X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zeżarłam lody... :-)
    U mnie typowo im się spieszyło, po przebiciu miałam tak bolesne skurcze że... Spieszyło im się k.. a w sumie dwie godziny w szpitalu byłam... Niko nie był duży, nic się nie działo, pewnie serial w tv leciał ;-) Zero informacji o czymkolwiek, a szpital należał do programu rodzić po ludzku, no, no

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na nic nie mam ochoty, mdłości mnie nawiedzaja niczym w pierwszym trymestrze a od miesiąca waga zamiast rosnąć to spada w dół :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Endzis, piękny kolor łóżeczka :)

Mania, dobrze pamiętam, że też zastanawialas się nad x-landerem z kolekcji 2016? Jeśli tak, to Widzialam na żywo :) i chyba przepadlam ;). No piękne są :). Postawiłam obok siebie x-move (bo ten u nas wchodzi w grę) i anex sport i mimo tego braku amortyzacji w x-landerze chyba się na niego zdecydujemy. Różnica w cenie obu dosc duża bo ok 500 zl, ale chyba teraz skłaniam się bardziej ku x-landerowi.

Co do wizyt w szpitalach po porodzie to tez tylko meza chce widzieć :). W sumie w domu przez pierwsze tygodnie tez nie będę chciala odwiedzin rodzinki meza (siostra meza juz cos przebakiwala ze od razu się u nas pojawi) i prędzej bym udawala ze mnie w domu nie ma niż bym im drzwi otworzyła :P
    Ja jutro jade w koncu go zobaczyć :-) jak coś to zamowię od razu a ktory kolor wybrałaś ?? Bo ja zakochałam sie w szaro pomarańczowym :-) tylko ja chcę z cite ewentualnie x pulse

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Mi się nikt nie pytał czy może mi przebić, zrobili to i tyle. Tylko ja leżałam już na porodówce z rozwarciem dość sporym a wody same nie chciały odejść.

A mojej córce zanikało tętno i zapytali mnie: "Przebijamy wody czy tniemy?". Zdecydowanie wolałam spróbować siłami natury ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na str whisbear jest promocja walentynkowa na szumiącego misia -15% wiem, że któraś chciała go kupić.
    Trzeba wpisać kod KOCHAMMISIA.2016

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 18:51

ania0141, Karolina_Ina, _Saszka_ lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina jak na razie to Madalinskiego jest u mnie szpitalem nr 1, pozniej ten ktory juz znam czyli na Czerniakowskiej, trzeciej opcji nie rozważam, licze na to ze nie bedzie takiej potrzeby :)

Niuninka, Karolina_Ina lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam rodzić na Madalińskiego ;) prowadzą mnie całą ciąże i jestem zadowolona ;)

Ameiva, Karolina_Ina lubią tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra gratulacje zdanego egzaminu!Aleksandrakili jak ci poszło?

jaskra lubi tę wiadomość

ania0141
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osłonka do karmienia piersią w miejscu publicznym.

http://allegro.pl/chusta-pelerynka-do-karmienia-pokrowiec-11-kolorow-i5455335650.html

Być może którejś się przyda.

Rotenkopf lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny apropo książeczek dla maluchów możecie wypożyczać z biblioteki,fajnie mieć kilka swoich ale biblioteka to niezły pomysł po co kupować jak można mieć cały czas co nowego....

ania0141
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Zamówiłam taki komplet http://allegro.pl/show_item.php?item=5813739645
    (bez baldachimu, ale z przybornikiem) i na osobnej aukcji falbankę. Grochy szaro-miętowe. Ale na początku nie będę używać kołderki i poduszki, tylko rożek lub otulacz lub ew. kocyk.

A właśnie listonosz przyniósł mi chustę : ))
    Fabdorota wspominałaś coś o motaniu brzuszka. Znalazłaś coś ciekawego? :D
    A jak tam Jaskra egzamin?
    Któraś dziś wizytuje??
    Jedno wiązanie mnie przekonało. Poszukaj na yt na kanale wrap me in love filmu pregnant belly wrapping, czy jakoś tak. Wyslalabym link, ale na telefonie mi ciężko.
    Ale nasialyscie strachu z tym pecherzem. Ja mam w planie porodu, że zgadzam się tylko w sytuacji bezwzględnej konieczności i chciałabym usłyszeć uzasadnienie tej propozycji...
    Co do frytek- przez Was mojego chłopa po frytki wysłałam:P

Kajka lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Ja zamierzam rodzić na Madalińskiego ;) prowadzą mnie całą ciąże i jestem zadowolona ;)
    o to moze sie na porodówce spotkamy :). Z tego co pamietam to jeszcze ktoras mama chce tam rodzic poza mna i Karolina ale nie pamietam która, Larisa to nie ty? :)

Niuninka lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a wiadomo kiedy oddaja do uzytku to nowe pietro z salami poporodowymi na madalinskiego, zalapiemy sie? bo spodziewam sie ze tam spore oblożenie jest i ciekawe czy duzo osob odsylaja...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamówiłam pizze :D
    Pamiętacie tamtą akcję jak dowieźli mi rozwaloną? ;) po tamtej akcji pani pamięta mój adres i to, że będę płacić karta :D

Jeeezu, cukrzycowe mamusie Nas zabiją za te gadki o jedzeniu ;(

• Niuninka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    A ja zamówiłam pizze :D
    Pamiętacie tamtą akcję jak dowieźli mi rozwaloną? ;) po tamtej akcji pani pamięta mój adres i to, że będę płacić karta :D

Jeeezu, cukrzycowe mamusie Nas zabiją za te gadki o jedzeniu ;(

Ja jestem cukrzycowa mamusia i uwierz jeszcze was nie mam ochoty pozabijac ;D co innego ze slinotoku dostaje. my sobie jeszcze odbijemy więc spokojnie :D

Rotenkopf, jamniczakuchnia, wiecznie, _Saszka_ lubią tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Osłonka do karmienia piersią w miejscu publicznym.

http://allegro.pl/chusta-pelerynka-do-karmienia-pokrowiec-11-kolorow-i5455335650.html

Być może którejś się przyda.
    Nie powiem, ciekawy pomysł ;) Tylko jak rzeczywiście się to sprawdzi w ciepłe dni?

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie teraz objadamy a cukrzycowe mamy po porodzie od razu sie wylaszcza a my bedziemy oplakiwac nadprogramowe kilogramy :P

Niuninka, Rotenkopf, mania, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:18

• Larisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebicie pęcherza rzeczywiście bardzo mnie bolało, ale było po 8h na oksytocynie a lekarz powiedział ze sam by nie peknal...nie wiem ile w tym prawdy. Skurcze były silne i na szczęście nic się nie stało. U mnie jednak urodziłam dopiero następne 8 po przebiciu ,wiec długo to trwało. ..parlam przez ponad 2h :(

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Przebicie pęcherza rzeczywiście bardzo mnie bolało, ale było po 8h na oksytocynie a lekarz powiedział ze sam by nie peknal...nie wiem ile w tym prawdy. Skurcze były silne i na szczęście nic się nie stało. U mnie jednak urodziłam dopiero następne 8 po przebiciu ,wiec długo to trwało. ..parlam przez ponad 2h :(
    Ja po przebyciu parte miałam prawie 4h. W końcu wypchneli mała na siłę. Ogólnie mam nadzieje ze ten poród będzie lżejszy. Bede się o to modlić :P

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ