Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyStrasznie mi przez to zaczeły hormony wariować.. Myśle, że jutro już się ogarnę ze sobą. Macie całkowitą rację, poprostu trzeba się z tym oswoić i już..
Jeszcze raz dziękuję Wam za pocieszenie.. Mąż śpi a ja nie miałam nawet do kogo gęby otworzyć.. On nic jeszcze nie wie bo nie chciałam go budzić bo na nocke idzie do pracy..
Paprotka to fakt, że niektóre kobiety płacą za pocięcie się... dziwne..
Strasznie mi się podobają te wasze wózki. Też już bym chciała mieć ale kupimy w marcu dopiero..
Do noska zamówie fridę z gemini ale małą gruszkę też mam w domu. Przynajmniej kiedyś była po siostrzeDobson lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, super wieści po wizytach!!!
Aleksandrakili, nie bój sie kochana, tak jak dziewczyny piszą, my będziemy panikować (o ile więcej cc się u nas nie pojawi) a Ty pójdziesz jak królowa na ustalony terminTak do tego musisz podchodzić. Nie stresuj się tak bardzo, będzie dobrze. Leki też na pewno są bezpieczne dla dzidziusia.
Wiem co czujesz odnośnie tych leków, bo ja też się bardzo bałam leków na nadciśnienie, ale stwierdziłam, że lepiej je brać i mieć wszystko w normie niż nie brać wcale, bo to pewnie przyniosło by większe szkody. Także uszy do góry
Dziewczyny super wózki! Mnie się też bardzo podoba taka kolorystka, no ale nie zdecydowaliśmy się na zakup nowego skoro mamy ten używany. Muszę się nacieszyć Waszymi wózkami w wypasionych kolorach
Za to jestem bardzo zadowolona po dzisiejszym dniu, bo kupiliśmy farbę do pokoiku i wszystkie akcesoria do malowania. Najważniejsze jednak dzisiejszego dnia, zakupiłam leżaczek Tiny Love!Mam, nareszcie go mam!
Aleksandrakili, Dobson lubią tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
paprotka30 wrote:No właśnie tez doczytalam ze działa tylko z isofix a w moim aucie nie ma opcji montażu z bazą bo nie ma tego metalowego uchwytu w siedzeniu:( w męża samochodzie juz to jest ale głównie bede jeździć swoim z dzieckiem chyba..
Wielkie dzieki! Wlasciwie to pomoglas mi z niego zrezygnowac. Nie bylam jakos przekonana. Rozejrze sie jeszcze. Chodzi mi po glowie jeszcze cybex aton. Co powiesz o nim?
To ja nie wiem, moze to jakis tuning tego modelu teraz wyjdzie w lutym bo sam sprzedawca mówił zeby sie wstrzymać z zakupem jesli jest taka możliwość.paprotka30 lubi tę wiadomość
-
Hej
Nasz wygląda tak trochę nie wyrazne bo robiłam wczoraj wieczorem
<a href=http://zapodaj.net/8da41fa3290fd.jpg.html>12650236_1090599180996960_2075359454_n.jpg</a>
<a href=http://zapodaj.net/fc9e3a4bd268a.jpg.html>12650763_1090598907663654_1850785782_n.jpg</a>
Ja też miałam dziś wizytę,wczoraj wieczorem pobolewał mnie brzuch,wieczorem delikatne bóle jak na okres.Po badaniu okazało się ze szyjka z 3 zeszła na 2.5 i lekkie rozwarcie;/ lekarz dał mi skierowanie do szpitala rano mam się wstawić mają mi zrobić ktg i podać małemu sterydy na wszelki wypadek.
-
Dzięki dziewczyny, choć wybór był raczej z tych bezpiecznych i bez szaleństw
niunia26, pięknyA co do szyjki, może to już jej czas na skracanie? Ale tak czy siak jesteś pewnie pod dobrą opieką i posłuchasz przynajmniej serduszka
Aleksandrakili, będziesz w dobrych rękach, na pewno -
to 25 mm to ponoć taka granica bezpieczeństwa, ale to nie znaczy wcale, że jak się ją przekroczy to na bank się zacznie rodzić przedwcześnie.. Ile to się historii słyszy, że dziewczyny z rozwarciem nawet na 2 cm chodzą sobie jeszcze kilka tygodni a dzieciaczkom się nie spieszy.
A czasem się dzieje odwrotnie- tak jak ostatnio na marcówkach. Dziewczyna szyjkę miała zamkniętą, 35 mm a parę dni później wody odeszły.
Ale miałam przed chwilą uroczą interakcję z córeczkąbrzuszek mi się wypiął po jednej stronie, więc go pogładziłam tam, a Marysia się wypięła jeszcze bardziej do głaskania i tak kilka razy
Kinga, widzę, że jesteś fotelikowym ekspertem. Znasz foteliki: Peg Perego Primio SL albo Recaro Privia lub Recaro Young Profi Plus? Albo któraś z pozostałych kwietniówek? Recaro Privia niby ma super wyniki w testach bezpieczeństwa, ale opinie na ceneo ma kiepską.. A może flagowy Maxi Cosi Cabrio Fix? Przyznam, że z fotelikiem mam największy problem w tym momencie.. -
niunia26 przykro mi,ze u ciebie tak jest, napewno trzymamy kciuki za ciebie.w szpitalu będziesz pod dobrą opieką,a i jeszcze może okazać się,że w szpitalu szyjka okaże się dłuższa ,sterydy nie będą konieczne,jak widać historie lubieją się powtarzać.często lekarze dmuchają na zimne i chwała im za to tylko stresik niepotrzebny,mówią to tamto a na oddziale sprawy wygladają milion razy lepiej...trzymaj sięania0141
-
kurcze a u mnie noc bezsenna,córke bardzo brzuch boli ,zresztą ja boli codziennie od co najmniej 2 lat,miała wszelkie badania robione ,wszystko wyszło w porządku ale jak bolało tak boli.szczególnie przed okresem jej się nasilają te bóle -blada jak mleko.muszę pogadać ze swoim gin.bo miała robione usg jamy brzusznej a może powinna mieć usg.ginekologiczne?kurcze sama nie wiem ,jej lekarz rodzinny twierdzi,że żaden gin jej nie zbada przed ukończeniem 16roku życia?ah muszę porozmawiać,prywatnie to inna rozmowa...ania0141
-
No ja chyba zwariuję
Od pół godziny tak mocno boli mnie brzuch, że daję sobie jeszcze 15 minut... Jeśli nie przejdzie to szpital. Brzuch boli mnie ostro, aż mnie mdli, wysoko ponad pępkiem mnie zatyka z bólu. Nie wiem co to może być, wzięłam dwie no-spy max i nie ma poprawy. Już na każdy sposób staram się zająć czymś myśli żeby się nie nakręcić bardziej.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Jak nie przejdzie to jedź na IP- lepiej pojechać 10 razy za dużo niż raz za mało.
Kurcze też mam kiepską noc, kolejną zresztą bo obudziłam się przed 2, a później przed 4 i już koniec spania. Gardło mnie boli i mam katar. Okropność, nie cierpię tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 05:07
- szczęśliwy
-
Lanusia i jak tam ?? Mam nadzieję, że przeszło...
Niunia26 daj znać później jak u Was. A byłaś na wizycie u diablo? Jak cukry ?
Ja dziś miałam schizę w nocy...obudziłam się spiąć na prawym boku a w nocy tego nie robię bo i Małej niewygodnie i nie można za bardzo. Obudziłam się przerażona bo nie wiem ile tak spałam a Mała się nie rusza, czekam, czekam a ona nic ja już prawie w ryk, że jest niedotleniona itd gorąco mi się zrobiło ze strachu..zaczęłam łazić po domu i nic dopiero jak napiłam się zimnej wody to się Królewna moja obudziła...ufff...matko stary człowiek a tak schizuje zero pomyślunkuteraz Kluseczka wierci się aż miło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 06:47
-
Dzień dobry... U mnie też noc fatalna... obudziłam się o 1 i dwie godziny z boku na bok a było mi tak gorąco ze 3 razy wietrzylam sypialnie... Ale za to miałam fajny sen ze jeszcze nie urodzilam a pilnowalam wasze dzieciaczki... byly takie kochane a sxczegolnie w pamieci utkwila Hania Rotenkopf którą przewijalam a ona wolała tata
Na 9 do kosmetyczki na pazurki... dzisiaj przechodzę z eleganckich migdalkow na krótkie klasyczne żeby się przyzwyczajac do ich funkcjonalności a później do pracy zawieść zwolnienie i na ploteczki do dziewczyn...Kinga., Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
jaskra wrote:to 25 mm to ponoć taka granica bezpieczeństwa, ale to nie znaczy wcale, że jak się ją przekroczy to na bank się zacznie rodzić przedwcześnie.. Ile to się historii słyszy, że dziewczyny z rozwarciem nawet na 2 cm chodzą sobie jeszcze kilka tygodni a dzieciaczkom się nie spieszy.
A czasem się dzieje odwrotnie- tak jak ostatnio na marcówkach. Dziewczyna szyjkę miała zamkniętą, 35 mm a parę dni później wody odeszły.
Ale miałam przed chwilą uroczą interakcję z córeczkąbrzuszek mi się wypiął po jednej stronie, więc go pogładziłam tam, a Marysia się wypięła jeszcze bardziej do głaskania i tak kilka razy
Kinga, widzę, że jesteś fotelikowym ekspertem. Znasz foteliki: Peg Perego Primio SL albo Recaro Privia lub Recaro Young Profi Plus? Albo któraś z pozostałych kwietniówek? Recaro Privia niby ma super wyniki w testach bezpieczeństwa, ale opinie na ceneo ma kiepską.. A może flagowy Maxi Cosi Cabrio Fix? Przyznam, że z fotelikiem mam największy problem w tym momencie..
Co do maxi cosi, jakoś do mnie nie przemawiają. A po drugie niektóre mamy narzekają, że w tych fotelikach dziecku zwisa bardzo głowa (jak ktoś jezdzi z dzieckiem po miescie, to da się wytrzymac, ale jak my robimy 800km w jedną stronę i czasem zdarza się, że na danym odcinku wszystkie zjazdy są zamknięte (bo remont), albo duży korek na autostradzie i kawał drogi do zjazdu..., to jak mam się bezpiecznie zatrzymać i wyjąć dziecko z fotelika, żeby sobie poodychało, już nie mówiąc o tym, że zwyczajnie śpi, a tu trzeba je wyjąć z fotelika by się rozprostowało (już widzę reakcję rozespanego malucha...)jaskra lubi tę wiadomość
-
ania0141 wrote:kurcze a u mnie noc bezsenna,córke bardzo brzuch boli ,zresztą ja boli codziennie od co najmniej 2 lat,miała wszelkie badania robione ,wszystko wyszło w porządku ale jak bolało tak boli.szczególnie przed okresem jej się nasilają te bóle -blada jak mleko.muszę pogadać ze swoim gin.bo miała robione usg jamy brzusznej a może powinna mieć usg.ginekologiczne?kurcze sama nie wiem ,jej lekarz rodzinny twierdzi,że żaden gin jej nie zbada przed ukończeniem 16roku życia?ah muszę porozmawiać,prywatnie to inna rozmowa...
Teraz przy okresie stosuję tens i dzięki niemu funkcjonuję (tzn. ból daje się wytrzymać i nie mdleję).
A i u mnie pomagały też tabletki antykoncepcyjne (w trakcie krwawienia tylko mnie ćmiło, a nie bolało)ania0141 lubi tę wiadomość
-
Iwonkaaa wrote:Dzień dobry... U mnie też noc fatalna... obudziłam się o 1 i dwie godziny z boku na bok a było mi tak gorąco ze 3 razy wietrzylam sypialnie... Ale za to miałam fajny sen ze jeszcze nie urodzilam a pilnowalam wasze dzieciaczki... byly takie kochane a sxczegolnie w pamieci utkwila Hania Rotenkopf którą przewijalam a ona wolała tata
Na 9 do kosmetyczki na pazurki... dzisiaj przechodzę z eleganckich migdalkow na krótkie klasyczne żeby się przyzwyczajac do ich funkcjonalności a później do pracy zawieść zwolnienie i na ploteczki do dziewczyn...