X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w co bedziecie się pakować do szpitala? Torba? Walizka? Jak duże? Dla siebie jedną, dla malucha druga czy wspólne? Bo ja będę musiala kupic albo jedno albo drugie bo w domu mam tylko duże walizki i male torby (a w taką mala to raczej tylko Hani rzeczy zmieszcze).

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Tak zamowilam tylko mietowe i juz wczoraj mi przyszlo i mialam 3 mankamenty. Zadre i 2 niedomalowania. Od razu zadzwonilam tam i tez mi dislą co jest nie tak. Wiec jestem bardzo zadowolona bo firma okazała sie solidna:) a kolor jest przepiękny wiec sie nie moge doczekac az przyjda te ekenenty i maz zlozy:)
    No to z jednej strony dobrze, a z drugiej szkoda, że przed wysyłką nie sprawdzają dokładnie..
    A na jakich elementach miałaś te niedociągnięcia? U mnie to wygląda tak: https://drive.google.com/folderview?id=0B9Tn5EznHqwKUlVuYnlZTXk5ams&usp=sharing

Zaproponowali przysłanie dna łóżeczka, ale w sumie nie zapytałam, co z pokrywą szuflady (która nie jest idealnie docięta). A powiedzieli Ci może przez telefon, czy masz odesłać te elementy czy nie trzeba?

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny w co bedziecie się pakować do szpitala? Torba? Walizka? Jak duże? Dla siebie jedną, dla malucha druga czy wspólne? Bo ja będę musiala kupic albo jedno albo drugie bo w domu mam tylko duże walizki i male torby (a w taką mala to raczej tylko Hani rzeczy zmieszcze).
    Ja się chyba spakuję w walizkę taką jak bagaż podręczny, ale nie wiem, czy wszystko zmieszczę.. U mnie w szpitalu dla dziecka nic nie potrzeba, więc tylko jak będziemy wychodzić, to mąż przywiezie fotelik, pieluszki i ubranka na wyjście :)

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę brała torbę jedną większą :) bo dla dziecka już mi kilka rzeczy odpadło a na wyjście do osobnej malutkiej torby ale to mąż dowiezie jak będę wychodzić ;)

Jestem po egzaminach! Tragedia :p jeden zdany na 5 a drugi chyba oblałam... Ciężki jak cholera.. normalnie posrało te babki!! :p ale trudno już się nie przejmuje :p

Jadę z koleżankami do domu i bedziemy sobie imprezować trochę :) :p hihi trzeba się odstresować :p

malala lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ja biorę torbę dla siebie, dla meża i dla młodej (mąż dowiezie jej rzeczy jak będziemy wychodzić)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka powiedzieli ze nie trzeba odsylac i ze mozna juz sobie zlozyc a oni dosla nowe te elementy. No u mnie to ten jeden krotszy bok jest obdarty na gorze+kilka miejsc niedomalowanych. Napisalam ze chce odlewke farbyby i sobie domaluje a niech wymienią ten zadarty bok. No ja tez bylam zawiedziona po rozpakowaniu bo kilka niedocuagniec ma ale od razu zaszwonilam i tak ustalilam ze wymienia co trzeba. Widac ze niedokladnie to robią ale dobrze ze chociaz sie przyznają do bledu i chcą naprawic. U mnie najgorsze tobto:
    8565ee89116dd5e7med.jpg

Wyslij im w mailu fotki i napisz tez o pokrywie i mysle ze tez dosla:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 18:22

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ja pakuję się w taką większa walizkę bo u mnie w szpitalu są bardzo małe szafki, więc większość muszę mieć w torbie. Wybrałam walizkę bo łatwiej będzie ja transportować i zmieszczę ją spokojnie pod szpitalnym łóżkiem ;) czy dla Hani będę brała jakąś torbę to się okaże jak pójdę do szkoły rodzenia (w szpitalu) i tam mi powiedzą co dla Niej potrzebuję ;)

• małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) pojechalam jednak zrobili mi ktg, usg, wszystko jest w porządku, mam brać magnez i nospe i więcej leżeć:) uspokoilam się, jednak jestem troche panikara:) pozdrawiam:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 18:17

Endzis, Lanusia93, Ameiva, nick nieaktualny, Dobson, ania0141, Olina, Larisa, jaskra, panda80, agulas lubią tę wiadomość

f2w3rjjg787he44v.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaIna ja Cie rozumiem bo moj tez czesto wyjeżdza na kilka/kilkanascie dni albo pracuje po kilkanascie godzin dziennie i jakby go nie bylo:( dlatego ostatnio chcial zmienic prace mniejsze pieniazki ale stale godziny i praca na miejscu ale sie nie dostal:( jakos musimy sobie radzic wazne ze w ogole mają pracę a w kwietniu to nasze maluchy beda dawac nam siłe:)

Ja biore torbe taką podrozna bo potrzebuje rzeczy tylko dla siebie plus pampersy i chusteczi. Chyba ze nie bedzie miejsc w moim szpitalu to awaryjnie pakuje torebke dla malego:P

Malazlosnica jedz i skonsultuj to:) chciaz na prwno bedzie ok to warto chociaz by byc spokojnym. Ja bylam raz wc19tcz niby uchodzacymi wodami i nie zaluje choc okazalo sie ze to infekcja i lekarz sie smial (ale pozytywnym aspekcie)ale ja sie uspokoilam

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Dzięki dziewczyny:) pojechalam jednak zrobili mi ktg, usg, wszystko jest w porządku, mam brać magnez i nospe i więcej leżeć:) uspokoilam się, jednak jestem troche panikara:) pozdrawiam:*
    No widzisz ale jak dziewczyny mowia lepiej byc 100 razy za duzo niz raz za mało. To odpoczywaj i nie stresuj sie juz:*

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Kajka powiedzieli ze nie trzeba odsylac i ze mozna juz sobie zlozyc a oni dosla nowe te elementy. No u mnie to ten jeden krotszy bok jest obdarty na gorze+kilka miejsc niedomalowanych. Napisalam ze chce odlewke farbyby i sobie domaluje a niech wymienią ten zadarty bok. No ja tez bylam zawiedziona po rozpakowaniu bo kilka niedocuagniec ma ale od razu zaszwonilam i tak ustalilam ze wymienia co trzeba. Widac ze niedokladnie to robią ale dobrze ze chociaz sie przyznają do bledu i chcą naprawic. U mnie najgorsze tobto:
    8565ee89116dd5e7med.jpg

Wyslij im w mailu fotki i napisz tez o pokrywie i mysle ze tez dosla:)

O, rzeczywiście, nieciekawie to zadarcie wygląda.. Ale kolorek śliczny!
    Te fotki im w mailu udostępniłam i wszystko opisałam. To może o pokrywę też poproszę, ale w sumie nie jest to aż takie konieczne, bo i tak będzie przykryta falbanką : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 18:56

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie witaminy kupiłyście swoim bobasom? D czy D+K?

• Kajka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem jeszcze przed ostatnim zamówieniem w Gemini i się waham, czy nie zostawić akurat tego zakupu na później. Bo, jeśli dobrze zrozumiałam, to przy karmieniu piersią podajemy obie, ale jeśli butelką, to tylko D. No a nie mam pewności, czy mi KP wyjdzie..

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też to słyszałam i dlatego teraz mam mętlik :D

O, a jak by tak kupić osobno witaminę K i witaminę D? :D
    https://www.doz.pl/apteka/p62020-Bioaron_D_400_j.m._krople_wyciskane_z_kapsulki_30_szt.

https://www.doz.pl/apteka/p62132-Bioaron_K_krople_z_witamina_K_30_szt.

Choleeera, właśnie zauważyłam, że nawet są różne dawki witaminy D ;/ i weź tu bądź człowieku mądry...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:01

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam te D+K ale one są chyba oddzielnie, znaczy w osobnych listkach z tego co widziałam...
    Pragnę pasty jajecznej... Wysłałam tatę po wiejskie jajka, nie ma że boli, musi jechać, inaczej będę ryczeć :P
    A we wtorek wizyta i usg III trymestru, już nie mogę się doczekać :) Myślicie, że temperament dziecka z brzuszka będzie się przekładał na jego zachowanie już na zewnątrz? Bo gdzieś tak czytałam i przyznam, że byłoby fajnie, bo grzeczny jest :P

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie zamowiłam zadnych witamin....eh ciagle o czyms zapominam...tak samo jak w ksiazeczce z wyprawka jest napisane, zeby kupi dzidziusiowo antybiotyk..tylko chyba ktos nie pomyslał, ze antybiotyku sie nie kupuje jak ibupromu...boszu
    co do torby ja musze kupic taka zwykłe wiekrza, bo z walizka to u nas chyba nie wpuszcza ehhehhehe

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informacje zaczerpnięte od świeżo upieczonej Pani położnej (więc najnowsze 'trendy')
    "teraz kazdy noworodek dostaje po porodzie szczepionke przeciw zoltaczce typu C, gruzlicy i wit K
    potem jesli dostaje mleko modyfikowane to tam sa juz witaminy w nim
    a jesli karmione piersia to trzeba dodatkowo podawac wit D3 i wit K
    ale dawke ustala indywidualnie pediatra na pierwszej wizycie patronazowej po porodzie "

Olina, a na co ten antybiotyk ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:07

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jestem już po wizycie,wasze kciuki są magiczne....ogólnie wszystko w porządku,szyjka bez zmian 31mm zamknieta-nie ma do niej wg.lekarza zastrzeżeń.malutki waży 1310g(Iwonka piątkę możemy sobie przybić),zmienił ułożenie z poprzecznego na pośladkowe(stąd te moje bóle,skurcze i kłucia)termin porodu z dzisiejszego usg wyszedł na 24 kwiecień,ale Rotenkopf nie zmieniaj niech tamten zostanie.pytałam o te paznokcie,niestety ale nie mogą być pomalowane.

paprotka30, wiecznie, nick nieaktualny, Dobson, _Saszka_, Iwonkaaa, jaskra, Endzis, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Funky09, panda80 lubią tę wiadomość

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Informacje zaczerpnięte od świeżo upieczonej Pani położnej (więc najnowsze 'trendy')
    "teraz kazdy noworodek dostaje po porodzie szczepionke przeciw zoltaczce typu C, gruzlicy i wit K
    potem jesli dostaje mleko modyfikowane to tam sa juz witaminy w nim
    a jesli karmione piersia to trzeba dodatkowo podawac wit D3 i wit K
    ale dawke ustala indywidualnie pediatra na pierwszej wizycie patronazowej po porodzie "

Olina, a na co ten antybiotyk ? :D
    a bo ja wiem? pewnie ''w razie czego'' bo innej opcji tu nie widze troche głupota, bo juz od razu dziecko antybiotykiem traktowac ehh;))

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie do was odnośnie tej położnej mi gin dopiero dzisiaj kazał się umówić,wiem,że niektóre z was zrezygnowały ...jak to wygląda?wiem że ten temat był wałkowany ale już dawno temu a ja jestem w tyle za wami....

ania0141
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ