X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamusie w sobote ;) u nas noc moze byc, nawet na prawym boku polezałam 1 minute.......fajnie było........szkoda z etak krtoko hah;p u mnie pogoda masakra, snieg, pochmuro i do bani jednym słowem :(( chce wiosenke juz;-))))) milego dnia Wam zycze

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam pytać Was czy oglądałyscie kiedys ''ciaze z zaskoczenia'' ja ost i miałam szok :O hehe

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że już niedługo ale wysiadam psychicznie z tego bólu JEDNEGO i tego samego miejsca na żebrach pod cycem od początku kiedy zaczął rosnąć mi brzuch. Na spaniu już byłam tak zdesperowana, że zaczęłam lekko palcami stukać w to miejsce, pomogło na dwie sekundy ;/ i to nie jest, że Hania mi tam siedzi czy coś bo wyczułam ją po drugiej stronie brzucha. Nic nie przynosi ulgi ;(

Co do sterylności - ja wpieprzałam marchewki prosto z ziemi więc i Hani nie będę trzymać pod kloszem aczkolwiek przez pierwszych kilka tygodni o ile nie miesięcy nie zabiorę Jej do teściów bo oni mają taki syf w domu, że ja się czasami boję o męża i siebie czy czegoś nie złapiemy...uwierzcie mi, czasami tam jest tak źle że twierdzę iż w melinach mają czyściej...
    Potrafią zrobić bibę np. W październiku a stoły i krzesła stoją przez kolejnych Xtygodni...już nie mówiąc o talerzach i garnkach, które myją dopiero jak są potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 10:19

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    U mnie pobudka z bólem gardła. W przychodni coś musiałam podlapac.
    Dziewczyny, mam zagwostke. Chcieliśmy iść z mężem do kina w niedziele, ale tak się zastanawiam, czy wysiedze tyle w jednej pozycji. Podjelybyscie jeszcze wyzwanie?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Mam kilka pytań:

1. Jak wysterylizować butelki? Na Aventach jest napisane, że należy zalać wrzątkiem, a w następnej linijce napisane jest, ze należy je gotować przez 5 minut. Nie zniszczę butelki i smoczka jak będę je gotować 5 minut? :|

2. Co polecacie na suchy kaszel na wieczór? Lekarka przepisała mi THIOCODIN i dobrze, że zajrzałam do ulotki, bo 3 razy jest napisane, że nie można zażywać go w ciąży :| a na wieczór kaszel męczy mnie niemiłosiernie...

3. I tu pojawiła się moja skleroza ciążowa... Jak mi się przypomni to dopiszę... Masakra ;)

Już mi się przypomniało :P Będziecie prały w pralce wypełnienie z wózków? Chodzi mi o pokrycie materacyka.

4. W ogóle wrzucacie do pralki materacyki z łóżeczka? Czy bez przesady?

5. I jak z torbą do szpitala? Ją też trzeba jakoś przeczyścić. Przyznam, że moja była dość intensywnie używana, a planuję do niej spakować rzeczy od Młodego i nie wiem czy ją prać...
    Ja miałam podobny problem z kaszlem i robiłam sobie inhalacje z soli fizjologicznej, jak już nie mogłam wytrzymać to zrobiłam inhalacje z Pulmicortu, które mi bardzo pomogły. Lekarz rodzinny, bardzo doświadczona położna i ginekolog potwierdzili , że to nie zaszkodzi dziecku na tym etapie ciąży. Wzięłam tylko dwie dawki Pulmicortu ale ulga była wyraźna...

Funky09 lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday mleko kobiece mozna bezpiecznie przechowywac w zamrazarce od kilku tyg do 3 miesiecy, wszstko zalezy od tego w jakiej temperaturze sie je przechowuje. Ja karmilam odciagietym mlekiem ponad 3 miesiace i w zamrazarce zawsze mialam zapas tak na ok 2 tygodnie. Jak mialam zastoje i antybiotyk na zapalenie to w czasie kiedy bralam leki podawalam malemu zapasy. Tu jest lik do wytyczych ministra zdrowia dot mleka matki, masz wszystko ladnie opisae, jak odciagac, przechowywac i podgrzewac :) http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/karmienie-piersia/odciaganie-i-przechowywanie-mleka-matki. Przy Macku czesto wracalam do tej stroki :)

Polecam te woreczki o ktorych pisala Larisa, mozna tez ewenntualnie zainwestowac w plastikowe pojemiczki ale juz koszt troche wiekszy, pozniej moga sluzyc do mrozenia obiadków :)

ROTEKOPF moze przypij ten link na pierwszej stronie bo mysle ze wielu dziewczynom moze sie przydac :) sama pamietam ze dlugo szukalam wiarygodnych inonformacji na ten temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 11:09

MagSz, _Saszka_, Kinga., Rotenkopf lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dzień dobry :). Ja dziś jestem niedobita, bo od godziny 3 prawie nie spałam. Mój diabetolog każe mi mierzyć raz w tygodniu cukier o 22 i 3 w nocy i taki oto efekt mi to daje :/

Co do prania/czyszczenia nowych wózków to ja tylko prześcieradełko wypiorę pewnie i tyle. U nas też nie będzie sterylnych warunków, bo też mamy psa ;), więc nawet się nie da :P
    wiecznie ty od 3 nie spisz a mi dopiero o 3 nad ranem udalo sie zasnac ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:55

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cora pojechała do taty ja miałam brać się za porządki ale brak mocy więc leżę i zaraz pewnie będę spać... totalna niemoc...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva, Larisa dziekuje za informacje!! :-* musze w takim razie poszukac woreczkow :-)

Ameiva, Larisa lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa ja tak samo jestem dzisiaj jakaś rozlazła ;) mogłabym posprzątać chociaż łazienkę, ale tak mi się nie chce... może na wieczór mi się zachce :)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09, Iwonkaaa ja mam tak codziennie, wstaje rano i zamiast tryskac energia to rozbijam sie po katach a wlasciwie na kannapie :P dzien jak codzienn :)Dopiero popoludniami moge cokolwiek zrobic. Wczoraj np do 13 chodzilam w pizamie a pozniej poskladalam pranie i poukladalam w szafach, zrobilam 4 pralki prania i je rozwiesilam, zrobiłam sałatke makaronową na kolacje, ugotowalam rosół i pulpeciki w sosie pomidorowym na dzisiejszy obiad a pozniej jeszcze buszowalam po chacie do polnocy:)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie:) Wojtuś waży 1740 g i wszystko u niego w najlepszym porzadku:) moja nieszczęsna szyjka tez jako tako daje ciągle rade. Co prawda skróciła się do 30 mm ale trzyma ładnie na całej długości. Jakoś wytrwamy te kilka tygodni:) pozdrawiam ciepło w ten znów zimowy dzien:)

pucek, Karolina_Ina, jaskra, ania0141, Karatka81, Endzis, Lanusia93, kamaaa, panda80, jamniczakuchnia, Ameiva, Dobson, fabdorota, Andrea20, Rotenkopf lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• pucek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cionsza lvl hard.. Dziś zaczynam kolejy tydzień i czytałam sobie info na belly co tam się w tym tygodniu dzieje.. I tam na dole zawsze jest dzidziuś narysowany jak teraz mniej iecej wyglada... No i co? W ryk..

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Doradca laktacyjny mówiła, że nie traci. Mleko wkładałam do ciepłej wody i szybciutko się odmrazalo. Jeśli nie zjadł czegoś z tej porcji to do kosza. Woreczki są super bo zajmują mało miejsca,łatwo opisać i właśnie podgrzać. :) jak się ma nawał to jest dobry moment na zrobienie małego zapasu.

A czy takie duże ściąganie podczas nawału jeszcze go nie pogłębia? Słyszałam że ponoć można mało odciągnąć tylko żeby ulga była?

f2wlcbxmqludqper.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Hej:)
    U mnie pobudka z bólem gardła. W przychodni coś musiałam podlapac.
    Dziewczyny, mam zagwostke. Chcieliśmy iść z mężem do kina w niedziele, ale tak się zastanawiam, czy wysiedze tyle w jednej pozycji. Podjelybyscie jeszcze wyzwanie?

Ja tez chciałam isc do kina ale wlasnie doszlam do wniosku ze zwyczajnie nie dam rady siedzieć tam 2h w jednej pozycji. Zresztą teraz remont to i tak nie ma kiedy sie wybrac. Ostatni raz w kinie bylam na listach do M2 i juz mi bylo niewygodnie. Teraz jeszcze obawiam sie ze pewnie bym musiala wychodzić na siku ;)
    Bylismy po panele i wrocilam padnięta. Nie moge sie dczekac kiedy umyje nową podłogę. Juz będzie widać jakis postęp ale poki co, daleka droga do tego.

• fabiola Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09, Saszka ja kupiłam cyber Aton 3 ze względu na bezpieczeństwo ale dopiero w domu zorientowałem się jaki on jest cholernie ciężki :( cały czas bije się z myślami czy jednak nie wymienić go na inny właśnie ze względu na wagę :(

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:55

• jaskra Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi Cosi Pebble waży koło 4 kg, więc ta różnica 1 kg dla mnie nie jest jakaś kluczowa. Poza tym tak jak Karolina_Ina pisała i tak bym nie była w stanie dźwigać fotelika z dzieckiem w środku, więc w grę wchodzi tylko wpinany na stelaż. Citi rzeczywiście leciusieńki..

Mnie od rana męczy duszność i zgaga, ale chyba jest coraz lepiej. Miałam też kiepską noc. Wstawałam 4 razy z mega twardym brzuchem z powodu wypełnionego pęcherza. Mogłam nie pić tylu herbat przed snem :/

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polezalam bo spać nie mogłam i co.... i dalej leń w tyłku...
    .. gdybym mogła redbula... przydałyby się skrzydła... tyle mogłabym zrobić a tu brak mocy...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ