X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Ja nacisnelam na suwak kogoś, baby boom mam,weszłam na stronę bez logowania wybrałam suwak,skopiowalam HTML i weszłam ustawienia i w podpis wkleilam HTML ;)

Dzięki Larisa, zaraz będę kombinować :D

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam chyba panikować. Podglądałam maluszka 2 tygodnie temu, a zaczynam się martwić, a wizyta dopiero za 12 dni. Wariuję chyba :/. Muszę sobie jakieś absorbujące zajęcie wynaleźć chyba
    Dewajtis wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Mpożna do Was dołączyć? Mam termin na 5 kwietnia, to moja pierwsza ciąża. Niestety zagrożona. Leże plackiem, ciągle krwawie.... Mam nadzieje, ze u Was lepiej
    Witamy :). Bądź dobrej myśli, a "życzliwe" koleżanki kopnij w tyłek
    dichlieb wrote:
    Część dziewczyny.
    Właśnie leżę i zajadam nutelle.. Będę gruba:D
    Jutro o 9.30 pierwsze usg. Trzymajcie kciuki :)
    Jasne, że będziemy trzymać kciuki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 16:15

Dewajtis lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewajtis wrote:
    dziekuje, no oby bo juz nie mam siły z nerwów. Leże co chwile krwawienia. Biore duphaston i luteine. "życzliwe" koleżanki mówią ze niepotrzebnie podtrzymuje tą ciąże bo natura wie co robi i pewnie płód wadliwy i urodze chore dziecko jezeli jakims cudem donosze.
    Ale nie dam sie! Czy jakas dobra dusza może mnie dopisac do listy? Czy są tu jakies leżące mamusie?

Witamy :) Na opinie "życzliwych" koleżanek aż brak słów... Co za jędze :/
    Z jednej strony oczywiście jest tak, że natura eliminuje ciąże słabe, obciążone genetycznie, ale to, że masz krwawienia i ciążę zagrożoną nie musi być wcale jednoznaczne z wadliwym płodem! Możesz mieć inne komplikacje, związane, np. Twoją zdolnością do donoszenia ciąży. Ze swojego otoczenia znam przypadek mojego szwagra - urodził się właśnie z takiej ciąży, jego mama leżała praktycznie całą ciążę, miała krwawienia itp. - urodził się silny i zdrowy, dzisiaj to "chłop jak dąb"!
    Życzę Ci przede wszystkim dużo spokoju i siły, bo wiem, że o to teraz pewnie bardzo trudno.

Dewajtis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewajtis wrote:
    dziekuje, no oby bo juz nie mam siły z nerwów. Leże co chwile krwawienia. Biore duphaston i luteine. "życzliwe" koleżanki mówią ze niepotrzebnie podtrzymuje tą ciąże bo natura wie co robi i pewnie płód wadliwy i urodze chore dziecko jezeli jakims cudem donosze.
    Ale nie dam sie! Czy jakas dobra dusza może mnie dopisac do listy? Czy są tu jakies leżące mamusie?

Witaj wśród nas :)
    Ja brałam luteine i duphaston ( dupka do 12 tyg mam łykać :) ) z powodu krwiaka. . Miałam leżeć plackiem ale nie dało się więc się bardzo oszczedzalam :) i Wchlonal się po tych 2 tyg na szczęście nie krwawilam przy nim jak większość :)
    Co jest powodem twojego krwawienia ? I leżenia jednocześnie ?

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy jest wykonywane USG przez powłoki brzuszne ? Następna wizytę mam w 10 tyg i 5 dni ciąży i zastanawiam sie czy zabrać prawieMeza żeby tez zobaczył nasz cud :) jak to jest z waszego doświadczenia ?

km5smg7yv4tozota.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Dziewczyny kiedy jest wykonywane USG przez powłoki brzuszne ? Następna wizytę mam w 10 tyg i 5 dni ciąży i zastanawiam sie czy zabrać prawieMeza żeby tez zobaczył nasz cud :) jak to jest z waszego doświadczenia ?
    Z tego co czytałam na jakiejś ciążowej stronce to przed 10 tygodniem ciąży robi się usg dowcipne :P, a od 11 tygodnia już przez brzuszek ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • pucek Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewajtis wrote:
    Hej :) Ja 1.09 trafiłam do szpitala z powodu krwawienia ale udało się to opanować. Lekarze też kazali mi cąły pobyt w szpitalu leżeć plackiem i wstawać tylko do wc i na badanie ;p W domu też kazali się bardzo oszczędzać, ale moje krwawienie przeszło po 2 dniach brania lutki i nospy więc nie leżę aż tak cały dzień. Cośtam ugotuję i posprzątam ale staram się bardzo dużo leżeć - na wszelki wypadek. Do tej pory biorę lutkę dowcipnie 2x100mg i w tym tygodniu mam kontrolę. U mnie podejrzewano pęknięcie krwiaka - a czy u Ciebie wiadomo skąd to krwawienie?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    To zależy też od budowy ciała - jak masz tłuszczyk na brzuchu to raczej jeszcze na takie usg przez brzuch poczekasz, jak masz płaski brzuszek to raczej nie powinno być z tym problemu - moja bratowa tak miała - bardzo szczupła osoba (przed ciążą hahaha teraz już nie ;p) i miała na koniec 1 trym już przez brzuch :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 13 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję Wam bardzo za dobre słowa.
    Niestety u mnie niewiadomo skąd krwiawienie. Nie mam zadnego krwiaka wiec lekarze mówią, ze to prawdopodobnie z szyjki ale każde krwawienie to stan zagrożenia wiec każą leżec to leże. u mnie jest krwawienie (żywa krew) potem przechodzi w plamienie, potem brązowe plamienie, potem "kawa z mlekiem". Kilka dni spokoju i znowu to samo. Do tego dochodzą skurcze wiec biore jeszcze magnez. Do lekarza jeżdze praktycznie co tydzień i czekam na wyrok - bije serduszko czy nie. Straszny stres. Ale mam tak od 5tego tygodnia wiec z drugiej strony pocieszam sie ze gdybym miała stracic fasolke to to juz by sie stało. Zobaczymy jak to bedzie :(
    Dobrze ze u Was wszytsko dobrze i ze wszytskie krwiaki poznikały. Mam nadzieje ze to szczęśliwy wątek i każdej z nas przyniesie szczęscie :)

Co do usg to ostatnio pytałam lekarza. Do około 12tc robi sie dopochwowo a pózniej jezeli pacjentka jest szczupła to można przez brzuch. Ale pewnie każdy lekarz ma swoje zasady

agulas lubi tę wiadomość

q1ztgl8.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dewajtis, witamy Cię serdecznie u nas :) Dodałam Cię do listy szczęśliwych mamusiek :) życzę Ci dużo zdrówka i cierpliwości, której chyba wszystkie musimy się nauczyć ;) Musimy myśleć pozytywnie, dbać o siebie i z naszymi maluszkami wszystko będzie dobrze.

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już to gdzieś pisałam ale u mnie było tak ze w 5 tyg dopochwowo a w 9 tyg przez brzuch, wszystko bylo pięknie widać a dodam ze trochę tluszczyku mam :) myślę ze to tez kwestia dobrego sprzętu :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewajtis witaj wśród kwietniowych Mamusiek :) nie martw się opiniami koleżanek. Może zazdroszczą?
    Chyba większość z nas przeszła już jakieś chwile grozy. Ale.. w kupie raźniej ;)

U mnie wczoraj wróciły mdłości... Znowu nic nie mogę jeść... a już myślałam, że to koniec wszelkich niedogodności :D
    Aaa.. i zakupiłam coś w stylu legginso-dres. Super wygodny :D i idealny na mój twardy brzuszek :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:

Ja miałam przez brzuch wczoraj (8t6d) i było wszystko ładnie widać :) Zazwyczaj lekarze robią około 12 tygodnia USG przez brzuch, ale możesz zabrać tatusia, może zgodzi się zrobić podgląd przez brzuszek :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jutro idę na badania do laboratorium i muszę zanieść mocz. Wiem, że powinien być pierwszy poranny, ale jak to zrobić jak w nocy wstaje do łazienki i jeszcze nad ranem około 5 rano. Myślicie, że jak wezmę ten mocz o 5 rano i postoi do 7 jak będę szła na badania to będzie dobrze? czy oddać go do pojemniczka dopiero jak wstanę po 6.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Hej, jutro idę na badania do laboratorium i muszę zanieść mocz. Wiem, że powinien być pierwszy poranny, ale jak to zrobić jak w nocy wstaje do łazienki i jeszcze nad ranem około 5 rano. Myślicie, że jak wezmę ten mocz o 5 rano i postoi do 7 jak będę szła na badania to będzie dobrze? czy oddać go do pojemniczka dopiero jak wstanę po 6.
    Hej. nic nie będzie. tez tak zrobiłam :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a trzymałaś w lodówce czy coś? czy po prostu na półce

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później Was nadrobię :) Jestem już szczęśliwą żoną!!!
    Jutro usg genetyczne i wyjazd :)

Iwonkaaa, Malinkowe oczekiwanie, Ameiva, dziewussia, Rotenkopf, Catelyn, agulas, Lanusia93, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest usg dopochwowo to partner nie może być u Was ? Bo u nas to żaden problem jest :) ja jestem z moim na każdej wizycie :p doktorka go zna wiec sama go wola do sali usg :)

Ja w pierwszej ciąży miałam usg przez brzuch w 12 tyg .. po prostu tak wypadło z wizyty :-) wiec u każdej wydaje mi się ze będzie inna data u tydzień ciąży :p

Jestem juz spakowana :) jutro Karpacz i Praga. Tylko juz płacze za synkiem :/ ... masakra wycalowalam go strasznie aż uciekał ode mnie i ciągle płacze od kiedy usnal .. jak jutro bd go wieść do dziadków to w ogóle masakra będzie jakaś coś czuje :(
    Normalne to zachowanie ? :( nigdy nie zostawał dłużej bez nas niż 2 dni (jedna noc ) a tu aż cały tydzień ... :( czuje się jak wyrodna matka ..

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:

Mi doktorka zrobiła najpierw dowcipnie a potem zawołała przyszłego tatusia i specjalnie zrobiła dla niego przez brzuszek ;) A wizyta akurat też mi wyszła w 10 tyg i 5 dniu ;D i wszystko było elegancko widać. Mój zaraz Mąż otworzył szeroko oczy jak tylko serduszko widział i był przeszczęśliwy jak zobaczył naszego Okruszka :)

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to wasi mężowie tacy brzydliqi? Chyba wiedza co tam macie

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ