X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    No dobra dość stresów.

Jaka dziś u was pogoda, u mnie chłodno ale piękne słoneczko.

Zaraz lecę do fryca podciaz koncowki

U mnie pogoda barowa, nie chce sie z domu wychodzić. Do fryzjera tez musze isc bo mam taki odrost ze aż wstyd! Dziadzieję przez to siedzenie w domu :|

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Tajna grupa na fb, tylko dla nas kwietniowek
    Tylko np nie mam konta na fb... Poza tym jak dla mnie to najbardziej szpiegowskie miejsce pod słońcem ;-)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania zdrowego i szybkiego powrotu do domu

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka pogoda, że kawkę musiałam zarzucić... No i już 12, za długo spałam i nie mogę się rozkręcić. Wczoraj jak poszliśmy na mały spacerek, to myślałam że nie dojdę, Ala chyba tak mi naciskała w kroczu, że z bóle doczłapałam się do domku... Też tak macie? Ja mówiłam do M, że zaraz urodzę ha,ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam te grudniówki, i Flakonik pisała, że straciła ciążę w 33tc. No cóż, albo rzeczywiście tak się stało i to była Jej forma jakiejś odskoczni albo znowu leci w 'ciula' z dziewczynami.
    Mało tego wyszła kolejna afera z Feśką (kojarzycie ją?), podobno ktoś napisał pod Jej wpisem w pamiętniku, że ją zna i nie jest tak jak pisze i od razu usunęła konto ;]

Co do grupy na fb - jestem za ;) a te dziewczyny, które nie mają konta to mogę zaproponować założenie ale bez zdjęć, oczywiście nikogo nie zmuszam - to tylko propozycja ;)

• Olina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny od czwartku beda jakies promocje na sprawy dzidziusiowe w intermarche np proszek Lovela 3.6kg albo płyn do prania za 30zł ;-)
    http://intermarche.pl/gazetka/gazetka-7/

_Saszka_ lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem za tajna grupa na fb :)

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, trzym się tam;)
    Mnie ktg jarało tylko przez moment. Jak było w środku nocy badanie, my 3 ciezarne na sali, kazda po 20 minut podpieta, to odzywaly się we mnie mordercze instynkty:P No i Polka bardzo ktg nie lubiła, tlukla się po brzuchu jak szalona, więc było mi jej szkoda bardzo...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Wejdźcie sobie na grudniowki 2015 flakonik podszywała sie cały czas i zabierała zdjęcia od zagranicznej jakieś kobiety(Roby Dijskhoorn Van Horik)

O ja pierdzielę. Poświęciłam 2 godziny na czytanie grudniówek, ale się wkręciłam w temat... Czasami do nich zaglądałam i zachwycałam się jej córeczkami. Jakie piękne te fotki, ciuszki miały. I mi się przykro zrobiło, że moja Lila nie ma takich genialnych ujęć, jak z profesjonalnych sesji, w megawypasionych ubrankach!! Ale teraz... Jestem szczęśliwa... Bo ja mam moją córkę naprawdę, najwspanialszą na świecie, a ta osoba jest chora i ewidentnie potrzebna jej pomoc. Nie mogę pojąć, że tacy ludzie naprawdę istnieją, co oni mają w głowach? o.O Przeraża mnie wszystko tego typu- od takiego wymyślania drugiej osobowości aż po pedofilię...

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja dzisiaj ide na wizyte do mojego gina ale nie spodziewam się po nim niczego specjalnego bo nawet wagi dziecka na swoim usg nie widzi.

Ja juz ubranka mam poprasowane dla córci i poukładane w szafie a dzisiaj planuje spakować torbe do szpitala bo wszystko mam juz kupione :)

A co do tajnej grupy na fb to uważam że bez sensu bo tak naprawde nie wiadomo kto z forum może się pod kogoś podszywać, a skoro wszyscy czytamy forum to i dołączyć do takiej naszej grupy będzie mógł każdy kto zechce a będzie jeszcze gorzej bo na fb jednak jakieś dane personalne się podaje.

panda80 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja z ta Flakonik, to serio musi być jakąś choroba żeby tyle czasu tak dobrze kogoś udawać, ja tez się zachwycalam zdjęciami tych małych dziewczynek. Ehh no ale to są właśnie internety, nas tez na pewno podgląda wiele osób. Ale nie można dac się zwariowac, swoich adresów czy nr telefonów nie podajemy. Miałam juz tak raz ze ktoś założył konto na FB z moimi zdjęciami i pisał do moich znajomych albo innych. Szybko jednak udało sie zdemaskować jakąś dziewczynę z mojej szkoły. Nie unikniemy świata, ja pisząc na forum nie czuje się zagrożona, nie podaje żadnych danych szczegółowych a co do moich zdjęć, jest tyle zdjęć w internecie ze watpie żeby ktoś się moimi zainteresował :D Co innego tych dziewczynek Kasi i Juli, wszystkie zdjęcia jak od fotografa profesjonalne ładne wiec miały zainteresowanie :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piernicze co tam u grudniówek sie wydziało..wlasnie to jest ''magia'' internetów....ja np na fb tez nie dodam zdjecia mojego dziecka...no moze po jakims czasie nie wykluczam, ale póki co nie mam w plaanch...tak samo o ciazy nie pisze...fb to dla mnie taka odskocznia pogadac zkims, bo mam wielu fajnych znajomych ktorzy mieszkaja hen daleko, a nie zeby sie chwalic dziecmi jak sie smieja, płacza, stoja, chodza....to wszystko dla mnie to rzecz dosc intymna i tylko dla nas rodziców i naszej rodziny, a nie znjaomych z fb
    oczywiscie Oleczka wam chce pokazac, bo w sumie to forum to tak ma na celu rozmowanie o ciazy zdjecia brzuszków, dzidziusiów, ciuszków itp.....

co do grypy mozna zrobic i sporbowac;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:27

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cenię swoją prywatność. Pomijam fakt, że są osoby kradnące zdjęcia i dane, ale po prostu nie chciałabym żeby ktoś znajomy czytał co piszę np. tu na forum ;) nie chodzi o to, że piszę jakieś bzdety, ale nie chcę żeby ktoś się potem naśmiewał, że ja się czymś przejmuję itd... Przykład: jak byłam w szpitalu, bo bałam się, że wody mi się sączą to jak powiedziałam o tym mojej znajomej to mnie wyśmiała... miała taką ze mnie polewkę, że szok... zresztą wszyscy nieoczytani w sprawach ciążowych robili głupie miny. A tutaj dziewczyny się nawzajem rozumieją, bo każda z nas boi się o swojego bobaska :) no i ja również nie mam facebooka ani innych kont społecznościowych ;) zresztą wrzuciłabym zdjęcie mojego psa tu na forum to zaraz można by było odnaleźć kto jest jego właścicielem, a to dlatego, że jest bardzo specyficzny i osoby lubiące jego rasę na pewno by go skojarzyły ;) a co dopiero wrzucać zdjęcia dzieci... rozumiem zdjęcie rączki, stópki, ale bez buźki.

Tak samo nie piszę imienia mojego synka, bo z mężem wybraliśmy dość specyficzne i jeszcze na żadnej liście nie widziałam, aby to imię występowało :) ale ja to już jestem ewenementem w ochronie danych w internecie ;)

A dziewczyn, które udają, że są w ciąży jest mi żal. Przecież im musi coś na 100% dolegać, bo nikt normalny czegoś takiego nie robi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak od dupy strony teraz : Czy w ciąży mogę sobie zaaplikować czopek glicerynowy?
    Mam straszne zatwardzenie a nic kompletnie już nic nie działa... :)

Niuninka lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki nie dajmy sie zwariować...nie podajemy tu żadnych danych,ludzie są podobni do siebie i bez przesady nikt nie wydrukuje zdjęcia i nie bedzie jezdził po całej polsce i szukał konkretnej osoby,dla własnego komfortu psychicznego mozemy robić zjęcia bez twarzy,maluszki takie do roku zmieniają się każdego dnia więc są bezpieczne,do mojej córki pisali różni zboczeńcy na fb,na nk czy gg to nie znaczy że mam zakazać używać jej takich portali.kurcze porywają dzieci wszedzie spod szkoły,sklepu czy kościoła,taki świat...

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym dołączyła i do naszej facebookowej grupy;) nie czytałam grudniowek i nie będę, ale różne rzeczy się zdażają i tyle. Każdy podejmuje swoje decyzje :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    To ja tak od dupy strony teraz : Czy w ciąży mogę sobie zaaplikować czopek glicerynowy?
    Mam straszne zatwardzenie a nic kompletnie już nic nie działa... :)
    Powiem ,że nieżle to ujęłaś, od dupy strony... Padłam ;-) A na serio, to chyba nie ma przeciwskazań, ja po porodzie używałam, czego jedynie bym się obawiała, to ewentualnych skurczy brzuszka/jelit... Próbowałaś lactulosum? Śliwki suszone namoczone (na czczo), co tam jeszcze. Bo te czopki to tylko doraźnie zadziałają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:45

Rotenkopf, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fb może bardziej jest ''autentyczny'' niz fora, ale to nigdy nic nie waidomo...zawsze mozna wstawiac jakies zdjecia z neta.No coz cos sie zdarzyło...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili może zjedz sobie dojrzało grusze, albo na obiad kotlety mielone popijane maslanka.......zadziała na 100%

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za tajną grupą na fb ale z kilkoma zasadami. Mam nadzieję że nikt się na mnie nie obrazi ale uważam że w tej grupie powinny być tylko te osoby które się udzielają na forum. Rozumiem że nie zawsze da się wstrzelić w wątek i ja też czasami nic nie pisze bo np. Jest już po temacie. Ale myślę że praktycznie każda z nas jest w stanie wskazać Dziewczyny które się udzielają i się na wzajem rozpoznajemy. Dziewczyny z jednego z wątków założyły sobie tajną grupę na fb która funkcjonuje hohoho i trochę i są bardzo zadowolone i nawet regularnie się w realu spotykają :)

Olina, Rotenkopf, Lanusia93, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ