Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
triste wrote:O matko co za historia u grudniowek, no cóż ludzie mają różne problemy ze sobą... pamiętam ze jakoś w lipcu byla podobna historia no moze nis tak dlug bo skonczylo sis zaraz jakoś na poczatku - jedna z dziewczyn ukradla zdj usg od drugiej i wmawiala ze to jej dzieciaczki. Dlatego ja nie zamieszczam tutaj moich zdjęć ani nie będę umieszczala zdj mojej coreczki. Zresztą nawet na moim prywatnym profilu fb nie mam moich zdj;) oczywiscie zdjecid pokoiku będzie
Dzisiaj dotarla do mnie mata edukacyjna którą sama "zaprojektowalam" tzn wybralam kolory i materialyDzisiaj już nie zrobie zdj ale jutro na pewno jest uda mi sie:) pokażę Wam też jakie zamowilam poduszki dekoracyjne do pokoju córeczki:) powoli i ja zaczne "chwalić" sie dodatkami i ubrankami;)
Czy któraś z Was będzie miala kolyske w sypialni? Jako ze lozeczko okazalo sie wieksze to zepsulo mi caly projekt zmian w sypialni i lozeczko bedzis musialo byc w pokoiku a w sypialni jednak kolyska.Niby mam juz namiary na kolyske z materacem ale moze ktos cos ma juz sprawdzonego? Ale nie drozszego od 200zl bo za tyle znalazlam na allegro -nówka sztukanie wiem czy to się liczy. Jak dziecko podrosnie to sie go opuszcza na dół (żeby nie wypadło i mogło samo wchodzić/wychodzić, a potem może służyć za hustawkę. Czy to rozwiazanie się sprawdzi, będę mogla dopiero po porodzie się wypowiedzieć. W kazdym razie mozna bujać prawo/lewo i góra/dół (bo wisi na sprężynie)
-
nick nieaktualnyKinga. wrote:Ja mam w pokoju hamak
nie wiem czy to się liczy. Jak dziecko podrosnie to sie go opuszcza na dół (żeby nie wypadło i mogło samo wchodzić/wychodzić, a potem może służyć za hustawkę. Czy to rozwiazanie się sprawdzi, będę mogla dopiero po porodzie się wypowiedzieć. W kazdym razie mozna bujać prawo/lewo i góra/dół (bo wisi na sprężynie)
)
-
Wszystkie jesteście takie młode a ja w tym roku skończę 32 i to będzie moje pierwsze dziecko
Z mężem trochę odkładaliśmy tą decyzję aby trochę "pokosztować" życia
I chociaż uznaliśmy że to juz "właściwy" moment na dziecko to czasami odczuwam że tracę swoją niezależność/wolność... oczywiście są to tylko krótkie chwile słabości bo coraz bardziej przeraża mnie ta myśl że zostanę mamą, jak sobie poradzę itd... ale chyba dam radę?
Jamniczakuchnia:
Matę zamawiałam tutaj: http://www.cysiowamanufaktura.pl/Mata-edukacyjna-nr-2-d541.htm i to jest właśnie moja mataw sklepie mieli tylko matę nr1 a że kolory nie podobały mi się to pozmieniałam kolory, materiały, troszkę zostawiłam no i dostałam taką jaką chciałam
tak wiem trochę to podejrzane że teraz jest w sklepie
i może się wydawać że mogę cyganić w końcu są różne afery
spodobała im się i od piątku maja ją w ofercie
Gotowe maty nie podobały mi się bo były takie "mdłe" a jak już jakaś była super to kosztowała pow 300zł
a ta nie jest przynajmniej dziecinna i póżniej może być wykorzystana jako mata do siedzenia- pałąki odpina się.
Kinga:
Kurcze a masz gdzieś zdj jak to wyglada? No ale chyba u mnie nie sprawdziłoby się to bo do sufitu nie mogę zbytnio nic przymocowywać, szczególnie jesli ma tam być moje dziecko - mieszkamy na poddaszu i nasz sufit to płyta kartonowogipsowa - nie wiem czy nie mylę sięniby potem są deski ale nasz dom jest stary i wszystko trzyma się na słowo
jamniczakuchnia, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
ja mam łóżeczko w pokoiku, nic do sypialni nie wstawiliśmy.. nie wiem czy to w końcu dobrze czy nie, w razie co da radę przejechac łóżeczkiem do sypialni, tez się zmieści..
maty edukacyjnej jak na razie nie kupiłam w ogóle, nie wiem od jakiego wieku się maluszka na niej kładzie?
triste - ta Twoja super
Julka ma właśnie czkawkę, podskakuje mi niziutko w podbrzuszu i jednocześnie pcha najprawdopodobniej stópkę poniżej żeber, zabawne
a ja lecę się szybko ogarniać, jadę w miasto coś załatwic a potem tez na te warsztaty Bezpiecznego Malucha, ciekawe czy to nie okaże się stratą czasu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:58
Julia
-
dziewczyny wgl dzis mam nisko bardzo miękki brzuch a wyzej jest dosc twardy? jakies schizy zaczynam chyba miec....wgl to ost jak bylam u gina to pytałam o luteine bo teraz biore po 50 rano i wieczorem i powiedział tylko, żeby jak wykonczyc i na tym koniec..ale czy mozna tak odstawić nagle??
-
nick nieaktualny
-
A ja mam znowu pytanie co do kłucia w podbrzuszu czy w szyjce... miewacie takie bóle ? Od paru dni mi to dokucza,nawet jak leżę czy siedzę. Z dnia na dzień zauważyłam że się trochę zaczyna to nasilac i zaczynam się martwić. Dobrze że mam to usg 18 lutego bo bym chyba zwariowala. Ale jak coś takiego u siebie zauważyliście czy slyszalyscie coś na ten temat czym to może być spowodowane to będę wdzięczna jak się wypowiecie w tym temacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:23
-
Na matę będę kładła jak mała skończy miesiąc, może da mamie chwilę odpoczynku i poleży min 15min
zobacze jeszcze czy od początku będą pałąki czy dopiero póxniej. Tak samo z karuzelą nad łóżeczkiem - tak od 2 miesiąca, wcześniej będzie wisiała w innej części pokoju
-
Olina wrote:dziewczyny wgl dzis mam nisko bardzo miękki brzuch a wyzej jest dosc twardy? jakies schizy zaczynam chyba miec....wgl to ost jak bylam u gina to pytałam o luteine bo teraz biore po 50 rano i wieczorem i powiedział tylko, żeby jak wykonczyc i na tym koniec..ale czy mozna tak odstawić nagle??
Olina lubi tę wiadomość
ania0141 -
Niuninka wrote:A ja mam znowu pytanie co do kłucia w podbrzuszu czy w szyjce... miewacie takie bóle ? Od paru dni mi to dokucza,nawet jak leżę czy siedzę. Z dnia na dzień zauważyłam że się trochę zaczyna to nasilac i zaczynam się martwić. Dobrze że mam to usg 18 lutego bo bym chyba zwariowala. Ale jak coś takiego u siebie zauważyliście czy slyszalyscie coś na ten temat czym to może być spowodowane to będę wdzięczna jak się wypowiecie w tym temacie
Niuninka lubi tę wiadomość
ania0141 -
nick nieaktualny
-
panda80 wrote:Dziewczyny czy kupujecie coś na ciemieniuchę ? Czy może być zwykła oliwka?ania0141
-
wiecie co ja to nie wiem kiedy u mnie maja zamiar mnie ''zaprosic'' do tej szkoły rodzenia...za chwile marzec a tu nawet telefonu nie dostałam..co wiecej babka jak dzowniłam wspominała cos o koncu marca??????? chyba jednak za pozno troche na szkołe rodzenia..powinnam moim zdaniem najpozniej to poczatek...
-
Hej, nie bylo mnie pare godzin i tyle czytania! Zasnęlo mi sie haha a pozniej obiad i mamy prawie 16ta.
Co do grupy na fb to mam mieszane uczucia... Czy na pewno moi znajomi nie będą widzieć jak pisze z przejecieciem o kupkach czy wzdęciach Małej? O naszych malych codziennych problemach?
No ale jak sie przeniesiecie na fb to wtedy ten watek umrze...
I czy na fb bedzie wygodnie pisac tak jak tu?
A moze stwórzmy fb po to by wymieniać sie zdjęciami i wtedy kazda z nas moglaby sie chwalić dzieciaczkami...ale nie chciałabym zeby tutaj wszystko zamarłono ale sie dostosuje bo nie chce zostać tu sama
Aleksandrakili ja na poczatku uzywalam czopków glicerynowych. Doslownie kilka tylko uzylam i to w ostateczności. Nic sie złego nie działo.ania0141 lubi tę wiadomość
-
panda80 wrote:Dziewczyny czy kupujecie coś na ciemieniuchę ? Czy może być zwykła oliwka?
Olina, a ile czasu trwa ta szkoła rodzenia? Bo jak kilka spotkań i zacznie się pod koniec marca, to nie zdążysz uczestniczyć we wszystkich zajęciach. U mnie na szkole rodzenia, która trwa 4 tygodnie, wszystkie dziewczyny zaczynały około 30-32 tygodnia.
Przeczytałam kilka stron grudniówek i jestem w szoku, wydaje mi się, że tylko poważnie chora osoba mogłaby tyle czasu poświęcić na udawanie. Niestety, nie mamy wpływu na takie sytuacje, ani na forum, ani w realu.
Też jestem strasznie ciekawa tego hamakaJa się strasznie napaliłam na kołysko-huśtawkę Memola, ale cena póki co mnie odstraszyła