Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jaskra wrote:Karolina_Ina, ja nie rozpatrywałam w ogóle Cybex Aton, od razu cybex aton 4, bo miał testy najświeższe z 2015 r, więc za bardzo się wypowiedzieć nie mogę, ale na stronie jak patrzę to te atony z 2015/2016 wyglądają jak aton 4.
Aleksandrakili, też mnie martwi powrót na uczelnię. Na szczęście ja będę na zajęciach do 13, więc dużo krócej niż ty, ale wątpię, że do powrotu uda mi się tak ustabilizować laktację, żeby nie musieć odciągać w trakcie zajęć.. No i chyba też mnie czeka odciąganie w kiblu i wylewanie, bo bałabym się takie mleko do domu zabrać.. Nie dość że z kibla, to jeszcze ze szpitalnego..
Wczoraj chodziłam podkurwiona cały dzień a dzisiaj za to obudziłam się prawie płacząc, tak mi smutno bez powodu.. Weźcie już ode mnie te ciążowe hormony...
I mnie boli ewidentnie spojenie łonowe. Czasem przy przekręcaniu z boku na bok a bardzo często przy wstawaniu, szczególnie rano.
fabdorota, coś skutecznego na grzybki to niestety chyba tylko gin może przepisać.. na mnie jeszcze działa clotrimazol, ale tylko ten w tabletkach dopochwowych, bo maść nie bardzo. -
nick nieaktualny
-
Iwonkaaa wrote:Mnie wszystko boli na dole i nie potrafię nawet określić konkretnych miejsc... czasami mam wrażenie że to taki ból jakbym (przepraszam za określenie) była posuwana przez miesiąc bez przerwy bo to takie uczucie zakwasow ???
Iwonkaaa podoba mi sie Teoje okreslenie! Ale to prawda..koszmar!
Ja tez musze zamowic kocyki i rozek, i ta zabawke edukacyjna do kompletu.
Dostalam od kolezanki majty jednorazowe, podklady i tantum rose, chociaz to mam z glowy
Jak mi sie dzis plakac chce! Rycze bez powodu, zaczelam wczoraj wieczorem ogladajac film. A dzis powtorka z rozrywki ale tak bez powodu. Juz mi sie zbieralo od kilku dni, w koncu wybuchlo..pogoda tez dupiata, pada u mnie, ehhh
Iwonkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie też gin ma pobrać i ogarnąć wynik... dobrze wiedzieć ze to takie koszta... U mnie też deszczowo okropnie... nie lubię takich smetnych dni... ukochany jeszcze odpoczywa po powrocie z pracy a ja już rosolek u mamy pochlonelam...
Mam ochotę jechać gdzieś do centrum handlowego na jakieś pyszne lody i polazic ale wiem że nie dam rady a poza tym fundusze rozgospodarowane... drzewo 600 zł ubezpieczenie auta kochanego kolejne 600 no i cała wyprawka plus nieszczęsny kredyt 2500 grrr... a kasy ciągle mało... -
Jaskra, Kinga, dzięki
Dopiero coś się zaczyna wykluwac, więc liczę, że sama ogarnę. Tym bardziej, że takie infekcje to niestety u mnie częsta przypadłość. Ale lactovaginal spróbuję. Jak nic nie pomoże, to gin:/ Jak nie urok, to sraczka
Z nerwów na mojego M mnie dziś wzięło na sprzątanie, więc wszystko pięknie lśniJutro tylko kabinę ogarnę.
Chłop ma jakiś zły dzień i mam wrażenie, że robi wszystko, żeby mnie wyprowadzić z równowagi. Zdecydowaliśmy się jednak iść do tego kina, ale jak ma być taki okropny, to sobie daruje. Dam mu jeszcze trochę czasu na ogar. -
Dziewczyny mam pytanie,szukalam na Google ale nie moge nic znalesc kuzwa wiec sprawa wyglada tak...moje dziecko do wczoraj wypychalo girki po lewej stronie wysoko kolo zeber az bolaly,czyli prawidlowo na usg Zosia byla ulozona glowkowo juz do porodu,od wczoraj wieczorem czuje wypychanie z prawej strony tylko ze nie pod zebrami,tylko nisko na wysokosci pepka po prawej strony i juz mam stracha ze ta mala akrobatka sie przemiescila i nie lezy juz glowkowo jak powinna,czy to mozliwe w 34 tygodniu ciazy? Moze ktoras cos wie na ten temat,no tyle czasu czulam ja w tym samym miejscu wysoko a nagle moj brzuch nabral innego ksztaltu i czuje jej nogi nizej i nie wiem co mam o tym myslec,2 mam wizyte dopiero az jestem ciekawa
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Fabdorota, ja trzeci raz robiłam posiew z szyjki i trzeci raz wyszła mi infekcja grzybicza a objawów zero! Raz dostalam pimafucin na 3 dni, raz w szpitalu clotrimazolum w globulkach a teraz nie wiem co mój gin wymyśli.
Dziwne to bo nic mnie nie swędzi ani uplawow typowych dla grzybicy tez nie mam. Najwazniejsze ze taka infekcja nie grozi przedwczesnym porodem ale i tak wypadałoby sie tego pozbyć
U nas szybki relaks po obiedzie i jedziemy oglądać meble.
Musze prezent kupic chrzesniacce i moze cos małej wyszperam -
ilonia1984 wrote:Dziewczyny mam pytanie,szukalam na Google ale nie moge nic znalesc kuzwa wiec sprawa wyglada tak...moje dziecko do wczoraj wypychalo girki po lewej stronie wysoko kolo zeber az bolaly,czyli prawidlowo na usg Zosia byla ulozona glowkowo juz do porodu,od wczoraj wieczorem czuje wypychanie z prawej strony tylko ze nie pod zebrami,tylko nisko na wysokosci pepka po prawej strony i juz mam stracha ze ta mala akrobatka sie przemiescila i nie lezy juz glowkowo jak powinna,czy to mozliwe w 34 tygodniu ciazy? Moze ktoras cos wie na ten temat,no tyle czasu czulam ja w tym samym miejscu wysoko a nagle moj brzuch nabral innego ksztaltu i czuje jej nogi nizej i nie wiem co mam o tym myslec,2 mam wizyte dopiero az jestem ciekawa
Kochana, u mnie coreczka od dawna ulozona glowkowo a ja czuje cos okrągłego na wysokości pępka ale z prawej strony i tez nie wiem co to, czy pupa czy czym mi sie tam wypychanie ma sie co martwić. Ja mam pewność ze leży glowkowo bo jak miala nóżki na dole to kopala mnie po szyjce a teraz od paru wizyt mam tam spokoj. Zobaczymy jutro czy mam racje bo ide do lekarza.
ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
ilonia1984 wrote:Dziewczyny mam pytanie,szukalam na Google ale nie moge nic znalesc kuzwa wiec sprawa wyglada tak...moje dziecko do wczoraj wypychalo girki po lewej stronie wysoko kolo zeber az bolaly,czyli prawidlowo na usg Zosia byla ulozona glowkowo juz do porodu,od wczoraj wieczorem czuje wypychanie z prawej strony tylko ze nie pod zebrami,tylko nisko na wysokosci pepka po prawej strony i juz mam stracha ze ta mala akrobatka sie przemiescila i nie lezy juz glowkowo jak powinna,czy to mozliwe w 34 tygodniu ciazy? Moze ktoras cos wie na ten temat,no tyle czasu czulam ja w tym samym miejscu wysoko a nagle moj brzuch nabral innego ksztaltu i czuje jej nogi nizej i nie wiem co mam o tym myslec,2 mam wizyte dopiero az jestem ciekawa
.
Myślę że u Ciebie też tak może być. Więc nie martw się na zapas że będziesz musiała mieć cc bo u mnie główka jest na prawdę nisko mimo nóżek z boku.
ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
a moja mała zmienia ułozenie raz na tydzień, czuje po ruchach i kształcie brzucha ze zmienia ułozenie.. zazwyczaj jest ulozona poprzecznie, głowka po prawj stronie. Lekarz jest spokojny i mówi ze mala ma jeszcze czas i bedzie zmieniala jeszcze ułozenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:34
-
paprotka30 wrote:Fabdorota, ja trzeci raz robiłam posiew z szyjki i trzeci raz wyszła mi infekcja grzybicza a objawów zero! Raz dostalam pimafucin na 3 dni, raz w szpitalu clotrimazolum w globulkach a teraz nie wiem co mój gin wymyśli.
Dziwne to bo nic mnie nie swędzi ani uplawow typowych dla grzybicy tez nie mam. Najwazniejsze ze taka infekcja nie grozi przedwczesnym porodem ale i tak wypadałoby sie tego pozbyć
U nas szybki relaks po obiedzie i jedziemy oglądać meble.
Musze prezent kupic chrzesniacce i moze cos małej wyszperam -
O kurczę to nie wiedziałam, jutro poproszę giną o cos konkretnego zeby raz na zawsze się tego pozbyć. Juz myslalam ze może moj mnie zaraza ale nie wspolzyjemy od dawna bo najpierw miałam zakaz a teraz sił i chęci brak.
No chyba ze wciąż sie zarazam gdzies na miescie bo czesto korzystam z toalet w galerii handlowej no ale to musialabym miec wyjątkowo dużego pecha. Mysle ze to ciagle niewyleczona infekcja. Ehh:-( -
Ja też brałam teraz Nystatynę po raz drugi. U mnie też nie ma typowych objawów tylko zwiększone upławy. Na posiewie nic nie wyszło, ale po Nystatynie zwiększone upławy znikają.
Paprotka30 mi wystarczy skorzystanie z wc na mieście i infekcja gotowa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:45
-
nick nieaktualny
-
mania wrote:Chwalę się
Zosiowy fotelik
) , Recaro Privia, Cybex Aton Q i Cybex Qloud Q
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 17:05
-
Wiecznie, to jest kiddy evolution pro 2. Z tego co wiem to lunafix musi być montowany na bazie (moge się mylić może się lepiej orientujesz) więc też cena kosmos a ten może być na pasy i na bazę i cena jeszcze w miarę.
Robię brownie z odrobiną cukru mam dziś parcie na słodkie i mam nadzieję, że cukry będą łaskawezjem kawałek i idę na spacer
Fabdorota ja jestem cały czas na natamycynie zakładam w razie czego co drugi dzień i od tamtej pory nie mam infekcji, mi dr zapisał bo mam to kółko ale natamycyna nie zaszkodzi a pod koniec ciąży łatwo o infekcje i jest to niebezpieczne więc lepiej idź do dr i na pewno coś Ci zapiszeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 18:18