Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zależy od lekarzy. W szpitalu nie pozwolili wejść na badanie bo to intymna sprawa (haha, a jak nie on to kto był ze mną w intymnej chwili, kiedy poczęło się Nasze dziecko? :D) a moja pani ginekolog powiedziała, że jeśli nie sprawi to jakoś, że będę czuła się skrępowana czy coś to śmiało mąż może wejść na usg.

Wczoraj miałam jakiś płaczliwy dzień. Boję się środowej wizyty ;( znowu wczoraj troszke pofikaliśmy (ale wiadomo, same pieszczoty, a że jestem wyposzczona to wiadomo, że skończyło się orgazmem) i mam straszne wyrzuty sumienia i czuję się jak największa egoistka świata.
    Wybaczcie za szczerość ale muszę w końcu to z siebie wyrzucić nie tylko mężowi.

Witam nowe mamy ;)
    Wizytuje ktoś dzisiaj?

Aaaaaaa! I co raz bliżej do przeprowadzki! ;) kupiliśmy panele, dziś biorę się za przegląd ciuchów i mam nadzieję, że na moje urodziny w październiku będziemy już sobie tam być ze wszystkim poukładani itp ;)

Malinkowe oczekiwanie, Dewajtis lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dużo zależy od lekarzy. W szpitalu nie pozwolili wejść na badanie bo to intymna sprawa (haha, a jak nie on to kto był ze mną w intymnej chwili, kiedy poczęło się Nasze dziecko? :D) a moja pani ginekolog powiedziała, że jeśli nie sprawi to jakoś, że będę czuła się skrępowana czy coś to śmiało mąż może wejść na usg.

Wczoraj miałam jakiś płaczliwy dzień. Boję się środowej wizyty ;( znowu wczoraj troszke pofikaliśmy (ale wiadomo, same pieszczoty, a że jestem wyposzczona to wiadomo, że skończyło się orgazmem) i mam straszne wyrzuty sumienia i czuję się jak największa egoistka świata.
    Wybaczcie za szczerość ale muszę w końcu to z siebie wyrzucić nie tylko mężowi.

Witam nowe mamy ;)
    Wizytuje ktoś dzisiaj?

Aaaaaaa! I co raz bliżej do przeprowadzki! ;) kupiliśmy panele, dziś biorę się za przegląd ciuchów i mam nadzieję, że na moje urodziny w październiku będziemy już sobie tam być ze wszystkim poukładani itp ;)

Rotenkopf, widzę że nie tylko ja miałam <3 niedzielę :D Jeżeli lekarz nie widzi przeciwskazań, to można :) Ja lekarza sama zapytałam :D To był już mój 2 raz w ciąży :)

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka powiedziała, że raczej by się wstrzymała. Więc tego się trzymamy. Normalnego <3 nie ma, tylko jakieś tam pieszczoty i tyle. Boję się czy orgazm nie zaszkodził Okruszkowi ;(
    Nic mnie nie bolało potem, ani nawet żadnej plamki (odpukać!) więc troszeczkę mnie to uspokoiło, ale i tak chodzę nerwowa.

• Sunday Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witan Dewajtis! Moja dobra kolezanka tez miala ciaze zagrozona, lezala non stop i urodzila 4kg synka!! Tak wiec nikogo nie sluchaj tylko lez.

Rotenkopf, dlaczego masz wyrzuty sumienia i czemu orgazm mialby zaszkodzic Okruszkowi? To raczej na odwrot, jestes bardzoej zrelaksowana i wypoczeta :-) korzystaj poki masz czas, bo potem to nie wiadomo jak bedzie, hihi :-)

Ja dzisiaj wizyte mam na 18!!! Troche mam stresa..

agulas, Dewajtis lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki i Okruszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 09:33

dziewussia lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) Trochę mnie tu nie było, ale cały weekend biegalam z mamą po sklepach w poszukiwaniu idealnej sukienki na cywilny. I jest;) A po tej bieganinie nie mieliśmy z Babelkiem siły już na nic.
    Muszę Was teraz nadrobić;)
    Jamniczakuchnia, wszystkiego cudownego dla Ciebie i męża, na nowej drodze życia!:*
    Rotenkopf, nie wiem, jakie dokładnie dyspozycje dostaliście dokładnie od lekarza, ale podobno dla naszych Okruszkow orgazm mamy jest bardzo przyjemny, bo czują takie delikatne, mile kolysanie;) Ale w sumie sama nie daje dobrego przykładu, bo z narzeczonym kochalismy się od informacji o Maluszku tylko raz. Nie mamy przeciwskazan, ale oboje czujemy się nieswojo. Musimy się jakoś przekonać :P
    Miłego poniedziałku!

Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Jamniczakuchnia, Sunday trzymam kciuki za udane wizyty i ciocie czekają na śliczne zdjęcia maluszków :)

Rotenkopf, Agulas - nie jesteście osamotnione, u mnie też były pieszczotki i też mam wyrzuty sumienia :-/

Rotenkopf, gdzie twoje śliczne zdjęcie? Miło się robiło jak patrzyłam na tę ucieszoną buźkę :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) Trochę mnie tu nie było, ale cały weekend biegalam z mamą po sklepach w poszukiwaniu idealnej sukienki na cywilny. I jest;)

Jak będziesz miała chwilkę to pochwal się sukienią ;)

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że raczej Was odstraszam tą mordką :D ogólnie nie lubie monotonii i jak mam okazje to zmieniam :) poszukam może innego i zmienie jak będę znowu na lapku ;)

Ogólnie to pytałam o seks i wtedy powiedziała, że raczej by się wstrzymała. Czyli konkretnego zakazu nie było, ale wiadomo seks to (wybaczcie za bezpośredniość) penetracja i częste uderzanie w macice. Nie zapytałam o sam orgazm. Nadrobie na wizycie w środę.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Jak będziesz miała chwilkę to pochwal się sukienią ;)
    Oki:) Później wrzucę fotkę;) ale jak to zwykle bywa, wieszak nie oddaje efektu.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś dzisiaj wizytuje? :) Ja się zabieram za drugie śniadanie. Staram się dostarczyć trochę wapnia.. Dziś jogurt naturalny z owocami. Mam taki problem.. Jadłowstręt się utrzymuje i tak wciskam co tylko mogę..

dichlieb lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :).

Kciuki za dzisiejsze wizytujące mamuśki :). Powodzenia na wizytach.

dichlieb lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizytujące ;*

Malinkowe, proszę, uśmiechnięta mordka dla Ciebie ;D
    kij z tym, że zdjęcie trochę nieaktualne ale fryzura to tam najmniejszy pikuś ;D

Też tak czasami macie, że potraficie słuchać jednej i tej samej piosenki przez dłuższy czas ?
    Za mną teraz to chodzi i biega i lata ;)
    https://www.youtube.com/watch?v=zPonioDYnoY

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 10:58

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew spuszczona u pani pielęgniarki czy jak jej tam. I wracamy do domku :)
    Chciałam zahaczyć o ciuszki dziecięce kupic cos na zimę Mikołajowi ale - no wlasnie - ludzi pełno. Odpuściłam. :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki :)
    Ale piszecie nie mogę nadążyć :)
    Ja tez dzis byłam upuścić krwi robiłam tsh, ft3, ft4 bo w czwartek mam wizytę u endo niestety mam niedoczynność i leczę ja juz kilka lat.

Ja mam dzis ambitny plan upiec ciasto ze śliwkami takie z kruszonka bo mój mąż je uwielbia :) zobaczymy co z tego wyjdzie przepis od babci juz mam :)
    A babcia robi dla mnie kopytka bo ostatnio przy niej wspomniałam, że chodzą za mną więc babcia podłapała i działa :) babcie są takie kochane.

Kciukam za wizytujące!

Ślubującym wszystkiego najpiękniejszego na nowej drodze życia dużo miłości i samych szczęśliwych chwil. Fajnie jest w małżeństwie :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Co do seksu - u nas lekarz wręcz przeciwnie, nawet "zachęcał" :) Powiedział, że nie ma co się absolutnie wzbraniać, tylko korzystać z uroków życia ;) Gdyby tylko jeszcze moje libido i wieczne zmęczenie na to pozwalały... A tak mężusiowi pozostaje sporadyczny nudny seks. Ale co zrobić, może w II trymestrze będę miała więcej energii.

Póki co siedzę ledwo przytomna w pracy, mam wrażenie, że w końcu pacnę nosem w klawiaturę - strasznie ciężko wysiedzieć mi już w pracy, jestem totalnie nieefektywna i męczą mnie dojazdy 3-4h dziennie...

A dziś to już w ogóle myślami jestem gdzie indziej - moja siostra dziś w nocy urodziła - nie mogę się doczekać, aż do niej pojadę i zobaczę mojego chrześniaka <3

agulas, dziewussia, Lanusia93, Malinkowe oczekiwanie lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo nas wizytuje w czwartek? Ja mam doktorka na 20. Juz nie moge usiedziec w jednym miejscu:) chodze po scianach z tych nerwow.
    Czy ktoras kwietniowka wie cos na temat wizyt na nfz? Czy rzeczywiscie przysluguja tylko trzy USG w ciagu calej ciazy?

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Duzo nas wizytuje w czwartek? Ja mam doktorka na 20. Juz nie moge usiedziec w jednym miejscu:) chodze po scianach z tych nerwow.
    Czy ktoras kwietniowka wie cos na temat wizyt na nfz? Czy rzeczywiscie przysluguja tylko trzy USG w ciagu calej ciazy?
    Teoretycznie przewidziane są tylko 3 usg! Ale nie ma co się oszukiwać - dużo zależy od samego lekarza ;)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja aplikacja na telefonie też ciągle krzyczy, że przysługują 3 wizyty, ale nie wiem czy jej ufać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 11:49

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o orgazmie czytala, że jezeli po nic sie nie dzieje w sensie nie ma skurczy, boli brzucha itp to nie ma sie co martwić;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ