X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina Ty się uspokój ;-)
    Spociłam się i zmachałam przy tych leniwych... Ale pycha, Niko z dokładką wciągnął :-)
    Mania zgadzam się z Tobą :-) My w trasie to tak max godzinka, a tak głównie wkoło komina ;-) Ja nawet jak pojedziemy nad morze na urlop, to i tak myślę, że kilka przystanków zaliczymy po drodze. Inaczej myślę że się nie da ;-) Wpinanie w stelaż dla mnie musi być ;-) Choć teraz mam składaną gondolkę, to w razie jakby na dłuższy spacerek się zanosiło, to będę ją brała :-) Zresztą M szuka auta, bo na kombi zmieniamy ha,ha

• agulas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea od 38,5 u kobiet w ciąży wdraża się antybiotyk. Wiem, bo jak byłam chora to lekarz kazał jeszcze się wstrzymać (miałam 38,3). Jeżeli dobilabym do38,5 miałam iść po antybiotyk. Do lekarza!

Rotenkopf bardzo mi przykro.

Ja myślę, że w połowie marca zacznie się u nas robić baaardzo ciekawie!!!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:20

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Witam Was Dziewczyny, Lanusia czuje tak samo jak Ty :( Dziękuję Bogu że mam tak cudowna Córeczkę która przesypia cała noc, ja wstaje raz góra dwa razy dać jej smoczek bo jakbym miała jeszcze nocki zarywać to bym się złamała. Gorzej jest w ciągu dnia bo to jest żywioł i muszę się nakombinować żeby się nie nudziła. Mamy w pobliżu figlo raj/ kulkowo/ sala zabaw nie wiem jak to jeszcze określić dostosowany do takich maluchów więc minimum raz w tygodniu tam jesteśmy a Hania jest w raju :)

Dziewczyny gdzie kupię dla Hani obuwie po domu, wiązane i oddychające np. Bez przednich palców? Tylko szukam czegoś w rozsądnej cenie. Pierwsze sandałki dla Hani kupiłam w Bartku za kupę kasy a jakość była żenująca :(
    ja polecam Befado, super jakosc za rozsadne pieniadze :)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie czesto śni, że mam córke nie wiem dlaczego tak.. w sumie u mnie sny na odwrót zawsze takze by sie zgadzalo...lol
    aa i dzis zamiast tych podkładow poporodowych kupiałam takie podpaski zwykłe...nie wiem czy sie nadadza, ale jesli bedzie potrzeba sie dokupi;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg ja dziś nie mogę się ruszać tak mnie pachwiny ciągną. Chyba szykuje się jakiś skok w objętości brzucha... Macie jakieś sposoby na takie bóle pachwin?

f2wlcbxmqludqper.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miałam temperaturę 38,5 wzięłam apap na noc i spadła... Ale byłam po 2 tygodniach faszerowania antybiotykiem w tym tydzień w szpitalu dożylnie.... Właśnie próbowałam się zarejestrować do laryngologa na kontrolę po leczeniu szpitalnym mojego ropnia i najbliższy termin 1 kwietnia... Zabawne prawda?

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do swojej położnej o ten aniball, niedawno była na pokazie tego urządzonka. Ogólnie jest za przygotowaniem krocza do porodu, raczej bardziej stawiałaby na masaż i ćwiczenia na piłce. Jak to określiła, teraz to do wszystkiego musi być urządzenie, ale jest bardzo za jak kobieta jest świadoma i chce sobie pomóc i świadomie urodzić ;-) A jak usłyszała ile kosztuje aniball (pomijam ten drugi), to stwierdziła, że z ceną przesadzili... Ogólnie powiedziała mi, że jak koniecznie chcę sobie kupić to nie widzi przeciwwskazań ale tłumaczyła mi jak robić masaż. No i zapraszała na jutro na zajęcia, bo będzie właśnie o nacinaniu krocza i przygotowaniu do porodu itd. Zobaczę czy dam radę, bo to na 17 a ja już mam wtedy słabe akumulatorki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 13:58

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Jak miałam temperaturę 38,5 wzięłam apap na noc i spadła... Ale byłam po 2 tygodniach faszerowania antybiotykiem w tym tydzień w szpitalu dożylnie.... Właśnie próbowałam się zarejestrować do laryngologa na kontrolę po leczeniu szpitalnym mojego ropnia i najbliższy termin 1 kwietnia... Zabawne prawda?

Ja chciałam się dzisiaj zapisać na konsultację u kardiologa przed porodem i termin na 21 marca, a ja od 11 ciążę mam już donoszoną i nie wiem czy do 21 w ogóle wytrzymam... Gdybym wiedziała, że będę rodzić po 21 to bym się z chęcią zapisała xD

panda80 lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina ja zamiast tych z bella (wielkie grube podpachy hi,hi) kupię sobie takie http://www.aptekagemini.pl/canpol-wysoko-chlonne-podklady-poporodowe-10-sztuk.html miały fajne opinie, zaryzykuje. W domu używałam normalnych podpasek, tylko maxi chyba bella perfecta na początku.

• mania Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka wrote:

Mania - mnie tez czasem zakłuje cos w szyjce, bardzo to nieprzyjemne :/ ale juz tak miewałam i wczesniej i tez, na szcżescie, pozostało bez wpływu na szyjkę. A jaka Ty masz właściwie długość szyjki? Na jaka zakładali Ci pessar? I jeszcze co do cukrzycy - może Ty wiesz od lekarza, ja zapomniałam zapytać - jak to jest po porodzie? Wiem, ze przez 10-14 dni trzeba mierzyć jeszcze cukier, ale mozna juz normalnie jeść, czy dalej trzeba trzymac dietę cukrzycową? I czy ma to jakis związek z karmieniem piersią?

(
    Szotka, nie mam pojęcia ile ma moja szyjka :) mój dr mierzy ją na macanego i na tej podstawie stwierdził, że jest za krótka i za miękka przede wszystkim i założył w razie czego pessar.
    Co do cukrów to nie jestem pewna na następnej wizycie zapytam dokładnie ale z tego co wiem to normy po porodzie na czczo-100 a po posiłku do 140 i przez jakiś czas należy tego pilnować a własnie tak jak piszesz chyba ok 2 tyg, później krzywa jeszcze raz i żegnaj cukrzyco-mam nadzieję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:08

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Olina ja zamiast tych z bella (wielkie grube podpachy hi,hi) kupię sobie takie http://www.aptekagemini.pl/canpol-wysoko-chlonne-podklady-poporodowe-10-sztuk.html miały fajne opinie, zaryzykuje. W domu używałam normalnych podpasek, tylko maxi chyba bella perfecta na początku.
    te miała taka dziewczyna jak lezałam w szpitalu , w sumie nawet sie nie pytałam, bo jeszcze mnie to nie interesowało, ale skoro je miała to chyba spoko, bo ona była w 10tyg ciazy i dostała krwotoku wiec dlatego...ja własnie tez kupiłam te maxi bella perfecta...w sumie to mi mama poleciła, zeby kupic normalne tylko jak najgrubsze :P zobaczymy w sumie no i tak pewnie sie przydadza...chociaz ja wgl nigdy podpasek nie nosiłam takich, bo po normlanie nie nawidze....jak mi sie cos przesuwa, albo no nawet nie chce myslec hahaha

a nie ta sa bella perfecta maxi classic :P jezu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:14

Karatka81 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina no ja też "kocham" podpaski ;-) Te maxi to mi M przez przypadek kupił ha,ha A dały radę, bo są dłuższe i okazało się że ten "wybór" był hmm trafny ha,ha

• jaskra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, dzisiaj dopiero mi się wynik pojawił online. 2,7, więc sam środeczek normy.. Świąd mniejszy, ale stopy i dłonie dalej czasem zaswędzą, tylko tak jak mówiłam kiedy są obrzęknięte. Nie swędzą też bardziej w nocy albo po kąpieli. Myślę, że ogólnie na ciało trochę pomogło mi używanie emolientów i to, że cała się teraz smaruję balsamem. W ogóle zauważyłam, że skóra mi się bardzo uwrażliwiła na kocią sierść, bo wszędzie tam gdzie mnie coś zaswędziało znajdywałam jakiś koci kłaczek. Nadal nie mam żadnych zmian skórnych.. W środę idę zrobić kontrolnie ft4 i się zastanawiam czy powtarzać te cholestatyczne badania. Chyba nie będę na razie, zobaczę co mi lekarz powie na wizycie (też w środę, ale późnym wieczorem). Może po prostu kwestia przesuszenia naprawdę, mimo że ja go jakoś nie widziałam za bardzo?

Szotka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:

Ja też te kupiłam... oby dały radę a te grube w razie w będę miała...

Zrobiłam pyszny ciemny sosik i czekamy aż córcia wróci ze szkoły a ślinka cieknie miesamowicie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina szalejesz z tymi łowami z lumpa :D

Miałam się brać za masaż krocza, ale sama nie wiem, nie chce mi się chyba... Chociaż wiem że to mogłoby bardzo pomóc.

My mamy fotelik Maxi Cosi Citi, jest lekki, a nie zanosi się nam na wielkie wyprawy z maluchem póki co, więc myślę że będzie ok :) Moja siostra miała jakiś no name od wózka i jeździła z synem po 1200 km, także to wszystko zależy od łba rodzica, bo ja na takie trasy kupiłabym porządny...

Karatka81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam na obiad polską klasykę - mielone, mizerię i ziemniaki :p

Lanusia93, Funky09, Dobson lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te bella to wygladaja jakby były od pępka do pleców hahahhahahahha
    jeszcze w razie coś kupiłam te rosmanowskie, bo były mega tanie, a jeszcze grubsze niz te bella..najwyzej zaloze dwie...czego bym nie chciała :<<
    sosik mmm pyszota, uwielbiam sosiki...ja dzis jem sama, bo moj chłop w pracy do 20...
    do szkoły rodzenia ide na 17.30 z mama, bo wczoraj dopiero napisali, zeby przyjsc...tez maja wyczucie....

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizeria.......chcoiaz nie przepadam to bym zjadła........

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    mizeria.......chcoiaz nie przepadam to bym zjadła........
    Ja pochłaniałam w sobotę ;-)

‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ