X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Hej:)
    U mnie pobudka z bólem gardła. W przychodni coś musiałam podlapac.
    Dziewczyny, mam zagwostke. Chcieliśmy iść z mężem do kina w niedziele, ale tak się zastanawiam, czy wysiedze tyle w jednej pozycji. Podjelybyscie jeszcze wyzwanie?
    My nadal chodzimy do kina. Ostatnio tydzien temu bylismy i spokojnie dałam radę wysiedziec :)

fabdorota lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magsz tak masz rację generalnie żeby nie za dużo, ale u mnie było tego tyle ,ze naprawdę było co mrozic,trzeba uważać żeby nie było zapalenia. Ja naprawdę miałam dla jakiejś 3 dzieci. (W szpitalu małego mi się nie udało przystawki a potem ruszylo)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my byliśmy na cotygodniowych większych zakupach ...zajechalismy na cmentarz i dopiero wrócilismy do domu,mąż bierze się za robienie obiadu a ja się położyłam,spać mi się chce-to chyba pogoda tak nastraja,że nic się nie chce...brak sił,w myślach dużo się robi a tyłka podnieść się nie chce...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w biedronce wyczaiłam czekoladę do picia...dla mnie pychota

Karatka81 lubi tę wiadomość

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-) Ja wróciłam z zakupów, kupiłam staniki do karmienia w Kappahl, takie z wkładką jakby usztywniającą miseczkę, są bombowe :-) Prawie jak sportowe :-) wzięłam do przymierzalni i super :-) nawet tak po domku będę w nich chodzić :-) Z Niko miałam chyna z canpolu, kicha na maksa, a też wcale nie taki tani był.
    Ja wypiorę cały wózek, materacyk też, bo wózek wprawdzie nie ma żadnego zapachu, ale stał gdzieś i zapewne się zakurzył, więc go przepiorę. Nowy to bym tylko porządnie przewietrzyła ;-)
    Dla mnie fotelik musi być w stelaż wpinany, szybkie zakupy jak jechaliśmy autem itd to zawsze fotelik w stelaż wpinaliśmy. A i chyba adaptery w większości wózków to nie problem do maxi cosi. No ja mam akurat teraz komplet. Ale faktycznie tario jest większy i solidniejszy od maxi cosi cabrio fix, ma fajniejsza budkę i jest z bazą do auta. Jest chyba też cięższy.
    Zmykam na obiad :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 15:19

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po obiadku i znowu leżę... chłop jutro z trasy wraca chciałam przywitać go czystym domkiem ale chyba nie uda mi się....

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o foteliki cybexa, fakt, sa cięższe. Na poczatku nie chcialam kupować adapterow bo stwierdziłam ze mi to niepotrzebne ale waga fotelika plus dziecko to bedzie ładnych pare kilogramów i zamówiliśmy. Adaptery to koszt okolo 70zl i cybex pasuje do adapterow od maxi cosi. Zatem my mamy wózek od Tako, fotelik cybex a do tego adaptery od maxi cosi i ma pasować bo ekspedientka w sklepie taki zestaw nam wpinała w stelaż Tako.
    Teraz juz wiem dlaczego to głównie tatusiowie noszą foteliki hihi, jest co dźwigać :)

Iwonkaa, red bull to moje marzenie odkąd w ciaze zaszlam. Mój mąż co prawda bardzo rzadko ale raz na jakiś czas kupuje sobie energetyka i tym zapachem mnie tak nęci...ehh. Chociaz juz go uczę pic jakas lekka kawe bo to na pewno zdrowsze niż red bull.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ja to chciałam jeszcze Ikea zaliczyć, bo chciałam tam parawanik kupić, ale nie dałabym już rady łazić, i tak dotoczyłam się do auta, jak kaczka ha,ha Po prostu finisz coraz bliżej no i nie da się ;-) Ostatnio sprzątałam łazienkę, i po już nic nie robiłam :-) Akumulator się wyczerpał ;-) Do kabin polecam środek Frosch winogronowy (jest w promocji w rossmanie), ogólnie u mnie króluje do sprzątania ta firma, ostatnio kupiłam płyn do szyb i super szybko się nim myje bez smug :-) Uniwersalny płyn to u mnie numer jeden :-)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też używam froscha do kabin a uniwersalny to Ludwik ten biały ślicznie pachnie...
    U mnie jest tak że jak córka w domku to nie kładę się bo wiadomo i wtedy zajmuje się jakaś robotą a ze jej nie ma to brak chęci bo przecież mogę poleżeć... tylko mój pedant wróci to zauważy że w domu to czy tamto nie zrobione... na rosół jutro wprosilam się do mamy... kompletnie brak mocy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 15:25

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ja Cię podziwiam, jak Ty dajesz sobie radę sama... Mój właśnie ogarnia kuchnię po obiedzie, a wcześniej smażył kotlety. No widzi że nie mam siły przerobowej, zresztą przed ciążą też pomagał, jak pracowaliśmy na zmiany itd to też się zajmował Niko i robił obiad. Chyba po prostu wie, ile to roboty. Także szacun dla Ciebie kobito i odpoczywaj, Ja też nas na jutro wprosiłam do teściowej na rosół ha,ha A co ha,ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 15:31

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 lat tak funkcjonujemy... fakt że na codzień trzeba wiele rzeczy ogarnąć samemu ale kochany jak przyjeżdża to też nie odpoczywa tylko nadrabia wiele rzeczy... Też zauważył brak mocy u mnie i co chwilę każe mi leżeć no ale jak to mówią mamy nikt nie zastąpi... mam też dużą pomoc rodziców bo tato na emeryturze więc wozi córkę do szkoły...

Ale od kilku dni przeraża mnie perspektywa jeszcze 8 tygodni... masakra.... zaczęłam brać witaminy bo pomimo dobrych wyników czuje się osłabiona... pewnie pogoda też robi swoje... było słońce a teraz wiatr okropny...

Mały od wczoraj męczy pęcherz... strasznie boli...

Przydałoby się coś na poprawę humoru tylko nie mam pomysłu co...

W pierwszej ciąży ostatnie miesiące miałam takiego powera że wszyscy mnie upominali żebym się opamietala a teraz... ehhh

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po ostatniej wyprawie do smyka stwierdziłam ze resztę zakupów robię przez neta... w nosie mam macanie jak ja ustac nie mogę nie wspominając o chodzeniu po tych sklepach... i teraz zazdroszczę tym z was co już wszystko mają... nie wspominając o praniu i prasowaniu ale tym pewnie zajmie się kochany i mama... ja się chyba poddaje...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero wracamy z zakupów jestem zadowolona bo kupiliśmy Niuni fotelik zdecydowałam się na kiddy evolution pro 2 jest super bo można go rozłożyć i dla mnie to bedzie wygoda bo będę mogła bez obaw o kręgosłup Małej skoczyć z nią gdzieś do sklepu bez dźwignia gondoli. Wybrałam jej kolorek żebra :-)
    W końcu pomacałam wózki które mnie interesowały i wygrał x lander tylko nie mieli nowych kolorów i muszę zamówić. Anex sport śliczny ale gondola cała plastikowa jak dla mnie odpada na lato no i fatalnie wózek się prowadził.

Pozwoliłam sobie na gałkę lodów bo mąż mnie namówił zobaczymy jak cukier po...

Wilka lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To taki okres chyba teraz, u mnie huśtawki nastroju... Już chciałaby mieć Alę w wózku i ruszyć na plac zabaw z Niko ;-) Pocieszam się że to już szybko zleci :-)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jak oglądałam jakiś wózek w smyku to miał właśnie gondolkę plastikową i jakbym miała taki kupować to też bym się nie zdecydowała, zwłaszcza po upałach w tamtym roku..

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonkaaa kobieto nie miej żadnych wyrzutów i odpoczywaj do oporu,korzystaj z tego,ze córki nie ma i leż sobie,jeszcze zatęsknimy za takim odpoczynkiem,bliscy rozumieja ten stan i tak to już jest,że jednego dnia góry można przenosić a drugiego porażka totalna...podobno kobiecie w ciąży wszystko wolno wiec trzeba korzystać:)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:55

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wkoncu się wzięłam za robotę ale idzie strasznie powoli... non stop coś kluje w podbrzuszu i pachwinach... jutro muszę iść na jakiś krótki spacer bo ciągle w domu i zero ruchu...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa ja też ostatnio mam problem nawet z dłuższym staniem okropne to...W domu też nie mam siły nic zrobić mąż musi wszystko robić. Czasem mam tylko lepszy dzień gdzie się za coś wezmę a tak żeby się zmusić do sprzątania to nie ma mowy bo siły nie ma...W domu nie jest tak jak ja bym chciała bo mąż choć ostatnio się stara to nie zrobi Tak jak ja chcę...
    Ja już kiedyś pisałam, że podziwiam Was mamy które macie małe dzieci bo ja nie umiem się sobą zająć a co dopiero jeszcze dzieckiem...Moja przyjaciółka do ostatnich dni prowadzała syna do szkoły i po niego chodziła, lekcje, obiad, ogarniała dom ja bym tak nie umiała...

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka no właśnie te gondole na zimę może i by się sprawdziły ale na lato to miałabym wrażenie, że Mała się gotuje bo tam na dole tylko takie małe wywietrzniki były

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ