X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która z was miała w usg wykryte poszerzenie miedniczki nerkowej? Co powiedział lekarz i czy zniknęło ?

f2wlcbxmqludqper.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Dziewczyny, która z was miała w usg wykryte poszerzenie miedniczki nerkowej? Co powiedział lekarz i czy zniknęło ?
    U mnie Hania ma powiększone obie miedniczki nerkowe. Ciągle je obserwujemy, ale jak na razie nie rosną, ostatnio nawet chyba nieco zmalały. Usg robiło mi 3 lekarzy i każdy z nich mówił, że obserwować czy nie rosną, bo póki nie rosną to ok i jak na razie to powiększenie jakie mamy nie jest jakimś wielkim powodem do niepokoju.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:03

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Wiecznie to, że są sztywniejsze niż te na paskach to wiem, ale już się wystraszylam, że nie w ogóle nie mają amortyzacji. Dlatego ja gondole mam Jedo Bartatina na paskach, z ogromnymi kołami i jeździ jak czołg nic mu nie straszne :) ale spacerowke chce juz bardziej zwrotną.
    Nowy x-pulse ma przednie koła niepompowane z tego co pamiętam, bo też go rozwazałam, ale w tej nowej wersji zepsuli. Został mi więc x-move.
    Są ogólnie sztywniejsze, nawet od tych nie na paskach ;). Ciężko mi to wytłumaczyć - po dotknięciu będziesz wiedziała o co mi chodzi ;). Oglądałaś kiedyś x-landery na żywo?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:06

• MagSz Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    U mnie Hania ma powiększone obie miedniczki nerkowe. Ciągle je obserwujemy, ale jak na razie nie rosną, ostatnio nawet chyba nieco zmalały. Usg robiło mi 3 lekarzy i każdy z nich mówił, że obserwować czy nie rosną, bo póki nie rosną to ok i jak na razie to powiększenie jakie mamy nie jest jakimś wielkim powodem do niepokoju.

Ja właśnie wczoraj miałam wykryte (usg mam co miesiąc). W prawej powiększenie do 5,7 mm, a norma ponoć do 4 mm. A ty jaki rozmiar masz? Mój dr powiedział że często dość to się wykrywa i naogol nic to nie znaczy. Trzeba usg nerek po miesiącu od urodzenia zrobić.

f2wlcbxmqludqper.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Ja właśnie wczoraj miałam wykryte (usg mam co miesiąc). W prawej powiększenie do 5,7 mm, a norma ponoć do 4 mm. A ty jaki rozmiar masz? Mój dr powiedział że często dość to się wykrywa i naogol nic to nie znaczy. Trzeba usg nerek po miesiącu od urodzenia zrobić.
    na usg kiedy wyszło to powiększenie (to był 18t2d) było 0,52 cm i 0,5 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 09:39

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota, co do planu. Jesli ktos tego potrzebuje, poczuje sie pewniej będąc przygotowanym do porodu w ten wlasnie sposob to tylko wychodzi na plus. Ja w ogóle mam awersje do planowania, wole o tym nie myśleć bo pewnie zaczelabym sie mocno stresować. :) tak jak pisalam to nawet nie wiem czy w moim szpitalu cos takiego jak plan porodu funkcjonuje :)

Kolejna spokojnie przespana noc za mną, aż dziwnie :)
    Jakie macie plany na weekend? Ja chyba bede pomagać albo chociaż wspierać męża w remoncie :/ weekend bez atrakcji sie szykuje.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea wydaje mi się ze nie odstawiasz żelaza bo jak wyjdzie ze mimo przejmowania dalej masz anemie to trzeba zwiększyć dawkę albo zmienić żelazo.

Andrea20 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Fabdorota, co do planu. Jesli ktos tego potrzebuje, poczuje sie pewniej będąc przygotowanym do porodu w ten wlasnie sposob to tylko wychodzi na plus. Ja w ogóle mam awersje do planowania, wole o tym nie myśleć bo pewnie zaczelabym sie mocno stresować. :) tak jak pisalam to nawet nie wiem czy w moim szpitalu cos takiego jak plan porodu funkcjonuje :)

Kolejna spokojnie przespana noc za mną, aż dziwnie :)
    Jakie macie plany na weekend? Ja chyba bede pomagać albo chociaż wspierać męża w remoncie :/ weekend bez atrakcji sie szykuje.
    Ja muszę się w końcu zmobilizować i zacząć sprzątać w domu. Potem szybkie zakupy w sklepie i wizyta znajomych :). Boję się, że z moimi dzisiejszymi wolnymi ruchami przygotowanie się na gości trochę mi zajmie ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Larisa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:

U nas jest jedną nereczka powiększona. Lekarz powiedział, że to ważne żeby o tym wiedzieć i po porodzie skonsultować dalej bo może być potrzebny jakiś zabieg żeby w późniejszym życiu nie było większych komplikacji.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    No wiem, wiem. Wszystkie wózki ze skrętnymi kołami są sztywniejsze, więc wiem o czym mówisz. Niestety, u mnie nie było x-landera, ale testowałam sobie np. Maxi Cosi Mura, wg sprzedawcy one wszystkie podobnie się zachowują. Więc jedyny, który "płynie" to wg niego był Jedo (bo ten posiadali w sklepie). A Jedo mam po swoim bratanku więc chętnie go przygarnęłam :)

Ale ogólnie jesteś zadowolona z x-landera jak sobie nim pojeździłaś po sklepie? Łatwo się go prowadzi? Ja czekam, aż ta fala chorób minie i mój P. znajdzie trochę czasu i podjadę do innego sklepu, gdzie powinien być x-lander.
    Moim pierwszym wyborem wózka był własnie X-lander. Później przerzuciłam się na Anex Sport. A teraz znów wracam myślami i chęcią zakupu do X-landera (tyle że do kolekcji z 2016). Sam wózek prowadzi się 1 palcem, wręcz płynie :) (ale wiesz jak to jest - póki nie przetestuje się samemu na różnym podłożu to można tylko gdybać ;) ).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 10:06

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Niuninka Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Wgl byłam wczoraj u lekarza rodzinnego po to skierowanie do dermatologa i powiedzialam o tych dusznosciach i sercu które nawet przy spoczynku wali jak szalone. No i mi zmierzyła ciśnienie powiedziała ze faktycznie tętno mam za wysokie 108 i jak mi słuchała serca to ze słyszy ze na chwile zwalnia a po chwili nadrabia bijąc bardzo szybko i jest to niepokojące, stwierdziła ze być może spowodowane jest to tą moja anemia, bo serce przy anemi się bardziej męczy wiec dala mi skierowanie na krew żeby sprawdzić czy nadal mam anemię i na tarczycę, a wtedy zobaczymy co dalej :)

Tylko zapomniała spytac czy przed badaniem brać żelazo, wie któraś z was może jak to jest?

Dziś 35 tydzień aaaa ❤ coraz blizej :D

Ja również przyjmuje żelazo i normalnie je zazywam przed badaniami laboratoryjnymi ;)

Andrea20 lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej soboty mamusie :)

Niuninka, ania0141, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) witam się z rana w weekend , u nas wszystko wporzadku :) nie pisałam bo dużo ogarniania itp .. ale powiem Wam że czuje się super w "nowym" domku :) myślałam że będzie gorzej, a funkcjonuje normalnie i z uśmiechem :)

Co do wózka , przy Mikołaju miałam x-landera x move. Rewelacja na leśne i polne drogi :) małemu było w nim wygodnie dobrze spał a i mi prowadził się super :) także mogę polecić :)

jaskra, jaskra, Karolina_Ina, ania0141, 28latkaa, Dobson, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam ;)
    Dzisiaj całkiem miły dzień się zapowiada. Wyspalam się, M jeszcze śpi, mieliśmy w planie zrobić trochę brzuszkowych zdjęć, ale pogoda nie dopisuje... Jakieś zakupy, później rodzice mają podjechać. Generalnie na chillu ;)
    Miłego Wam:*

28latkaa lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa, wiecznie a wicie może czy to może samo zniknąć?

f2wlcbxmqludqper.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Larisa, wiecznie a wicie może czy to może samo zniknąć?
    może

MagSz lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ