WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania to masz kopniaka i leć szybko...

mania lubi tę wiadomość

ania0141
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Jejku muszę zanieść siuski do labo i zrobić przeciwciała a tak mi się nie chce...niech mnie ktoś w d... kopnie może się ruszę :-)
    Mania zbieraj się ;) Sama muszę się wygramolić, by oznaczyć poziom progesteronu

mania lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kupujecie koszyki na łóżeczko?myślicie że faktycznie są przydatne? http://allegro.pl/kosze-zawieszane-4-sztuki-pojemniki-na-lozeczko-i5688129870.html

ania0141
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te koszyki ale nie na łóżeczko,a na przewijak. Koszyki są z IKEI. Baaardzo przydatne, nie wyobrażam sobie schylac się po wszystko na dół.

W dużym mam worek i to jest kosz na pieluchy, w kolejnym mam chusteczki nawilżane, w następnym kosmetyki - krem do buzi, Bephanten, szczotka do włosów itp. W kolejnym kilka pieluch i w ostatnim sól fizjologiczną, gaziki, waciki itp.

Przewijak też mam ten, co na zdjęciu (też z IKEI).

Pozdrawiam, mama grudniowa :)

ania0141, Dobson lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki sprawdzałyście ile dni zostało wam do daty porodu?co niektóre zbliżają się do 50,a dopiero studniówki leciały.ja mam 78dni

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

ania0141
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry o tej mocno nietypowej dla mnie godzinie :P
    ania0141, u mnie 65 dziś pokazuje i czuję się z tym co najmniej dziwnie... ale fajnie też :D
    Zaraz kawka i śniadanko bo mały fika, a w związku z tak wczesną pobudką dziś pewnie 10 drzemek będzie...
    Miłego dnia! I kciukasy za wizytujące (Iwonkaa :))!

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostały 72 dni do porodu

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 61 ;)

Dziś tłusty czwartek...a mi o zgrozo nie chce sie słodkiego :p

Za chwile będzie po mnie przyjaciółka i lecim na miasto...a ja dalej w łóżku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

No to przyznać się kto już dziś pączusia zjadł? :p Ja nawet nie wiem czy będę miała na niego czas :p dziś intensywny dzień.
    Zobaczę mojego misia brzuszkowego :) Czy ja zawsze się muszę tak stresować przed wizytą?? 0_o

Mania ja też muszę tuszyć tyłek żeby siuski i troszku krwi oddać do badań które potrzebuje na wizyte dzisiejszą :p
    Potem jadę na jogę :) zrelaksuję się troszkę i może stres minie :)
    A wieczorem wizyta u kardiologa.. ciekawe jak tam mój holter wyszedł :)

Jaskra strasznie mi się podoba ta wanienka :)
    A gdzie bedziecie wanienke stawiac? w lazience, pokoju? na stojaku czy na stole czy macie specjalne miejsce? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 08:20

mania, jaskra lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haahaha właśnie wstałam i zaraz idę dzięki za motywację- musiałam jeszcze mini drzemkę zrobić :-)

ania0141 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 63 dni do porodu :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROTENKOPF a ty kochana mi się dzisiaj śniłaś(ha ha)zbierałaś od wszystkich na forum numery telefonów żeby być ze wszystkimi w kontakcie i być na bieżąco...no i obudziłam się przed 5 i od razu zajrzałam czy przypadkiem przez sen go nie podałam...a potem zasnąć nie mogłam bo tak bardzo naszło mnie na faworki(za pączkami nie przepadam)ale moja ulubiona cukiernia od 9,no i pora żebym ja zgrzebała się z łóżka.liczyłam po cichu że córka wstanie pierwsza,ale niestety śpi a że są ferie to nie będę jej budzić bo faworki...

Rotenkopf lubi tę wiadomość

ania0141
  • malala Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :) od 7:15 na nogach, już po prysznicu, włosy umyte, wstępnie wymalowana kończę śniadanie, tak mi dziś sprawnie poszło :)
    zaraz planuję wyskoczyć na małe zakupy spożywcze i pączkowe <3 a o 11:30 sąsiadka po mnie podjedzie i wybieramy się na ćwiczenia do szkoły rodzenia. ona już na ostatnich nogach, termin ma bodajże na 20.02 więc pewnie ostatni raz jedzie ćwiczyć. ja pierwszy raz będę ale jak mi się spodoba to jeszcze kilka czwartków mam przed sobą by pochodzić :)
    zaraz spojrzę na swoje odliczanie ile mi do porodu zostało, ale rzuciło mi się na pask 79% więc to już serio blisko końca.. o sprawdziłam - 60 dni! :o

co do pojemniczków to my kupiliśmy też ten zestaw z Ikei, w sumie nie wiem czy będziemy używać czy nie, ale wydaje mi się to fajne i przydatne :) właśnie pod kątem tego, że nie trzeba się po wszystko schylać tylko jednak będzie pod ręką.

a powiedzcie mi czy na przewijak macie kupione jakies prześcieradełko też, czy będziecie kładły na niego po prostu pieluszkę tetrową? bo widziałam wczoraj na allegro takie prześcieradełka ale zaczęłam się zastanawiac czy to jest rzecz zbędna czy niezbędna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:01

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam piękny sen ze tulilam swoje Maleństwo i miałam rzekę mleka w piersiach i taka byłam szczęśliwa ze karmić mogę... eh..

Witam się Kochane... jadę zaraz rodzicom leki wypisać i po poczusia... o 17 wizyta :) aaaale się cieszę :)

Miłego dnia :*

Endzis lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 75 dni :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    dziewczynki sprawdzałyście ile dni zostało wam do daty porodu?co niektóre zbliżają się do 50,a dopiero studniówki leciały.ja mam 78dni

Kurde 55!

Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po śniadaniu i dwóch pączkach :D

Te pudełka na łóżeczko widziałam w Ikei, ale nie podobały mi się, wzięłam organizer ciemnozielony prosty :) Nad łóżeczkiem mam półki i tam będzie koszyczek z potrzebnymi rzeczami.

Na przewijak będę dawać pieluchę tetrową.

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Oczywiście noc okropna i rano pokłóciłam sie z mężem. Nic mi sie nie chce :(. Idę pocieszę sie paczkami. Mam te pojemniki z ikei i jestem z nich bardzo zadowolona. Mozna je kupić tez na Allegro.

km5smg7yv4tozota.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiła na przewijak przescieradełko frotte w żabolu

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głód faworkowy zaspokojony...kuźwa baba w ciąży jak sobie coś w tej głowie upierdzieli to nie ma zmiłuj...

jamniczakuchnia, Dobson, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ania0141
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ