WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A ja postanowiłam zaryzykować i nie będę stosować smoczka. Ciekawe ile wytrwam w tym postanowieniu ;)
    Ja nie używałam smoczka do ok 6 tyg i wtedy potrzebował mój synek lub ja. Używał go do zasypiania. Poprzednim razem nie miałam zadnego jak urodziłam a teraz może kupie żeby już były. Zastanowię się ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    Ania dzięki za link do skarpetek, one są 100% bawełna? bo nie widze takiego zdania w opisie :D

dzięki za opinie co do torby, mój M rozwiał wszelkie watpliwości, i ma rację w sumie, bo zapytał mnie jak ja widze jego z damską torbą :D także obiecał, że w weekend poszuka ze mną i coś wybierzemy. i dobrze, niech ma swój wkład :P
    Wydaje mi się że ciężko znaleźć 100% bawełnę, bo prawie każde mają gumki, a one są też uwzgledniane w składzie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej.
    Czytam czasami, ale zeby cos napisać juz gorzej :(
    Dzis bylismy na usg. Mała wazy 1753g, ułożona głowa w dol - uff- tego sie najbardziej bałam, bo wygina sie w każdej części brzucha.
    Jutro wizyta u gin i odbiorę cytologię.
    Nie dzwonili, to chyba zmiany nie wróciły (miałam lekkie zmiany na szyjce w poprzedniej ciazy i 3 grupę, a teraz moja dr ze względu na pojawianie sie polipów zrobiła kolejna - chyba jestem mistrzem w ilości zrobionych cytologii przez rok heh).

Co do podmywania po porodzie bo widziałam ze temat sie pojawił - zaraz po tantum rosa rozrobioną w buteleczce delikatnie podmywalam sie nad kibelkiem, w domu tak samo przez cały połóg. Zawsze starałam sie mieć suche chusteczki i buteleczkę choć Ze soba coby sie polać po siusiu.

Trzymajcie sie dzielnie wszystkie :*

Lanusia93 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:58

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Fabdorota, jak ty to robisz, że wiesz gdzie ma głowę? Ja to jestem jakaś ułomna, albo moje dziecko to taka wiercipiętka. W ciągu dnia czasem czuję ruchy blisko nad spojeniem łonowym lub w pobliżu pachwin, czasem nad pępkiem, a czasem jednocześnie po bokach brzucha.. Niby była ułożona główkowo już, ale parę dni później zaczęłam ją czuć jakby w poprzek a teraz to już w ogóle z dużą zmiennością dobową się to wszystko odbywa i sama nie wiem jak leży..
    Dokładnie, czkawka to mój lokalizator:D Wcześniej czułam baaardzo nisko, teraz tuż pod zebrami. No i jak mi czkala w zizel, to wiedziałam, że to co mi się ładuje małego pod zebra to nóżki;) Chociaż domyślam się, że czasem ulomne te moje typy części jej ciała, bo ruchliwa z niej bestia:D Ma to po mnie, ponoć też taka byłam:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoria w kwestii smoczkow jak i wielu aspektów dot.dzieci jest oczywista dla wielu z nas ale życie wszystko weryfikuje i niestety postępujemy różnie wbrew jakimkolwiem przekonaniom... piszę to jako mama już osmioletniej córki... wiem że wiele aspektów które wydawały się oczywiste w teorii to w praktyce ich zastosowanie nie miało miejsca... każda z nas chce jak najlepiej dla swoich dzieci ale pewnych rzeczy nie da się uniknąć...

Rotenkopf, wiecznie lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    http://www.mulan.pl/babymoov-torba-city-black-a043540.html ale cena zaporowa więc to tak tylko wrzucam :P
    https://ponyplum.pl/pl/p/Babymoov-torba-dla-mamy-Style-ZINC/1874 ta wygląda na taką całkiem niezłą i chyba mój nr 1 ale też sobie kosztuje od razu.
    http://www.smyk.com/skip-hop-torba-duo-signature-czarna,p1102907518,swiat-niemowlaka-p tą widzieliśmy ostatnio w Smyku na żywo, ale rozczarowałam się jakoś..
    http://allegro.pl/torba-babymoov-do-wozka-przewijak-kocyk-na-ramie-i5964692088.html ta nie straszy też jakoś bardzo ale te fioletowe dodatki średnio mi pasują
    http://allegro.pl/ab-torba-dla-mamy-lisbon-ciemnoszary-i5764146627.html ładna -> droga
    i opcja tania http://allegro.pl/uniwersalna-torba-do-wozka-wozkow-baby-merc-i5769335606.html#thumb/1 w kolorze grafitowym
    http://www.smyk.com/caretero-torba-do-wozka-black,p1117678249,swiat-niemowlaka-p lub ta taka zwykła..

wysłałm te wszystkie linki mojemu M, nic mi nie odpisuje, chyba się złapał za głowę, że tyle tego jest i że tyle to kosztuje :P
    Mi się najbardziej podoba ta 2, ale nie wiem czy bym dała za nią tyle pieniędzy...Kiedys mialam podobną skórzaną za 1/3 tej sumy. Powariowali z cenami tych toreb do wózków...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Dziewczyny, wkurzę Was, wybaczcie!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f29594876d6.jpg
    U nas dzis krolowały oponki...Jestem tak przeżarta, ze nawet pączki nie robią na mnie wrażenia ;)

jamniczakuchnia, ania0141 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:58

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi akurat Skip Hop sie podobaja. Malala w sumie z tych ktore wrzucilas ja bym żadnej nie wybrala, te ktore mi sie podobaja sa za drogie a pozostale nie w moim guscie. Na faceta bym sie nie ogladala bo ile on niby bedzie jej uzywal? to glównie ty bedziesz z niej korzystac wiec kup taka jaka ci sie podoba :) Ja tez dzis troche przegladalam net w poszukiwaniu nowej torby i cos takiego mi wpadlo w oko http://www.mamamuminka.pl/oferta/produkt/266/30443
    albo taka ale juz troche drozsza http://www.mamamuminka.pl/oferta/produkt/266/30427. Najlepiej gdyby taka torba kosztowala nie wiecej niz 100 zł

malala lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Iwonkaaa, ja wiem, że mnie teraz łatwo się mówi, że rezygnuję ze smoczków. Ale wiem też, że jak odkryję, że Małemu będzie to potrzebne, będę pierwszą osobą która po ten smoczek pobiegnie, żeby tylko jemu było lepiej :)
    Na wszelki wypadek kupiłam soothie awentu bo ponoc nie zaburza ssania, ale tez mam nadzieję, że się nie przyda.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie jestem, mam chwilę! Mimo, że jestem na zwolnieniu to prawie codziennie jestem w pracy, bo co robię???? Wdrażam mojego zastępcę za friko! Oczywiście mogłabym to wszystko olać, ale chcę moich współpracowników zostawić w jakichś w miarę normalnych warunkach. Zastępca jest ok i naprawdę kuma dużo, także chce mi się aż go zapoznawać ze wszystkim.

Poza tym chodzimy na szkołę rodzenia 2 razy w tygodniu i te dni uciekają w mgnieniu oka. A w weekendy mamy ciągle jakieś spotkania albo odwiedziny bo chcemy nadrobić trochę spotkań towarzyskich dopóki ja się dobrze czuję. I tak znowu na ten weekend w planach jest chyba moja siostra cioteczna z mężem u nas.

Wchodzę tak późno na forum a tu Jamniczakuchnia rozwala mnie takim zdjęciem. Ja nie robię nic, bo teściowa jakieś smakołyki szykuję, ale pójdę na polowanie na pączki w ciągu dnia. Mam namierzone dwa punkty, taka nasza wspaniała cukiernia i Blikle. Zobaczymy gdzie uda mi się kupić pączki bez stania w gigantycznych kolejkach :)

Poza tym przygotowaliśmy pokoik do malowania, jutro jedziemy po farbę no i przyjdzie czas malowania a zaraz po nim skręcania mebelków. I wtedy będę mogła zabrać się do prania i prasowania ubranek. Układania wszystkich rzeczy. Jak przeczytałam ile z Was już poprało i prasowało to poczułam, że jestem w lesie.
    Do tego trzeba dokończyć kupowanie rzeczy do wyprawki szpitalnej.

A jak widziałam co spotkało Wiolcię to po prostu zamarłam... Mam nadzieję, że szybko dojdziecie do siebie z mężem i sprawnie pójdzie Wam odremontowanie domu. To się nie mieści w głowie, że tacy ludzie są na świecie.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf to są orzeszki nerkowca :p

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva ta granatowa torba spoko całkiem :)

Oglądam właśnie Porody na ipli, spałam za dnia więc za szybko nie usne..

Ameiva lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wpadla mi w oko bo tak malo dzieciowo wyglada, sa jeszcze dwa kolory czerwony i czarny :) pasuje tez do bardziej eleganckiego stroju niz dres :P ciekawe tylko jak wyglada w srodku

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mi właśnie te kolorowe dzieciowe strasznie się nie podobają stąd mój problem z zakupem:P choć nie ukrywam,że gdyby do wózka dawali w zestawie torbę to już jaka by nie była taka bym zaakceptowała:D

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wlasnie jedna torbe od wozka, nic specjalnego ale skoro byla w zestawie to tez nie wybrzydzalam. Po 1,5 roku intensywnego uzytkowania jest lekko styrana i az prosi sie o wymiane :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz dobrą okazję by wymienic:) ja z ciekawością zaczekam do weekendu i zobaczę co mi mój M zaproponuje , z czym on nie będzie się wstydził chodzić:D

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva, weszłam w te linki, które podałaś, a spadła mi w oko składana wanienka.

http://www.mamamuminka.pl/oferta/produkt/263/30452

Co sądzicie?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku muszę zanieść siuski do labo i zrobić przeciwciała a tak mi się nie chce...niech mnie ktoś w d... kopnie może się ruszę :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ