X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Hahaha mogłabym jej tak powiedzieć gdyby to była prawda :p niestety należy do tych tesciowa chyba co po 50 wyglądają lepiej niż w młodości. . A urody można jej pozazdrościć :(
    To zamiast, że jest brzydka to powiedz, że jest stara ;D

Kurde, też tak macie, że w brzuchu Wam burczy i ssie a wcale nie macie ochoty na jedzenie ?

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Helloł :)

My dziś kończymy 11 tydzień :)
    11tydzien.jpg

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące.

Miłego dnia :)
    Mamuśka pełną gębą :D. Piękny brzuszek i jaki już spory :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra juz po wizycie :) mały kropek ma prawie 1cm i dzielnie bije mu serce. Termin porody na 29.04. A badań dostałam zleconych mnostwo:mocz,posiew,cmv ig G,CMV Ig M, glukoza,HBSAg,morfologia,witamina D, różyczka Ig G,toksoplazmoza Ig G i Ig M,Wr,ferrytyna
    , tsh,ft4,ft3,HIV i HCV....
    Mu
    Ogólnie extra :)

dziewussia, wiecznie, fabdorota, Straciatellaa, Endzis, Wiolcia1405, Rotenkopf, Anastazjaaa, Lanusia93, Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia, ewcia21k lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porazdzcie mi co mam robic. Od kad wstalam mam straszny bol plecow, az w zebrach czuje wszystkie miesnie, nie moge sie odchylic do tylu ani w boki. Masakra bol. Wzielam 2 panadole ale nie pomaga.. Dzwonilam do lekarza i powiedzial, ze moze krzywo spalam..nie wiem czy jechac do szpitala czy co robic... :-(

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Porazdzcie mi co mam robic. Od kad wstalam mam straszny bol plecow, az w zebrach czuje wszystkie miesnie, nie moge sie odchylic do tylu ani w boki. Masakra bol. Wzielam 2 panadole ale nie pomaga.. Dzwonilam do lekarza i powiedzial, ze moze krzywo spalam..nie wiem czy jechac do szpitala czy co robic... :-(

Nie wiem co Ci doradzić :( ja mam RWE kulszowa jak mnie złapie to dostaje zastrzyki .. a tak to może spróbuj się położyć troszkę i przeciągnąć ..
    Na pewno przejdzie , 3 maj się :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Tak to te :p w pierwszej ciąży taki brzuch miałam gdzieś pod koniec 5 miesiąca. Mam nadzieje, ze w kwietniu będę mogła chodzić :D

Ja czuję że będę się toczyć :D hahaha

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki brzusio fajny <3
    ja też poki co na wadze mam tyle samo nawet grama nie utyłam xd rano zawsze waze tyle samo a wieczorem ze 2 kg więcej i nie wiem o co tu chodzi XD
    te ogrodniczki są mega, ale ja teraz jestem w takim stanie rozpaczy,ze chyba nie chce mi się nosić totalnie żadnych ubran..bym popitalała w piżamiexd
    jutro ide na jakieś zakupy, tak ogolnie od wczoraj ciagle mam zamiar kupic cos wczym w koncu sie dobrze poczuje, ale wchodze do sklepu i mi sie chce wymiotować jak patrze na te wszystkie łachy XDD

także mam desperacje :D

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina widzę że hormony mega szaleją ;)

Powiem wam ze u nas mega dużo sklepów z ciążowa odzieżą, nie dość że sporo sklepów tylko z taką odzieżą to praktycznie każdy duży sklep ma mega duży dział przeznaczony dla ciężarówek, jeszcze trochę i polecę tam ;) do teraz zerkalam tylko kątem oka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 15:08

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymajcie kciuki za mnie za pól godzinki mam wizytę, strasznie sie martwię ale i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
    to moja pierwsza wizyta i denerwuje sie przeokrutnie.

• Olina Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka pewnie, że trzymamy kciuki, daj znac po wizycie ;)))

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyta kciuki zacisniete

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Hurra juz po wizycie :) mały kropek ma prawie 1cm i dzielnie bije mu serce. Termin porody na 29.04. A badań dostałam zleconych mnostwo:mocz,posiew,cmv ig G,CMV Ig M, glukoza,HBSAg,morfologia,witamina D, różyczka Ig G,toksoplazmoza Ig G i Ig M,Wr,ferrytyna
    , tsh,ft4,ft3,HIV i HCV....
    Mu
    Ogólnie extra :)
    Gratuluję pierwszej wizytujacej się dziś dobrych wieści oby tak dalej, rosnijcie zdrowo

Larisa, dziewussia lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :)

Dziewczyny mam problem z piciem wody, w ogóle mi nie smakuje i jak tylko zrobię łyka jest mi niedobrze :/ umiem pić jedynie z jakimś syropem. Nie wiem czy to przez to że jest chłodniej, bo jak było ciepło mogłam cały czas pić...
    Chyba zacznę również mieszać wodę z sokami,bo one bardzo mi smakują ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skoro z sokiem smakuje to może nie ma problemu.

Ja cały czas piłam wodę z dzbanka brita odkąd zaszlam w ciążę nie smakuje mi i kupuje butelkowa. Może to te nasze hormony.... Lub mdłości... Kto wie kto zrozumie organizm w ciąży ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100865,18490615,psycholog-zamiast-znieczulenia.html#TRrelSST

Nosz kurcze tylko facet mógłby wymyślić taki idiotyzm.
    Brawa dla autorki za podsumowanie tematu!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Trzymam kciuki :)

Dziewczyny mam problem z piciem wody, w ogóle mi nie smakuje i jak tylko zrobię łyka jest mi niedobrze :/ umiem pić jedynie z jakimś syropem. Nie wiem czy to przez to że jest chłodniej, bo jak było ciepło mogłam cały czas pić...
    Chyba zacznę również mieszać wodę z sokami,bo one bardzo mi smakują ;)
    Ja jak pije wode to ja zwracam a zwlaszcza rano;. w ciagu dnia jak sie napije tez mnie mdli ;/

jeszcze martwi mnie to, ze 2 razy wziełam tabletke popiłamwoda i od razu zwracałam..i teraz nie wiem czy ta tabletka tez poszła w kanał czy co...ehhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 15:53

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to jest "ogólny" problem... może faktycznie to wina hormonów.

Olina możliwe że tabletka niestety też popłynęła... jeśli chodzi o ten problem to niektóre tabletki staram się brać "na sucho" ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Ja jak pije wode to ja zwracam a zwlaszcza rano;. w ciagu dnia jak sie napije tez mnie mdli ;/

jeszcze martwi mnie to, ze 2 razy wziełam tabletke popiłamwoda i od razu zwracałam..i teraz nie wiem czy ta tabletka tez poszła w kanał czy co...ehhhh
    Ja tak miałam na samym początku ciąży, jak jeszcze lezalam w szpitalu. Moja pani doktor mówiła, że to dziwne, że mnie ciągnie na wymioty po zwykłej wodzie. A ja teraz widzę, że jest nas z takim problemem sporo... Teraz już pije na luzie, ale jakby mniej. Mam mniejsze pragnienie:/
    A tak w ogóle to wróciły mi mdłości. Już ze 2 tygodnie ich nie było i nieśmiało liczyłam, że to koniec:( Mam dziś bardzo dużo do zrobienia, a nie mogę, bo mnie mdli i spać mi się chce. Jutro na weekend przyjeżdża do nas moja mama, a w mieszkaniu istny Sajgon i powinnam to ogarnąć...
    Sorki, musiałam sobie ponarzekac:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może te mdłości to wynik stresu że tye do zrobienia przed przyjazdem mamy

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Czyli to jest "ogólny" problem... może faktycznie to wina hormonów.

Olina możliwe że tabletka niestety też popłynęła... jeśli chodzi o ten problem to niektóre tabletki staram się brać "na sucho" ;)
    teoretycznie to nie widziałam tej tabletki, ale no mozeliwe ze sie rozposciła od razu i nie było juz czego zobaczyć.
    A też nie zwracam codziennie dzis najpierw woda potem tabletka zeby juz nie miec watpliwości.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ