WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia własnie miałam pisac o tych koszulach, ze mega fajna cena mozna brac ;-)
    z tymi paznokciami do szpitala to chodzi o to, że lekarze musz aobserwowac czy pod paznokciami nie robi sie sino, i reszta co napisała Rotenkopf. Pamietam jak moja mama szła na operacje i sobie do szpitala umoalowała na czerwone to lekarze szokssss hahaahhaaha
    ja noc miałam bezndziejna maks moj A chory kaszlał, ja wgl nie moglam sie ulozyc, łeb mnie bolał no targizm

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 witaj w klubie skurczy i bolesnego krzyża. U mnie na szczęście przeszło bez nospy i już jest ok! :)

Byłam u dentysty i w Pepco po pieluszki flanelowe :) Koszule nocne mam dwie, chociaż ich nie cierpię. Jedną wzięłam od mamy do porodu, a druga jest nowa, więc może ponoszę w szpitalu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do paznokci - na stopach mam hybrydy i niedługo będę robić nowe, na pewno ich nie zmyję :P Na rękach już od jakiegoś czasu noszę tylko odżywkę żeby się przyzwyczaić do gołych paznokci :D

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Lanusia93 witaj w klubie skurczy i bolesnego krzyża. U mnie na szczęście przeszło bez nospy i już jest ok! :)

Byłam u dentysty i w Pepco po pieluszki flanelowe :) Koszule nocne mam dwie, chociaż ich nie cierpię. Jedną wzięłam od mamy do porodu, a druga jest nowa, więc może ponoszę w szpitalu :P
    No wlasnie ja nie nawidze zadnych koszul nocnych,ale te sa super takie jak zwykla koszulka z nadrukiem tylko dluzsza i jakos tak fajnie wykrojona,sama wzielam po domu ale jak ubralam to chce jeszcze jedna ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia, dasz radę wrzucić jakieś foty ? :)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie pokarzcie fotki tych kloszul zebym wiedziala czego w sklepie szukac :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam plan zobaczyć te koszulki. Są jakieś rozpinane? Bo u mnie w szpitalu od razu dziecko kładą mamie na piersi, żeby się poprzytulac i nakarmić Maluszka. Więc poluje na tanioche na guziczki, tym bardziej, że do kosza pewnie od razu poleci ;D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu nie trzeba mieć rozpinanych :) Koszula do góry, maluch na brzuch, a oni i tak majstrują przy podwoziu :P

• Kajka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie!

Odnośnie koszul, to nagromadziłam ich już 5 rozpinanych, ale okazało się, że u mnie w szpitalu dają koszule w do i po porodzie i są naprawdę spoko (ze relacji koleżanek), no ale jak już tyle mam, to wezmę swoje :)

Wczoraj obejrzałam pierwszy odcinek Porodów i oczywiście zryczałam się, jak dzieci wyjmowali.. Nie wiem, czy zauważyłyście, że to, co w planie porodu zawarła ta kobieta, co rodziła SN, w trakcie było już pominięte (chciała dziecko na brzuch dopiero po umyciu, nie chciała pępowiny przecinać, ani mieć towarzystwa męża). Ja akurat wybieram wszystko odwrotnie (kontakt skóra do skóry od razu, chcę mojego M przy sobie), ale rzecz w tym, że skoro nawet podczas kręcenia dokumentu, położne nie patrzą na plan, to ciekawa jestem, jak to wygląda w normalnych warunkach...
    Jak mąż wrócił z pracy i właśnie kończyłam odcinek, przeżywając to wszystko, to powiedział, żebym to oglądała, jak ciąża będzie donoszona, bo jeszcze sobie wywołam poród przez te wrażenia :D Nie wiem, czy nie ma trochę racji ; )

Mam pytanko odnośnie badań wątrobowych (ALAT, ASPAT, biliburina) - czy je się robi tylko, jak są specjalne wskazania, czy każda kobieta w III trymestrze powinna to zbadać? Jutro idę na TSH, FT4, FT3, żeby sprawdzić, czy coś się poprawiło, i zastanawiam się, czy przy jednym kłuciu od razu nie załatwić innych badań. I tak za wszystkie płacę, więc bez różnicy, czy idę ze swoją karteczką, czy od lekarza.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To muszę się wybrac jutro do pepcko po koszule bo nie mam ank jednej :) Kurcze teraz jak będę miała cc to nie mam pojecia co mam brać ze sobią i ile w ogóle tych koszul ? heh muszę pogrzebać po internecie :)

Wczoraj lekarz mój mi powiedział, że dla dziecka ubrań nie muszę brać tylko ręcznik i kosmetyki bo resztę oni mają :)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Włączył mi się tryb "wicia gniazda" :D I trafia mnie szlag! Bo chciałam sobie posiedzieć, ale trzeba nastawić pranie jedno, drugie i piąte, wytrzeć kurze, poskładać pranie... <3

"Przez twe oczy, te oczy zielone oszalaaaaaałeeeeeem
    Gwiazdy chyba twym oczom oddały cały blaaaaaaaaaaaaaaaask
    A ja serce miłości spragnione ci oddałem
    Tak zakochać, zakochać się można tylko raaaaaaaaaaz"

Biedni sąsiedzi :D dostałam takiej głupawki, że szok <3 przynajmniej lepiej się będzie sprzątać ;)
    Rotenkopf nie pamiętam które dziewczyny ale chyba styczniówki a może grudniówki polecały tą piosenkę do robienia porządków w celu wywołania porodu jak przekraczały termin donoszonej...no i jak napisałaś to śmiać mi sie zachciało,że widocznie to jest piosenka przy której lepiej się pracuje.a tak swoja drogą ja do sprzatania zawsze muszę czegoś słuchać bo jak mi nic nie brzęczy to robota nie idzie...idę walczyć ze sobą do łazienki.też chętnie zobaczę te koszulki z pepco,kupiłam 3na allegro ale nic specjalnego po 3dychy,wogóle z tymi koszulami to jakaś porażka kurcze misie i inne duperele na pół koszuli jak u klauna,jakąś taka normalną znalezć to graniczy z cudem no i cenowo około stówki a te koszule trzeba liczyć że praktycznie na raz bynajmniej u mnie bo ja nie cierpię koszul

ania0141
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MUSZĘ się pochwalić. Po tej ciężkiej nocy... Ulga. Przyszły pieniądze z ZUSu! Jako że pierwsze 33 dni płacił pracodawca to dostałam za okres 25.12-27.01 <3

fabdorota, Rotenkopf, ania0141, Karolina_Ina, Ameiva, Endzis, jamniczakuchnia, mania, panda80, Dobson, Larisa lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    To muszę się wybrac jutro do pepcko po koszule bo nie mam ank jednej :) Kurcze teraz jak będę miała cc to nie mam pojecia co mam brać ze sobią i ile w ogóle tych koszul ? heh muszę pogrzebać po internecie :)

Wczoraj lekarz mój mi powiedział, że dla dziecka ubrań nie muszę brać tylko ręcznik i kosmetyki bo resztę oni mają :)
    a to super a ja dla małego musze mieć wszystko więc jak tragaz do szpitala,najwięcej miejsca zajmują kosmetyki i pampersy bo same ciuszki chyba najmniej,nie licząc rożka,kocyka,ręcznika itp.więc w sumie ogrom tego ,trzeba porządną torbę szykować.ja mam wszystko dla małego do szpitala ułożone w jednym miejscu tylko wrzucić do torby

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na stronie pepco jest tylko z gazetki an 1szej stronie http://www.pepco.pl/gazetka/6#1

Ameiva lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Dzień "dobry" dziewczyny. Ale ta noc była beznadziejna... Od 3:30 do 6:00 męczyłam się z silnym bólem brzucha, a do tego przez godzinę miałam nieregularne, ale lekko bolesne skurcze. Krzyż łupał i po każdym skurczu powtarzałam sobie, że nie dam rady ze świadomością, że nie wiem co to za ból. W końcu o 6 po trzech no-spach wszystko zaczęło puszczać i udało mi się zasnąć... Pospałam do 8, Lilianka nie chciała słuchać moich wymówek :P Czekam na jej drzemkę i kładę się z nią na 2h.
    Wizytę u lekarza mam 17.02, ale gdyby to się powtórzyło to już pojadę na IP.

Jak piszesz o Liliance to przypomina mi się ta reklama w której mama prosi o dzień zwolnienia i swoją corcie hahaha. Kobiety to jednak muszą być cyborgami. Mam nadzieje,ze skurcze się nie pojawia takie i nie będziesz się martwila xxx

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olina dzięki,ciekawie wygląda,bardziej przypomina dłuższą bluzkę czy tunikę niż koszule mam podobną w której chodzę po domu-lekko tyłek zakrywa...a ta jak z długością?jak zdążę to zajrzę dziś do pepco

ania0141
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Hej Mamusie!

Mam pytanko odnośnie badań wątrobowych (ALAT, ASPAT, biliburina) - czy je się robi tylko, jak są specjalne wskazania, czy każda kobieta w III trymestrze powinna to zbadać? Jutro idę na TSH, FT4, FT3, żeby sprawdzić, czy coś się poprawiło, i zastanawiam się, czy przy jednym kłuciu od razu nie załatwić innych badań. I tak za wszystkie płacę, więc bez różnicy, czy idę ze swoją karteczką, czy od lekarza.

Te badania się robi tylko jak są wskazania bo inaczej szkoda kasy.
    Jakbyś miała jakąś swędzącą wysypkę albo uczulenie to wtedy się opłaca zrobić.

Kajka lubi tę wiadomość

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy któraś już to pisała ale nie można mieć pomalowanych paznokci dlatego że skóra pod paznokciem po naciśnięciu robi się biała i po chwili wraca do swojego koloru. I gdyby coś zaczynało się dziać złego to pierwsze co patrzą na paznokcie czy ten kolor prawidłowo wraca. Tak mi to kiedyś ktoś wytłumaczył.

Olina lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    MUSZĘ się pochwalić. Po tej ciężkiej nocy... Ulga. Przyszły pieniądze z ZUSu! Jako że pierwsze 33 dni płacił pracodawca to dostałam za okres 25.12-27.01 <3
    Lanusia wreszcie ! teraz mozesz poszalec z zakupami :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/15023145262246073444_thumb.jpg zakrywa dupencjie dosc w miare,ale najlepiej sobie zobaczec samej i dotknac,kupilam sobie taka sama szara jeszcze i sa kremowe i rozowe ktore maja same serduszko na srodku,a za rozpinanymi nie patrzylam,bo nie znosze,pozatym w szpitalu wlasnie takie mozna miec jak te wiec luz ;)

Olina, Lanusia93, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ