Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Hahaha mogłabym jej tak powiedzieć gdyby to była prawda :p niestety należy do tych tesciowa chyba co po 50 wyglądają lepiej niż w młodości. . A urody można jej pozazdrościć :(
    To zamiast, że jest brzydka to powiedz, że jest stara ;D

Kurde, też tak macie, że w brzuchu Wam burczy i ssie a wcale nie macie ochoty na jedzenie ?

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Helloł :)

My dziś kończymy 11 tydzień :)
    11tydzien.jpg

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące.

Miłego dnia :)
    Mamuśka pełną gębą :D. Piękny brzuszek i jaki już spory :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra juz po wizycie :) mały kropek ma prawie 1cm i dzielnie bije mu serce. Termin porody na 29.04. A badań dostałam zleconych mnostwo:mocz,posiew,cmv ig G,CMV Ig M, glukoza,HBSAg,morfologia,witamina D, różyczka Ig G,toksoplazmoza Ig G i Ig M,Wr,ferrytyna
    , tsh,ft4,ft3,HIV i HCV....
    Mu
    Ogólnie extra :)

dziewussia, wiecznie, fabdorota, Straciatellaa, Endzis, Wiolcia1405, Rotenkopf, Anastazjaaa, Lanusia93, Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia, ewcia21k lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porazdzcie mi co mam robic. Od kad wstalam mam straszny bol plecow, az w zebrach czuje wszystkie miesnie, nie moge sie odchylic do tylu ani w boki. Masakra bol. Wzielam 2 panadole ale nie pomaga.. Dzwonilam do lekarza i powiedzial, ze moze krzywo spalam..nie wiem czy jechac do szpitala czy co robic... :-(

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Porazdzcie mi co mam robic. Od kad wstalam mam straszny bol plecow, az w zebrach czuje wszystkie miesnie, nie moge sie odchylic do tylu ani w boki. Masakra bol. Wzielam 2 panadole ale nie pomaga.. Dzwonilam do lekarza i powiedzial, ze moze krzywo spalam..nie wiem czy jechac do szpitala czy co robic... :-(

Nie wiem co Ci doradzić :( ja mam RWE kulszowa jak mnie złapie to dostaje zastrzyki .. a tak to może spróbuj się położyć troszkę i przeciągnąć ..
    Na pewno przejdzie , 3 maj się :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Tak to te :p w pierwszej ciąży taki brzuch miałam gdzieś pod koniec 5 miesiąca. Mam nadzieje, ze w kwietniu będę mogła chodzić :D

Ja czuję że będę się toczyć :D hahaha

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki brzusio fajny <3
    ja też poki co na wadze mam tyle samo nawet grama nie utyłam xd rano zawsze waze tyle samo a wieczorem ze 2 kg więcej i nie wiem o co tu chodzi XD
    te ogrodniczki są mega, ale ja teraz jestem w takim stanie rozpaczy,ze chyba nie chce mi się nosić totalnie żadnych ubran..bym popitalała w piżamiexd
    jutro ide na jakieś zakupy, tak ogolnie od wczoraj ciagle mam zamiar kupic cos wczym w koncu sie dobrze poczuje, ale wchodze do sklepu i mi sie chce wymiotować jak patrze na te wszystkie łachy XDD

także mam desperacje :D

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina widzę że hormony mega szaleją ;)

Powiem wam ze u nas mega dużo sklepów z ciążowa odzieżą, nie dość że sporo sklepów tylko z taką odzieżą to praktycznie każdy duży sklep ma mega duży dział przeznaczony dla ciężarówek, jeszcze trochę i polecę tam ;) do teraz zerkalam tylko kątem oka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 15:08

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zytka Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymajcie kciuki za mnie za pól godzinki mam wizytę, strasznie sie martwię ale i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
    to moja pierwsza wizyta i denerwuje sie przeokrutnie.

• Olina Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka pewnie, że trzymamy kciuki, daj znac po wizycie ;)))

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyta kciuki zacisniete

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Hurra juz po wizycie :) mały kropek ma prawie 1cm i dzielnie bije mu serce. Termin porody na 29.04. A badań dostałam zleconych mnostwo:mocz,posiew,cmv ig G,CMV Ig M, glukoza,HBSAg,morfologia,witamina D, różyczka Ig G,toksoplazmoza Ig G i Ig M,Wr,ferrytyna
    , tsh,ft4,ft3,HIV i HCV....
    Mu
    Ogólnie extra :)
    Gratuluję pierwszej wizytujacej się dziś dobrych wieści oby tak dalej, rosnijcie zdrowo

Larisa, dziewussia lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :)

Dziewczyny mam problem z piciem wody, w ogóle mi nie smakuje i jak tylko zrobię łyka jest mi niedobrze :/ umiem pić jedynie z jakimś syropem. Nie wiem czy to przez to że jest chłodniej, bo jak było ciepło mogłam cały czas pić...
    Chyba zacznę również mieszać wodę z sokami,bo one bardzo mi smakują ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skoro z sokiem smakuje to może nie ma problemu.

Ja cały czas piłam wodę z dzbanka brita odkąd zaszlam w ciążę nie smakuje mi i kupuje butelkowa. Może to te nasze hormony.... Lub mdłości... Kto wie kto zrozumie organizm w ciąży ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100865,18490615,psycholog-zamiast-znieczulenia.html#TRrelSST

Nosz kurcze tylko facet mógłby wymyślić taki idiotyzm.
    Brawa dla autorki za podsumowanie tematu!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Trzymam kciuki :)

Dziewczyny mam problem z piciem wody, w ogóle mi nie smakuje i jak tylko zrobię łyka jest mi niedobrze :/ umiem pić jedynie z jakimś syropem. Nie wiem czy to przez to że jest chłodniej, bo jak było ciepło mogłam cały czas pić...
    Chyba zacznę również mieszać wodę z sokami,bo one bardzo mi smakują ;)
    Ja jak pije wode to ja zwracam a zwlaszcza rano;. w ciagu dnia jak sie napije tez mnie mdli ;/

jeszcze martwi mnie to, ze 2 razy wziełam tabletke popiłamwoda i od razu zwracałam..i teraz nie wiem czy ta tabletka tez poszła w kanał czy co...ehhhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 15:53

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to jest "ogólny" problem... może faktycznie to wina hormonów.

Olina możliwe że tabletka niestety też popłynęła... jeśli chodzi o ten problem to niektóre tabletki staram się brać "na sucho" ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    Ja jak pije wode to ja zwracam a zwlaszcza rano;. w ciagu dnia jak sie napije tez mnie mdli ;/

jeszcze martwi mnie to, ze 2 razy wziełam tabletke popiłamwoda i od razu zwracałam..i teraz nie wiem czy ta tabletka tez poszła w kanał czy co...ehhhh
    Ja tak miałam na samym początku ciąży, jak jeszcze lezalam w szpitalu. Moja pani doktor mówiła, że to dziwne, że mnie ciągnie na wymioty po zwykłej wodzie. A ja teraz widzę, że jest nas z takim problemem sporo... Teraz już pije na luzie, ale jakby mniej. Mam mniejsze pragnienie:/
    A tak w ogóle to wróciły mi mdłości. Już ze 2 tygodnie ich nie było i nieśmiało liczyłam, że to koniec:( Mam dziś bardzo dużo do zrobienia, a nie mogę, bo mnie mdli i spać mi się chce. Jutro na weekend przyjeżdża do nas moja mama, a w mieszkaniu istny Sajgon i powinnam to ogarnąć...
    Sorki, musiałam sobie ponarzekac:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może te mdłości to wynik stresu że tye do zrobienia przed przyjazdem mamy

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Czyli to jest "ogólny" problem... może faktycznie to wina hormonów.

Olina możliwe że tabletka niestety też popłynęła... jeśli chodzi o ten problem to niektóre tabletki staram się brać "na sucho" ;)
    teoretycznie to nie widziałam tej tabletki, ale no mozeliwe ze sie rozposciła od razu i nie było juz czego zobaczyć.
    A też nie zwracam codziennie dzis najpierw woda potem tabletka zeby juz nie miec watpliwości.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ