X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala no świetnie pomyślane,bardzo ładny zestaw! my niestety mamy małe mieszkanko i nie możemy sobie pozwolić na oddzielny pokój dla malucha

ania0141
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj któraś z dziewczyn napisała, że ugotowała kapuśniak i tak mnie wzięło na niego, że już jest gotowy :) Zrobiłam na jutro.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    my mamy cały zestaw do kąpieli i przewijania obok siebie, na tym Ikeowym meblu, o tak:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7eb9891f9e70.jpg
    tyle tylko, że na czas kąpieli przewijak będę stawiała na łóżeczku aby mieć samą wanienkę na blacie i nic więcej żeby nie stało, bo wygodniej będzie. co do noszenia wanienki do łazienki to myślę, że tak jak jedna z Was wspomniała - to będzie lekkie, wanienka Ikeowa jest mała a wody nie będzie wcale dużo. niby mam miejsce w łazience aby wanienkę postawić ale nie chciałabym już z małą wędrować między pokojami jak będzie wykąpana, żeby jej nie zawiało przypadkiem. mam nadzieję, że nasze rozwiązanie się sprawdzi :D

ja byłam na 12 na tych ćwiczeniach, bardzo fajnie, pójdę za tydzień znowu :) ale jutro to chyba będę miała zakwasy w tyłku ! :D i oczywiście po powrocie umierając z głodu wciągnęłam 3 pączki.. więc w chwili obecnej jestem przesłodzona i tylko czekam aż mi Julia urządzi jakiś aerobik w brzuchu ;)
    mam ten sam zestaw mebli tylko bez szafy :) i wanienkę tez z ikei. Ten sam plan mamy wanienka na przewijak ;) nie boje sie ciężkiej wanienki :)

malala lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie boję opieki nad maluchem :) Mąż też nie. Porodu niby też się nie boję, ale chyba zaczynam... Szczególnie tego bólu, bo miesiączki miałam bolesne i jak pomyślę że to ma być ból razy milion to jestem posrana. I boję się że trafię na niemiłą położną, która będzie na mnie krzyczeć albo coś.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wyobrażam sobie kąpieli bez tej gąbki,na gąbkę kładę pieluszkę no i ona kosztuje od 8 do 15zł (w zależności od sklepu)więc koszt wielki też nie jest można często ją wymieniać,na pewno nie umiałabym kąpać maleństwa na pieluszkach tetrowych wyłozonych w wanience tak jak niektórzy to robią-jestem dla tych pełna podziwu

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Wczoraj któraś z dziewczyn napisała, że ugotowała kapuśniak i tak mnie wzięło na niego, że już jest gotowy :) Zrobiłam na jutro.
    to ja to ja :)
    tylko ja sama nie gotowałam miałam taki na wypasie od babci :D

Jutro zobaczę moją Kluseczkę już nie mogę o niczym innym myśleć :D
    Moje cudeńko będzie chyba miało dupkę po mamusi, dość "obfitą" :) bo jak ją wypycha to widać, że już kawał dupki jest :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam gąbkę do polozenia dziecka w wanience :) fakt cena nie jest wysoka, nie mam doświadczenia i będe próbować z takich udogodnień a życie zweryfikuje czy bedzie przydatna

km5smg7yv4tozota.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala, my mamy ten sam przewijak z Ikei i też szare ściany w pokoiku będą, dzisiaj właśnie jedziemy po farbę! Nareszcie!!! Bo wszystko stoi, mebelki u Ciebie pięknie poskręcane a u nas wszystko w paczkach jeszcze...
    Mam nadzieję, że jakoś ruszymy z tematem w przyszłym tygodniu, bo jeszcze tyle do zrobienia zostało!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gemini kupiłam aspirator do nosa katarek, dzisiaj przyszła paczka patrzę ... A tam pisze do podłączenia do odkurzacza... Niewyobrażam sobie wkładać ta rurkę do nosa dziecka i włączyć głośny odkurzacz... Dla mnie to nowość.. Niespodziewalam sie ze takie cos w ogóle istnieje :P dziewczyny miałyście styczność z takim aspiratorem ? Co o nim mysliscie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 15:14

km5smg7yv4tozota.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa, ja o nim tylko słyszałam. Opinie ma dobre, ale ja zdecydowałam się na fridę jednak.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No idę oporzadzac podwozie... to będzie wyczyn... już mnie wszystko boli na myśl o tych wygibasach... Ale za dwie godz spotkam się z moim Serduszkiem :):):)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka super, to życzę powodzenia w skręcaniu :Du nas M trochę przeklinał na szuflady że tyle skręcania a my mamy sporo szuflad ale ładnie sobie poradził :)

ten Kataerk + do odkurzacza ja kupiłam, wczoraj przyszedł. to fakt, przerażające, ale słyszałam tyle pozytywnych opinii, że postanowiłam kupić. przy infekcji wypróbujemy na sobie i dopiero potem na Julce jak będzie taka konieczność.
    fridę też mamy jakby co :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na dno do wanienki wkladalismy na poczatku pieluszke tetrowa, schla w mgnieniu oka. Te gabki do mnie nie przemawiaja, szybko zaczynaja nieladnie pachniec a to znak ze cos tam zyje ;/ Jesli chodzi o noszenie wanienki z pokoju do lazienki to trudnosc polega nie na tym ze jest za ciezka bo wody mozna nalac niewiele ale przez jej ksztalt latwo sie wylewa na boki kiedy sie ja niesie. O ile w tych ikeowskich malenkich moze to i nie poroblem bo to wlasciwie taka owalna wieksza miska ale juz te tradycyjne wanienki nie sa zbyt poreczne.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    aaa a co do gąbki wkładanej do wanienki na czas kąpieli - nas niby położna przestrzegała aby nie kupować bo to siedlisko bakterii, ciężko jest ją dobrze wysuszyć i zdarza się że zawilgoconej się używa i pojawiają się problemy skórne u malucha. ale to też często co osoba - inna opinia ;) zobaczę jak nam będzie szło bez niczego w wanience, jedynie na dnie sa takie sylikonowe prążki aby się dupcia nie ślizgała. może to wystarczy. jak nie to będziemy myśleć co by tu wkładac do środka :)
    W dawnych czasach, gdy nie było tych wynalzaków,moja siostra wkładała do wanienki pieluchę tetrową (tak, że wywijała ją na zewnątrz wanienki) i zwykle maluszek ja sobie na łapki sciągał i wtedy był spokojniejszy (pamiętam, że korzystała z takiej dużej, zwykłej wanienki dla dzieci)

W sumie nie pomyslałam, że te gąbki mogą być siedliskiem grzybów i bakterii... Dobrze, mnie oświeciłyście. Bo te plastiki też do mnie nie przemawiają..., no chyba że dla takiego siedzacego już dziecka

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra używa aspiratora z odkurzaczem, bardzo zachwala, ale ja na początek kupiłam fridę ;)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    W gemini kupiłam aspirator do nosa katarek, dzisiaj przyszła paczka patrzę ... A tam pisze do podłączenia do odkurzacza... Niewyobrażam sobie wkładać ta rurkę do nosa dziecka i włączyć głośny odkurzacz... Dla mnie to nowość.. Niespodziewalam sie ze takie cos w ogóle istnieje :P dziewczyny miałyście styczność z takim aspiratorem ? Co o nim mysliscie ?
    28latka my mamy taki :) na poczatku mielismy tylko taki ktorym ustami wysysa sie glutki ale czasami od tego odciagania az mi sie w glowie krecilo. A jak sama mialam katar to praktycznie nie bylam w stanie tego robic. Kiedy maly zachorowal i mial mega gile kupilismy ten do odkurzacza i teraz tylko taki uzywam, ustami nigdy bym tyle nie odciagnela. Odkurzacz ustawiasz na najmniejsze obroty wiec nie ma tragedii no i to nic nie boli a wlasnie takie mialam obawy- testowalam na sobie :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co kupuję gruszkę do nosa - frida i te inne odciągacze do ust mnie obrzydzają... Mąż mówił że my przeżyliśmy na gruszkach, więc zobaczymy :)

Rotenkopf, triste, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też stawiam na gruszke póki co ale fride też mam...

Podwozie zrobione... czekajcie na wieści :):)

Ameiva, jamniczakuchnia, Kinga., Andrea20 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kupiłam na początek gruszkę taką małą z canpolu :) przeraża mnie to odciąganie ustami no ale jak trzeba będzie to będę to robić.

Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze dzieło z filcu ;p tak na rozgrzewkę, zobaczymy jak pójdzie mi z literkami ;) tylko proszę się nie śmiać z jakości bo robione aparatem z laptopa :D i tak jest lepszy niż mój w telefonie ;]
    59fcd2f0544303b7med.jpg

Andrea20, triste, _Saszka_, Endzis, Dobson, ania0141, Lanusia93 lubią tę wiadomość

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ