Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nie mogę oglądać reklam, zobaczyłam reklamę pizzy guseppe hawajskiej i przepadlam... walczylam 2-3 godz ale niestety przegralam i zamowilam srednia pizze oczywiscie hawajska
maz zjadl dwa kawalki a ja reszte!!! I chociaz nie mam juz miejsca to gdyby był jeszxze kawalek to tez zjadlabym
muszę bardziej się pilnować bo waga szybko pójdzie w górę
Miłego weekendu życzę
U mnie trochę stresujący bo mówimy rodzicomfabdorota, jamniczakuchnia, Larisa lubią tę wiadomość
-
Cześć!
Nie odzywałam się troszkę, bo nie miała za dużo czasu ale jestem na bieżąco
Mi się przesunęła wizyta z wczoraj na dzisiaj ale przedstawiam oto wam nasze 3,5 cm Szczęście! Tatuś zadowolony z widoku serduszka: tętno 148! Nie słyszeliśmy ale widzieliśmy
http://wrzucaj.net/images/2015/09/11/WP20150911193253Pro_1.th.jpg
Co do wagi to przytyłam na razie tylko 300 gramI zaczęłam swoją ciąże z wagą 73,1 kg przy wzroście 175cm.
I do szkoły rodzenia też się zapiszęW szpitalu w, którym będę rodzić kosztuje to 100 zł a szwagirka mówiła, że jej to bardzo pomogło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 22:37
dziewussia, ewcia21k, Funky09, jamniczakuchnia, Endzis, Larisa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór cioteczki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9090f795bc7.jpg
Mam już 1,91 cm tydzień idealnie z OM termin nam się nie zmieniłWszystko dobrze,dostaliśmy kartę ciąży,serduszko widziałam ale nie słyszałam,następna wizyta 10.10
Nie miałam wcześniej czasu napisać bo młodego urodziny robiliśmydziewussia, Funky09, jamniczakuchnia, Endzis, triste, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
Ja do szkoły rodzenia też się zapiszę,prowadzi położna,która jest z moją gin i dziś nawet o tym rozmawiałyśmy,w poprzedniej ciąży też chodziłam,ale tym razem mam nadzieję chodzić do końca
Gratuluję dzisiejszych wizyt -
I termin porodu zmienił mi się z 8 kwietnia na 3.04 i pokrył się z terminem z OM
P.S. Sorki za to mieszanie z wrzucaniem zdjęcia ale robiłam to pierwszy raz i trochę się zamotałam z rozmiaramiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 23:08
-
nick nieaktualny
-
Dostałam dzisiaj od doktorki skierowanie na badania prenatalne.. Powiedziała, że z powodu wcześniejszego poronienia muszę je zrobić a ona mi je załatwi za darmoszke
a chodzę do gin prywatnie. Jestem strasznie z niej zadowolona
Odpowiada na wszystkie moje pytania nawet te bardzo głupie ;P Robi wszystkie badania a bierze tylko 100 zł za wizytę! Na każdej robi USG, a dzisiaj to nawet dwa mi zrobiła.. jedno dowcipnie, żeby wszystko dokładnie zobaczyć a potem przez brzuch specjalnie dla przyszłego tatusia, żeby mógł zobaczyć nasze maleństwo i jak serduszko szybko bije
Z każdej wizyty wydruk, a dzisiaj jak nasze Szczęście było już większe to specjalną ramkę dała na zdjątko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 23:17
dziewussia, ewcia21k, Malinkowe oczekiwanie, MagSz lubią tę wiadomość
-
jamniczakuchnia wrote:Dobranoc dziewczyny! :*
Jutro będę żoną
A w poniedziałek usg genetyczne i później wyjazd
Wszystkiego dobrego Wam życzę ! :* małżeństwo to cudowna sprawa mimo że bywa czasem męczące to najważniejsze by trzymać się razem ! :*
Gratulacje !jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Ja przez długie starania zblizylam się z mężem jeszcze bardziej. Każdy widział ile trzeba przejść drogi aby wszystko było dobrze. Jesteśmy młodym małżeństwem bo dopiero rok po ślubie ale mogę stwierdzić, że była to słuszna decyzja
https://www.maluchy.pl/li-72361.png -
Jutro będę żoną
A w poniedziałek usg genetyczne i później wyjazdjamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jutro będę żoną
A w poniedziałek usg genetyczne i później wyjazd
Wszystkiego najlepszego! Wspanialego dnia!! :-*jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
zytka wrote:hej dziewczynki jestem juz po wizycie, trochę spokojniejsza ale jeszcze nie do końca.
ciąża z pewnością jest przynajmniej z tydzien młodsza, z om wychodzi 7t2d a z usg 5-6 tydzien.
na szczescie jest zarodek w macicynie było jeszcza widac serduszka no ale na tym etapie mialo prawo sie tak zdarzyc, spodziewałam sie troche tego.
mam zleconych pare badań, pobrał mi cytologię no i przepisał pimufacin bo cos tam mu nie pasowało do końca w mojej pochwie ale jakos damy radę.
Powiedzcie kiedy wy zobaczyłyscie serduszka? bo niby lekarz mówił ze spokojnie i że za tydzień juz bedzie widac ale ja jak to mama martwie się o moje maleństwo.
jamniczakuchania
Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia, Abyście przeszli przez życie razem, z uśmiechem na ustach, z szacunkiem i zrozumieniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 10:06
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Olina wrote:bedziecie do szkoły rodzenia chodzić?
Podobno bardzo pomocna, znajome chwalą, uczą oddychać, dużo o porodzie się można dowiedzieć, pokazują jak opiekować się maluszkiem i w ogóle bardzo na tak.
Ja mam dzisiaj 40 rocznicę ślubu teściów. szykowanie imprezki, dobrze razem żyjemy szczególnie z teściową- teść taki sobie- zależy jak wiatr zawieje.
Prosiła mnie o pomoc. Zaraz idę do kuchni poszaleć.
Czuję się w sumie dobrze, wczoraj jak porobiłam więcej to ciągnął mnie brzuch i kuło, położyłam się i przeszło.
Cieszę się z dobrych wizytowych wieści.
miłego dzionka Dziewczyny! -
Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ;*
Szczęścia i spełnienia wspólnych marzeń - nawet tych o których nie mówicie sobie głośno
Do szkoły rodzenia nie chodziliśmy, teraz tez nie będziemy chodzić - duzo opinii słyszałam ze podczas porodu i tak emocje, adrenalina biorą gore i nie pamięta sie tego, co mówili w szkole - najważniejsze to w porządku położna która pomoże i powie co mamy robic a z naszej strony słuchanie jej i pełna współpraca.
Ja poród miałam długi bo 18h - mimo skurczy nie szło rozwarcie - po 16h dali oxy - półtorej h z nia. O 19 była zmiana położnych i jak 10 po przyszła sie przestawić i zbadać to mowi rodzimy - szybkie rozłożenie fotela i pol h pozniej Mikołaj leżał juz na mnie, a położna była cudownadziewussia lubi tę wiadomość
-
Jeszcze tylko się podzielę ,z3 wczoraj zapytałam ginekologa o badania prenatalne. Powiedział,ze pierwsze badanie to pappa a potem najwyżej coś innego. Mówił, z3 jako,ze perwsze dziecko mam zdrowe i jestem młodą to wszystko będzie ok. Mam takie nadzieje... za 5tyg mam usg prenatalne i,oby wszystko było dobrze. Wierzę, że mam dobrego ginekologa tym razem,wiec będzie ok
-
Mi mogli oksytocyne litrami wlewać , totalnie na mnie nie działa
Drugi poród mam nadzieje na VBACi zero jakichkolwiek pomagaczy
mam nadzieje ze nie będzie jak Mikus moj olbrzym 4100
:p
Ja badań szczegolowych prenatalnych nie robie
Lekarka mówi ze skoro w rodzinie nie ma przypadków owych chorób to ryzyko jest minimalnebadanie genetyczne w zupełności wystarczy
będę je mieć 30 września przy okazji normalnej wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 11:28