Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Ja nacisnelam na suwak kogoś, baby boom mam,weszłam na stronę bez logowania wybrałam suwak,skopiowalam HTML i weszłam ustawienia i w podpis wkleilam HTML ;)

Dzięki Larisa, zaraz będę kombinować :D

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam chyba panikować. Podglądałam maluszka 2 tygodnie temu, a zaczynam się martwić, a wizyta dopiero za 12 dni. Wariuję chyba :/. Muszę sobie jakieś absorbujące zajęcie wynaleźć chyba
    Dewajtis wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Mpożna do Was dołączyć? Mam termin na 5 kwietnia, to moja pierwsza ciąża. Niestety zagrożona. Leże plackiem, ciągle krwawie.... Mam nadzieje, ze u Was lepiej
    Witamy :). Bądź dobrej myśli, a "życzliwe" koleżanki kopnij w tyłek
    dichlieb wrote:
    Część dziewczyny.
    Właśnie leżę i zajadam nutelle.. Będę gruba:D
    Jutro o 9.30 pierwsze usg. Trzymajcie kciuki :)
    Jasne, że będziemy trzymać kciuki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 16:15

Dewajtis lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewajtis wrote:
    dziekuje, no oby bo juz nie mam siły z nerwów. Leże co chwile krwawienia. Biore duphaston i luteine. "życzliwe" koleżanki mówią ze niepotrzebnie podtrzymuje tą ciąże bo natura wie co robi i pewnie płód wadliwy i urodze chore dziecko jezeli jakims cudem donosze.
    Ale nie dam sie! Czy jakas dobra dusza może mnie dopisac do listy? Czy są tu jakies leżące mamusie?

Witamy :) Na opinie "życzliwych" koleżanek aż brak słów... Co za jędze :/
    Z jednej strony oczywiście jest tak, że natura eliminuje ciąże słabe, obciążone genetycznie, ale to, że masz krwawienia i ciążę zagrożoną nie musi być wcale jednoznaczne z wadliwym płodem! Możesz mieć inne komplikacje, związane, np. Twoją zdolnością do donoszenia ciąży. Ze swojego otoczenia znam przypadek mojego szwagra - urodził się właśnie z takiej ciąży, jego mama leżała praktycznie całą ciążę, miała krwawienia itp. - urodził się silny i zdrowy, dzisiaj to "chłop jak dąb"!
    Życzę Ci przede wszystkim dużo spokoju i siły, bo wiem, że o to teraz pewnie bardzo trudno.

Dewajtis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewajtis wrote:
    dziekuje, no oby bo juz nie mam siły z nerwów. Leże co chwile krwawienia. Biore duphaston i luteine. "życzliwe" koleżanki mówią ze niepotrzebnie podtrzymuje tą ciąże bo natura wie co robi i pewnie płód wadliwy i urodze chore dziecko jezeli jakims cudem donosze.
    Ale nie dam sie! Czy jakas dobra dusza może mnie dopisac do listy? Czy są tu jakies leżące mamusie?

Witaj wśród nas :)
    Ja brałam luteine i duphaston ( dupka do 12 tyg mam łykać :) ) z powodu krwiaka. . Miałam leżeć plackiem ale nie dało się więc się bardzo oszczedzalam :) i Wchlonal się po tych 2 tyg na szczęście nie krwawilam przy nim jak większość :)
    Co jest powodem twojego krwawienia ? I leżenia jednocześnie ?

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy jest wykonywane USG przez powłoki brzuszne ? Następna wizytę mam w 10 tyg i 5 dni ciąży i zastanawiam sie czy zabrać prawieMeza żeby tez zobaczył nasz cud :) jak to jest z waszego doświadczenia ?

km5smg7yv4tozota.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Dziewczyny kiedy jest wykonywane USG przez powłoki brzuszne ? Następna wizytę mam w 10 tyg i 5 dni ciąży i zastanawiam sie czy zabrać prawieMeza żeby tez zobaczył nasz cud :) jak to jest z waszego doświadczenia ?
    Z tego co czytałam na jakiejś ciążowej stronce to przed 10 tygodniem ciąży robi się usg dowcipne :P, a od 11 tygodnia już przez brzuszek ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • pucek Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewajtis wrote:
    Hej :) Ja 1.09 trafiłam do szpitala z powodu krwawienia ale udało się to opanować. Lekarze też kazali mi cąły pobyt w szpitalu leżeć plackiem i wstawać tylko do wc i na badanie ;p W domu też kazali się bardzo oszczędzać, ale moje krwawienie przeszło po 2 dniach brania lutki i nospy więc nie leżę aż tak cały dzień. Cośtam ugotuję i posprzątam ale staram się bardzo dużo leżeć - na wszelki wypadek. Do tej pory biorę lutkę dowcipnie 2x100mg i w tym tygodniu mam kontrolę. U mnie podejrzewano pęknięcie krwiaka - a czy u Ciebie wiadomo skąd to krwawienie?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    To zależy też od budowy ciała - jak masz tłuszczyk na brzuchu to raczej jeszcze na takie usg przez brzuch poczekasz, jak masz płaski brzuszek to raczej nie powinno być z tym problemu - moja bratowa tak miała - bardzo szczupła osoba (przed ciążą hahaha teraz już nie ;p) i miała na koniec 1 trym już przez brzuch :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 13 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję Wam bardzo za dobre słowa.
    Niestety u mnie niewiadomo skąd krwiawienie. Nie mam zadnego krwiaka wiec lekarze mówią, ze to prawdopodobnie z szyjki ale każde krwawienie to stan zagrożenia wiec każą leżec to leże. u mnie jest krwawienie (żywa krew) potem przechodzi w plamienie, potem brązowe plamienie, potem "kawa z mlekiem". Kilka dni spokoju i znowu to samo. Do tego dochodzą skurcze wiec biore jeszcze magnez. Do lekarza jeżdze praktycznie co tydzień i czekam na wyrok - bije serduszko czy nie. Straszny stres. Ale mam tak od 5tego tygodnia wiec z drugiej strony pocieszam sie ze gdybym miała stracic fasolke to to juz by sie stało. Zobaczymy jak to bedzie :(
    Dobrze ze u Was wszytsko dobrze i ze wszytskie krwiaki poznikały. Mam nadzieje ze to szczęśliwy wątek i każdej z nas przyniesie szczęscie :)

Co do usg to ostatnio pytałam lekarza. Do około 12tc robi sie dopochwowo a pózniej jezeli pacjentka jest szczupła to można przez brzuch. Ale pewnie każdy lekarz ma swoje zasady

agulas lubi tę wiadomość

q1ztgl8.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dewajtis, witamy Cię serdecznie u nas :) Dodałam Cię do listy szczęśliwych mamusiek :) życzę Ci dużo zdrówka i cierpliwości, której chyba wszystkie musimy się nauczyć ;) Musimy myśleć pozytywnie, dbać o siebie i z naszymi maluszkami wszystko będzie dobrze.

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już to gdzieś pisałam ale u mnie było tak ze w 5 tyg dopochwowo a w 9 tyg przez brzuch, wszystko bylo pięknie widać a dodam ze trochę tluszczyku mam :) myślę ze to tez kwestia dobrego sprzętu :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewajtis witaj wśród kwietniowych Mamusiek :) nie martw się opiniami koleżanek. Może zazdroszczą?
    Chyba większość z nas przeszła już jakieś chwile grozy. Ale.. w kupie raźniej ;)

U mnie wczoraj wróciły mdłości... Znowu nic nie mogę jeść... a już myślałam, że to koniec wszelkich niedogodności :D
    Aaa.. i zakupiłam coś w stylu legginso-dres. Super wygodny :D i idealny na mój twardy brzuszek :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:

Ja miałam przez brzuch wczoraj (8t6d) i było wszystko ładnie widać :) Zazwyczaj lekarze robią około 12 tygodnia USG przez brzuch, ale możesz zabrać tatusia, może zgodzi się zrobić podgląd przez brzuszek :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jutro idę na badania do laboratorium i muszę zanieść mocz. Wiem, że powinien być pierwszy poranny, ale jak to zrobić jak w nocy wstaje do łazienki i jeszcze nad ranem około 5 rano. Myślicie, że jak wezmę ten mocz o 5 rano i postoi do 7 jak będę szła na badania to będzie dobrze? czy oddać go do pojemniczka dopiero jak wstanę po 6.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Hej, jutro idę na badania do laboratorium i muszę zanieść mocz. Wiem, że powinien być pierwszy poranny, ale jak to zrobić jak w nocy wstaje do łazienki i jeszcze nad ranem około 5 rano. Myślicie, że jak wezmę ten mocz o 5 rano i postoi do 7 jak będę szła na badania to będzie dobrze? czy oddać go do pojemniczka dopiero jak wstanę po 6.
    Hej. nic nie będzie. tez tak zrobiłam :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a trzymałaś w lodówce czy coś? czy po prostu na półce

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później Was nadrobię :) Jestem już szczęśliwą żoną!!!
    Jutro usg genetyczne i wyjazd :)

Iwonkaaa, Malinkowe oczekiwanie, Ameiva, dziewussia, Rotenkopf, Catelyn, agulas, Lanusia93, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest usg dopochwowo to partner nie może być u Was ? Bo u nas to żaden problem jest :) ja jestem z moim na każdej wizycie :p doktorka go zna wiec sama go wola do sali usg :)

Ja w pierwszej ciąży miałam usg przez brzuch w 12 tyg .. po prostu tak wypadło z wizyty :-) wiec u każdej wydaje mi się ze będzie inna data u tydzień ciąży :p

Jestem juz spakowana :) jutro Karpacz i Praga. Tylko juz płacze za synkiem :/ ... masakra wycalowalam go strasznie aż uciekał ode mnie i ciągle płacze od kiedy usnal .. jak jutro bd go wieść do dziadków to w ogóle masakra będzie jakaś coś czuje :(
    Normalne to zachowanie ? :( nigdy nie zostawał dłużej bez nas niż 2 dni (jedna noc ) a tu aż cały tydzień ... :( czuje się jak wyrodna matka ..

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:

Mi doktorka zrobiła najpierw dowcipnie a potem zawołała przyszłego tatusia i specjalnie zrobiła dla niego przez brzuszek ;) A wizyta akurat też mi wyszła w 10 tyg i 5 dniu ;D i wszystko było elegancko widać. Mój zaraz Mąż otworzył szeroko oczy jak tylko serduszko widział i był przeszczęśliwy jak zobaczył naszego Okruszka :)

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to wasi mężowie tacy brzydliqi? Chyba wiedza co tam macie

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ