Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zaczynam chyba panikować. Podglądałam maluszka 2 tygodnie temu, a zaczynam się martwić, a wizyta dopiero za 12 dni. Wariuję chyba
. Muszę sobie jakieś absorbujące zajęcie wynaleźć chyba
Dewajtis wrote:Cześć dziewczyny!
Mpożna do Was dołączyć? Mam termin na 5 kwietnia, to moja pierwsza ciąża. Niestety zagrożona. Leże plackiem, ciągle krwawie.... Mam nadzieje, ze u Was lepiej. Bądź dobrej myśli, a "życzliwe" koleżanki kopnij w tyłek
dichlieb wrote:Część dziewczyny.
Właśnie leżę i zajadam nutelle.. Będę gruba:D
Jutro o 9.30 pierwsze usg. Trzymajcie kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 16:15
Dewajtis lubi tę wiadomość
-
Dewajtis wrote:dziekuje, no oby bo juz nie mam siły z nerwów. Leże co chwile krwawienia. Biore duphaston i luteine. "życzliwe" koleżanki mówią ze niepotrzebnie podtrzymuje tą ciąże bo natura wie co robi i pewnie płód wadliwy i urodze chore dziecko jezeli jakims cudem donosze.
Ale nie dam sie! Czy jakas dobra dusza może mnie dopisac do listy? Czy są tu jakies leżące mamusie?
WitamyNa opinie "życzliwych" koleżanek aż brak słów... Co za jędze
Z jednej strony oczywiście jest tak, że natura eliminuje ciąże słabe, obciążone genetycznie, ale to, że masz krwawienia i ciążę zagrożoną nie musi być wcale jednoznaczne z wadliwym płodem! Możesz mieć inne komplikacje, związane, np. Twoją zdolnością do donoszenia ciąży. Ze swojego otoczenia znam przypadek mojego szwagra - urodził się właśnie z takiej ciąży, jego mama leżała praktycznie całą ciążę, miała krwawienia itp. - urodził się silny i zdrowy, dzisiaj to "chłop jak dąb"!
Życzę Ci przede wszystkim dużo spokoju i siły, bo wiem, że o to teraz pewnie bardzo trudno.Dewajtis, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Dewajtis wrote:dziekuje, no oby bo juz nie mam siły z nerwów. Leże co chwile krwawienia. Biore duphaston i luteine. "życzliwe" koleżanki mówią ze niepotrzebnie podtrzymuje tą ciąże bo natura wie co robi i pewnie płód wadliwy i urodze chore dziecko jezeli jakims cudem donosze.
Ale nie dam sie! Czy jakas dobra dusza może mnie dopisac do listy? Czy są tu jakies leżące mamusie?
Witaj wśród nas
Ja brałam luteine i duphaston ( dupka do 12 tyg mam łykać) z powodu krwiaka. . Miałam leżeć plackiem ale nie dało się więc się bardzo oszczedzalam
i Wchlonal się po tych 2 tyg na szczęście nie krwawilam przy nim jak większość
Co jest powodem twojego krwawienia ? I leżenia jednocześnie ?Dewajtis lubi tę wiadomość
-
28latkaa wrote:Dziewczyny kiedy jest wykonywane USG przez powłoki brzuszne ? Następna wizytę mam w 10 tyg i 5 dni ciąży i zastanawiam sie czy zabrać prawieMeza żeby tez zobaczył nasz cud
jak to jest z waszego doświadczenia ?
, a od 11 tygodnia już przez brzuszek
-
Ale nie dam sie! Czy jakas dobra dusza może mnie dopisac do listy? Czy są tu jakies leżące mamusie?Ja 1.09 trafiłam do szpitala z powodu krwawienia ale udało się to opanować. Lekarze też kazali mi cąły pobyt w szpitalu leżeć plackiem i wstawać tylko do wc i na badanie ;p W domu też kazali się bardzo oszczędzać, ale moje krwawienie przeszło po 2 dniach brania lutki i nospy więc nie leżę aż tak cały dzień. Cośtam ugotuję i posprzątam ale staram się bardzo dużo leżeć - na wszelki wypadek. Do tej pory biorę lutkę dowcipnie 2x100mg i w tym tygodniu mam kontrolę. U mnie podejrzewano pęknięcie krwiaka - a czy u Ciebie wiadomo skąd to krwawienie?
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
28latkaa wrote:Dziewczyny kiedy jest wykonywane USG przez powłoki brzuszne ? Następna wizytę mam w 10 tyg i 5 dni ciąży i zastanawiam sie czy zabrać prawieMeza żeby tez zobaczył nasz cud
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
Dziekuję Wam bardzo za dobre słowa.
Niestety u mnie niewiadomo skąd krwiawienie. Nie mam zadnego krwiaka wiec lekarze mówią, ze to prawdopodobnie z szyjki ale każde krwawienie to stan zagrożenia wiec każą leżec to leże. u mnie jest krwawienie (żywa krew) potem przechodzi w plamienie, potem brązowe plamienie, potem "kawa z mlekiem". Kilka dni spokoju i znowu to samo. Do tego dochodzą skurcze wiec biore jeszcze magnez. Do lekarza jeżdze praktycznie co tydzień i czekam na wyrok - bije serduszko czy nie. Straszny stres. Ale mam tak od 5tego tygodnia wiec z drugiej strony pocieszam sie ze gdybym miała stracic fasolke to to juz by sie stało. Zobaczymy jak to bedzie
Dobrze ze u Was wszytsko dobrze i ze wszytskie krwiaki poznikały. Mam nadzieje ze to szczęśliwy wątek i każdej z nas przyniesie szczęscie
Co do usg to ostatnio pytałam lekarza. Do około 12tc robi sie dopochwowo a pózniej jezeli pacjentka jest szczupła to można przez brzuch. Ale pewnie każdy lekarz ma swoje zasadyagulas lubi tę wiadomość
-
Cześć Dewajtis, witamy Cię serdecznie u nas
Dodałam Cię do listy szczęśliwych mamusiek
życzę Ci dużo zdrówka i cierpliwości, której chyba wszystkie musimy się nauczyć
Musimy myśleć pozytywnie, dbać o siebie i z naszymi maluszkami wszystko będzie dobrze.
-
Dewajtis witaj wśród kwietniowych Mamusiek
nie martw się opiniami koleżanek. Może zazdroszczą?
Chyba większość z nas przeszła już jakieś chwile grozy. Ale.. w kupie raźniej
U mnie wczoraj wróciły mdłości... Znowu nic nie mogę jeść... a już myślałam, że to koniec wszelkich niedogodności
Aaa.. i zakupiłam coś w stylu legginso-dres. Super wygodnyi idealny na mój twardy brzuszek
-
Ja miałam przez brzuch wczoraj (8t6d) i było wszystko ładnie widaćZazwyczaj lekarze robią około 12 tygodnia USG przez brzuch, ale możesz zabrać tatusia, może zgodzi się zrobić podgląd przez brzuszek
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Hej, jutro idę na badania do laboratorium i muszę zanieść mocz. Wiem, że powinien być pierwszy poranny, ale jak to zrobić jak w nocy wstaje do łazienki i jeszcze nad ranem około 5 rano. Myślicie, że jak wezmę ten mocz o 5 rano i postoi do 7 jak będę szła na badania to będzie dobrze? czy oddać go do pojemniczka dopiero jak wstanę po 6.
-
Aleksandra19 wrote:Hej, jutro idę na badania do laboratorium i muszę zanieść mocz. Wiem, że powinien być pierwszy poranny, ale jak to zrobić jak w nocy wstaje do łazienki i jeszcze nad ranem około 5 rano. Myślicie, że jak wezmę ten mocz o 5 rano i postoi do 7 jak będę szła na badania to będzie dobrze? czy oddać go do pojemniczka dopiero jak wstanę po 6.
-
nick nieaktualny
-
A jak jest usg dopochwowo to partner nie może być u Was ? Bo u nas to żaden problem jest
ja jestem z moim na każdej wizycie :p doktorka go zna wiec sama go wola do sali usg
Ja w pierwszej ciąży miałam usg przez brzuch w 12 tyg .. po prostu tak wypadło z wizytywiec u każdej wydaje mi się ze będzie inna data u tydzień ciąży :p
Jestem juz spakowanajutro Karpacz i Praga. Tylko juz płacze za synkiem
... masakra wycalowalam go strasznie aż uciekał ode mnie i ciągle płacze od kiedy usnal .. jak jutro bd go wieść do dziadków to w ogóle masakra będzie jakaś coś czuje
Normalne to zachowanie ?nigdy nie zostawał dłużej bez nas niż 2 dni (jedna noc ) a tu aż cały tydzień ...
czuje się jak wyrodna matka ..
-
Mi doktorka zrobiła najpierw dowcipnie a potem zawołała przyszłego tatusia i specjalnie zrobiła dla niego przez brzuszekA wizyta akurat też mi wyszła w 10 tyg i 5 dniu
i wszystko było elegancko widać. Mój zaraz Mąż otworzył szeroko oczy jak tylko serduszko widział i był przeszczęśliwy jak zobaczył naszego Okruszka