Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aleksandrakili, póki co plan jest taki, że wanienkę będziemy stawiać na blacie w kuchni (salonie), chciałabym mieć komodę kąpielową, ale nie mamy miejsca. Nad stojakiem jeszcze myślimy, bo wydaje mi się najbardziej ergonomiczny, ale nie rozglądałam się jeszcze za bardzo. Ostatnio myślałam nad najzwyklejszą wanienką z ikei, dopóki tej nie zobaczyłam
Do porodu 68 dni- wydaje się mało, ale s sumie to prawie 10 tygodni..
Też jadę do labu, co by krwi trochę oddać i zbadać.
A ja pączusie dopiero będę robić. Zrobię takie mini z serkiem homogenizowanym i pączki hiszpańskie. Ciekawe jak wyjdą w debiucie.
Powodzenia wizytującym!
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry:)
U mnie ciasto na paczki już rośnie:) bede miec z nutellą i dżemem:P
I zaraz kurier przywozi łóżeczko dla małego !
My tez bierzemy ten zestaw z przrwijakiem z ikei i te pojemniczki. Na to bedziemy stawiac wanienke tez z ikei. Tylko chce pomalowac na bialo zeby pasowal bo wszystko mam białe tylko łózżeczko bedzie mietowe nie wiem sama jak to bedzie wyglądać ale już mi sie nie chce kombinować.
Jamniczakuchnia jak przeglądalam na allegro przewijaki i natknęłam sie na ten to pomyslalam o Tobie bo wiem ze lubisz motyw liska:Pjamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jadę dziś odebrać wózek!! Chyba sama go od razu złożę
A wanienkę kupię ze stojakiem stąd chyba:
http://allegro.pl/wanna-100-termometr-wanienka-stojak-stelaz-gratis-i5263625696.html
Wanienki średnio ładne, ale duże i stojak wydaje się być stabilny, a to ważne dla mnie -
My będziemy na początek mieć kosz mojżesza, więc miejsca na przewijak nie będzie. Planowałam komodę kąpielową z przewijakiem, ale jeszcze się nie zdecydowałam.
Dziś usg III trymestru, już nie mogę się doczekać
Pozwolę sobie dziś na zjedzenie jednego pączka. Miałam piec szarlotkę bez cukru, ale remont łazienki w trakcie i jeszcze nie ogarnęliśmy bałaganu w mieszkaniuagulas lubi tę wiadomość
-
Witam was, mi zostało 51 dni do porodu
To juz naprawdę malutko
Mnie dziś o 4 mój wiercipieta w brzuchu obudził, tak się wyciągał i miał czkawke, raz czulam ją w jednej pachwinie raz w drugiej a na koniec znowu w kroczuJak to wiercenie boli brrr a z drugiej strony to takie słodkie jak widzę albo czuje wystającą nóżkę i mogę ją złapać i smyrac
agulas lubi tę wiadomość
-
My też mamy te pojemniki z Ikei właśnie i one będą nam towarzyszyły podczas kąpieli w łazience na przewijaku z Ikei tym właśnie najprostszym i też mamy podkładkę ikeowską na ten przewijak. A do pokoiku mamy przewijak stacjonarny i na niego właśnie widziałam na allegro różne przewijaki też ten z motywem liska co Ty masz Jamniczakuchnia
Superowy jest, ale tak sobie myślę, że na to chyba trzeba będzie nakładać prześcieradło, prawda? No albo pieluszka i motyw będzie trochę ukryty
Jaki okropny wiatr u mnie wieje. Dzisiaj mam pierwszy dzień gdzie nie idę do pracy i mogę spokojnie po śniadaniu, wejść na kompa, napisać coś do Was, zobaczyć cokolwiek. Jutro idę znowu do pracy, ale mam nadzieję, że to OSTATNI raz, bo przecież jestem na zwolnieniu od 15 stycznia!
Powiedzcie mi czy Wasze maleństwa tak potrafią kopnąć jakby w jednym miejscu kilka razy? Tak szybko? Wydaje mi się, że to np. nóżką tak robiNie wiem
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualnyMy właśnie nie mamy pomysłu na wanienke. Nie uśmiecha mi się za każdym razem dzwigać do pokoju bo to jednak trochę waży.. Chyba obstaniemy przy zwykłej wanience i jakiś stojak składany
Myślałam też o tym, żeby do łazienki dać taką małą komodę i na to przewijak i już wszystko bym w łazience z dzieckiem ogarniała
Mam fajną wnęke w łazience to akurat by się zmieściło... Tylko skąd wziąć wąską i wysoką komodę? haha :p
-
Ja mam wg belly 76dni ale tutaj termin mam na 20 kwietnia a wg lekarza na 19 kwietnia czyli 75 dni
Jak widzę, że macie około 50 dni to już czuję, że to naprawdę MAŁO!
(Mt 6,33) -
Ale naskrobalyscie od rana:D
Co do wanienki, to my będziemy stawiać na stelażu, bo komoda czy stół są za wysokie i nie dałabym rady Małej wykąpać.
Miałam cudny sen. Już byłam po porodzie, poprosiłam M, żeby zadzwonił do rodziców, że Pola już na świecie. Ja ją tulilam, a oni weszli. Mama beczala ze wzruszenia, wysciskala nas i chwaliła, że byłyśmy bardzo dzielneTaki bardzo ciepły sen.
A moja Malutka się dziś w nocy znów obracala, co ciekawe podczas czkawki- śmieszne uczucie. Najwyraźniej było jej niewygodnie z głową pod moimi zebrami... -
Fabdorota, juz niedługo tak własnie będzie
Także piękny sen się ziści
My też nie wiemy co zrobić z wanienką, mamy tą małą na początek z Ikei i chcę ją wstawiać do wanny i tam wlewać wodę, żeby nie dźwigać, no ale trzeba będzie się schylać. Coś za coś. Z drugiej strony wanienkę ze stelaża też trzeba poderwać żeby wylać wodę. Wszystko wyjdzie w praktyce
(Mt 6,33) -
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2e001bc49ed.jpg
A to My po śniadaniudzisiaj okaże się ile wazymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 11:06
agulas, malala, jaskra, katka/85, ania0141, Andrea20, jamniczakuchnia, Funky09, _Saszka_, Dobson, Endzis, ilonia1984, Rotenkopf, Lanusia93, fabiola lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Miałam dzisiaj usg. Przepływy super, poziom wód jak najbardziej w normie, no i najważniejsze! Od poniedziałku Zuzia przybrała 100g teraz ma 1300g!!! W poniedziałek zrobią znowu kolejne usg i sru do domku. Lekarka powiedziała że nie ma hipotrofi tylko po prostu gigantem nie będzie
.
Iwonkaaa, Olina, 28latkaa, malala, agulas, Kinga., jaskra, katka/85, Aleksandrakili, ania0141, Andrea20, jamniczakuchnia, Funky09, _Saszka_, Dobson, Straciatellaa, Endzis, Kawuszka, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość