Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie są za darmo, ale są też takie płatne. No i większość od 25 tc ;)

• triste Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę oglądać reklam, zobaczyłam reklamę pizzy guseppe hawajskiej i przepadlam... walczylam 2-3 godz ale niestety przegralam i zamowilam srednia pizze oczywiscie hawajska ;) maz zjadl dwa kawalki a ja reszte!!! I chociaz nie mam juz miejsca to gdyby był jeszxze kawalek to tez zjadlabym ;) muszę bardziej się pilnować bo waga szybko pójdzie w górę ;)

Miłego weekendu życzę :)
    U mnie trochę stresujący bo mówimy rodzicom ;)

fabdorota, jamniczakuchnia, Larisa lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Nie odzywałam się troszkę, bo nie miała za dużo czasu ale jestem na bieżąco ;)
    Mi się przesunęła wizyta z wczoraj na dzisiaj ale przedstawiam oto wam nasze 3,5 cm Szczęście! Tatuś zadowolony z widoku serduszka: tętno 148! Nie słyszeliśmy ale widzieliśmy ;D

http://wrzucaj.net/images/2015/09/11/WP20150911193253Pro_1.th.jpg

Co do wagi to przytyłam na razie tylko 300 gram ;) I zaczęłam swoją ciąże z wagą 73,1 kg przy wzroście 175cm.
    I do szkoły rodzenia też się zapiszę ;) W szpitalu w, którym będę rodzić kosztuje to 100 zł a szwagirka mówiła, że jej to bardzo pomogło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 22:37

dziewussia, ewcia21k, Funky09, jamniczakuchnia, Endzis, Larisa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór cioteczki :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9090f795bc7.jpg
    Mam już 1,91 cm tydzień idealnie z OM termin nam się nie zmienił :) Wszystko dobrze,dostaliśmy kartę ciąży,serduszko widziałam ale nie słyszałam,następna wizyta 10.10 :)
    Nie miałam wcześniej czasu napisać bo młodego urodziny robiliśmy :)

dziewussia, Funky09, jamniczakuchnia, Endzis, triste, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szkoły rodzenia też się zapiszę,prowadzi położna,która jest z moją gin i dziś nawet o tym rozmawiałyśmy,w poprzedniej ciąży też chodziłam,ale tym razem mam nadzieję chodzić do końca :)

Gratuluję dzisiejszych wizyt :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I termin porodu zmienił mi się z 8 kwietnia na 3.04 i pokrył się z terminem z OM ;D

P.S. Sorki za to mieszanie z wrzucaniem zdjęcia ale robiłam to pierwszy raz i trochę się zamotałam z rozmiarami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 23:08

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny! :*
    Jutro będę żoną :)
    A w poniedziałek usg genetyczne i później wyjazd :)

Wiolcia1405, fabdorota, Funky09, dziewussia, ewcia21k, triste, Sunday, Malinkowe oczekiwanie, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dzisiaj od doktorki skierowanie na badania prenatalne.. Powiedziała, że z powodu wcześniejszego poronienia muszę je zrobić a ona mi je załatwi za darmoszke :D a chodzę do gin prywatnie. Jestem strasznie z niej zadowolona ;) Odpowiada na wszystkie moje pytania nawet te bardzo głupie ;P Robi wszystkie badania a bierze tylko 100 zł za wizytę! Na każdej robi USG, a dzisiaj to nawet dwa mi zrobiła.. jedno dowcipnie, żeby wszystko dokładnie zobaczyć a potem przez brzuch specjalnie dla przyszłego tatusia, żeby mógł zobaczyć nasze maleństwo i jak serduszko szybko bije :D Z każdej wizyty wydruk, a dzisiaj jak nasze Szczęście było już większe to specjalną ramkę dała na zdjątko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 23:17

dziewussia, ewcia21k, Malinkowe oczekiwanie, MagSz lubią tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Wszystkiego dobrego Wam życzę ! :* małżeństwo to cudowna sprawa mimo że bywa czasem męczące to najważniejsze by trzymać się razem ! :*
    Gratulacje ! <3

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez długie starania zblizylam się z mężem jeszcze bardziej. Każdy widział ile trzeba przejść drogi aby wszystko było dobrze. Jesteśmy młodym małżeństwem bo dopiero rok po ślubie ale mogę stwierdzić, że była to słuszna decyzja :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! ;*

Olina, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Sunday Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Wszystkiego najlepszego! Wspanialego dnia!! :-*

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia udanego ślubu i wspaniałej zabawy na przyjęciu! No i najlepszego na nowym etapie zycia:)

Gratuluje wizyt dziewczyny. Sliczne macie usg:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka wrote:
    hej dziewczynki jestem juz po wizycie, trochę spokojniejsza ale jeszcze nie do końca.
    ciąża z pewnością jest przynajmniej z tydzien młodsza, z om wychodzi 7t2d a z usg 5-6 tydzien.
    na szczescie jest zarodek w macicy :) nie było jeszcza widac serduszka no ale na tym etapie mialo prawo sie tak zdarzyc, spodziewałam sie troche tego.
    mam zleconych pare badań, pobrał mi cytologię no i przepisał pimufacin bo cos tam mu nie pasowało do końca w mojej pochwie ale jakos damy radę.
    Powiedzcie kiedy wy zobaczyłyscie serduszka? bo niby lekarz mówił ze spokojnie i że za tydzień juz bedzie widac ale ja jak to mama martwie się o moje maleństwo.
    Ja widziałam serducho w 6tc + 3 dni, na pierwszej wizycie potwierdzającej okruszka.

jamniczakuchania
    Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia, Abyście przeszli przez życie razem, z uśmiechem na ustach, z szacunkiem i zrozumieniem.
    25tz2mc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 10:06

200710183334.png

201604027450.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    bedziecie do szkoły rodzenia chodzić?
    myślę że będziemy chodzić razem z mężem. jest darmowa i zapisy od 20tc.
    Podobno bardzo pomocna, znajome chwalą, uczą oddychać, dużo o porodzie się można dowiedzieć, pokazują jak opiekować się maluszkiem i w ogóle bardzo na tak.

Ja mam dzisiaj 40 rocznicę ślubu teściów. szykowanie imprezki, dobrze razem żyjemy szczególnie z teściową- teść taki sobie- zależy jak wiatr zawieje.
    Prosiła mnie o pomoc. Zaraz idę do kuchni poszaleć.

Czuję się w sumie dobrze, wczoraj jak porobiłam więcej to ciągnął mnie brzuch i kuło, położyłam się i przeszło.
    Cieszę się z dobrych wizytowych wieści.
    miłego dzionka Dziewczyny!

200710183334.png

201604027450.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ;*
    Szczęścia i spełnienia wspólnych marzeń - nawet tych o których nie mówicie sobie głośno :)

Do szkoły rodzenia nie chodziliśmy, teraz tez nie będziemy chodzić - duzo opinii słyszałam ze podczas porodu i tak emocje, adrenalina biorą gore i nie pamięta sie tego, co mówili w szkole - najważniejsze to w porządku położna która pomoże i powie co mamy robic a z naszej strony słuchanie jej i pełna współpraca.
    Ja poród miałam długi bo 18h - mimo skurczy nie szło rozwarcie - po 16h dali oxy - półtorej h z nia. O 19 była zmiana położnych i jak 10 po przyszła sie przestawić i zbadać to mowi rodzimy - szybkie rozłożenie fotela i pol h pozniej Mikołaj leżał juz na mnie, a położna była cudowna :)

dziewussia lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko się podzielę ,z3 wczoraj zapytałam ginekologa o badania prenatalne. Powiedział,ze pierwsze badanie to pappa a potem najwyżej coś innego. Mówił, z3 jako,ze perwsze dziecko mam zdrowe i jestem młodą to wszystko będzie ok. Mam takie nadzieje... za 5tyg mam usg prenatalne i,oby wszystko było dobrze. Wierzę, że mam dobrego ginekologa tym razem,wiec będzie ok :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mogli oksytocyne litrami wlewać , totalnie na mnie nie działa :)
    Drugi poród mam nadzieje na VBAC <3 i zero jakichkolwiek pomagaczy :) mam nadzieje ze nie będzie jak Mikus moj olbrzym 4100 :) :p

Ja badań szczegolowych prenatalnych nie robie ;)
    Lekarka mówi ze skoro w rodzinie nie ma przypadków owych chorób to ryzyko jest minimalne ;) badanie genetyczne w zupełności wystarczy ;) będę je mieć 30 września przy okazji normalnej wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 11:28

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie w rodzinie mam taki przypadek- moja rodzona siostra ,plus w 12 tyg poprzedniej ciąży straszyli mnie kłopotami,miałam amniopunkcję neistety,ale wszystko pozytywnie. JAsne,że szanse są minimalne i na pewno będzie u Was wszystko ok!!!:)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ