X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Ja też cenię swoją prywatność. Pomijam fakt, że są osoby kradnące zdjęcia i dane, ale po prostu nie chciałabym żeby ktoś znajomy czytał co piszę np. tu na forum ;) nie chodzi o to, że piszę jakieś bzdety, ale nie chcę żeby ktoś się potem naśmiewał, że ja się czymś przejmuję itd... Przykład: jak byłam w szpitalu, bo bałam się, że wody mi się sączą to jak powiedziałam o tym mojej znajomej to mnie wyśmiała... miała taką ze mnie polewkę, że szok... zresztą wszyscy nieoczytani w sprawach ciążowych robili głupie miny. A tutaj dziewczyny się nawzajem rozumieją, bo każda z nas boi się o swojego bobaska :) no i ja również nie mam facebooka ani innych kont społecznościowych ;) zresztą wrzuciłabym zdjęcie mojego psa tu na forum to zaraz można by było odnaleźć kto jest jego właścicielem, a to dlatego, że jest bardzo specyficzny i osoby lubiące jego rasę na pewno by go skojarzyły ;) a co dopiero wrzucać zdjęcia dzieci... rozumiem zdjęcie rączki, stópki, ale bez buźki.

Tak samo nie piszę imienia mojego synka, bo z mężem wybraliśmy dość specyficzne i jeszcze na żadnej liście nie widziałam, aby to imię występowało :) ale ja to już jestem ewenementem w ochronie danych w internecie ;)

A dziewczyn, które udają, że są w ciąży jest mi żal. Przecież im musi coś na 100% dolegać, bo nikt normalny czegoś takiego nie robi.
    no właśnie to forum ma służyć wzajemnemu wspieraniu się,możliwości wygadania się,wyżalenia,wyrzucenia wszelkich złości,dzięki anonimowości można śmiało rozmawiać o wszystkim-dosłownie bo nie zawsze da się o czymś porozmawiać nawet z najbliższą osobą!ja np.czuję że mnie rozumiecie i wspieracie,wiem że każda od siebie coś powie,doradzi a moja kumpela moze mnie wysłuchać i wyjśc za drzwi i zrobić beczke śmiechu,albo coś co dla mnie jest problemem,coś co mnie niepokoi nie spotka się ze zrozumieniem drugiej osoby tylko stanę się posmiewiskiem,moje zdanie jest takie kto lepiej zrozumie ciężarną kobietę niż druga ciężarna kobieta??????

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DLA WŁASNEGO SPOKOJU,NIE NAKRĘCAJMY SIĘ JESZCZE BARDZIEJ I ZMIEŃMY TEMAT:)

Larisa lubi tę wiadomość

ania0141
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    To ja tak od dupy strony teraz : Czy w ciąży mogę sobie zaaplikować czopek glicerynowy?
    Mam straszne zatwardzenie a nic kompletnie już nic nie działa... :)

Na mnie zawsze działały jabłka ale teraz to nawet one czasami nie dają rady.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Olina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola...o to jest super pomysł, tylko czy nasza Rotenkopf to ogarnie :D? bo musialaby wysłac linki typowo na pw :D

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis chyba w koncu zamowie allegro ;p z apteki nic nie bede zamawiała bo moj A pracuje a takiej aptece wiec jak cuś on niech to ogarnia, jakas rzecz niech jego tez dotyczy;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    To ja tak od dupy strony teraz : Czy w ciąży mogę sobie zaaplikować czopek glicerynowy?
    Mam straszne zatwardzenie a nic kompletnie już nic nie działa... :)
    dobrze to ujęłaś ,nic dodać nic ująć:)ja zawsze myślałam ,że czopki są bezpieczne ale gdzieś słyszałam ,że mogą powodować skurcze-nie chce cię wprowadzac w błąd,ale lepiej się upewnić-zapytaj chociążby w aptece,a na zatwardzenie syropek lactulosum jest niedrogi i skuteczny(sama go piję)albo kiwi rano na czczo i duża ilość wypijanej wody(przegotowanej)z cytryną,efekt 100%

ania0141
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No myślę, że każda z nas zachowa zdrowy rozsądek ze zdjęciami i informacjami:) ja jak urodzę to na pewno o tym poinformuję i wrzucę zdjęcie rączki lub stópki :) a mnie i tak od zdjęć to najbardziej na dzień dzisiejszy interesują historie porodów :) haha. Moja mama miała traumatyczny poród, moja siostra uwinęła się szybko, boleśnie ale podeszła do tego bardzo zadaniowo. Ja lubię czytać jak dają sobie radę inne dziewczyny, szczególnie że przy pierwszym porodzie nie wiadomo czego się spodziewać :) a każda historia się jakoś od siebie różni.

Uświadomiłam mojego męża, że już czas podjechać po wózek dla dziecka. Mąż myśli o tym, że trzeba kupić jeszcze wiele rzeczy do naszego nowego gniazdka, a ja mu mówię, że wszystko wszystkim, ale dziecko musi mieć przynajmniej siedzonko do samochodu, bo jak naszego chłoptasia przywieziemy ze szpitala? Normalnie jakby mojemu M. w głowie się trybiki poprzestawiały i wózek wraz z nosidełkiem przeskoczyły na pierwsze miejsce w liście zakupowej ;) haha.

paprotka30 lubi tę wiadomość

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ale skrobiecie od rana. Nawet nie będę komentowala poczynania flakonik bo szkoda moich nerwów. W każdym razie gdybyście zdecydowały się na grupę na fb to ja także jestem za.
    Ja odkąd biorę magnez to nie mam problemów z zalatwianiem się. Jeśli probowalas wszystkich możliwych naturalnych środków to może warto spróbować ten syrop co dziewczyny polecaly bo faktycznie też mi się o uszy obilo że czopki mogą wywołać skurcze.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapombialabym! Mam dzisiaj kolejna wizytę po tygodniu od wyjścia ze szpitala. Skontrolujemy jak kluseczka przybiera, proszę o kciuki :-)

Olina, Anastazjaaa, ania0141, panda80, Lanusia93, Aleksandrakili, Larisa, _Saszka_, Dobson, Funky09 lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehhe moja mama znowu ostnio wymysliła, ze idzie po kamere do komorki bo bedzie filmowała przyjazd Olka do domu ona to ma pomysły :P mowie, ze mozesz aparatem anie od razu kamera...zreszta nasza kamera jest stara bo z komuni mojego brata ahahhahahahhaah wiec musiałaby kupic kasete i wgl nawet nie wiem czy takie gdzies dostanie, bo teraz wszysyc albo telefonem, albo aparatem...oczywiscie ja mam zamiar do apartku kupoc dobre akumulatory i tylko nim robic zdjecia oleczkowi, bo telefonem to wiadomo...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    fabiola...o to jest super pomysł, tylko czy nasza Rotenkopf to ogarnie :D? bo musialaby wysłac linki typowo na pw :D
    Z Waszą pomocą pewnie, że dam radę ;)
    Może na razie przetestujemy pomysł - jak się sprawdzi to super ;) jeśli nie to co za problem usunąć ? ;)

W takim razie biorę się do roboty ;) która chętna potem na dołączenia do grupy - proszę o wiadomość prywatną ;)

Olina, Karolina_Ina, Larisa lubią tę wiadomość

• fabiola Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:

Myślę że na pewno da, ona potrafi cuda :)

Olina lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

• Olina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam dzis na obiad pichcicie?? ja chciałam pesto z kurczakiem i pomidorami :D

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Myślę że na pewno da, ona potrafi cuda :)
    Nie zawstydzajcie mnie, błagam :P

fabiola, Niuninka, Dobson lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 10 mam wizytę, jaram się jak pochodnia :D Ciekawi mnie waga Michała i ułożenie, bo mam wrażenie że jest poprzecznie póki co, a miesiąc temu był główkowo. Tylko że sam lekarz mówił że młody to taki mały świr i nie wiadomo czego się po nim spodziewać jeżeli chodzi o ułożenie...

paprotka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    co tam dzis na obiad pichcicie?? ja chciałam pesto z kurczakiem i pomidorami :D

Dzwonka łososia pieczone w folii w piekarniku i do tego brokuły z bułką tartą :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj robiłam pulpeciki w sosie pomidorowym i też zrobiłam ich więcej :D

• fabiola Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle nie mam weny na gotowanie, idę wstawić zupę jarzynowa i to będzie szczyt moich dzisiejszych możliwości kulinarnych.

Olina lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

• panda80 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Dzwonka łososia pieczone w folii w piekarniku i do tego brokuły z bułką tartą :D
    Ja dzisiaj gotuję zupę rybną, zresztą pierwszy raz w życiu więc nie wiem czy mi wyjdzie...

zem39vvjscbr7v2w.png
‹‹ 834 835 836 837 838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ