X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Kamaa, piękny pokoik! Zdradzisz gdzie kupiłaś komodę? Bo właśnie taka by mi pasowała idealnie :)
    Czy któraś z Was przy oporządzaniu żizel radzi sobie jeszcze bez lusterka? Bo ja już powoli nie ogarniam... nie wiem jak przed porodem to ogarnę T__T

Do porodu będziesz miała opanowane do perfekcji korzystanie z lusterka :D

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson ja próbowałam z lusterkiem, ale lepiej mi na czuja ha,ha

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Kamaa, piękny pokoik! Zdradzisz gdzie kupiłaś komodę? Bo właśnie taka by mi pasowała idealnie :)
    Czy któraś z Was przy oporządzaniu żizel radzi sobie jeszcze bez lusterka? Bo ja już powoli nie ogarniam... nie wiem jak przed porodem to ogarnę T__T
    http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50214555/ ikea oczywiście :D. Ja nawet nie komentuję bo w szpitalu jak próbowałam na czuja to do teraz odczuwam skutki ogarniania się ;/.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na żywioł ;-) Żona kuzyna M przy córce miała krzyżowe, przy synu nastawiła się na znieczulenie, ale okazało się że nie miała krzyżowych i dobrze wspomina poród, obyło się bez znieczulenia. Ja też tak chcę ;-) Ból hmm każdy ma inny próg, mi się zawsze wydawało, że mam wysoki, umiem zacisnąć zęby :-) Ale krzyżowe to krzyżowe, na szczęście nie trwało to długo, choć wtedy wydawało mi się że końca nie widać;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 12:48

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planowałam na czuja i było super ale stwierdziłam, że upewnię się z lusterkiem i wiesz co... wychodzi na to że nie mam kwa czucia w rękach bo efekt był... ciekawy :D No i się zasapałam strasznie. Ło panie, byle jakoś do końca przetrwać :P

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Ja nawet nie komentuję bo w szpitalu jak próbowałam na czuja to do teraz odczuwam skutki ogarniania się ;/.
    Ja jakoś ostatnio dałam radę bez uszkodzeń ;-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o zizel, a ja sobie już z nogami poradzić nie mogę:P Do zizel męża będę musiała zatrudnić chyba.
    Kamaaa, boski pokoik;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do zizel zatrudnię męża, zresztą sam się oferuje...

małazłośnica lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem po wizycie :) Mój Synuś waży 1785g, przepływy w normie, główką już jest skierowany do wyjścia :) trochę zmartwiłam się jego wagą, ale lekarz wszystko posprawdzał i nie ma powodu, żeby się zamartwiać ;) chyba w końcu muszę zaufać swojej intuicji, od początku ciąży czułam, że noszę chłopaka, potem czułam, że nie będzie ważył 4kg przy porodzie jak ja czy dzieci mojej siostry i chyba faktycznie będzie tak, że Młody będzie wagowo koło 3kg :)

panda80, fabdorota, Rotenkopf, Lanusia93, Endzis, kamaaa, jamniczakuchnia, jaskra, agulas, Karatka81, ania0141, paprotka30, mania, katka/85, wiecznie, dichlieb, Olina, _Saszka_, Aleksandrakili, Dobson, Andrea20 lubią tę wiadomość

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    ooo to idziemy równo :) a ile Twój synio waży ?

Mania jak byłam na usg w czwartek w tamtym tygodniu to 1850. A tydzien wcześniej 1570 więc sporo przybrał,no chyba że to błędy pomiaru :)

mania lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już raz zatrudniłam męża do Żizel. On cieszył się i podszedł do sprawy profesjonalnie, jednak ja nie wytrzymałam ciśnienia i w połowie zabiegu musiałam przerwać, bo bałam się, że zaraz mnie zatnie albo odetnie mi kawałek :P

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile dni czekałyscie na dostawe z gemini?

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, obróbka żiżel to jest wyzwanie :) Ja chyba zacznę już z lusterkiem działać bo na czuja się boję, że mogę odciąć sobie kawałek :P

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha żiżel :D Ja jak wciągnę powietrze i zrobię durną minę to ją jeszcze widzę, ale dzisiaj muszę ją oporządzić i myślę jak to zrobić :D Mąż oferuje pomoc, ale chyba nie skorzystam :D

• agulas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Ja również jestem po wizycie :) Mój Synuś waży 1785g, przepływy w normie, główką już jest skierowany do wyjścia :) trochę zmartwiłam się jego wagą, ale lekarz wszystko posprawdzał i nie ma powodu, żeby się zamartwiać ;) chyba w końcu muszę zaufać swojej intuicji, od początku ciąży czułam, że noszę chłopaka, potem czułam, że nie będzie ważył 4kg przy porodzie jak ja czy dzieci mojej siostry i chyba faktycznie będzie tak, że Młody będzie wagowo koło 3kg :)

Funky, chyba niektóre dzieci tak mają :) u nas w 30 tyg mała miała 1200 g. Też się stresowałam, bo tutaj dzieciaczki na forum miały już po 1400 -1500 g w 30 tyg... ale dr powiedział, że mieści się w normie. Oby nam dzieci ładnie przybrały, ale jeśli będą malutkie to i łatwiej nam będzie urodzić!

Funky09 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do żizelki juz od dawna lusterka używam, jak robie to na czuja to poźniej wychodza straszne niedoróbki :P

Olina lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak najlepiej schłodzić dziecko? Bo Hania ma wysoką gorączkę a za nic nie chce leków, już próbowałam na wszystkie sposoby :(

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Haha żiżel :D Ja jak wciągnę powietrze i zrobię durną minę to ją jeszcze widzę, ale dzisiaj muszę ją oporządzić i myślę jak to zrobić :D Mąż oferuje pomoc, ale chyba nie skorzystam :D
    mnie też dziś to czeka :D oj bedzie wesoło :)
    O tym lusterku to ja Wam pisałam już chyba ze 2-3 tyg a teraz to już chyba niezbędny będzie mąż :) ale nie wiem czy mu zaufam bo jak mi fryz odwali to wstyd będzie się u dr pokazać :P

Mynia to nasze Bąble też praktycznie równo idą moja ciutkę większa bo w pt miała 2 kg :)

Mamusia kupiła mi dziś dwa t-shirty bo przecież w nic się z Zosią nie mieszczę...
    i wiecie co ??????????!!!!!!!!!!! kupiła mi rozmiar 2XL i jest na mnie dobry <szok> a zawsze nosiłam S...ale przynajmniej mi brzuch nie wystaje na dole jak FERDYNANDOWI Kiepskiemu :D ostatnio tak mąż mnie nazwał :D

Mynia, Dobson lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, ja tez tak uważam ale norma jest niby do 90 i jeśli są częste przekroczenia to dają insulinę...moja znajoma ja dostała bo zawsze rano miała własnie ok 100...to jest trochę chore i trochę chyba tu chodzi o biznes paskowo, insulinowy...ale wiesz jako przyszła matka bardzo się boję o Małą bo przecież jest teraz w 100% zależna ode mnie...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do obróbki zizel używam od dawna lusterka :P niewygodnie strasznie i tez ostatnio przepuscilam kilka wloskow ale mój gin nie zgłaszał zastrzeżeń hihi

Dzwonili ze sklepu. Jutro jedziemy odebrac wózek i pewnie cos jeszcze wyszperam dla Młodej :) dzis się zasmuciłam bo pomyślałam co ja będę robic jak juz wszystko kupie :P

Essentiel ja Ci tez pamiętam wiec nie jest źle :)

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ