X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w co bedziecie się pakować do szpitala? Torba? Walizka? Jak duże? Dla siebie jedną, dla malucha druga czy wspólne? Bo ja będę musiala kupic albo jedno albo drugie bo w domu mam tylko duże walizki i male torby (a w taką mala to raczej tylko Hani rzeczy zmieszcze).

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Tak zamowilam tylko mietowe i juz wczoraj mi przyszlo i mialam 3 mankamenty. Zadre i 2 niedomalowania. Od razu zadzwonilam tam i tez mi dislą co jest nie tak. Wiec jestem bardzo zadowolona bo firma okazała sie solidna:) a kolor jest przepiękny wiec sie nie moge doczekac az przyjda te ekenenty i maz zlozy:)
    No to z jednej strony dobrze, a z drugiej szkoda, że przed wysyłką nie sprawdzają dokładnie..
    A na jakich elementach miałaś te niedociągnięcia? U mnie to wygląda tak: https://drive.google.com/folderview?id=0B9Tn5EznHqwKUlVuYnlZTXk5ams&usp=sharing

Zaproponowali przysłanie dna łóżeczka, ale w sumie nie zapytałam, co z pokrywą szuflady (która nie jest idealnie docięta). A powiedzieli Ci może przez telefon, czy masz odesłać te elementy czy nie trzeba?

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny w co bedziecie się pakować do szpitala? Torba? Walizka? Jak duże? Dla siebie jedną, dla malucha druga czy wspólne? Bo ja będę musiala kupic albo jedno albo drugie bo w domu mam tylko duże walizki i male torby (a w taką mala to raczej tylko Hani rzeczy zmieszcze).
    Ja się chyba spakuję w walizkę taką jak bagaż podręczny, ale nie wiem, czy wszystko zmieszczę.. U mnie w szpitalu dla dziecka nic nie potrzeba, więc tylko jak będziemy wychodzić, to mąż przywiezie fotelik, pieluszki i ubranka na wyjście :)

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę brała torbę jedną większą :) bo dla dziecka już mi kilka rzeczy odpadło a na wyjście do osobnej malutkiej torby ale to mąż dowiezie jak będę wychodzić ;)

Jestem po egzaminach! Tragedia :p jeden zdany na 5 a drugi chyba oblałam... Ciężki jak cholera.. normalnie posrało te babki!! :p ale trudno już się nie przejmuje :p

Jadę z koleżankami do domu i bedziemy sobie imprezować trochę :) :p hihi trzeba się odstresować :p

malala lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ja biorę torbę dla siebie, dla meża i dla młodej (mąż dowiezie jej rzeczy jak będziemy wychodzić)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka powiedzieli ze nie trzeba odsylac i ze mozna juz sobie zlozyc a oni dosla nowe te elementy. No u mnie to ten jeden krotszy bok jest obdarty na gorze+kilka miejsc niedomalowanych. Napisalam ze chce odlewke farbyby i sobie domaluje a niech wymienią ten zadarty bok. No ja tez bylam zawiedziona po rozpakowaniu bo kilka niedocuagniec ma ale od razu zaszwonilam i tak ustalilam ze wymienia co trzeba. Widac ze niedokladnie to robią ale dobrze ze chociaz sie przyznają do bledu i chcą naprawic. U mnie najgorsze tobto:
    8565ee89116dd5e7med.jpg

Wyslij im w mailu fotki i napisz tez o pokrywie i mysle ze tez dosla:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 18:22

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ja pakuję się w taką większa walizkę bo u mnie w szpitalu są bardzo małe szafki, więc większość muszę mieć w torbie. Wybrałam walizkę bo łatwiej będzie ja transportować i zmieszczę ją spokojnie pod szpitalnym łóżkiem ;) czy dla Hani będę brała jakąś torbę to się okaże jak pójdę do szkoły rodzenia (w szpitalu) i tam mi powiedzą co dla Niej potrzebuję ;)

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) pojechalam jednak zrobili mi ktg, usg, wszystko jest w porządku, mam brać magnez i nospe i więcej leżeć:) uspokoilam się, jednak jestem troche panikara:) pozdrawiam:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 18:17

Endzis, Lanusia93, Ameiva, Rotenkopf, Dobson, ania0141, Olina, Larisa, jaskra, panda80, agulas lubią tę wiadomość

f2w3rjjg787he44v.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaIna ja Cie rozumiem bo moj tez czesto wyjeżdza na kilka/kilkanascie dni albo pracuje po kilkanascie godzin dziennie i jakby go nie bylo:( dlatego ostatnio chcial zmienic prace mniejsze pieniazki ale stale godziny i praca na miejscu ale sie nie dostal:( jakos musimy sobie radzic wazne ze w ogole mają pracę a w kwietniu to nasze maluchy beda dawac nam siłe:)

Ja biore torbe taką podrozna bo potrzebuje rzeczy tylko dla siebie plus pampersy i chusteczi. Chyba ze nie bedzie miejsc w moim szpitalu to awaryjnie pakuje torebke dla malego:P

Malazlosnica jedz i skonsultuj to:) chciaz na prwno bedzie ok to warto chociaz by byc spokojnym. Ja bylam raz wc19tcz niby uchodzacymi wodami i nie zaluje choc okazalo sie ze to infekcja i lekarz sie smial (ale pozytywnym aspekcie)ale ja sie uspokoilam

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Dzięki dziewczyny:) pojechalam jednak zrobili mi ktg, usg, wszystko jest w porządku, mam brać magnez i nospe i więcej leżeć:) uspokoilam się, jednak jestem troche panikara:) pozdrawiam:*
    No widzisz ale jak dziewczyny mowia lepiej byc 100 razy za duzo niz raz za mało. To odpoczywaj i nie stresuj sie juz:*

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Kajka powiedzieli ze nie trzeba odsylac i ze mozna juz sobie zlozyc a oni dosla nowe te elementy. No u mnie to ten jeden krotszy bok jest obdarty na gorze+kilka miejsc niedomalowanych. Napisalam ze chce odlewke farbyby i sobie domaluje a niech wymienią ten zadarty bok. No ja tez bylam zawiedziona po rozpakowaniu bo kilka niedocuagniec ma ale od razu zaszwonilam i tak ustalilam ze wymienia co trzeba. Widac ze niedokladnie to robią ale dobrze ze chociaz sie przyznają do bledu i chcą naprawic. U mnie najgorsze tobto:
    8565ee89116dd5e7med.jpg

Wyslij im w mailu fotki i napisz tez o pokrywie i mysle ze tez dosla:)

O, rzeczywiście, nieciekawie to zadarcie wygląda.. Ale kolorek śliczny!
    Te fotki im w mailu udostępniłam i wszystko opisałam. To może o pokrywę też poproszę, ale w sumie nie jest to aż takie konieczne, bo i tak będzie przykryta falbanką : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 18:56

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie witaminy kupiłyście swoim bobasom? D czy D+K?

• Kajka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem jeszcze przed ostatnim zamówieniem w Gemini i się waham, czy nie zostawić akurat tego zakupu na później. Bo, jeśli dobrze zrozumiałam, to przy karmieniu piersią podajemy obie, ale jeśli butelką, to tylko D. No a nie mam pewności, czy mi KP wyjdzie..

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też to słyszałam i dlatego teraz mam mętlik :D

O, a jak by tak kupić osobno witaminę K i witaminę D? :D
    https://www.doz.pl/apteka/p62020-Bioaron_D_400_j.m._krople_wyciskane_z_kapsulki_30_szt.

https://www.doz.pl/apteka/p62132-Bioaron_K_krople_z_witamina_K_30_szt.

Choleeera, właśnie zauważyłam, że nawet są różne dawki witaminy D ;/ i weź tu bądź człowieku mądry...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:01

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam te D+K ale one są chyba oddzielnie, znaczy w osobnych listkach z tego co widziałam...
    Pragnę pasty jajecznej... Wysłałam tatę po wiejskie jajka, nie ma że boli, musi jechać, inaczej będę ryczeć :P
    A we wtorek wizyta i usg III trymestru, już nie mogę się doczekać :) Myślicie, że temperament dziecka z brzuszka będzie się przekładał na jego zachowanie już na zewnątrz? Bo gdzieś tak czytałam i przyznam, że byłoby fajnie, bo grzeczny jest :P

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie zamowiłam zadnych witamin....eh ciagle o czyms zapominam...tak samo jak w ksiazeczce z wyprawka jest napisane, zeby kupi dzidziusiowo antybiotyk..tylko chyba ktos nie pomyslał, ze antybiotyku sie nie kupuje jak ibupromu...boszu
    co do torby ja musze kupic taka zwykłe wiekrza, bo z walizka to u nas chyba nie wpuszcza ehhehhehe

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informacje zaczerpnięte od świeżo upieczonej Pani położnej (więc najnowsze 'trendy')
    "teraz kazdy noworodek dostaje po porodzie szczepionke przeciw zoltaczce typu C, gruzlicy i wit K
    potem jesli dostaje mleko modyfikowane to tam sa juz witaminy w nim
    a jesli karmione piersia to trzeba dodatkowo podawac wit D3 i wit K
    ale dawke ustala indywidualnie pediatra na pierwszej wizycie patronazowej po porodzie "

Olina, a na co ten antybiotyk ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:07

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jestem już po wizycie,wasze kciuki są magiczne....ogólnie wszystko w porządku,szyjka bez zmian 31mm zamknieta-nie ma do niej wg.lekarza zastrzeżeń.malutki waży 1310g(Iwonka piątkę możemy sobie przybić),zmienił ułożenie z poprzecznego na pośladkowe(stąd te moje bóle,skurcze i kłucia)termin porodu z dzisiejszego usg wyszedł na 24 kwiecień,ale Rotenkopf nie zmieniaj niech tamten zostanie.pytałam o te paznokcie,niestety ale nie mogą być pomalowane.

paprotka30, wiecznie, Rotenkopf, Dobson, _Saszka_, Iwonkaaa, jaskra, Endzis, jamniczakuchnia, Aleksandrakili, Funky09, panda80 lubią tę wiadomość

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Informacje zaczerpnięte od świeżo upieczonej Pani położnej (więc najnowsze 'trendy')
    "teraz kazdy noworodek dostaje po porodzie szczepionke przeciw zoltaczce typu C, gruzlicy i wit K
    potem jesli dostaje mleko modyfikowane to tam sa juz witaminy w nim
    a jesli karmione piersia to trzeba dodatkowo podawac wit D3 i wit K
    ale dawke ustala indywidualnie pediatra na pierwszej wizycie patronazowej po porodzie "

Olina, a na co ten antybiotyk ? :D
    a bo ja wiem? pewnie ''w razie czego'' bo innej opcji tu nie widze troche głupota, bo juz od razu dziecko antybiotykiem traktowac ehh;))

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie do was odnośnie tej położnej mi gin dopiero dzisiaj kazał się umówić,wiem,że niektóre z was zrezygnowały ...jak to wygląda?wiem że ten temat był wałkowany ale już dawno temu a ja jestem w tyle za wami....

ania0141
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ