X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Kamaa, piękny pokoik! Zdradzisz gdzie kupiłaś komodę? Bo właśnie taka by mi pasowała idealnie :)
    Czy któraś z Was przy oporządzaniu żizel radzi sobie jeszcze bez lusterka? Bo ja już powoli nie ogarniam... nie wiem jak przed porodem to ogarnę T__T

Do porodu będziesz miała opanowane do perfekcji korzystanie z lusterka :D

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson ja próbowałam z lusterkiem, ale lepiej mi na czuja ha,ha

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Kamaa, piękny pokoik! Zdradzisz gdzie kupiłaś komodę? Bo właśnie taka by mi pasowała idealnie :)
    Czy któraś z Was przy oporządzaniu żizel radzi sobie jeszcze bez lusterka? Bo ja już powoli nie ogarniam... nie wiem jak przed porodem to ogarnę T__T
    http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50214555/ ikea oczywiście :D. Ja nawet nie komentuję bo w szpitalu jak próbowałam na czuja to do teraz odczuwam skutki ogarniania się ;/.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na żywioł ;-) Żona kuzyna M przy córce miała krzyżowe, przy synu nastawiła się na znieczulenie, ale okazało się że nie miała krzyżowych i dobrze wspomina poród, obyło się bez znieczulenia. Ja też tak chcę ;-) Ból hmm każdy ma inny próg, mi się zawsze wydawało, że mam wysoki, umiem zacisnąć zęby :-) Ale krzyżowe to krzyżowe, na szczęście nie trwało to długo, choć wtedy wydawało mi się że końca nie widać;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 12:48

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planowałam na czuja i było super ale stwierdziłam, że upewnię się z lusterkiem i wiesz co... wychodzi na to że nie mam kwa czucia w rękach bo efekt był... ciekawy :D No i się zasapałam strasznie. Ło panie, byle jakoś do końca przetrwać :P

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Ja nawet nie komentuję bo w szpitalu jak próbowałam na czuja to do teraz odczuwam skutki ogarniania się ;/.
    Ja jakoś ostatnio dałam radę bez uszkodzeń ;-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o zizel, a ja sobie już z nogami poradzić nie mogę:P Do zizel męża będę musiała zatrudnić chyba.
    Kamaaa, boski pokoik;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do zizel zatrudnię męża, zresztą sam się oferuje...

małazłośnica lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem po wizycie :) Mój Synuś waży 1785g, przepływy w normie, główką już jest skierowany do wyjścia :) trochę zmartwiłam się jego wagą, ale lekarz wszystko posprawdzał i nie ma powodu, żeby się zamartwiać ;) chyba w końcu muszę zaufać swojej intuicji, od początku ciąży czułam, że noszę chłopaka, potem czułam, że nie będzie ważył 4kg przy porodzie jak ja czy dzieci mojej siostry i chyba faktycznie będzie tak, że Młody będzie wagowo koło 3kg :)

panda80, fabdorota, Rotenkopf, Lanusia93, Endzis, kamaaa, jamniczakuchnia, jaskra, agulas, Karatka81, ania0141, paprotka30, mania, katka/85, wiecznie, dichlieb, Olina, _Saszka_, Aleksandrakili, Dobson, Andrea20 lubią tę wiadomość

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    ooo to idziemy równo :) a ile Twój synio waży ?

Mania jak byłam na usg w czwartek w tamtym tygodniu to 1850. A tydzien wcześniej 1570 więc sporo przybrał,no chyba że to błędy pomiaru :)

mania lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już raz zatrudniłam męża do Żizel. On cieszył się i podszedł do sprawy profesjonalnie, jednak ja nie wytrzymałam ciśnienia i w połowie zabiegu musiałam przerwać, bo bałam się, że zaraz mnie zatnie albo odetnie mi kawałek :P

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile dni czekałyscie na dostawe z gemini?

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, obróbka żiżel to jest wyzwanie :) Ja chyba zacznę już z lusterkiem działać bo na czuja się boję, że mogę odciąć sobie kawałek :P

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha żiżel :D Ja jak wciągnę powietrze i zrobię durną minę to ją jeszcze widzę, ale dzisiaj muszę ją oporządzić i myślę jak to zrobić :D Mąż oferuje pomoc, ale chyba nie skorzystam :D

• agulas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Ja również jestem po wizycie :) Mój Synuś waży 1785g, przepływy w normie, główką już jest skierowany do wyjścia :) trochę zmartwiłam się jego wagą, ale lekarz wszystko posprawdzał i nie ma powodu, żeby się zamartwiać ;) chyba w końcu muszę zaufać swojej intuicji, od początku ciąży czułam, że noszę chłopaka, potem czułam, że nie będzie ważył 4kg przy porodzie jak ja czy dzieci mojej siostry i chyba faktycznie będzie tak, że Młody będzie wagowo koło 3kg :)

Funky, chyba niektóre dzieci tak mają :) u nas w 30 tyg mała miała 1200 g. Też się stresowałam, bo tutaj dzieciaczki na forum miały już po 1400 -1500 g w 30 tyg... ale dr powiedział, że mieści się w normie. Oby nam dzieci ładnie przybrały, ale jeśli będą malutkie to i łatwiej nam będzie urodzić!

Funky09 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do żizelki juz od dawna lusterka używam, jak robie to na czuja to poźniej wychodza straszne niedoróbki :P

Olina lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak najlepiej schłodzić dziecko? Bo Hania ma wysoką gorączkę a za nic nie chce leków, już próbowałam na wszystkie sposoby :(

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Haha żiżel :D Ja jak wciągnę powietrze i zrobię durną minę to ją jeszcze widzę, ale dzisiaj muszę ją oporządzić i myślę jak to zrobić :D Mąż oferuje pomoc, ale chyba nie skorzystam :D
    mnie też dziś to czeka :D oj bedzie wesoło :)
    O tym lusterku to ja Wam pisałam już chyba ze 2-3 tyg a teraz to już chyba niezbędny będzie mąż :) ale nie wiem czy mu zaufam bo jak mi fryz odwali to wstyd będzie się u dr pokazać :P

Mynia to nasze Bąble też praktycznie równo idą moja ciutkę większa bo w pt miała 2 kg :)

Mamusia kupiła mi dziś dwa t-shirty bo przecież w nic się z Zosią nie mieszczę...
    i wiecie co ??????????!!!!!!!!!!! kupiła mi rozmiar 2XL i jest na mnie dobry <szok> a zawsze nosiłam S...ale przynajmniej mi brzuch nie wystaje na dole jak FERDYNANDOWI Kiepskiemu :D ostatnio tak mąż mnie nazwał :D

Mynia, Dobson lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, ja tez tak uważam ale norma jest niby do 90 i jeśli są częste przekroczenia to dają insulinę...moja znajoma ja dostała bo zawsze rano miała własnie ok 100...to jest trochę chore i trochę chyba tu chodzi o biznes paskowo, insulinowy...ale wiesz jako przyszła matka bardzo się boję o Małą bo przecież jest teraz w 100% zależna ode mnie...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do obróbki zizel używam od dawna lusterka :P niewygodnie strasznie i tez ostatnio przepuscilam kilka wloskow ale mój gin nie zgłaszał zastrzeżeń hihi

Dzwonili ze sklepu. Jutro jedziemy odebrac wózek i pewnie cos jeszcze wyszperam dla Młodej :) dzis się zasmuciłam bo pomyślałam co ja będę robic jak juz wszystko kupie :P

Essentiel ja Ci tez pamiętam wiec nie jest źle :)

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ