Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
witam mamusie w sobote
u nas noc moze byc, nawet na prawym boku polezałam 1 minute.......fajnie było........szkoda z etak krtoko hah;p u mnie pogoda masakra, snieg, pochmuro i do bani jednym słowem
( chce wiosenke juz;-))))) milego dnia Wam zycze
-
nick nieaktualnyWiem, że już niedługo ale wysiadam psychicznie z tego bólu JEDNEGO i tego samego miejsca na żebrach pod cycem od początku kiedy zaczął rosnąć mi brzuch. Na spaniu już byłam tak zdesperowana, że zaczęłam lekko palcami stukać w to miejsce, pomogło na dwie sekundy ;/ i to nie jest, że Hania mi tam siedzi czy coś bo wyczułam ją po drugiej stronie brzucha. Nic nie przynosi ulgi ;(
Co do sterylności - ja wpieprzałam marchewki prosto z ziemi więc i Hani nie będę trzymać pod kloszem aczkolwiek przez pierwszych kilka tygodni o ile nie miesięcy nie zabiorę Jej do teściów bo oni mają taki syf w domu, że ja się czasami boję o męża i siebie czy czegoś nie złapiemy...uwierzcie mi, czasami tam jest tak źle że twierdzę iż w melinach mają czyściej...
Potrafią zrobić bibę np. W październiku a stoły i krzesła stoją przez kolejnych Xtygodni...już nie mówiąc o talerzach i garnkach, które myją dopiero jak są potrzebne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 10:19
-
Hej:)
U mnie pobudka z bólem gardła. W przychodni coś musiałam podlapac.
Dziewczyny, mam zagwostke. Chcieliśmy iść z mężem do kina w niedziele, ale tak się zastanawiam, czy wysiedze tyle w jednej pozycji. Podjelybyscie jeszcze wyzwanie? -
Funky09 wrote:Mam kilka pytań:
1. Jak wysterylizować butelki? Na Aventach jest napisane, że należy zalać wrzątkiem, a w następnej linijce napisane jest, ze należy je gotować przez 5 minut. Nie zniszczę butelki i smoczka jak będę je gotować 5 minut?
2. Co polecacie na suchy kaszel na wieczór? Lekarka przepisała mi THIOCODIN i dobrze, że zajrzałam do ulotki, bo 3 razy jest napisane, że nie można zażywać go w ciążya na wieczór kaszel męczy mnie niemiłosiernie...
3. I tu pojawiła się moja skleroza ciążowa... Jak mi się przypomni to dopiszę... Masakra
Już mi się przypomniałoBędziecie prały w pralce wypełnienie z wózków? Chodzi mi o pokrycie materacyka.
4. W ogóle wrzucacie do pralki materacyki z łóżeczka? Czy bez przesady?
5. I jak z torbą do szpitala? Ją też trzeba jakoś przeczyścić. Przyznam, że moja była dość intensywnie używana, a planuję do niej spakować rzeczy od Młodego i nie wiem czy ją prać...Funky09 lubi tę wiadomość
-
Sunday mleko kobiece mozna bezpiecznie przechowywac w zamrazarce od kilku tyg do 3 miesiecy, wszstko zalezy od tego w jakiej temperaturze sie je przechowuje. Ja karmilam odciagietym mlekiem ponad 3 miesiace i w zamrazarce zawsze mialam zapas tak na ok 2 tygodnie. Jak mialam zastoje i antybiotyk na zapalenie to w czasie kiedy bralam leki podawalam malemu zapasy. Tu jest lik do wytyczych ministra zdrowia dot mleka matki, masz wszystko ladnie opisae, jak odciagac, przechowywac i podgrzewac
http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/karmienie-piersia/odciaganie-i-przechowywanie-mleka-matki. Przy Macku czesto wracalam do tej stroki
Polecam te woreczki o ktorych pisala Larisa, mozna tez ewenntualnie zainwestowac w plastikowe pojemiczki ale juz koszt troche wiekszy, pozniej moga sluzyc do mrozenia obiadków
ROTEKOPF moze przypij ten link na pierwszej stronie bo mysle ze wielu dziewczynom moze sie przydacsama pamietam ze dlugo szukalam wiarygodnych inonformacji na ten temat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 11:09
MagSz, _Saszka_, Kinga., Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
wiecznie wrote:Dzień dobry
. Ja dziś jestem niedobita, bo od godziny 3 prawie nie spałam. Mój diabetolog każe mi mierzyć raz w tygodniu cukier o 22 i 3 w nocy i taki oto efekt mi to daje
Co do prania/czyszczenia nowych wózków to ja tylko prześcieradełko wypiorę pewnie i tyle. U nas też nie będzie sterylnych warunków, bo też mamy psa, więc nawet się nie da
-
nick nieaktualny
-
Funky09, Iwonkaaa ja mam tak codziennie, wstaje rano i zamiast tryskac energia to rozbijam sie po katach a wlasciwie na kannapie
dzien jak codzienn :)Dopiero popoludniami moge cokolwiek zrobic. Wczoraj np do 13 chodzilam w pizamie a pozniej poskladalam pranie i poukladalam w szafach, zrobilam 4 pralki prania i je rozwiesilam, zrobiłam sałatke makaronową na kolacje, ugotowalam rosół i pulpeciki w sosie pomidorowym na dzisiejszy obiad a pozniej jeszcze buszowalam po chacie do polnocy:)
-
Witam się po wizycie:) Wojtuś waży 1740 g i wszystko u niego w najlepszym porzadku:) moja nieszczęsna szyjka tez jako tako daje ciągle rade. Co prawda skróciła się do 30 mm ale trzyma ładnie na całej długości. Jakoś wytrwamy te kilka tygodni:) pozdrawiam ciepło w ten znów zimowy dzien:)
pucek, Karolina_Ina, jaskra, ania0141, Karatka81, Endzis, Lanusia93, kamaaa, panda80, jamniczakuchnia, Ameiva, Dobson, fabdorota, Andrea20, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
Cionsza lvl hard.. Dziś zaczynam kolejy tydzień i czytałam sobie info na belly co tam się w tym tygodniu dzieje.. I tam na dole zawsze jest dzidziuś narysowany jak teraz mniej iecej wyglada... No i co? W ryk..
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy... -
Larisa wrote:Doradca laktacyjny mówiła, że nie traci. Mleko wkładałam do ciepłej wody i szybciutko się odmrazalo. Jeśli nie zjadł czegoś z tej porcji to do kosza. Woreczki są super bo zajmują mało miejsca,łatwo opisać i właśnie podgrzać.
jak się ma nawał to jest dobry moment na zrobienie małego zapasu.
A czy takie duże ściąganie podczas nawału jeszcze go nie pogłębia? Słyszałam że ponoć można mało odciągnąć tylko żeby ulga była? -
fabdorota wrote:Hej:)
U mnie pobudka z bólem gardła. W przychodni coś musiałam podlapac.
Dziewczyny, mam zagwostke. Chcieliśmy iść z mężem do kina w niedziele, ale tak się zastanawiam, czy wysiedze tyle w jednej pozycji. Podjelybyscie jeszcze wyzwanie?
Ja tez chciałam isc do kina ale wlasnie doszlam do wniosku ze zwyczajnie nie dam rady siedzieć tam 2h w jednej pozycji. Zresztą teraz remont to i tak nie ma kiedy sie wybrac. Ostatni raz w kinie bylam na listach do M2 i juz mi bylo niewygodnie. Teraz jeszcze obawiam sie ze pewnie bym musiala wychodzić na siku
Bylismy po panele i wrocilam padnięta. Nie moge sie dczekac kiedy umyje nową podłogę. Juz będzie widać jakis postęp ale poki co, daleka droga do tego. -
nick nieaktualny
-
Maxi Cosi Pebble waży koło 4 kg, więc ta różnica 1 kg dla mnie nie jest jakaś kluczowa. Poza tym tak jak Karolina_Ina pisała i tak bym nie była w stanie dźwigać fotelika z dzieckiem w środku, więc w grę wchodzi tylko wpinany na stelaż. Citi rzeczywiście leciusieńki..
Mnie od rana męczy duszność i zgaga, ale chyba jest coraz lepiej. Miałam też kiepską noc. Wstawałam 4 razy z mega twardym brzuchem z powodu wypełnionego pęcherza. Mogłam nie pić tylu herbat przed snem