X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamusie w sobote ;) u nas noc moze byc, nawet na prawym boku polezałam 1 minute.......fajnie było........szkoda z etak krtoko hah;p u mnie pogoda masakra, snieg, pochmuro i do bani jednym słowem :(( chce wiosenke juz;-))))) milego dnia Wam zycze

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam pytać Was czy oglądałyscie kiedys ''ciaze z zaskoczenia'' ja ost i miałam szok :O hehe

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że już niedługo ale wysiadam psychicznie z tego bólu JEDNEGO i tego samego miejsca na żebrach pod cycem od początku kiedy zaczął rosnąć mi brzuch. Na spaniu już byłam tak zdesperowana, że zaczęłam lekko palcami stukać w to miejsce, pomogło na dwie sekundy ;/ i to nie jest, że Hania mi tam siedzi czy coś bo wyczułam ją po drugiej stronie brzucha. Nic nie przynosi ulgi ;(

Co do sterylności - ja wpieprzałam marchewki prosto z ziemi więc i Hani nie będę trzymać pod kloszem aczkolwiek przez pierwszych kilka tygodni o ile nie miesięcy nie zabiorę Jej do teściów bo oni mają taki syf w domu, że ja się czasami boję o męża i siebie czy czegoś nie złapiemy...uwierzcie mi, czasami tam jest tak źle że twierdzę iż w melinach mają czyściej...
    Potrafią zrobić bibę np. W październiku a stoły i krzesła stoją przez kolejnych Xtygodni...już nie mówiąc o talerzach i garnkach, które myją dopiero jak są potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 10:19

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    U mnie pobudka z bólem gardła. W przychodni coś musiałam podlapac.
    Dziewczyny, mam zagwostke. Chcieliśmy iść z mężem do kina w niedziele, ale tak się zastanawiam, czy wysiedze tyle w jednej pozycji. Podjelybyscie jeszcze wyzwanie?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Mam kilka pytań:

1. Jak wysterylizować butelki? Na Aventach jest napisane, że należy zalać wrzątkiem, a w następnej linijce napisane jest, ze należy je gotować przez 5 minut. Nie zniszczę butelki i smoczka jak będę je gotować 5 minut? :|

2. Co polecacie na suchy kaszel na wieczór? Lekarka przepisała mi THIOCODIN i dobrze, że zajrzałam do ulotki, bo 3 razy jest napisane, że nie można zażywać go w ciąży :| a na wieczór kaszel męczy mnie niemiłosiernie...

3. I tu pojawiła się moja skleroza ciążowa... Jak mi się przypomni to dopiszę... Masakra ;)

Już mi się przypomniało :P Będziecie prały w pralce wypełnienie z wózków? Chodzi mi o pokrycie materacyka.

4. W ogóle wrzucacie do pralki materacyki z łóżeczka? Czy bez przesady?

5. I jak z torbą do szpitala? Ją też trzeba jakoś przeczyścić. Przyznam, że moja była dość intensywnie używana, a planuję do niej spakować rzeczy od Młodego i nie wiem czy ją prać...
    Ja miałam podobny problem z kaszlem i robiłam sobie inhalacje z soli fizjologicznej, jak już nie mogłam wytrzymać to zrobiłam inhalacje z Pulmicortu, które mi bardzo pomogły. Lekarz rodzinny, bardzo doświadczona położna i ginekolog potwierdzili , że to nie zaszkodzi dziecku na tym etapie ciąży. Wzięłam tylko dwie dawki Pulmicortu ale ulga była wyraźna...

Funky09 lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday mleko kobiece mozna bezpiecznie przechowywac w zamrazarce od kilku tyg do 3 miesiecy, wszstko zalezy od tego w jakiej temperaturze sie je przechowuje. Ja karmilam odciagietym mlekiem ponad 3 miesiace i w zamrazarce zawsze mialam zapas tak na ok 2 tygodnie. Jak mialam zastoje i antybiotyk na zapalenie to w czasie kiedy bralam leki podawalam malemu zapasy. Tu jest lik do wytyczych ministra zdrowia dot mleka matki, masz wszystko ladnie opisae, jak odciagac, przechowywac i podgrzewac :) http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/karmienie-piersia/odciaganie-i-przechowywanie-mleka-matki. Przy Macku czesto wracalam do tej stroki :)

Polecam te woreczki o ktorych pisala Larisa, mozna tez ewenntualnie zainwestowac w plastikowe pojemiczki ale juz koszt troche wiekszy, pozniej moga sluzyc do mrozenia obiadków :)

ROTEKOPF moze przypij ten link na pierwszej stronie bo mysle ze wielu dziewczynom moze sie przydac :) sama pamietam ze dlugo szukalam wiarygodnych inonformacji na ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 11:09

MagSz, _Saszka_, Kinga., Rotenkopf lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dzień dobry :). Ja dziś jestem niedobita, bo od godziny 3 prawie nie spałam. Mój diabetolog każe mi mierzyć raz w tygodniu cukier o 22 i 3 w nocy i taki oto efekt mi to daje :/

Co do prania/czyszczenia nowych wózków to ja tylko prześcieradełko wypiorę pewnie i tyle. U nas też nie będzie sterylnych warunków, bo też mamy psa ;), więc nawet się nie da :P
    wiecznie ty od 3 nie spisz a mi dopiero o 3 nad ranem udalo sie zasnac ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:55

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cora pojechała do taty ja miałam brać się za porządki ale brak mocy więc leżę i zaraz pewnie będę spać... totalna niemoc...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva, Larisa dziekuje za informacje!! :-* musze w takim razie poszukac woreczkow :-)

Ameiva, Larisa lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa ja tak samo jestem dzisiaj jakaś rozlazła ;) mogłabym posprzątać chociaż łazienkę, ale tak mi się nie chce... może na wieczór mi się zachce :)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09, Iwonkaaa ja mam tak codziennie, wstaje rano i zamiast tryskac energia to rozbijam sie po katach a wlasciwie na kannapie :P dzien jak codzienn :)Dopiero popoludniami moge cokolwiek zrobic. Wczoraj np do 13 chodzilam w pizamie a pozniej poskladalam pranie i poukladalam w szafach, zrobilam 4 pralki prania i je rozwiesilam, zrobiłam sałatke makaronową na kolacje, ugotowalam rosół i pulpeciki w sosie pomidorowym na dzisiejszy obiad a pozniej jeszcze buszowalam po chacie do polnocy:)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie:) Wojtuś waży 1740 g i wszystko u niego w najlepszym porzadku:) moja nieszczęsna szyjka tez jako tako daje ciągle rade. Co prawda skróciła się do 30 mm ale trzyma ładnie na całej długości. Jakoś wytrwamy te kilka tygodni:) pozdrawiam ciepło w ten znów zimowy dzien:)

pucek, Karolina_Ina, jaskra, ania0141, Karatka81, Endzis, Lanusia93, kamaaa, panda80, jamniczakuchnia, Ameiva, Dobson, fabdorota, Andrea20, Rotenkopf lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• pucek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cionsza lvl hard.. Dziś zaczynam kolejy tydzień i czytałam sobie info na belly co tam się w tym tygodniu dzieje.. I tam na dole zawsze jest dzidziuś narysowany jak teraz mniej iecej wyglada... No i co? W ryk..

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Doradca laktacyjny mówiła, że nie traci. Mleko wkładałam do ciepłej wody i szybciutko się odmrazalo. Jeśli nie zjadł czegoś z tej porcji to do kosza. Woreczki są super bo zajmują mało miejsca,łatwo opisać i właśnie podgrzać. :) jak się ma nawał to jest dobry moment na zrobienie małego zapasu.

A czy takie duże ściąganie podczas nawału jeszcze go nie pogłębia? Słyszałam że ponoć można mało odciągnąć tylko żeby ulga była?

f2wlcbxmqludqper.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Hej:)
    U mnie pobudka z bólem gardła. W przychodni coś musiałam podlapac.
    Dziewczyny, mam zagwostke. Chcieliśmy iść z mężem do kina w niedziele, ale tak się zastanawiam, czy wysiedze tyle w jednej pozycji. Podjelybyscie jeszcze wyzwanie?

Ja tez chciałam isc do kina ale wlasnie doszlam do wniosku ze zwyczajnie nie dam rady siedzieć tam 2h w jednej pozycji. Zresztą teraz remont to i tak nie ma kiedy sie wybrac. Ostatni raz w kinie bylam na listach do M2 i juz mi bylo niewygodnie. Teraz jeszcze obawiam sie ze pewnie bym musiala wychodzić na siku ;)
    Bylismy po panele i wrocilam padnięta. Nie moge sie dczekac kiedy umyje nową podłogę. Juz będzie widać jakis postęp ale poki co, daleka droga do tego.

• fabiola Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09, Saszka ja kupiłam cyber Aton 3 ze względu na bezpieczeństwo ale dopiero w domu zorientowałem się jaki on jest cholernie ciężki :( cały czas bije się z myślami czy jednak nie wymienić go na inny właśnie ze względu na wagę :(

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:55

• jaskra Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi Cosi Pebble waży koło 4 kg, więc ta różnica 1 kg dla mnie nie jest jakaś kluczowa. Poza tym tak jak Karolina_Ina pisała i tak bym nie była w stanie dźwigać fotelika z dzieckiem w środku, więc w grę wchodzi tylko wpinany na stelaż. Citi rzeczywiście leciusieńki..

Mnie od rana męczy duszność i zgaga, ale chyba jest coraz lepiej. Miałam też kiepską noc. Wstawałam 4 razy z mega twardym brzuchem z powodu wypełnionego pęcherza. Mogłam nie pić tylu herbat przed snem :/

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polezalam bo spać nie mogłam i co.... i dalej leń w tyłku...
    .. gdybym mogła redbula... przydałyby się skrzydła... tyle mogłabym zrobić a tu brak mocy...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ