Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, gratuluję wizyt!
Ja dzisiaj niestety w podły nastroju bo mój synek ma zapalenie płuc a mój mąż dzisiaj rano wyjechał na 10 dnikatastrofa normalnie... padam na twarz.
Jeśli chodzi o fride vs katarek to kilka koleżanek ma katarek i ja teraz tez kupie bo chyba jednak łyka zarazki a chwala ,ze dobrze odciąga odkurzacz i zresztą w szpitalu tez są takie. -
Aleksandrakili wrote:Ok jestem po wizycie u kardiologa i będę miała cesarkę już na 100%.. Niestety holter wyszedł brzydki.. dostałam leki.. za 4 tyg. mam się zjawić na wizycie kontrolnej i zrobić echo serca i lekarka mi wypisze skierowanie na cc..
Nie wiem czy mam płakać czy się cieszyć... Boję się...Boje sie ze to zle wplywa na malego, ze leki wplyna na niego ze cos pojdzie nie tak... mam doła po dzisiejszym dniu
((
Przepraszam, że wam na wieczór smęce ale Wam zawsze można się wygadać.
Najważniejsze z3 jesteś pod opieką! Będzie dobrze. -
Dla mnie to bidolenie że jak dziecko to już brak czasu na wszystko... kwestia organizacji i z autopsji wiem że przy takim maluchu można świetnie się zorganizować tylko trzeba poznać się dobrze z maluszkiem aby wypracować rytm dnia... a taki malec daje mega powera w życiu
Będziemy super seksi zorganizowany i pięknymi mamuniamiOlina, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Endzis, _Saszka_ lubią tę wiadomość
-
Aleksandrakili a co Ci tam wyszło na tym holterze, że od razu na cc Cię kierują??!! Ja mam tachykardię i wcale jeszcze mój dr nie mówi, że będę mieć cc.
Ale z drugiej str możesz się oswoić z tą myślą i już wiesz co Cię czeka najważniejsze żeby szcZęśliwie się skończyło. -
Rotenkopf wrote:Jeeeezu, dziewczyny, oszalałyście dzisiaj
Dobson, mi 'spierdziela' z wypłaty ok 400 zł ;/ Pytałam się w ZUSie jak to wygląda, skoro powinno być 100%. Pani mi powiedziała, że oni wyliczają ile wynosi wypłata za jeden dzień, mnożą przez ilość dni zwolnienia i z tej kwoty trzeba odjąć 18%.
Co do macierzyńskiego - nie straszcie mnie, że trzeba mieć umowę na czas nie określony ;p ja mam do końca maja 2017i tak jak, któraś już napisała macierzyński będzie wyrównywany do 1000zł przez ZUS, jeśli to on płacił Ci wcześniej, bądź przez opiekę społeczną jeśli wg ZUSu nie należy Ci się nic (te studentki, bezrobotne itd).
Moje setne pytanie do doświadczonych mam:
Ostatnio pytałam o specyfik do higieny intymnej. Teraz zastanawiam się jak wygląda taka higiena po porodzie? Trzeba się podmywać po każdej toalecie? Brać prysznice kilka razy dziennie? Zaczęło mnie to zastanawiać bo też chciałam się Was spytać co sądzicie o tych chusteczkach nawilżanych do higieny intymnej, bo co np. kiedy będę po za domem i nie będę miała szans na podmycie się?
Ja dziś troszkę pomogłam mamie w faworkach i pączusiach twarożkowycha na obiad miałam bigos ze słodkiej kapusty, o dziwo smakowało mi
mężu robił, potrafi gotować ale ja nie jestem przyzwyczajona do bigosu czy łazanek na białej kapuście
jutro pewnie z racji obżarstwa słodkościami zrobię jajko sadzone, ziemniaczki i kefir
Ja podmywałam się Tantum Rosa po każdym skorzystaniu z toalety. Byłam nacięta, miałam hemoroida wiec dodatkowo raz dziennie kładłam się bez bielizny i robiłam sobie okłady z Altacetu w płynie, który dostałam w szpitalu. Zniknął szybko i krocze ładnie mi się goiło, bo czasem nawet 3-4 razy dziennie po 15 minut wietrzyłam, to naprawdę ważne, żeby krocze nie miało ciągłego kontaktu z bielizną, nawet tą przewiewną, bo to jednak podpaska/ podkład = krew. Czyli bakterie się namnażają i warto często dać zmęczonej i naruszonej skórze odetchnąć. Tkanki szybko się tam regenerują, ale trzeba im trochę pomóc
Z żadnych chusteczek nie korzystałam, kilka razy jak byłam w gościach próbowałam użyć Lilianki nawilżających Pampers Sensitive i niesamowicie szczypało.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyOlina, kupowałam ten filc na allegro, jeśli będziesz chciała to dam Ci konkretny link
Triste, ścieg dziergany? Co to ?
Dorwałam telefon męża i pocykałam fotki :
tiulowe pompony :
Taki robię bałagan przy pracy:
A to są moje dzisiejsze łowy w SH :
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:59
wiecznie, triste, mania, Endzis, ania0141, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymania wrote:Aleksandrakili a co Ci tam wyszło na tym holterze, że od razu na cc Cię kierują??!! Ja mam tachykardię i wcale jeszcze mój dr nie mówi, że będę mieć cc.
Ale z drugiej str możesz się oswoić z tą myślą i już wiesz co Cię czeka najważniejsze żeby szcZęśliwie się skończyło.
Może faktycznie masz rację, że przynajmniej będę miała czas na oswojenie się z tym.. ale Boje się strasznie -
Iwonkaaa wrote:Dla mnie to bidolenie że jak dziecko to już brak czasu na wszystko... kwestia organizacji i z autopsji wiem że przy takim maluchu można świetnie się zorganizować tylko trzeba poznać się dobrze z maluszkiem aby wypracować rytm dnia... a taki malec daje mega powera w życiu
Będziemy super seksi zorganizowany i pięknymi mamuniamiIwonkaaa, Rotenkopf, Karatka81, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili wrote:Ok jestem po wizycie u kardiologa i będę miała cesarkę już na 100%.. Niestety holter wyszedł brzydki.. dostałam leki.. za 4 tyg. mam się zjawić na wizycie kontrolnej i zrobić echo serca i lekarka mi wypisze skierowanie na cc..
Nie wiem czy mam płakać czy się cieszyć... Boję się...Boje sie ze to zle wplywa na malego, ze leki wplyna na niego ze cos pojdzie nie tak... mam doła po dzisiejszym dniu
((
Przepraszam, że wam na wieczór smęce ale Wam zawsze można się wygadać. -
Dla tych co chca rodzic ze znieczuleniem(ja innej opcji pod uwage nie bore ) http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/znieczulenie-zewnatrzoponowe-lagodzi-bol-przy-porodzie-wywiad_36676.html
chyba zaczynam sie stresowac powoli porodem,a taka bylam twarda,poogladalam troche porodow na ipli i sie BOJE...
dziewczyny gratuluje udanych wizyt,u mnie tez wszystko wporzadku,szyjka dluga ladnie.trzyma i oby tak juz zostalo,Zosia wazy juz ladne ponad 1500 i jest zdrowa jak rybka
Iwonkaaa, Karatka81, Dobson, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Aleksandrakili nie dziwne że masz doła... W sumie dobrze że już wiadomo co i jak, a nie tak na wariata. Najważniejsze żeby z Tobą i maluszkiem było ok. A tak na marginesie, to naprawdę ciężko powiedzieć, co lepsze, cc czy sn, to wszystko zależy od konkretnej kobiety i ciąży. Będzie dobrze
ania0141 lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf wrote:Olina, kupowałam ten filc na allegro, jeśli będziesz chciała to dam Ci konkretny link
Triste, ścieg dziergany? Co to ?
Dorwałam telefon męża i pocykałam fotki :
tiulowe pompony :
Taki robię bałagan przy pracy:
A to są moje dzisiejsze łowy w SH :
Znalazłam taki filmik z tym ściegiem, bo raczej trudno byłoby go opisać
https://www.youtube.com/watch?v=ME3qZMol4RI&list=PLWanZ71_sUpmdHJiGnKmEeHAzNWzyHaPzOlina lubi tę wiadomość
-
Witam się po wizycie, mała waży 1650(31+3), reszta ok tylko oszczędzać się mam i żelazo jeść by morfologie poprawić. Co do cesarki to z własnego doświadczenia muszę powiedzieć że nie taki diabeł straszny, dla mnie ukłucie w kręgosłup przy znieczuleniu było najgorsze. Ja miałam cesarkę 6 lat temu z powodu złego ułożenia, teraz niby mała jest ułożona główkowo i mam wpisane w kartę próba porodu sn, chyba że będzie duża to wtedy na pewno cc.
triste, Karatka81, Dobson, jamniczakuchnia, Rotenkopf, mania, Olina, Funky09, ania0141, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość
Madzialinda -
Karatka81 wrote:Mania fajna ta komoda,tyle że ja szukam czegoś mniej nowoczesnego (chyba ha,ha) A gdzie zamawiałaś (ile kaski)?
-
Mania to jeszcze cena znośna
Ta w Ikei coś pod 700 zeta, ale no taka kicha jak dla mnie... W Agatameble jak oglądałam, to albo za niskie, albo za kótkie albo okleina tandetna. Jak coś fajne to cena kosmos ha,ha Z takich co mam w salonie to mi wymiarami nie pasowała. I tak biję się z myślami, tylko chcę coś co ten pierdzielony kot mi nie zarysuje w razie czego, a on uwielbia w przedpokoju przesiadywać. Choć irytuje mnie on coraz bardziej i padnie hasło komoda albo kot ha,ha
-
Ja też właśnie patrzyłam na wykonanie może i były ładniejsze ale nie chyba jednak nie było
zobaczymy jak to z nią będzie mam całą kuchnię na biało na połysk i jestem zachwycona bo moment i szafki błyszczą.
Karatka81 lubi tę wiadomość
-
Kinga. wrote:To nie jest taka nowość (pół roku się nad nim zastanawiam). Ma zalety i wady. W skrócie działa wyłącznie na izofix, jest ciezki (5kg) zajmuje dużo miejsca, ta wersja nie była testowana przez adac i ponoć by z nim wysiąść potrzebne jest dodatkowe wolne miejsce parkingowe. Zalet nie wymieniam, bo pewnie sprzedawca ci je przedstawił
No i mimo wszystko cholernie mi się podoba. Ostatecznie u nas sprawę rozstrzygnie wybór wózka.
No właśnie tez doczytalam ze działa tylko z isofix a w moim aucie nie ma opcji montażu z bazą bo nie ma tego metalowego uchwytu w siedzeniu:( w męża samochodzie juz to jest ale głównie bede jeździć swoim z dzieckiem chyba..
Wielkie dzieki! Wlasciwie to pomoglas mi z niego zrezygnowac. Nie bylam jakos przekonana. Rozejrze sie jeszcze. Chodzi mi po glowie jeszcze cybex aton. Co powiesz o nim?
To ja nie wiem, moze to jakis tuning tego modelu teraz wyjdzie w lutym bo sam sprzedawca mówił zeby sie wstrzymać z zakupem jesli jest taka możliwość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 20:27
-
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i tłuściutkich kluseczek
Jest i wózek!
Bardzo mi się podoba, jest uniwersalny jeśli chodzi o kolorystykę. Bardzo zwrotny i taki 'miękki'Iwonkaaa, Rotenkopf, Endzis, Karatka81, mania, Olina, triste, Aleksandrakili, ania0141, Funky09, Ameiva, Larisa, _Saszka_, wiecznie, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość