X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie są za darmo, ale są też takie płatne. No i większość od 25 tc ;)

• triste Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę oglądać reklam, zobaczyłam reklamę pizzy guseppe hawajskiej i przepadlam... walczylam 2-3 godz ale niestety przegralam i zamowilam srednia pizze oczywiscie hawajska ;) maz zjadl dwa kawalki a ja reszte!!! I chociaz nie mam juz miejsca to gdyby był jeszxze kawalek to tez zjadlabym ;) muszę bardziej się pilnować bo waga szybko pójdzie w górę ;)

Miłego weekendu życzę :)
    U mnie trochę stresujący bo mówimy rodzicom ;)

fabdorota, jamniczakuchnia, Larisa lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Nie odzywałam się troszkę, bo nie miała za dużo czasu ale jestem na bieżąco ;)
    Mi się przesunęła wizyta z wczoraj na dzisiaj ale przedstawiam oto wam nasze 3,5 cm Szczęście! Tatuś zadowolony z widoku serduszka: tętno 148! Nie słyszeliśmy ale widzieliśmy ;D

http://wrzucaj.net/images/2015/09/11/WP20150911193253Pro_1.th.jpg

Co do wagi to przytyłam na razie tylko 300 gram ;) I zaczęłam swoją ciąże z wagą 73,1 kg przy wzroście 175cm.
    I do szkoły rodzenia też się zapiszę ;) W szpitalu w, którym będę rodzić kosztuje to 100 zł a szwagirka mówiła, że jej to bardzo pomogło ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 22:37

dziewussia, ewcia21k, Funky09, jamniczakuchnia, Endzis, Larisa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór cioteczki :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9090f795bc7.jpg
    Mam już 1,91 cm tydzień idealnie z OM termin nam się nie zmienił :) Wszystko dobrze,dostaliśmy kartę ciąży,serduszko widziałam ale nie słyszałam,następna wizyta 10.10 :)
    Nie miałam wcześniej czasu napisać bo młodego urodziny robiliśmy :)

dziewussia, Funky09, jamniczakuchnia, Endzis, triste, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szkoły rodzenia też się zapiszę,prowadzi położna,która jest z moją gin i dziś nawet o tym rozmawiałyśmy,w poprzedniej ciąży też chodziłam,ale tym razem mam nadzieję chodzić do końca :)

Gratuluję dzisiejszych wizyt :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I termin porodu zmienił mi się z 8 kwietnia na 3.04 i pokrył się z terminem z OM ;D

P.S. Sorki za to mieszanie z wrzucaniem zdjęcia ale robiłam to pierwszy raz i trochę się zamotałam z rozmiarami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 23:08

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny! :*
    Jutro będę żoną :)
    A w poniedziałek usg genetyczne i później wyjazd :)

Wiolcia1405, fabdorota, Funky09, dziewussia, ewcia21k, triste, Sunday, Malinkowe oczekiwanie, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dzisiaj od doktorki skierowanie na badania prenatalne.. Powiedziała, że z powodu wcześniejszego poronienia muszę je zrobić a ona mi je załatwi za darmoszke :D a chodzę do gin prywatnie. Jestem strasznie z niej zadowolona ;) Odpowiada na wszystkie moje pytania nawet te bardzo głupie ;P Robi wszystkie badania a bierze tylko 100 zł za wizytę! Na każdej robi USG, a dzisiaj to nawet dwa mi zrobiła.. jedno dowcipnie, żeby wszystko dokładnie zobaczyć a potem przez brzuch specjalnie dla przyszłego tatusia, żeby mógł zobaczyć nasze maleństwo i jak serduszko szybko bije :D Z każdej wizyty wydruk, a dzisiaj jak nasze Szczęście było już większe to specjalną ramkę dała na zdjątko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 23:17

dziewussia, ewcia21k, Malinkowe oczekiwanie, MagSz lubią tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Wszystkiego dobrego Wam życzę ! :* małżeństwo to cudowna sprawa mimo że bywa czasem męczące to najważniejsze by trzymać się razem ! :*
    Gratulacje ! <3

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez długie starania zblizylam się z mężem jeszcze bardziej. Każdy widział ile trzeba przejść drogi aby wszystko było dobrze. Jesteśmy młodym małżeństwem bo dopiero rok po ślubie ale mogę stwierdzić, że była to słuszna decyzja :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! ;*

Olina, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Sunday Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Wszystkiego najlepszego! Wspanialego dnia!! :-*

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia udanego ślubu i wspaniałej zabawy na przyjęciu! No i najlepszego na nowym etapie zycia:)

Gratuluje wizyt dziewczyny. Sliczne macie usg:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zytka wrote:
    hej dziewczynki jestem juz po wizycie, trochę spokojniejsza ale jeszcze nie do końca.
    ciąża z pewnością jest przynajmniej z tydzien młodsza, z om wychodzi 7t2d a z usg 5-6 tydzien.
    na szczescie jest zarodek w macicy :) nie było jeszcza widac serduszka no ale na tym etapie mialo prawo sie tak zdarzyc, spodziewałam sie troche tego.
    mam zleconych pare badań, pobrał mi cytologię no i przepisał pimufacin bo cos tam mu nie pasowało do końca w mojej pochwie ale jakos damy radę.
    Powiedzcie kiedy wy zobaczyłyscie serduszka? bo niby lekarz mówił ze spokojnie i że za tydzień juz bedzie widac ale ja jak to mama martwie się o moje maleństwo.
    Ja widziałam serducho w 6tc + 3 dni, na pierwszej wizycie potwierdzającej okruszka.

jamniczakuchania
    Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia, Abyście przeszli przez życie razem, z uśmiechem na ustach, z szacunkiem i zrozumieniem.
    25tz2mc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 10:06

200710183334.png

201604027450.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 12 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    bedziecie do szkoły rodzenia chodzić?
    myślę że będziemy chodzić razem z mężem. jest darmowa i zapisy od 20tc.
    Podobno bardzo pomocna, znajome chwalą, uczą oddychać, dużo o porodzie się można dowiedzieć, pokazują jak opiekować się maluszkiem i w ogóle bardzo na tak.

Ja mam dzisiaj 40 rocznicę ślubu teściów. szykowanie imprezki, dobrze razem żyjemy szczególnie z teściową- teść taki sobie- zależy jak wiatr zawieje.
    Prosiła mnie o pomoc. Zaraz idę do kuchni poszaleć.

Czuję się w sumie dobrze, wczoraj jak porobiłam więcej to ciągnął mnie brzuch i kuło, położyłam się i przeszło.
    Cieszę się z dobrych wizytowych wieści.
    miłego dzionka Dziewczyny!

200710183334.png

201604027450.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ;*
    Szczęścia i spełnienia wspólnych marzeń - nawet tych o których nie mówicie sobie głośno :)

Do szkoły rodzenia nie chodziliśmy, teraz tez nie będziemy chodzić - duzo opinii słyszałam ze podczas porodu i tak emocje, adrenalina biorą gore i nie pamięta sie tego, co mówili w szkole - najważniejsze to w porządku położna która pomoże i powie co mamy robic a z naszej strony słuchanie jej i pełna współpraca.
    Ja poród miałam długi bo 18h - mimo skurczy nie szło rozwarcie - po 16h dali oxy - półtorej h z nia. O 19 była zmiana położnych i jak 10 po przyszła sie przestawić i zbadać to mowi rodzimy - szybkie rozłożenie fotela i pol h pozniej Mikołaj leżał juz na mnie, a położna była cudowna :)

dziewussia lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko się podzielę ,z3 wczoraj zapytałam ginekologa o badania prenatalne. Powiedział,ze pierwsze badanie to pappa a potem najwyżej coś innego. Mówił, z3 jako,ze perwsze dziecko mam zdrowe i jestem młodą to wszystko będzie ok. Mam takie nadzieje... za 5tyg mam usg prenatalne i,oby wszystko było dobrze. Wierzę, że mam dobrego ginekologa tym razem,wiec będzie ok :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mogli oksytocyne litrami wlewać , totalnie na mnie nie działa :)
    Drugi poród mam nadzieje na VBAC <3 i zero jakichkolwiek pomagaczy :) mam nadzieje ze nie będzie jak Mikus moj olbrzym 4100 :) :p

Ja badań szczegolowych prenatalnych nie robie ;)
    Lekarka mówi ze skoro w rodzinie nie ma przypadków owych chorób to ryzyko jest minimalne ;) badanie genetyczne w zupełności wystarczy ;) będę je mieć 30 września przy okazji normalnej wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 11:28

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie w rodzinie mam taki przypadek- moja rodzona siostra ,plus w 12 tyg poprzedniej ciąży straszyli mnie kłopotami,miałam amniopunkcję neistety,ale wszystko pozytywnie. JAsne,że szanse są minimalne i na pewno będzie u Was wszystko ok!!!:)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ