Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksandra19 wrote:Pytanie do dziewczyn, które chodzą na NFZ
Na jakie badania dostałyście skierowanie ?
Ja mam na Morfologie, Mocz, Glukoza,WR i grupa krwi.
Doktorka powiedziała,że jeszcze toksoplazmoza ale za to będę musiała zapłacić
i mówiła,że dobrze by było jakbym zrobiła jeszcze HCV I HIV to za te też muszę płacić ?
Ja chodzę na NFZ i od lekarza (ale zaznaczam że kretyna zupełnego) dostałam skierowanie na mocz i morfologię
W ciąży z Lilą na NFZ miałam wszystkie badania za darmo:
mocz
morfologia
grupa krwi
glukoza
HIV
różyczka
toksoplazmoza
15.09 idę do nowego gina i wręcz wymuszę skierowanie na te badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 18:42
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
triste wrote:Chodzę na nfz a za badania i tak płacę
no ale jakby nie patrzeć krew i mocz to grosze a resztę zrobiłam dla większej pewności. W koncu co tydzień tych badań nie robi się
Dziewczyny w ciąże nie zachodzi się co miesiąc- nam się to należy jak przysłowiowa psu zupaOlina lubi tę wiadomość
-
dziewussia wrote:ja też mam ochotę na frytki i maca- staram się nie jeść- ale chyba zrobię jutro takie frytki w piekarniku pieczone z rybą
Nie mogę dużo przytyć teraz bo i tak już mam nadwagę nie małą
Ja też mam nadwagę, ale się nie przejmuję. Obstawiam, że przytyję 20kg i będę się toczyć zamiast chodzićnajgorsze jest to, że mam znajome, które wyglądały po prostu pięknie w ciąży, zero rozstępów, śliczny brzuszek i zero opuchniętych nóg. Teraz wytoczę się ja, wielki stwór z 4kg dzieckiem xD
-
Hej:)
Gratuluje udanych wizyt
Ja jeszcze 4 dni. Siedzę jak na szpilkach. Mam nadzieje że z moim brzdącem wszystko ok.
Ci do posiłków to nie odmawiam sobie niczego. Jezeli mam chęć na fast food to robię go sama bo wiem co w nim jest i mogę modyfikować wg moich dziwnych zachcianek
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
E tam mój synek miał 4100 i nie wyglądałam jak stwór . Owszem przytyłam sporo ale w brzuchu i biodrach
brzuch miałam jak na bliźniaki :p
Strasznie dużo wody zatrzymywało mi się w organizmie opuchnięte nogi i w ogóle. Po porodzie wszystko poszło w dół ..teraz w tej ciąży schudłam juz 4kg .. musze nadrobić bo opierz od lekarki murowany :p
-
Aleksandra19 wrote:Pytanie do dziewczyn, które chodzą na NFZ
Na jakie badania dostałyście skierowanie ?
Ja mam na Morfologie, Mocz, Glukoza,WR i grupa krwi.
Doktorka powiedziała,że jeszcze toksoplazmoza ale za to będę musiała zapłacić
i mówiła,że dobrze by było jakbym zrobiła jeszcze HCV I HIV to za te też muszę płacić ?
Ja dostałam prawie na to samo ale bez grupy krwi bo w sumie to rok temu robiłam w pierwszej ciąży, ale na toxo dostałam w ramach NFZ. Na HIV też miałam na NFZ ale teraz jeszcze nie dostałam na to skierowania., pewnie w 2 trym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 20:32
-
Dobry wieczór
Anastazja-cały dzień byłam poza domem dziś a net w tel lichy,martwiłam się co napiszeszWspółczuję straty bliźniaczka
Cieszę się bardzo,że drugi dzidziuś jest silny i usg śliczne
Dbaj o siebie!
-
jamniczakuchnia wrote:Anastazjaaa tak
Zrobili mi pakiet badań, część wiem co to ale inne muszę sobie przetłumaczyć.
Trombocyty
Glukaza
Tsh + t3 i t4
Tsi (tsh receptor as)
HB, mcv
Rhesus,c-antigen,as, HIV, hbsag, lues
Glukoze robi się z krwi???? Dziwnie -
Wiolcia1405 wrote:E tam mój synek miał 4100 i nie wyglądałam jak stwór . Owszem przytyłam sporo ale w brzuchu i biodrach
brzuch miałam jak na bliźniaki :p
Strasznie dużo wody zatrzymywało mi się w organizmie opuchnięte nogi i w ogóle. Po porodzie wszystko poszło w dół ..teraz w tej ciąży schudłam juz 4kg .. musze nadrobić bo opierz od lekarki murowany :p
-
nick nieaktualny