Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Buźka mojej córci
Waży 2023g i ma się bardzo dobrze. Termin tak jak ostatnio na ok 29-30.03 Dostałam pozwolenie na poród od 14.03
Pięknie się pokazywała z każdej strony.
Moja szyjka ma się wspaniale 4,5 cm. Dostałam żelazo i następna wizyta (możliwe, że ostatnia 08.03!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 22:55
jamniczakuchnia, Karatka81, Lanusia93, mania, ania0141, wiecznie, jaskra, Funky09, dichlieb, agulas, fabdorota, Olina, _Saszka_, Aleksandrakili, Dobson, Andrea20, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
fabiola wrote:Dziewczyny jak najlepiej schłodzić dziecko? Bo Hania ma wysoką gorączkę a za nic nie chce leków, już próbowałam na wszystkie sposoby
Straciatella gratuluję
A co do wagi dzieciaczka. Oczywiscie ze jest ważne by dziecko prawidłowo przybierało ale czy np w danym tygodniu wazy 2kg czy 2.2kg to bez znaczenia.
I nie rozumiem tego przeliczania, dziecko moze byc większe niż na swój tydzień ale przeciez nie jest starsze/bardziej rozwinięte od tego szczuplejszego. Najwazniejsze aby dzieciaczki urodzily sie we właściwym dla nich czasie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 14:38
-
fabiola wrote:Dziewczyny jak najlepiej schłodzić dziecko? Bo Hania ma wysoką gorączkę a za nic nie chce leków, już próbowałam na wszystkie sposoby
Robiłaś jej chłodną kąpiel? Sporo chłodniejszą niż te 37 stopni? Wiadomo, okłady. Rozbierz małą, tylko nie żeby była w samym pampersie, tylko zdejmij jedną warstwę. Kurde, Lila nigdy nie miała gorączki. A co jej dolega? Ząbki? Czy jakaś choroba łapie?
Ja używam głównie Paracetamolu w czopku jak się męczy z ząbkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 14:41
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Pierwsza tura wyprana, od jutra prasowanie i kolejne rozmiary... uwielbiam zapach tych dzieciowych proszków
, chodzę i uśmiecham sie do suszarki, źle ze mną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 14:43
wiecznie, mania, jamniczakuchnia, Funky09, Lanusia93, agulas, fabdorota, Olina, Aleksandrakili, polasia, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
-
Dzięki Dziewczyny, to została mi do wypróbowania kąpiel i czopki. Dziwię się że nie chce lekarstwa bo zawsze bez problemu brała do tego ono jest pyszne. Poszła teraz po jakieś zabawki więc chyba jest troszkę lepiej.
Co do gorączki to waha się między 37,9 a 38,8Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 14:55
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Mania, i właśnie bardzo ładnie dbasz o Zosię, nie powinnaś sobie na pewno nic zarzucać, bo widać, że o dietę dbasz bardzo i martwi Cię każde, nawet najmniejsze przekroczenie normy, ale pojedyncze przekroczenia nie powinny być wskazaniem do insuliny.. Często Ci się zdarza, że masz powyżej 90 na czczo albo powyżej 120 po jedzeniu?
Ameiva, masz chyba suszarkę, którą chcę kupićJak Ci się sprawuje? Jakiej firmy?
Straciatellaa, słodki pysioi ta szyjka.. moje marzenie
mania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kawuszka przy dziecku kiedy prania sporo jest niezastapiona bo nie zajmuje wiele miejsca, ja jej praktycznie nie składam
jak sie dobrze pranie rozlokuje to miesci mi 4 bebny- a mam pralke z zaladunkiem 6 kg. Jest na kółeczkach wiec nie trzeba jej dźwigac. Moja juz jest troche powyginana bo synek sie kledzie na te dolne polki albo jeździ z nia po mieszkaniu. Uzywam jej dwa lata i mysle ze mi sie zakup zwrócił
Jaskra ja kupowalam od tego sprzedawcy http://allegro.pl/duza-suszarka-na-pranie-do-ubran-bielizny-40m-i5888664766.html i jestem zadowolona. Przy przesuwaniu sie lekko chwieje ale co sie dziwic skoro to tylko cienkie rurki poskrecane na srubki do tego wysokiew kazdym razie nigdy sama z siebie sie nie przewrócila
-
jaskra wrote:Mania, i właśnie bardzo ładnie dbasz o Zosię, nie powinnaś sobie na pewno nic zarzucać, bo widać, że o dietę dbasz bardzo i martwi Cię każde, nawet najmniejsze przekroczenie normy, ale pojedyncze przekroczenia nie powinny być wskazaniem do insuliny.. Często Ci się zdarza, że masz powyżej 90 na czczo albo powyżej 120 po jedzeniu?
-
Mania, na cukrzycy ciążowej nie znam się niestety prawie wcale
Wiem tylko, jak się ją rozpoznaje. I fakt jesteś ciekawym przypadkiem, skoro po posiłkach cukry masz niskie a na czczo tylko czasem poza normą.. Może to hiperglikemia z odbicia? Budzisz się w nocy na mierzenie cukru? Może za bardzo Ci spada w środku nocy i uruchamiane są rezerwy z wątroby?
Ameiva, dzięki za namiar na suszaręMoże nasze koty też przeżyje jakoś
Ameiva, mania lubią tę wiadomość
-
Kajka, zgodnie z obietnicą dodaję fotę naszej chusty:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0de47bb8b2ee.jpg
I pochwalę się jeszcze Polkową bryką
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c045b0ffca10.jpgAmeiva, mania, wiecznie, jaskra, Lanusia93, jamniczakuchnia, _Saszka_, Aleksandrakili, paprotka30, Dobson, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
jaskra wrote:Mania, na cukrzycy ciążowej nie znam się niestety prawie wcale
Wiem tylko, jak się ją rozpoznaje. I fakt jesteś ciekawym przypadkiem, skoro po posiłkach cukry masz niskie a na czczo tylko czasem poza normą.. Może to hiperglikemia z odbicia? Budzisz się w nocy na mierzenie cukru? Może za bardzo Ci spada w środku nocy i uruchamiane są rezerwy z wątroby?
Ameiva, dzięki za namiar na suszaręMoże nasze koty też przeżyje jakoś
-
Kawuszka wrote:Ameiva, jaką masz super suszarkę do ubrań
Co to za sprzęcior? Dobrze pomyślane, więcej się na pewno mieści niż na takiej standardowej.
dzisiaj kupiłam w pepco ta koszule do spania i o dziwo u mnie w miescie była to koszula, bo w pepco w porcie to była bluzkanic nie rozumiem z tego;p
jaminiczakuchnia, fabdorota niezla brykakama wspaniały pokoj
ja tez picuje pokoj Oleczka, ale pokaze Wam jak juz bedzie skonczony:)))
Rotenkopf dobrze, ze zostałas na obserwacji i ze wszycho okWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 16:55