Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny!
Bardzo dawno nie zaglądałam na forum, bo zabroniłam sobie czytać internety i się nakręcać przed wizytą, na której miało się już pokazać serduszko - za bardzo się denerwowałam, że coś będzie nie tak. Na szczęście na wczorajszej wizycie serduszko pukało już pięknie w rytmie cza-cza, maluch jest prawidłowej wielkości - wszystko jest ok!Dołączam do Was zatem po przerwie, postaram się teraz nieco aktywniej tu zaglądać.
Pobieżnie przeczytałam, co się stało na poprzednim wątku - nie mogę się przestać śmiać i kur***ić jednocześnieCo za dziecinada!
Ach i ogromnie gratuluję wszystkim dziewczynom, które brały/biorą ślub! Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!
A tymczasem biorę się za nadrabianie forumowych zaległości - strasznie dużo przede mną, fajnie
P.S. Mogę prosić o dopisanie do listy na 1-szej stronie? Mój termin wyznaczony przez gina to 21.04. Z góry dziękuję.Endzis, Larisa, triste, dziewussia, ewcia21k, Catelyn, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
Mój synek miał 4300g i 59cm
A co do porodu to w skrócie mój: po terminie podali mi oxy i zadziałała bardzo szybko bo po pół godz miałam skurcze co 3 min ucieszylam się że może szybko to pójdzie a tu klops...rodziłam 10 godz z czego 3 godz miałam parte bo synek duży i nie mogłam sobie poradzić... nacięcie mnie mocno i dalej nic . Co się trochę wychylil to znów z powrotem i tak 3 godz... w końcu przyszedł lekarz i pomógł mi wypychajac go delikatnie... wzbranialam się i że nie chce bo się boję itd że to niebezpieczne. Później mu podziekowalam bo już nie mogłam z bólu wytrzymać i naprawdę mi pomógł a dzidzi nic się nie stało.... Ehhh bez znieczulenia ale jestem mega szczęśliwa że naturalnie poszło
A darlam się jak jeleń na rykowiskua zarzekalam się że napewno buzi nie otworze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 19:28
-
Babu wrote:Dziękuję
Słuchajcie, mam głupie pytanie - jak prawidłowo wstawić w podpis suwak ciąży? Za każdym razem, kiedy do podpisu wklejam link, to ten suwak nie jest aktywny, tylko ciągle pokazuje mi ten sam wiek ciąży...
Ja nacisnelam na suwak kogoś, baby boom mam,weszłam na stronę bez logowania wybrałam suwak,skopiowalam HTML i weszłam ustawienia i w podpis wkleilam HTML -
Tez bez znieczulenia sie zaparlam ze urodzę i udało sie
Choć juz miałam o nim myśli jak powiedzieli o oxy. Ale jak juz wtedy walnęlam sie na łóżko tak mnie wołem by z niego nie ściągnęli- a no i z pozytywnych informacji - nie nacieli mnie - lekkie pęknięcie - jeden szew. Dziękowałam położnej za to.
Endzis lubi tę wiadomość
-
Evas przywiozła mi dziś tulę - już się z nią pokochaliśmy
młody piszczał z zachwytu
Przyda się na szybkie wypady no i będzie nosił głównie tatko. Ewentualnie w ciąży na plecy mogę jakoś sobie młodego wrzucić jak już brzuch będzie.
No i dla drugiego też się przyda jak już podrośnie -
Mag.1990 wrote:Evas przywiozła mi dziś tulę - już się z nią pokochaliśmy
młody piszczał z zachwytu
Przyda się na szybkie wypady no i będzie nosił głównie tatko. Ewentualnie w ciąży na plecy mogę jakoś sobie młodego wrzucić jak już brzuch będzie.
No i dla drugiego też się przyda jak już podrośnie
Tula ekstra sprawaChoć nienajtańsza
Ja moją roczną rybkę nosiłam w Mei Tai, głównie na plecach. Teraz też ją raz w tygodniu wrzucam na pół godzinki, bo aż się trzęsie jak gdzieś dojrzy nosidło
Tydzień temu przyszła mi chusta elastyczna, dla malucha w brzuszku, ale Lilunia aż wpadła w histerię i musiałam ją zamotać- pełen zachwyt!Jednak w chuście Lili nosić nie mogę, bo jest do 7 kg
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Też właśnie zastanawiałam się nad bondolino
szare z gwiazdką mmm
ale kupię dopiero jak się maluszek urodzi
Larisa sprawdza się???
Powiedzieliśmy rodzicom męża i babci która mieszka pod namizostała jedynie moja mama która dowie się jutro, och już się boję reakcji, będzie płacz radości
mam nadzieję że na zawał mi nie zejdzie - ma już 75 lat!!! a mnie urodziła mając 44 (drugie nieplanowane dziecko hehe)
polasia, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
Miałam dziś rodzinne USG
Jako że brat mojego kochanego jest radiologiem sprawił mi przyjemność i zrobił USG przez powłoki brzuszne
Rybka ma 2,3 cm, FHR 154, mam bardzo dużą macicę i generalnie wszystko jest wspanialeSłuchaliśmy serduszka, nawet moja córcia zamilkła
Może uda mi się wrzucić fotkę
Tylko miałam z 10 miesięcy temu zapalenie nerek i wykrył że z jedną nerką coś niefajnie się dzieje i niedługo pojawi się kamyczek....
2 miesiące po porodzie miałam taki atak że nie mogłam się ruszać, ból brzucha i kręgosłupa był momentami porównywalny do bólu porodowego, nie chcę tego znowu przechodzić
To miłość mojego życia:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9a1e50c95ed.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 21:18
dziewussia, Endzis, ewcia21k, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Larisa wrote:Ja będę musiała się nauczyć wiązać chustę
Ja jestem strasznie ciemna w tych sprawach, a zawiązałam z wsadem 10 kg bez problemu, więc dasz radę
Fajnie że są tu mamusie, które chcą nosićLarisa lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013