X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:03

Ameiva lubi tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj straciatella u mnie też lekarz na mnie leżał. ..trauma,ale mama mówi, że drugi poród będzie o niebo łatwiejszy to się tego trzymam!!!!

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva/Karolina czemu Madalińskiego? Ja rodziłam na inflanckiej i mam zamiar znowu.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie, mały 1700 gr termin z usg 13.04 :)

Anastazjaaa, Rotenkopf, ania0141, Olina, mania, Aleksandrakili, Andrea20, paprotka30, jaskra, Kajka, jamniczakuchnia, Funky09, Dobson, wiecznie, _Saszka_, panda80, dichlieb, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowe mamy na słodyczowe ciśnienie polecam gorzką czekoladę smakuje jakk nigdy ja mogę zjeść 3 kanki na podwieczorek oczywiście nie codziennie, dżem łowicz 100% (bez cukru słodzony sokiem jabłkowym) ja daję łyżeczkę do jogurtu naturalnego-pycha :-) a największą słodyczą na którą codziennie sobie pozwalam jest jabłko i mandarynka :-)
    no i jeszcze polecam makaron pełnoziarnisty z truskawkami i jogurtem i odrobinę słodzę ksylitolem. :-)
    Tak Ameiva to, że nie tyję a wręcz schudłam podnosi na duchu i dzięki temu nie wpadłam w depresję :-)
    Choć mam przekroczenia na czczo to mój dr uważa, że to żadne przekroczenia Małej nic się nie dzieje ważne, że cukier nie utrzymuje się wysoko-bardzo mnie tym pocieszył i powiedział, że jak będę teraz leżeć na oddziale to będą mi robić cukier na czczo z żyły bo glukometry wg niego kłamią :-) i zrobi mi jeszcze jakieś tam badanie czy wszystko jest ok.

Niuninka, jaskra, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Hej ja po wizycie, mały 1700 gr termin z usg 13.04 :)
    Gratulacje,

Swoją drogą to duże już te nasze bobaski, a tak niedawno wazyly po kilkanaście gram.... Czas leci nieubłaganie ;)

Rotenkopf, Olina lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny wlazłam do domu dopiero...
    Jeszcze tak popieprzonego egzaminu nie pisałam.. Te baby co układały ten test chyba same nie znają odpowiedzi... haha ale nawet śmiać mi się chce z tego.. Nie wiem czy zdałam :p okaże się w środę :p

Ale najważniejsze, że poszłyśmy z dziewczynami po egzaminie na pizze i herbatkę :p hehe

Jaskra gratuluje zdanego egzaminu! :)

Mi mały tak zacząl brykać podczas pisania, że się smiałam ;p a wszyscy w ogóle śmiali się ze mnie bo takie malutkie ławeczki były do siedzenia że ledwo w nie wlazłam haha :p

Co do odwiedzin w szpitalu to moja mama chyba się trochę obraziła na mnie, że będę rodzić ponad 50km od domu.. A co ich to obchodzi.. Powiedziałam jej że przecież mogą przyjechać ale nikogo więcej nie chce w szpitalu a tym bardziej teściowej.. Bo wiem jak się zachowywała jak siostra mojego męża urodziła (na pół oddziału ją było słychać) Poza tym nosz kurde... 3-4 dni będę w szpitalu i zobaczą się z małym... 9 miesięcy czekają i nagle 4 dni nikt nie wytrzyma.. też bez przesady :)
    Najlepiej moja siostra zrobiła i miała spokój.. Od razu powiedziała, że przez 1 miesiąc żadnych odwiedzin... rodzice z jednej i drugiej str. sie oburzali ale moja siostra miała spokój i mogła się zająć bliźniaczkami :)
    Ja tam nie mówię bo nawet chce żeby moi rodzice przyjechali w odwiedziny ale napewno nie (skrzekliwa) teściowa :p
    Wiem wredna jestem ale taka jest też prawda :)

Rotenkopf, ania0141, jaskra, wiecznie lubią tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Ameiva/Karolina czemu Madalińskiego? Ja rodziłam na inflanckiej i mam zamiar znowu.
    Ja przy wyborze szpitala kieruje sie stopniem referecyjnosci szpitala, wiadomo ze im wyzszy tym mniejsze szanse ze gdzies beda malucha odsylac jakby bylo cos nie tak. Inflancka mam dosc blisko ale duzo moich znajomych tam rodzilo i niestety kilka z nich mialo roznego typu komplikacje wynikajace z bledów lekarzy i to mnie zniecheca, wiem ze to moze sie przytrafic wszedzie ale o dziwo ja ciagle slysze tylko zle rzeczy o inflanckiej... znam tez dziewczyny zadowolone z niego ale sa to przypadki porodów naturalnych zeroproblemowych wiec zadna to sztuka... moja mama mnie tam rodzila i za starych czasow ten szpital tez nie mial dobrej slawy. Pojade tam tylko jesli naprawde mnie przycisnie :)

O madalinskiego jak na razie nie slyszalam zlych opnii a wrecz kilka osob sobie chwalilo do tego szpital jest po remoncie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 22:07

Larisa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem styrana:P

Gratuluje udanych wizyt i zdanych egzaminów :)

Zamówiliśmy dzisiaj fotelik i adaptery. Z wyprawki zostalo nam tylko ubranie łóżeczka tj. ochraniacz, rożek i kocyk. To juz wystarczy zamówienie potwierdzić bo wstępnie mam w koszyku na www.milutka.com.pl :) brzmi jak reklama haha! Potem jeszcze zamówienie z gemini i moze pare ubranek :)

A co do planu porodu, ja nie będę przygotowywać czegos takiego. Podejrzewam ze plan planem a akcja porodowa i tak potoczy sie swoim rytmem. Zgodzę sie na wszystko jesli będzie taka konieczność, tj. jesli sytuacja będzie tego wymagała bo np. cos będzie się złego działo z dzieckiem. Nawet nie wiem czy w moim szpitalu ktos taki plan by respektował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 22:35

jaskra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj piszecie uhuhuuuuu :D Też nie piszę żadnego planu, idę na żywioł, mąż już zna wszystkie pojęcia, a że będzie przy mnie to się mniej boję, bo tak jak kiedyś pisałam - jak będzie potrzeba to zabije położną i tyle :p

Nie wyobrażam sobie karmić przy kimkolwiek oprócz męża! Nawet przy mamie bym nie chciała, a co dopiero przy teściowej, oł noł.

ania0141 lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam się cieszę, że plan napisałam. U nas w szpitalu jest bardzo mile widziany, położna na SR prosiła o zredagowanie i omawialismy na zajęciach. Odniosła się do każdego punktu, wyjaśniła jak co wygląda w praktyce. Mamy go wziąć;) Przed porodem też jest konsultowany. Później może nie być siły na dyskusje, a decyzje trzeba będzie podejmować. Wolę mieć wszystko poukładane w głowie na zimno niż decydować pod wpływem emocji.
    Ale rozumiem te z Was, które nie będą go pisać. Ja jestem trochę zryta, jeśli chodzi o kwestie przygotowań do wszystkiego. Daje mi to komfort i spokój:D Wiadomo, będzie co będzie i jestem tego świadoma, ale ten plan mi pomógł. I mojemu M bo dzięki temu ogarnął kilka spraw:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 23:40

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza z rana chyba dziś Kwietniowki dobrze śpią :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl byłam wczoraj u lekarza rodzinnego po to skierowanie do dermatologa i powiedzialam o tych dusznosciach i sercu które nawet przy spoczynku wali jak szalone. No i mi zmierzyła ciśnienie powiedziała ze faktycznie tętno mam za wysokie 108 i jak mi słuchała serca to ze słyszy ze na chwile zwalnia a po chwili nadrabia bijąc bardzo szybko i jest to niepokojące, stwierdziła ze być może spowodowane jest to tą moja anemia, bo serce przy anemi się bardziej męczy wiec dala mi skierowanie na krew żeby sprawdzić czy nadal mam anemię i na tarczycę, a wtedy zobaczymy co dalej :)

Tylko zapomniała spytac czy przed badaniem brać żelazo, wie któraś z was może jak to jest?

Dziś 35 tydzień aaaa ❤ coraz blizej :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,BRZUCHATKI MIŁEGO DNIA!

Andrea20, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny podglądając nasze sąsiadki-marcówki-stwierdzam ,że zaczęły się po kolei rozpakowywać...jesteśmy krok za nimi i jak na razie przoduje cc na 4porody 3cc...

ania0141
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu się wyspałam :-D. Andrea ja niestety nie wiem, ale dziwi mnie to połączenie anemi z problemami sercowymi.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak u was wyglada sytuacja ze szpitalami, bo w wielu się słyszy,że są pozamykane,w niektórych jest kwarantanna a w niektórych zupełny zakaz odwiedzin...ja mam tylko cichą i ogromną nadzieję, ze do czasu naszych porodów te choróbska znikną i wróci wszystko do normalności

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea ja w tym temacie zielona -niestety nie pomogę,ale na pewno są dziewczyny które coś wiedzą na ten temat

ania0141
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaa mnie tez zdziwilo ale cos tam tłumaczyła ze przy anemi serce musi więcej pompowac krwi przez co serce jest obciążone, a jak mi dala skierowanie na skontrolowanie mojej anemi to spoko, bo pewnie moja gin by tego nie zrobiła :D

Szpital w którym chce rodzic jeszcze niby otwarty, ostatnio chłopczyk zmarł tam na świńska grypę i wgl dużo przypadków świńskiej grypy. Więc jakby się cos wczesniej zaczęło to się tam nie pcham, wole już w swojej miejscowosci wtedy rodzic bo tu spokojnie.

Co do marcowek to dziwne uczucie ze my jesteśmy zaraz po nich :D One sobie przyjęły ze od lutego mogą sie rozpakowywac to my możemy od marca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 08:19

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w sobotni poranek :). Lubie soboty, bo to dla mnie kolejny ukończony tydzień ciąży :). Dziś zaczynamy 33 :D
    mania wrote:
    Ja jutro jade w koncu go zobaczyć :-) jak coś to zamowię od razu a ktory kolor wybrałaś ?? Bo ja zakochałam sie w szaro pomarańczowym :-) tylko ja chcę z cite ewentualnie x pulse
    Jestem chyba dziwna :P, bo chciałabym inny kolor gondoli i inny spacerówki :P. Pytałam sprzedawcy w sklepie i jest taka możliwość ;). Gondola podoba mi się w kolorze Berry Red, a spacerówka Sea Blue :). Mąż się ze mnie śmieje i pyta czy nie możemy wziąć "po ludzku" jeden kolor ;), ale mi jakoś tak bardziej pasuje (bo jaśniejsza gondolka na lato, a spacerówka ciemniejsza, więc dla starszaka, który może więcej pobrudzić lepsza). Z zamawianiem poczekam jeszcze, bo oczekiwanie na wózek to ok tygodnia, więc zawsze dojdzie na czas ;)
    Karolina_Ina wrote:
    X-lander nie ma amortyzacji? A w opisie piszą, że ma.. Koła są pompowane, prawda? Ja też rozważam x-move, ale tak jak wspominałam bardziej mi zależy na spacerówce, bo gondolkę już mam.
    W wózkach x-move, x- pulse i x- Cite przy tylnych kołach znajdują się krótkie sprężyny i przednie widelce amortyzowane. Ponad to model x-move i x-pulse posiada koła pompowane. Mi zawsze amortyzacja kojarzyła się z takim miękkim wózkiem, którym możesz bujnąć i tego w X-landerze nie ma (to bardziej sztywny wózek)
    mania wrote:
    Cukrzycowe mamy na słodyczowe ciśnienie polecam gorzką czekoladę smakuje jakk nigdy ja mogę zjeść 3 kanki na podwieczorek oczywiście nie codziennie, dżem łowicz 100% (bez cukru słodzony sokiem jabłkowym) ja daję łyżeczkę do jogurtu naturalnego-pycha :-) a największą słodyczą na którą codziennie sobie pozwalam jest jabłko i mandarynka :-)
    no i jeszcze polecam makaron pełnoziarnisty z truskawkami i jogurtem i odrobinę słodzę ksylitolem. :-)
    Tak Ameiva to, że nie tyję a wręcz schudłam podnosi na duchu i dzięki temu nie wpadłam w depresję :-)
    Choć mam przekroczenia na czczo to mój dr uważa, że to żadne przekroczenia Małej nic się nie dzieje ważne, że cukier nie utrzymuje się wysoko-bardzo mnie tym pocieszył i powiedział, że jak będę teraz leżeć na oddziale to będą mi robić cukier na czczo z żyły bo glukometry wg niego kłamią :-) i zrobi mi jeszcze jakieś tam badanie czy wszystko jest ok.
    ja dorzuciłabym do tej "słodkiej" wyliczanki masło orzechowe ;)
    Niuninka wrote:
    Ja jestem cukrzycowa mamusia i uwierz jeszcze was nie mam ochoty pozabijac ;D co innego ze slinotoku dostaje. my sobie jeszcze odbijemy więc spokojnie :D
    ja już robię sobie listę co zjem po porodzie :D i informuję o tym męża co by wiedział co żonie kupować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 08:26

ania0141, Niuninka lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 822 823 824 825 826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ