczeniem odpowiedniej ilości tlenu i substancji odżywczych do komórek organizmu dochodzi do upośledzenia funkcji i niewydolności wielu narządów.
Centralizacja krążenia :
krążenie przesuwa się w stronę narządów chronionych (serce, płuca, mózg) kosztem ukrwienia skóry, przewodu pokarmowego i mięśni. Występuje bladość powłok, oziębienie i poty.
Więc mnie uczono, że przy stanach, kiedy podejrzewam wstrząs sprawdzić (nacisnąć) płytkę paznokcia [ale są też inne miejsca np. ucho].
Z tymi pomalowanymi czy zrobionymi paznokciami może też chodzić o pulsoksymetr (nie wiem czy w szpitalu też używają takiego pojęcia na taki sprzęt) - podobno żel i/lub lakier fałszują wyniki. Gówno prawda - sprawdzałam na sobie, leżąc i nic nie robiąc, mąż najpierw nałożył mi go na palec, gdzie miałam żelke a po odczytaniu wyniku dał mi go tam, gdzie żelka spadła i miałam swój paznokieć - wynik taki sam
Po za tym nie dajmy się zwariować. Nigdy nie wiesz czy na szpital pojedziesz z domu czy z imprezy, a wiadomo, że każda kobieta chce jakoś wyglądać na imprezie, a też nie będziesz w trakcie bóli zastanawiała się gdzie masz zmywacz do paznokci ;p
Lanusia, jak tam ?
Niunia, będzie dobrze! -
Jak miałam ósemki wyrywane pod narkoza i przyjechałam z pomalowanymi paznokciami, to wręczyli mi zmywacz i na szybko lakier usuwalam.
Jeeeej, dziś szkoła rodzeniaZdecydowaliśmy się na opcję weekendowa, bo położna prowadząca zasugerowala, że w tak zaawansowanej ciąży jest ryzyko, że urodzę, zanim normalny kurs się skończy:P. Trochę się boję, że będzie mi już ciężko tyle godzin na tyłku wysiedziec.
Lanusia, jak tam? Martwimy się! -
nick nieaktualnyHybryda nie wiem bo tego na palcach jeszcze nie miałam więc nawet nie wiem jak to wygląda ;p
Wgl, nie odpowiedziałam Wam najlepszego.
Wczoraj, wieczorem zostaliśmy w końcu zaproszeni na roczek siostrzenicy męża. Oczywiście ja nie jestem z tych, którzy na każdą, tym bardziej tak oczywistą imprezę muszą mieć oficjalne zaproszenie, ale skoro cała rodzina dostała zaproszenie (z błędem) to i ja się takowego spodziewałam. Co prawda brat męża dostał te zaproszenie w locie, kiedy był u rodziców po coś tam i bez swojej żony więc ja nie spodziewałam się, że przyjadą do Nas tak oficjalnie, ale to w jaki sposób Nas zaprosili przeszło ludzkie pojęcie.
Wróćmy do wczorajszego wieczoru. Godzina 22 i mąż mi mówi "mamy jeszcze ciuszki dla Hani" i się uśmiecha...ale tak dosyć dziwnie. Ja patrzę na Niego jak na osła i pytam "skąd?"
- Od M. - odpowiada.
Ja jeszcze większe zdziwko i sobie myślę, że rychło w czas.
- Skąd wiesz?
- Napisała mi właśnie na fb. - kontynuuje i czyta mi wiadomość.
Było coś na zasadzie : Cześć, chcieliśmy was zaprosić na roczek T. ale nie wiemy gdzie was szukać. Roczek jest wtedy i wtedy o tej i tamtej, reszta szczegółów jest w zaproszeniu u rodziców. U rodziców też są ciuszki po T.
Szczęka mi opadła chyba do samej piwnicy ;] Najlepiej napisać, że 'nie wiedzą gdzie nas szukać' niż spytać się o adres
Myślałam, że po docinkach przy chrzcie coś im się ułożyło w głowach ale widać jednak nieNa chrzciny zostaliśmy (jak większość rodziny) zaproszeni tydzień przed, telefonicznie, oczywiście o podobnej porze
Ach, rodzinka. -
nick nieaktualnyWłączył mi się tryb "wicia gniazda"
I trafia mnie szlag! Bo chciałam sobie posiedzieć, ale trzeba nastawić pranie jedno, drugie i piąte, wytrzeć kurze, poskładać pranie...
"Przez twe oczy, te oczy zielone oszalaaaaaałeeeeeem
Gwiazdy chyba twym oczom oddały cały blaaaaaaaaaaaaaaaask
A ja serce miłości spragnione ci oddałem
Tak zakochać, zakochać się można tylko raaaaaaaaaaz"
Biedni sąsiedzidostałam takiej głupawki, że szok
przynajmniej lepiej się będzie sprzątać
Dobson, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość