Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, gratulacje udanego USG!! Nic bardziej nie cieszy :-) sliczna Kruszynka!

ja mam w poniedzialek na 18 a we wtorek moj A. ma urodzinki wiec mam nadzieje, ze beda dobre wiesci.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • polasia Koleżanka

Wysłany: 13 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Cioteczki!
    My mamy termin na 28 kwietnia.
    Do szkoły rodzenia bardzo chcemy chodzić i chustować też chcemy!
    Pozdrawiamy!

Lanusia93, dziewussia, Larisa, Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Pola
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia gratuluję super dzidzia :)
    Co do chustowania synek od małego lubial luz w huście dostawał ataku histerii ;) nosidełko tez mu nie pomagało :-) no cóż. . Jestem po szkoleniu z chustowania i mam nadzieje ze drugi Orzeszek ja polubi :) czas pokaże . Uważam że to fajna sprawa zwłaszcza ze rodzimy wiosna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:06

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem też jak najbardziej za chustowaniem ;D i w tulę też się zaopatrzę w późniejszym terminie ;) Szwagierka nosi tak swojego synka i jest to mega wygodne :] Obie ręce są praktycznie wolne a można w niej chodzić i chodzić ;) Tylko mam nadzieje, że mojemu maluszkowi spodoba się ten pomysł tak jak mnie :D

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia ah te Mikołaje ;) musi byc jak oni chcą ;)
    Moj dzis wstał w złym humorze wiec Bedzie mi wykrzykiwał aż do drzemki aaaaa bababababa aaaa tonem jakby mnie zjebac chciał :)
    Dzięki temu juz zaliczyliśmy spacer :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez sie nosimy :) od malenkosci, najpiew w chuscie elastycznej a odkad maly siedzial przeskoczylismy do tuli. To nosidlo jest bardzo drogie ale warte swoich pieniedzy, nawet moj maz sie do niej przekonal :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja...ja w środe mam wizyte :) na 10 ta rano..

Ja miałam nosidło przy 1 dziecku i sie nie sprawdzilo, sprzedałam.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do szkoly rodzenia to ja osobiscie w pierwszej ciazy chodzilam na takie bezplatne zajecie, gdybym miala za nie zaplacic chociazby ze 200-300 zł to bym sie powaznie zastanawiala czy warto ale skoro byly za darmo to sobie bardzo chwale :) kazdej dziewczynie która bedzie mama po raz pierwszy polecam takie zajecia i nie chodzi tu akurat o nauke oddychania podczas samego porodu (ja mialam cc wiec mi sie to nie przydalo) ale o nauke opieki nad samym maluszkiem po porodzie, pielegnacja pępuszka, wskazówki co do kapieli malucha czy prawidłowego trzymania niemowlecia. Wiadomo ze ta wiedze mozna tez zdobyc czytajac ksiazki, czasopisma ale dla mnie pogawedka z lekarzem lub polozna byla ciekawsza forma :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Wiolcia ah te Mikołaje ;) musi byc jak oni chcą ;)
    Moj dzis wstał w złym humorze wiec Bedzie mi wykrzykiwał aż do drzemki aaaaa bababababa aaaa tonem jakby mnie zjebac chciał :)
    Dzięki temu juz zaliczyliśmy spacer :)

Żebyś wiedziała ! Twój tez taki uparciuch ? Bo mój straszny, będzie krzyczał da da da to ! Aż tego nie dostanie .. no i smieszek wiecznie uśmiechnięty z głupoty śmieje się w głos :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Lanusia gratulacje, piękna fasolinka :-)

Dziewczyny wędzonego jeść nie można, ale np wędzone paroweczki które we wrzątku podgotuje? Albo łosoś wędzony w paseczkach usmazony na patelni? To chyba ok? Poradzcie :p

Właśnie zjadłam wędzonego wegorza :) i pierwsze co słyszę ze nie można :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:05

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja parowki jadlam i makrele wedzona z puszki ( to wsztstko jest sterylizowane i tak)

28latkaa lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam ochotę na wędzoną rybkę ale sobie odmawiałam bo myślałam ze nie mozna :P

km5smg7yv4tozota.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kieruje się tym że ryba jest zdrowa i to bardzo :-) ogólnie łatwo może mi mówić ponieważ ryb nie kupuje - jest to pasja mojego taty i męża u zawsze coś przywioza :-)
    Wegorza sami wedzilismy wiec się nie boję o jakieś chorobstwa :p kupnych ryb.. no cóż nie kupilabym za żadne skarby . Ewentualnie matjasy ale to dla malza bo ja nie toleruje :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropny uparciuch i tez wiecznie zadowolony - choć dzis jakis zły humor ma ale i górne jedynki i dwójki na raz mu ida. A jak juz osiągnie swoje to juz w ogóle pełnia szczęścia. Taki mały a charakterek juz ma :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ryb- jadłam i jem ale takie do obiadu zwykle złowione przez wuja. Sklepowe rzadko :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Chociaż z jednej strony w pierwszej ciąży jadłam wszystko nawet sery pleśniowe czy tatar i Zuza urodzila sie zdrowa i szczęśliwa :p

Ja też jadłam tatar w 1 ciąży :-) na dodatek z dziczyzny ;) dokładnie sarniny.. wiec nie badane jak np dzika. :D jaki dobry .. zjadlabym teraz nawet wołowy :D mniam mniam ochoty narobiłaś !

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny.
    Właśnie leżę i zajadam nutelle.. Będę gruba:D
    Jutro o 9.30 pierwsze usg. Trzymajcie kciuki :)

agulas, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 13 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mpożna do Was dołączyć? Mam termin na 5 kwietnia, to moja pierwsza ciąża. Niestety zagrożona. Leże plackiem, ciągle krwawie.... Mam nadzieje, ze u Was lepiej

agulas, Lanusia93, dziewussia lubią tę wiadomość

q1ztgl8.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewajtis wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Mpożna do Was dołączyć? Mam termin na 5 kwietnia, to moja pierwsza ciąża. Niestety zagrożona. Leże plackiem, ciągle krwawie.... Mam nadzieje, ze u Was lepiej

Witamy :D wszystko będzie dobrze :)

Dewajtis lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 13 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje, no oby bo juz nie mam siły z nerwów. Leże co chwile krwawienia. Biore duphaston i luteine. "życzliwe" koleżanki mówią ze niepotrzebnie podtrzymuje tą ciąże bo natura wie co robi i pewnie płód wadliwy i urodze chore dziecko jezeli jakims cudem donosze.
    Ale nie dam sie! Czy jakas dobra dusza może mnie dopisac do listy? Czy są tu jakies leżące mamusie?

q1ztgl8.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ