X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Karatka81 no właśnie sobie uświadomiłam że tylko około 37 dni do terminu zostało :D
    o jaaaaa to rzeczywiście już teraz zaraz :)
    ale teraz ten czas zapiernicza :)

Dziewczyny macie wieczorami takie mocne przeszywające wręcz kłucia w pochwie/szyjce ?? Bo jak moja Mała zaczyna wieczorne tańce to tak chyba napiera na szyjkę, że to bardzo boli...niby z szyjką wsio ok...ale ból przeokropny...

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf przykro mi..

Ja Was podczytuje cały czas ale sil brak. Ja sie ostatnio ciągle czuje jak w I trymestrze. Mdłosci i brak checi na cokolwiek.do tego w nocy eskapady do wc z 6 razy przez co ciagle jestem niewyspana.

Andrea o czop już no to sie robi powaznie. Ja wpisalam w google ostatnio ten czop i faktycznie brzydko to wyglada:P

Robie sobie rogaliki maslane bo ba nic nie mam ochoty .

Mania mnie tam caly czas cos pobolewa i kluje ale bardziej w dzien jak chodze czy cos robie niz wieczorem. Mysle ze to dzieciaczki cos tam majatruja w koncu już sa duze i do wyjscia sie przygotowują.

Ja też chce rodzic jak bedzie juz ladnie żeby na spacerki chodzic codzien ale ciagle mam takie przeczucie ze ta zima taka slaba byla w tym roku ze wlasnie w kwietniiu sie rozkreci:P i to na wielkanoc bedzie wieksza zima niż w Boże narodzenie. Chociaż nie chce krakać:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 10:20

mania lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    o jaaaaa to rzeczywiście już teraz zaraz :)
    ale teraz ten czas zapiernicza :)

Dziewczyny macie wieczorami takie mocne przeszywające wręcz kłucia w pochwie/szyjce ?? Bo jak moja Mała zaczyna wieczorne tańce to tak chyba napiera na szyjkę, że to bardzo boli...niby z szyjką wsio ok...ale ból przeokropny...

U mnie to jest takie uczucie jakby mi szyjkę uszczypnęła, bardzo nieprzyjemne. Mam wtedy wrażenie, że zaraz zrobi dziurę i pociekną wody. Mam tak raz na kilka dni, zazwyczaj w sklepie/ na spacerze ;)
    W poprzedniej ciąży takie odczucia zwiastowały skracanie szyjki.

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, bardzo współczuję, trzymaj się jakoś :*

Ja też bym chciała żeby moje pisklątko się wykluło na święta <3
    Mania, ja mam chyba coś podobnego, najpierw czuję taki mocny nacisk tam na dole, a później ostry ból, ale to dosłownie przez kilka sekund. Ciekawa jestem czy to jest to legendarne skracanie się szyjki...Wcześniej była długa i elegancka, ale czegoś takiego na pewno nie czułam.
    U nas dziś w nocy tak wiało, że miałam poważne obawy o stan dachu, masakra jakie kosmiczne odgłosy...
    Plan na dziś to wyprasowanie ciuszków (może wszystkich?) i poukładanie kosmetyków w pudełkach w szufladzie.
    Btw, kiedyś wstawiałam to linka do wanienki ze stelażem i mogę polecić, stabilne toto wystarczająco i lekkie :) Ja wzięłam białą wanienkę i jest naprawdę ładna, no i duża, bo to 100 cm, czyli nam posłuży.
    Miłego dnia kobietki :D

mania lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Witam Was Dziewczyny, Lanusia czuje tak samo jak Ty :( Dziękuję Bogu że mam tak cudowna Córeczkę która przesypia cała noc, ja wstaje raz góra dwa razy dać jej smoczek bo jakbym miała jeszcze nocki zarywać to bym się złamała. Gorzej jest w ciągu dnia bo to jest żywioł i muszę się nakombinować żeby się nie nudziła. Mamy w pobliżu figlo raj/ kulkowo/ sala zabaw nie wiem jak to jeszcze określić dostosowany do takich maluchów więc minimum raz w tygodniu tam jesteśmy a Hania jest w raju :)

Dziewczyny gdzie kupię dla Hani obuwie po domu, wiązane i oddychające np. Bez przednich palców? Tylko szukam czegoś w rozsądnej cenie. Pierwsze sandałki dla Hani kupiłam w Bartku za kupę kasy a jakość była żenująca :(

Moja Lila na szczęście też w nocy jak się obudzi to napije się trochę herbatki i śpi dalej. Na noce naprawdę nie mogę narzekać od noworodka, ale w ciągu dnia za to nadrabia ;) My też mamy taki figloraj w mieście, ale kawałek drogi od nas i jakoś mi zawsze nie po drodze. Ale muszę się w końcu wybrać, niech spożytkuje tą energię ;)
    Lila po domu chodzi tylko w materiałowych bucikach z H&M, ale zaczynają się robić za małe i też mnie czeka zakup jakichś po domu. Pewnie będę szukać w CCC, bo przez internet nigdy nie kupowałam butów i mam opory.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa zaraz pooglądam :)

Karatka chodzi mi o takie papcie po domu, bo mamy potwornie zimne podłogi a Hania skarpetki ściąga co chwile. Przerobiliśmy już kilka papućków ale wszystkie sobie ściąga więc muszę kupić takie których nie ściągnie :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia - Hania wchodzi do figlo raju i przez godzinę szaleje, czasami jest wręcz problem z wyjściem zwłaszcza jak są inne dzieci :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja mam codziennie praktycznie takie kłucia tyle,że o różnych porach...myślałam,że to szyjka ale na wizycie z szyjką było ok,bez zmian ,mi gin mówił,że szyjka zazwyczaj skraca się bez objawowo(nia ma żadnego kłucia czy bólu)bo każde kłucie zaraz przypisywałam szyjce

mania lubi tę wiadomość

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Iwonkaaa zaraz pooglądam :)

Karatka chodzi mi o takie papcie po domu, bo mamy potwornie zimne podłogi a Hania skarpetki ściąga co chwile. Przerobiliśmy już kilka papućków ale wszystkie sobie ściąga więc muszę kupić takie których nie ściągnie :)
    Ja mogę Ci te kapciuszki polecić, może ściąga bo jej jest w nich niewygodnie? Niko ściągał jak raz chciałam hmm zaoszczędzić i kupiłam mu w ccc... Nóżka mu się pociła :-( Teraz ma paputki :-) Mierzysz stópkę i dobierasz :-) U nas starczają na dłużej, bo nie są na styk, jak są większe to nic się nie dzieje, to jest mięciutka skóra, jakby był na boso a nie marznie ani nie poci się stópka. Nie spadają, nie ślizgają się i ładne są ;-) Ja już innych nigdy nie kupię ;-)
    Ja tu kupowałam http://paputki.dzieckonatury.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 10:58

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłucia, jakby zakwasy itd. też mam, czyli normalne to jest ha,ha Przynajmniej człowiek nie świruje ;-)

mania lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też tak kluje, ale podobnie jak u Ani szyjka trzyma, chociaż już jakieś drobne zmiany w niej zachodzą ;)
    M mi kupił herbatę z liści malin. Dzisiaj zaczynam pić, a od przyszłego tygodnia dreczę krocze masażem. Mam wrażenie, że strasznie szybko teraz czas leci...

mania lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Justyna Es Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam że pisałyście o fotelikach, na początku bardzo spodobał mi się fotelik z funkcją leżenia (nawet podczas jazdy samochodem z tą specjalną bazą) ale później rozmawiałam ze znajomymi i zapytali mnie czy bym się nie bała, bo jednak taki fotelik nie jest stabilny (sztywny czy jak go trafniej określić) i czy podczas kolizji by się nie złożył rozłożył cokolwiek.. więc się rozmyśliłam. A co wy sądzicie?
    Rotenkopf wyrazy współczucia

dxomx1hpkba1kbxd.pngdxomx1hpdbmw4l7z.png
    0d1ys65go0zad7r2.png[/
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj leci leci ...teraz już poleci!ja jeszcze muszę uważać bo termin na 22kwietnia więc od dziś równo 2miesiace a czuję się jakbym miała za tydzień rodzić...

Larisa, Karatka81 lubią tę wiadomość

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie o te staniki z kapphal, jak je kupilyscie? Na stronie nie widzę ich...

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Ja mam pytanie o te staniki z kapphal, jak je kupilyscie? Na stronie nie widzę ich...
    Ja je kupowałam w sklepie stacjonarnym, mierzyłam i chyba rozmiar M wzięłam :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/alla-damplagg/786269/

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu spalam, czuje się strasznie jak na haju, kaszel dusi coraz gorsy, temp 38,7 i wszystko mnie łamie, wzielam paracetamol i zastanawiam się co dalej, pomozcie :(

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Larisa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/alla-damplagg/786269/

Dziękuję :)

Karatka81 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Straciatellaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Kurde zasnelam jeszcze i śniło mi się ze mi czop odchodzi, jak się obudzilam to nie wiedziałam czy biec do toalety wymiotowac czy zaraz wyleci mi druga stroną, w każdym razie na kibelku skończyło się juz tylko na siusiu a tam kawał czopu taki glut wielkości orzeszka laskowego, fuj nie za ładnie to wyglądało o ile to faktycznie czop ale jeszcze nigdy czegoś takiego nie miałam, nie było tam krwi, wiec poczekam do środy do wizyty u ginekolog.
    Zaczelam juz się bardzo bać porodu :(
    Hej hej. Ja na chwilę. Mnóstwo prania i remonty u nas dlatego się nie odzywam. Takie stezone (jak mogę tak napisać :p) uplawy? Glut? mam od jakiegoś czasu. Gin powiedziała, ze pod koniec ciąży mogą takie być. Czop jak odpada to jest baaaaaaaaaardzo ciągnący (wybaczcie ze tak obrazowo) ale w pierwszej ciąży odszedł mi pod prysznicem po masażu szyjki i ciągnął się aż do ziemi ;p i był podbarwiony krwią. Więc możliwe że to jeszcze nie czop także bez stresu :p

Rotenkopf wyrazy współczucia.

Mnie już zaczyna wszystko przerastac. W piątek zaczynam 36 tydzień a jestem w ciemnej dupie ze wszystkim. Do tego nie mam siły i ciągle bym spała. Staram się czytać Was na bieżąco :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Znowu spalam, czuje się strasznie jak na haju, kaszel dusi coraz gorsy, temp 38,7 i wszystko mnie łamie, wzielam paracetamol i zastanawiam się co dalej, pomozcie :(
    Do lekarza! Może to wirus a moze bakcyl. Ja jestem za tym żeby robili kobietom w ciąży crp z krwi. Jak wirus to nic nie wyjdzie i trzeba to przelezec, jak bakcyl to wyjdzie w crp i antybiotyk . Na koniec ciąży nie możemy sobie pozwolić na gdybanie :) takie moje zdanie.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ