WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zobaczcie jaki mam hiciorski przewijak :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/225353b154a1.jpg

ania0141, jaskra, fabdorota, Dobson, _Saszka_, Endzis, Iwonkaaa, malala, mania, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, póki co plan jest taki, że wanienkę będziemy stawiać na blacie w kuchni (salonie), chciałabym mieć komodę kąpielową, ale nie mamy miejsca. Nad stojakiem jeszcze myślimy, bo wydaje mi się najbardziej ergonomiczny, ale nie rozglądałam się jeszcze za bardzo. Ostatnio myślałam nad najzwyklejszą wanienką z ikei, dopóki tej nie zobaczyłam :D
    Do porodu 68 dni- wydaje się mało, ale s sumie to prawie 10 tygodni..

Też jadę do labu, co by krwi trochę oddać i zbadać.

A ja pączusie dopiero będę robić. Zrobię takie mini z serkiem homogenizowanym i pączki hiszpańskie. Ciekawe jak wyjdą w debiucie.

Powodzenia wizytującym! :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:58

• jaskra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, kwestia przewijaka. Mamy komodę-przewijak. Na to kupiliśmy w ikei taką podkładkę pompowaną, a na nią pokrowiec. Oprócz tego zakupiłam ceratki. Pojemniczki z ikei też są. Myślę, że to praktyczny gadżet :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    U mnie ciasto na paczki już rośnie:) bede miec z nutellą i dżemem:P

I zaraz kurier przywozi łóżeczko dla małego !

My tez bierzemy ten zestaw z przrwijakiem z ikei i te pojemniczki. Na to bedziemy stawiac wanienke tez z ikei. Tylko chce pomalowac na bialo zeby pasowal bo wszystko mam białe tylko łózżeczko bedzie mietowe nie wiem sama jak to bedzie wyglądać ale już mi sie nie chce kombinować.

Jamniczakuchnia jak przeglądalam na allegro przewijaki i natknęłam sie na ten to pomyslalam o Tobie bo wiem ze lubisz motyw liska:P

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis motyw leśny ogólnie :D

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę dziś odebrać wózek!! Chyba sama go od razu złożę :P A wanienkę kupię ze stojakiem stąd chyba:
    http://allegro.pl/wanna-100-termometr-wanienka-stojak-stelaz-gratis-i5263625696.html
    Wanienki średnio ładne, ale duże i stojak wydaje się być stabilny, a to ważne dla mnie :D

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy na początek mieć kosz mojżesza, więc miejsca na przewijak nie będzie. Planowałam komodę kąpielową z przewijakiem, ale jeszcze się nie zdecydowałam.

Dziś usg III trymestru, już nie mogę się doczekać :)

Pozwolę sobie dziś na zjedzenie jednego pączka. Miałam piec szarlotkę bez cukru, ale remont łazienki w trakcie i jeszcze nie ogarnęliśmy bałaganu w mieszkaniu :P

agulas lubi tę wiadomość

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zostało mi 69 dni do porodu :)
    Wyprawka zrealizowana mniej więcej w 20%, także od przyszłego tygodnia robię polowanie na wózek :)

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was, mi zostało 51 dni do porodu :) To juz naprawdę malutko :)
    Mnie dziś o 4 mój wiercipieta w brzuchu obudził, tak się wyciągał i miał czkawke, raz czulam ją w jednej pachwinie raz w drugiej a na koniec znowu w kroczu :D Jak to wiercenie boli brrr a z drugiej strony to takie słodkie jak widzę albo czuje wystającą nóżkę i mogę ją złapać i smyrac :D

agulas lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy te pojemniki z Ikei właśnie i one będą nam towarzyszyły podczas kąpieli w łazience na przewijaku z Ikei tym właśnie najprostszym i też mamy podkładkę ikeowską na ten przewijak. A do pokoiku mamy przewijak stacjonarny i na niego właśnie widziałam na allegro różne przewijaki też ten z motywem liska co Ty masz Jamniczakuchnia :) Superowy jest, ale tak sobie myślę, że na to chyba trzeba będzie nakładać prześcieradło, prawda? No albo pieluszka i motyw będzie trochę ukryty :)

Jaki okropny wiatr u mnie wieje. Dzisiaj mam pierwszy dzień gdzie nie idę do pracy i mogę spokojnie po śniadaniu, wejść na kompa, napisać coś do Was, zobaczyć cokolwiek. Jutro idę znowu do pracy, ale mam nadzieję, że to OSTATNI raz, bo przecież jestem na zwolnieniu od 15 stycznia!

Powiedzcie mi czy Wasze maleństwa tak potrafią kopnąć jakby w jednym miejscu kilka razy? Tak szybko? Wydaje mi się, że to np. nóżką tak robi :) Nie wiem :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie nie mamy pomysłu na wanienke. Nie uśmiecha mi się za każdym razem dzwigać do pokoju bo to jednak trochę waży.. Chyba obstaniemy przy zwykłej wanience i jakiś stojak składany :) Myślałam też o tym, żeby do łazienki dać taką małą komodę i na to przewijak i już wszystko bym w łazience z dzieckiem ogarniała :) Mam fajną wnęke w łazience to akurat by się zmieściło... Tylko skąd wziąć wąską i wysoką komodę? haha :p

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wg belly 76dni ale tutaj termin mam na 20 kwietnia a wg lekarza na 19 kwietnia czyli 75 dni :) Jak widzę, że macie około 50 dni to już czuję, że to naprawdę MAŁO! :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobalyscie od rana:D
    Co do wanienki, to my będziemy stawiać na stelażu, bo komoda czy stół są za wysokie i nie dałabym rady Małej wykąpać.
    Miałam cudny sen. Już byłam po porodzie, poprosiłam M, żeby zadzwonił do rodziców, że Pola już na świecie. Ja ją tulilam, a oni weszli. Mama beczala ze wzruszenia, wysciskala nas i chwaliła, że byłyśmy bardzo dzielne :) Taki bardzo ciepły sen.
    A moja Malutka się dziś w nocy znów obracala, co ciekawe podczas czkawki- śmieszne uczucie. Najwyraźniej było jej niewygodnie z głową pod moimi zebrami...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota, juz niedługo tak własnie będzie :) Także piękny sen się ziści :)
    My też nie wiemy co zrobić z wanienką, mamy tą małą na początek z Ikei i chcę ją wstawiać do wanny i tam wlewać wodę, żeby nie dźwigać, no ale trzeba będzie się schylać. Coś za coś. Z drugiej strony wanienkę ze stelaża też trzeba poderwać żeby wylać wodę. Wszystko wyjdzie w praktyce :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa paczki zjedzone ,a z mężem zaczęłam rozmawiać wiec czuje sie duzo lepiej. Po świetami czas leci mi bardzo szybko i myśle ze jeszcze troszkę i zobaczymy nasze maleństwa :)

km5smg7yv4tozota.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2e001bc49ed.jpg

A to My po śniadaniu :) dzisiaj okaże się ile wazymy :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 11:06

agulas, malala, jaskra, katka/85, ania0141, Andrea20, jamniczakuchnia, Funky09, _Saszka_, Dobson, Endzis, ilonia1984, Rotenkopf, Lanusia93, fabiola lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow piękny brzusio ;)

km5smg7yv4tozota.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81e6144f52b2.jpg

Aleksandrakili, 28latkaa, wiecznie, katka/85, Andrea20, jamniczakuchnia, Funky09, Dobson, Endzis, ilonia1984, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Miałam dzisiaj usg. Przepływy super, poziom wód jak najbardziej w normie, no i najważniejsze! Od poniedziałku Zuzia przybrała 100g teraz ma 1300g!!! W poniedziałek zrobią znowu kolejne usg i sru do domku :-). Lekarka powiedziała że nie ma hipotrofi tylko po prostu gigantem nie będzie :-).

Iwonkaaa, Olina, 28latkaa, malala, agulas, Kinga., jaskra, katka/85, Aleksandrakili, ania0141, Andrea20, jamniczakuchnia, Funky09, _Saszka_, Dobson, Straciatellaa, Endzis, Kawuszka, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ