X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, które chodzą na NFZ
    Na jakie badania dostałyście skierowanie ?
    Ja mam na Morfologie, Mocz, Glukoza,WR i grupa krwi.
    Doktorka powiedziała,że jeszcze toksoplazmoza ale za to będę musiała zapłacić
    i mówiła,że dobrze by było jakbym zrobiła jeszcze HCV I HIV to za te też muszę płacić ?

• Olina Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Andreo może kawa zbożowa? z mleczkiem pyszna, ale ja i tak nie moge wachac, bo czuje ziemie :D w sensie nie zbozowej, każda kawa mi jedzie w tej chwili ziemnia :O dziewczyny gratuluje udanych wizyt!

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b03f00190b0.jpg
    Moje szczęście ;)

Anastazjaaa, jamniczakuchnia, jamniczakuchnia, dziewussia, Malinkowe oczekiwanie, Rotenkopf, Lanusia93, Funky09, Olina, ewcia21k, Larisa, AnnaKliwijska, agulas lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny kropek

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny udanych wizyt. Sliczne macie groszki i jak rosną wszystkie szybciutko. A zaczynałyśmy od kilku milimetrowych ktopeczek na usg:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej dzięki za wsparcie, wczoraj bylam strasznie słaba, polezalam popłakałam i zasnelam.

Dziś po wizycie mam dobrą i zła wiadomość.

Dobra jest taka że widziałam mojego bobaska, pięknie stukalo mu serduszko i ciąża o dwa dni starsza niż na kalendarzu.

Zła jest taka że wczoraj poronilam bliźniaka mojej fasolki

Jestem cała roztrzesiona smutna i szczęśliwa zarazem, dziwne uczucie cieszę się z mojej kochanej kropki ale mimo to trochę smutku w związku ze stratą drugiego maluszka też mam.

Trochę się wkurzylam bo nie dostałam zwolnienia fuck co za kraj.
    Jutrojestem umówiona z polską księgowa, chce zapytać w jaki inny sposób mogę dostać zwolnienie lekarskie....
    Bardzo mi przykro że poroniłaś dzieciątko, ale jednocześnie cieszę się, że drugi dzidziuś żyje ;) Trzymaj się! Musisz być silna dla drugiego okruszka. mocno cie ściskam.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dziewczyny idziemy w cm a później jeszcze w gramy :D

Anastazjaaa, Rotenkopf lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Witam serdecznie wszystkie forumowiczki i wasze maluszki, trochę spóźniona jestem ale nigdy nie kozystalam z forum i wkońcu się przełamałam. Mam do was kobitki pytanie, od zawsze mam niskie ciśnienie w ciąży zrobiło się jeszcze niższe 80/40 przez co brak siły na wszystko, nigdy nie mogłam patrzeć na kawę lecz teraz jak jestem w ciąży to słaba rozpuszczalna na pół z mlekiem rano to dla mnie wybawienie, czy któraś z was pije kawę (ma ochotę) boje się żeby nie zaszkodzić maluszkowi bo przecież jego serduszko bije o wiele szybciej niż moje ale z drugiej strony zachcianki nie są bez powodu chyba :)
    Ja piłam przed ciążą nawet 3 kawy z dwóch łyżeczek, jak się udało pytałam sie gina czy mogę pić, powiedział że tak, jedną dziennie mogę wypić, najlepiej z jednej łyżeczki z mlekiem, kazał tylko nie przesadzać i pamiętać, że kofeina jest także w innych napojach a teina występuje w herbacie- a ma podobne działanie.
    Od 6 tc tak nie odrzuciło od kawy, że nie piję teraz jej wcale, a jak spróbowałam to miałam takie mdłości, że myślałam że spotkam się z kibelkiem.

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kawę rzadko, bo jakoś teraz nie czuję potrzeby i przed ciążą też tak było :)

U nas jutro znowu intensywny przedślubny dzień! Dzisiaj relaksowałam się u kosmetyczki na pazurkach :)

dziewussia, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Pytanie do dziewczyn, które chodzą na NFZ
    Na jakie badania dostałyście skierowanie ?
    Ja mam na Morfologie, Mocz, Glukoza,WR i grupa krwi.
    Doktorka powiedziała,że jeszcze toksoplazmoza ale za to będę musiała zapłacić
    i mówiła,że dobrze by było jakbym zrobiła jeszcze HCV I HIV to za te też muszę płacić ?
    ja dostałam na:

morfologię
    badanie ogólne moczu
    wirus zapalenia wątroby typ B
    toxoplazmoza :przeciwciała IgG i IgM
    wirus hiv
    wirus różyczki
    hcv
    glukoza
    grupa krwi
    odczyn Coombsa

dostałam skierowanie na badanie USG prenatalne z testem PAPPA- zadowolona jestem z leczenia :)

200710183334.png

201604027450.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja piję kawę rzadko, bo jakoś teraz nie czuję potrzeby i przed ciążą też tak było :)

U nas jutro znowu intensywny przedślubny dzień! Dzisiaj relaksowałam się u kosmetyczki na pazurkach :)
    o której godzinie macie ślub??
    wszystko uszykowane już??

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    o której godzinie macie ślub??
    wszystko uszykowane już??

W sobotę o 15:00 :) Wszystko prawie gotowe, jeszcze trochę rzeczy trzeba pozawozić do restauracji, zabrać wszystko do Piły, spowiedź, itp.

dziewussia, Malinkowe oczekiwanie lubią tę wiadomość

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialinda wrote:
    Hej dziewczyny! Ja tak z doskoku bo jestem tak słaba że śpię w każdej możliwej wolnej chwili, na dodatek jeszcze się przeziębiłam.Jakie witaminy bierzecie?
    Ja biorę
    Magnez z wit B6
    wit D
    i mam 3 preparaty witaminowe
    w jednym są kwasy omega3
    w drugim mam mangan, selen i cynk,wapń,żelazo i cynk, magnez i miedź
    w trzecim beta-karoten, żelazo, kwasu foliowego, błonnika, witaminy K, wapnia, magnezu i potasu.

odkąd zaczęłam brać to wszystko skończyły mi się problemy z wypadaniem włosów garściami i łamanie paznokci na potęgę.

Ja dzisiaj nadrobiłam Was, wczoraj czułam się źle, bolało mnie w brzuchu. pachwiny bolały, spałam prawie cały dzień.
    Gratuluję udanych wizyt- cieszę się razem z Wami ;)

200710183334.png

201604027450.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    W sobotę o 15:00 :) Wszystko prawie gotowe, jeszcze trochę rzeczy trzeba pozawozić do restauracji, zabrać wszystko do Piły, spowiedź, itp.
    fajnie, jeszcze jutro macie cały dzień, szybko mija ten okres.
    U nas minie 18 września 5 lat ;D
    Bardzo miło wspominam ten czas, długo ze swoim przyszłym mężem jesteście razem??

200710183334.png

201604027450.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Już w tą sobotę?

Trzymam kciuki za dobre samopoczucie i udana zabawe

dichlieb lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kawy rowniez odrzucilo... pilam 3 czarne dziennie. Teraz jakas herbatka owocowa i woda albo sok. Na obiad... frytki i racuchy...

dziewussia, dichlieb lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz drzemka... corcia bawi sie u kuzyna takze chwilka dla mnie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Mnie od kawy rowniez odrzucilo... pilam 3 czarne dziennie. Teraz jakas herbatka owocowa i woda albo sok. Na obiad... frytki i racuchy...
    ja też mam ochotę na frytki i maca- staram się nie jeść- ale chyba zrobię jutro takie frytki w piekarniku pieczone z rybą ;) Nie mogę dużo przytyć teraz bo i tak już mam nadwagę nie małą :(

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa tak :)
    Dziewussia znamy się 9 lat, a jesteśmy razem 2 :)

dziewussia, Lanusia93, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś dzień zachcianek ;) najpierw ten hot-dog a teraz na opiekańce mam ochotę jak poruszyłyście temat rybek :D problem w tym, że musze czekać aż mąż się obudzi i pójdzie do sklepu bo mnie znowu nerka napieprza :/

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ