Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mám najpierw autoprezentacje pozniej pytanie do pracy a pozniej losuje 3 pyt z 80 i mám 2 min žeby sie przygotowac i odpowiadam po kolei na te tézy i kazde z osobná jest oceniane... na lic bylo latwiej...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sresciowa jak mnie zobaczyła w 6 miesiącu to do mnie " boze jaka gruba jesteś ! " coś w tym stylu. Powiedziałam tylko dziękuję i wyszłam :D do końca ciąży unikalam tej kobiety ;) teraz tez nic nie wie i nie zamierzam jej powiedzieć ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie broniłam w czerwcu. I to był najprzyjemniejszy egzamin na studiach. Dacie radę dziewczynki mowi sie ze to tylko formalnosc:)

Ja też m wizyte 17.09 widze ze sporo w czwartek tez wizutuje. W ogole to bedzie juz moja czwarta wizyta w ciąży a i tak między kolejną okropnie się stresuje. Oby do pierwszych ruchów, wtedy będziemy spokojnieksze;) dobrej nocki!

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bedzie druga wizyta i nie moge sie doczekac... O 5:00 pobudka wiec ide lulu Dobranoc Wam i Kropeczka ( swoja droga že niektore Okruszki to juz spore "Przecinki' )Dobranoc

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej wizycie miałam 59, a wczoraj 60kg :P Chciałabym przytyć max. 12 kg... Teraz już apetyt mam normalny, jem tyle co zwykle, ale głównie na słodko :)
    Idę spać, bo jutro latanina ;*

• zytka Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie wytrzymam, jutro wizyta a ja sie martwie czy wszystko ok. Zaraz zwariuje. Nie czuje sie ciazowo, tak mi smutno. Mam nafzieje ze mimi wszystko, wszystko bedzie dobrze i moha kruszynka rosnie sobie zdrowo...

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licencjat broniłam z Mikołajem w brzuchu ;) juz całkiem widocznym :)

W poprzedniej przytyłam 18kg. Wagowo nie zrzuciłam z 5kg.
    Ale najchudsza nie byłam a schudłam mimo większej wagi. Została mi oponka na brzuchu, który wyglada okropnie.
    Zwis z rozstępami. Po urodzeniu fasolki biorę sie za niego.
    Przedwczoraj sie ważyłam i mam 71kg... Liczę na nie więcej niz 10...

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi :) 25.09 mam kolejną wizytę wiec postaram się dopytac wszystkiego, ja muszę zrobić badania ale nie mam skierowania bo chodze obecnie prywatnie. U mnie w miasteczku tylko 3 ginekolodzy jeden starszy pan na NFZ, jedna pani, u której jak chciałam się umówić to nakrzyczala na mnie ze nie mogę wziąć wolnego z pracy w danym danym dniu i muszę sobie odpuścić wizytę i sama prowadzić ciążę. Brak mi było słów nie wyobrazalam sobie żeby taka nerwowa kobieta prowadziła moja ciążę, do mężczyzn ginekologow nie umiem się przemóc więc została mi tylko ta prywatnie, jak naradzie wydaje się miła i profesjonalna.
    Muszę zrobic:
    TOXO IgG IGm
    Grupę krwi
    TSH
    HCV
    HIV
    Jestem ciekawa w granicach ilu zł mnie to wyjdzie a teraz trzeba wszystko odkładać.
    Zastanawiam się tez czy jak pójdę do lekarza rodzinnego albo do tego ginekologa z NFZ to czy by mi dali skierowanie.
    P.S Moja fasolka kochana ma 11 tygodni. Termin na 3 kwiecień :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w dość chłodny poranek :)

Wiadomo, tez bym chciała przytyć jak najmniej ale wiem też, że nie da się tego zaplanować, bo przecież nie będę prowadzić żadnej diety :-)
    W 1 ciąży wcale dużo nie jadłam a przytyłam ok 22 kg :) ważyłam 92 kg :o . 2 dni po cc na wadze miałam 83 miesiąc po porodzie 78 3 miesiące później 70 a za 2 kolejne 66 wyglądałam okropnie bo jestem dość wysoka . Zaczęłam ćwiczyć itp i stanęłam na wadze 74 kg i wyglądałam zdaniem męża szalowo :D ( sama też tak się czułam ) i tej wagi pilnowałam :) a teraz znów jest 70 .. j
    Jeśli dużo przytyć mam to mówi się trudno, najważniejsze aby leszczynka moja dobrze się rozwijała :) <3 wcale nie tak trudno po porodzie zrzucić :-)

Powiedzcie mi czy uprawiacie jakiś sport ? Ja w 1 ciąży jak i tej dużo pływam , ogolnie spaceruje sporo :) no i chciałabym coś jeszcze porobić możecie doradzić ?

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja boję się że dużo dużo przytyję. Zawsze miałam tendencje do tycia. Od dorastania walczę z wagą. Teraz jest 65.. Niby nic nie przytyłam ale ja ciągle jem. Myślę tylko o jedzeniu.. Ciągle burczy w brzuchu. W końcu waga ruszy. Ale to dla maluszka. Widocznie jakiś głodomor siedzi w moim brzuchu(ma to po mężu :) mam nadzieję że po porodzie wrócę do poprzedniej wagi jak pozostałe dziewczyny w mojej rodzinie.
    Od dzisiaj kontrol w pracy.. Trzymajcie kciuki aby nie strzeliła gafy.
    Miłego dnia :D

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze cwiczylam, silka i Chodakowska ale teraz nic nie robie, ograniczam tez spacery do minimum, jak tek krwiak sie wchlonie to wlacze spacerki a potem jakies cwiczonka dla kobiet w ciazy.
    Wazylam 52kg, teraz rano 50 a wieczorem 51, ale na poczatku nie mialam wogole apetytu, teraz odzyskuje.
    Kupilam ostatnio centymetr i dzis zaczelam sie mierzyc :-) w pasie na wysokosci pepka 30cm, ciekawe ile bedzie za tydz. Ja tez mam tendencje do tycia jakjem ogromne ilisci slodyczy, potrafie zjesc caly sloj nutelli lyzeczka na raz!! Ale jak skonczylam z nalogiem i wlaczylam cwiczenia to wszystko ladnie zeszlo :-)

Ja dzis na obiad pierozki ruskie od tesciowej! :-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej 30 cm w pasie? Jak to możliwe?

Ja mam lepsze i gorsze dni. Teraz mdłości zelżały więc jem sporo bo bywały dni gdy jadłam 1 kanapkę cały dzueń. Waze teraz 49kg. Ale w okresach mdłosci 47. Ogolnie startowałam z wagi 50kg. I chciałabym sie zmiescic w 60kg na koniec. No i w koncu leciutko zaokrąglił mi się brzuch. Nawet rano nie jest całkiem płaski:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 08:47

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Moje sresciowa jak mnie zobaczyła w 6 miesiącu to do mnie " boze jaka gruba jesteś ! " coś w tym stylu. Powiedziałam tylko dziękuję i wyszłam :D do końca ciąży unikalam tej kobiety ;) teraz tez nic nie wie i nie zamierzam jej powiedzieć ;)
    Ja bym jej odpowiedziała : "boże, jaka ty brzydka jesteś" :D
    W końcu my schudniemy po ciąży a reszta ludu zostanie tak stara i/lub brzydka jak była xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 09:14

Olina, ewcia21k lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Witam w dość chłodny poranek :)

Wiadomo, tez bym chciała przytyć jak najmniej ale wiem też, że nie da się tego zaplanować, bo przecież nie będę prowadzić żadnej diety :-)
    W 1 ciąży wcale dużo nie jadłam a przytyłam ok 22 kg :) ważyłam 92 kg :o . 2 dni po cc na wadze miałam 83 miesiąc po porodzie 78 3 miesiące później 70 a za 2 kolejne 66 wyglądałam okropnie bo jestem dość wysoka . Zaczęłam ćwiczyć itp i stanęłam na wadze 74 kg i wyglądałam zdaniem męża szalowo :D ( sama też tak się czułam ) i tej wagi pilnowałam :) a teraz znów jest 70 .. j
    Jeśli dużo przytyć mam to mówi się trudno, najważniejsze aby leszczynka moja dobrze się rozwijała :) <3 wcale nie tak trudno po porodzie zrzucić :-)

Powiedzcie mi czy uprawiacie jakiś sport ? Ja w 1 ciąży jak i tej dużo pływam , ogolnie spaceruje sporo :) no i chciałabym coś jeszcze porobić możecie doradzić ?
    Ja w planie mam poszukać jakiś ćwiczeń dla ciężarnych, bo same spacery to chyba jednak za mało. No i jak mąż w końcu będzie mniej pracował to będziemy chodzić na basen. A w II trymestrze będę chciała się przejść na zajęcia dla kobiet w ciąży na basenie - pójdę na jedne zajęcia i zobaczę czy mi się spodoba.

Ja muszę kupić sobie jakąś dobrą wagę, bo obecna to jakaś średnio działająca jest:/

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • triste Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co spaceruję i jeżdżę 2-3 w tyg na rowerku, również chcę zacząć chodzić na basen, ale z tym czekam na męża ;) póki co siedzi przed kompem kończąc projekty ale może już od przyszłego tygodnia... ;) piłka również czeka na swoją kolej no i mata do jogi ;)

Dzisiaj relaksuję się na kanapie pod kocykiem ;) mam nadzieję że pogoda sprawdzi się i od jutra będzie cieplej!

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś wizytujace się trzymam kciuki i życzę samych dobrych wieści.

Co do wagi to z tiago przytyłam 12 kilo, do porodu miałam 11 kilo bo dość wcześnie zaczęły mi się saczyc wody.

Teraz jestem grubsza niż w tedy więc pewnie przytyje trochę więcej. Ale mam to w nosie. Wiem że jak się przyloze to zrzuce to więc luzik

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam;) pospalam sobie dziś porządnie, bo wczoraj do późna byliśmy na karaoke. I teraz się próbuje zebrać, żeby pojechać po nasze zaproszenia ślubne.
    Co do tycia, to ja się tego nie boję. Wszystko można zrzucić, a Babelek jest najważniejszy:D Będę jeść, tyle ile będzie potrzebował. Póki co moja waga jest taka, jak przed ciąża:52kg.
    A jeśli chodzi o ćwiczenia, to zamierzam chodzić na basen, a gdzieś od połowy 4 miesiąca iść na zajęcia dla ciężarnych. Mam słaby kręgosłup i muszę trochę wzmocnić mięśnie przed dzwiganiem brzuchola:)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa piękny brzuszek :) mój wygląda identycznie ale to 2 ciąża wiec wszystko szybciej ;)

Super ogrodniczki ! To te z c&a ?

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja bym jej odpowiedziała : "boże, jaka ty brzydka jesteś" :D
    W końcu my schudniemy po ciąży a reszta ludu zostanie tak stara i/lub brzydka jak była xD

Hahaha mogłabym jej tak powiedzieć gdyby to była prawda :p niestety należy do tych tesciowa chyba co po 50 wyglądają lepiej niż w młodości. . A urody można jej pozazdrościć :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, w kwestii brzuchow, to przez mój okragluszek znajomi się wczoraj wszyscy sami domyslili ;D ale rozmawiałam z siostra- ona miała to samo. Brzucho od samego początku ciąży:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ