Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które chodzą na NFZ
    Na jakie badania dostałyście skierowanie ?
    Ja mam na Morfologie, Mocz, Glukoza,WR i grupa krwi.
    Doktorka powiedziała,że jeszcze toksoplazmoza ale za to będę musiała zapłacić
    i mówiła,że dobrze by było jakbym zrobiła jeszcze HCV I HIV to za te też muszę płacić ?

• Olina Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Andreo może kawa zbożowa? z mleczkiem pyszna, ale ja i tak nie moge wachac, bo czuje ziemie :D w sensie nie zbozowej, każda kawa mi jedzie w tej chwili ziemnia :O dziewczyny gratuluje udanych wizyt!

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b03f00190b0.jpg
    Moje szczęście ;)

Anastazjaaa, jamniczakuchnia, jamniczakuchnia, dziewussia, Malinkowe oczekiwanie, Rotenkopf, Lanusia93, Funky09, Olina, ewcia21k, Larisa, AnnaKliwijska, agulas lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny kropek

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny udanych wizyt. Sliczne macie groszki i jak rosną wszystkie szybciutko. A zaczynałyśmy od kilku milimetrowych ktopeczek na usg:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej dzięki za wsparcie, wczoraj bylam strasznie słaba, polezalam popłakałam i zasnelam.

Dziś po wizycie mam dobrą i zła wiadomość.

Dobra jest taka że widziałam mojego bobaska, pięknie stukalo mu serduszko i ciąża o dwa dni starsza niż na kalendarzu.

Zła jest taka że wczoraj poronilam bliźniaka mojej fasolki

Jestem cała roztrzesiona smutna i szczęśliwa zarazem, dziwne uczucie cieszę się z mojej kochanej kropki ale mimo to trochę smutku w związku ze stratą drugiego maluszka też mam.

Trochę się wkurzylam bo nie dostałam zwolnienia fuck co za kraj.
    Jutrojestem umówiona z polską księgowa, chce zapytać w jaki inny sposób mogę dostać zwolnienie lekarskie....
    Bardzo mi przykro że poroniłaś dzieciątko, ale jednocześnie cieszę się, że drugi dzidziuś żyje ;) Trzymaj się! Musisz być silna dla drugiego okruszka. mocno cie ściskam.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dziewczyny idziemy w cm a później jeszcze w gramy :D

Anastazjaaa, Rotenkopf lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Witam serdecznie wszystkie forumowiczki i wasze maluszki, trochę spóźniona jestem ale nigdy nie kozystalam z forum i wkońcu się przełamałam. Mam do was kobitki pytanie, od zawsze mam niskie ciśnienie w ciąży zrobiło się jeszcze niższe 80/40 przez co brak siły na wszystko, nigdy nie mogłam patrzeć na kawę lecz teraz jak jestem w ciąży to słaba rozpuszczalna na pół z mlekiem rano to dla mnie wybawienie, czy któraś z was pije kawę (ma ochotę) boje się żeby nie zaszkodzić maluszkowi bo przecież jego serduszko bije o wiele szybciej niż moje ale z drugiej strony zachcianki nie są bez powodu chyba :)
    Ja piłam przed ciążą nawet 3 kawy z dwóch łyżeczek, jak się udało pytałam sie gina czy mogę pić, powiedział że tak, jedną dziennie mogę wypić, najlepiej z jednej łyżeczki z mlekiem, kazał tylko nie przesadzać i pamiętać, że kofeina jest także w innych napojach a teina występuje w herbacie- a ma podobne działanie.
    Od 6 tc tak nie odrzuciło od kawy, że nie piję teraz jej wcale, a jak spróbowałam to miałam takie mdłości, że myślałam że spotkam się z kibelkiem.

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kawę rzadko, bo jakoś teraz nie czuję potrzeby i przed ciążą też tak było :)

U nas jutro znowu intensywny przedślubny dzień! Dzisiaj relaksowałam się u kosmetyczki na pazurkach :)

dziewussia, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które chodzą na NFZ
    Na jakie badania dostałyście skierowanie ?
    Ja mam na Morfologie, Mocz, Glukoza,WR i grupa krwi.
    Doktorka powiedziała,że jeszcze toksoplazmoza ale za to będę musiała zapłacić
    i mówiła,że dobrze by było jakbym zrobiła jeszcze HCV I HIV to za te też muszę płacić ?
    ja dostałam na:

morfologię
    badanie ogólne moczu
    wirus zapalenia wątroby typ B
    toxoplazmoza :przeciwciała IgG i IgM
    wirus hiv
    wirus różyczki
    hcv
    glukoza
    grupa krwi
    odczyn Coombsa

dostałam skierowanie na badanie USG prenatalne z testem PAPPA- zadowolona jestem z leczenia :)

200710183334.png

201604027450.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja piję kawę rzadko, bo jakoś teraz nie czuję potrzeby i przed ciążą też tak było :)

U nas jutro znowu intensywny przedślubny dzień! Dzisiaj relaksowałam się u kosmetyczki na pazurkach :)
    o której godzinie macie ślub??
    wszystko uszykowane już??

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    o której godzinie macie ślub??
    wszystko uszykowane już??

W sobotę o 15:00 :) Wszystko prawie gotowe, jeszcze trochę rzeczy trzeba pozawozić do restauracji, zabrać wszystko do Piły, spowiedź, itp.

dziewussia, Malinkowe oczekiwanie lubią tę wiadomość

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialinda wrote:
    Hej dziewczyny! Ja tak z doskoku bo jestem tak słaba że śpię w każdej możliwej wolnej chwili, na dodatek jeszcze się przeziębiłam.Jakie witaminy bierzecie?
    Ja biorę
    Magnez z wit B6
    wit D
    i mam 3 preparaty witaminowe
    w jednym są kwasy omega3
    w drugim mam mangan, selen i cynk,wapń,żelazo i cynk, magnez i miedź
    w trzecim beta-karoten, żelazo, kwasu foliowego, błonnika, witaminy K, wapnia, magnezu i potasu.

odkąd zaczęłam brać to wszystko skończyły mi się problemy z wypadaniem włosów garściami i łamanie paznokci na potęgę.

Ja dzisiaj nadrobiłam Was, wczoraj czułam się źle, bolało mnie w brzuchu. pachwiny bolały, spałam prawie cały dzień.
    Gratuluję udanych wizyt- cieszę się razem z Wami ;)

200710183334.png

201604027450.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    W sobotę o 15:00 :) Wszystko prawie gotowe, jeszcze trochę rzeczy trzeba pozawozić do restauracji, zabrać wszystko do Piły, spowiedź, itp.
    fajnie, jeszcze jutro macie cały dzień, szybko mija ten okres.
    U nas minie 18 września 5 lat ;D
    Bardzo miło wspominam ten czas, długo ze swoim przyszłym mężem jesteście razem??

200710183334.png

201604027450.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Już w tą sobotę?

Trzymam kciuki za dobre samopoczucie i udana zabawe

dichlieb lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kawy rowniez odrzucilo... pilam 3 czarne dziennie. Teraz jakas herbatka owocowa i woda albo sok. Na obiad... frytki i racuchy...

dziewussia, dichlieb lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz drzemka... corcia bawi sie u kuzyna takze chwilka dla mnie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Mnie od kawy rowniez odrzucilo... pilam 3 czarne dziennie. Teraz jakas herbatka owocowa i woda albo sok. Na obiad... frytki i racuchy...
    ja też mam ochotę na frytki i maca- staram się nie jeść- ale chyba zrobię jutro takie frytki w piekarniku pieczone z rybą ;) Nie mogę dużo przytyć teraz bo i tak już mam nadwagę nie małą :(

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa tak :)
    Dziewussia znamy się 9 lat, a jesteśmy razem 2 :)

dziewussia, Lanusia93, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś dzień zachcianek ;) najpierw ten hot-dog a teraz na opiekańce mam ochotę jak poruszyłyście temat rybek :D problem w tym, że musze czekać aż mąż się obudzi i pójdzie do sklepu bo mnie znowu nerka napieprza :/

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ