Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jamniczakuchnia wrote:Karatka81 no właśnie sobie uświadomiłam że tylko około 37 dni do terminu zostało
ale teraz ten czas zapiernicza
Dziewczyny macie wieczorami takie mocne przeszywające wręcz kłucia w pochwie/szyjce ?? Bo jak moja Mała zaczyna wieczorne tańce to tak chyba napiera na szyjkę, że to bardzo boli...niby z szyjką wsio ok...ale ból przeokropny...
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf przykro mi..
Ja Was podczytuje cały czas ale sil brak. Ja sie ostatnio ciągle czuje jak w I trymestrze. Mdłosci i brak checi na cokolwiek.do tego w nocy eskapady do wc z 6 razy przez co ciagle jestem niewyspana.
Andrea o czop już no to sie robi powaznie. Ja wpisalam w google ostatnio ten czop i faktycznie brzydko to wyglada:P
Robie sobie rogaliki maslane bo ba nic nie mam ochoty .
Mania mnie tam caly czas cos pobolewa i kluje ale bardziej w dzien jak chodze czy cos robie niz wieczorem. Mysle ze to dzieciaczki cos tam majatruja w koncu już sa duze i do wyjscia sie przygotowują.
Ja też chce rodzic jak bedzie juz ladnie żeby na spacerki chodzic codzien ale ciagle mam takie przeczucie ze ta zima taka slaba byla w tym roku ze wlasnie w kwietniiu sie rozkreci:P i to na wielkanoc bedzie wieksza zima niż w Boże narodzenie. Chociaż nie chce krakaćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 10:20
mania lubi tę wiadomość
-
mania wrote:o jaaaaa to rzeczywiście już teraz zaraz
ale teraz ten czas zapiernicza
Dziewczyny macie wieczorami takie mocne przeszywające wręcz kłucia w pochwie/szyjce ?? Bo jak moja Mała zaczyna wieczorne tańce to tak chyba napiera na szyjkę, że to bardzo boli...niby z szyjką wsio ok...ale ból przeokropny...
U mnie to jest takie uczucie jakby mi szyjkę uszczypnęła, bardzo nieprzyjemne. Mam wtedy wrażenie, że zaraz zrobi dziurę i pociekną wody. Mam tak raz na kilka dni, zazwyczaj w sklepie/ na spacerze
W poprzedniej ciąży takie odczucia zwiastowały skracanie szyjki.mania lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Rotenkopf, bardzo współczuję, trzymaj się jakoś :*
Ja też bym chciała żeby moje pisklątko się wykluło na święta
Mania, ja mam chyba coś podobnego, najpierw czuję taki mocny nacisk tam na dole, a później ostry ból, ale to dosłownie przez kilka sekund. Ciekawa jestem czy to jest to legendarne skracanie się szyjki...Wcześniej była długa i elegancka, ale czegoś takiego na pewno nie czułam.
U nas dziś w nocy tak wiało, że miałam poważne obawy o stan dachu, masakra jakie kosmiczne odgłosy...
Plan na dziś to wyprasowanie ciuszków (może wszystkich?) i poukładanie kosmetyków w pudełkach w szufladzie.
Btw, kiedyś wstawiałam to linka do wanienki ze stelażem i mogę polecić, stabilne toto wystarczająco i lekkieJa wzięłam białą wanienkę i jest naprawdę ładna, no i duża, bo to 100 cm, czyli nam posłuży.
Miłego dnia kobietkimania lubi tę wiadomość
-
fabiola wrote:Witam Was Dziewczyny, Lanusia czuje tak samo jak Ty
Dziękuję Bogu że mam tak cudowna Córeczkę która przesypia cała noc, ja wstaje raz góra dwa razy dać jej smoczek bo jakbym miała jeszcze nocki zarywać to bym się złamała. Gorzej jest w ciągu dnia bo to jest żywioł i muszę się nakombinować żeby się nie nudziła. Mamy w pobliżu figlo raj/ kulkowo/ sala zabaw nie wiem jak to jeszcze określić dostosowany do takich maluchów więc minimum raz w tygodniu tam jesteśmy a Hania jest w raju
Dziewczyny gdzie kupię dla Hani obuwie po domu, wiązane i oddychające np. Bez przednich palców? Tylko szukam czegoś w rozsądnej cenie. Pierwsze sandałki dla Hani kupiłam w Bartku za kupę kasy a jakość była żenująca
Moja Lila na szczęście też w nocy jak się obudzi to napije się trochę herbatki i śpi dalej. Na noce naprawdę nie mogę narzekać od noworodka, ale w ciągu dnia za to nadrabiaMy też mamy taki figloraj w mieście, ale kawałek drogi od nas i jakoś mi zawsze nie po drodze. Ale muszę się w końcu wybrać, niech spożytkuje tą energię
Lila po domu chodzi tylko w materiałowych bucikach z H&M, ale zaczynają się robić za małe i też mnie czeka zakup jakichś po domu. Pewnie będę szukać w CCC, bo przez internet nigdy nie kupowałam butów i mam opory.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Mania ja mam codziennie praktycznie takie kłucia tyle,że o różnych porach...myślałam,że to szyjka ale na wizycie z szyjką było ok,bez zmian ,mi gin mówił,że szyjka zazwyczaj skraca się bez objawowo(nia ma żadnego kłucia czy bólu)bo każde kłucie zaraz przypisywałam szyjce
mania lubi tę wiadomość
ania0141 -
fabiola wrote:Iwonkaaa zaraz pooglądam
Karatka chodzi mi o takie papcie po domu, bo mamy potwornie zimne podłogi a Hania skarpetki ściąga co chwile. Przerobiliśmy już kilka papućków ale wszystkie sobie ściąga więc muszę kupić takie których nie ściągnieTeraz ma paputki
Mierzysz stópkę i dobierasz
U nas starczają na dłużej, bo nie są na styk, jak są większe to nic się nie dzieje, to jest mięciutka skóra, jakby był na boso a nie marznie ani nie poci się stópka. Nie spadają, nie ślizgają się i ładne są
Ja już innych nigdy nie kupię
Ja tu kupowałam http://paputki.dzieckonatury.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 10:58
-
Mnie też tak kluje, ale podobnie jak u Ani szyjka trzyma, chociaż już jakieś drobne zmiany w niej zachodzą
M mi kupił herbatę z liści malin. Dzisiaj zaczynam pić, a od przyszłego tygodnia dreczę krocze masażem. Mam wrażenie, że strasznie szybko teraz czas leci...mania lubi tę wiadomość
-
Widziałam że pisałyście o fotelikach, na początku bardzo spodobał mi się fotelik z funkcją leżenia (nawet podczas jazdy samochodem z tą specjalną bazą) ale później rozmawiałam ze znajomymi i zapytali mnie czy bym się nie bała, bo jednak taki fotelik nie jest stabilny (sztywny czy jak go trafniej określić) i czy podczas kolizji by się nie złożył rozłożył cokolwiek.. więc się rozmyśliłam. A co wy sądzicie?
Rotenkopf wyrazy współczucia -
Andrea20 wrote:Kurde zasnelam jeszcze i śniło mi się ze mi czop odchodzi, jak się obudzilam to nie wiedziałam czy biec do toalety wymiotowac czy zaraz wyleci mi druga stroną, w każdym razie na kibelku skończyło się juz tylko na siusiu a tam kawał czopu taki glut wielkości orzeszka laskowego, fuj nie za ładnie to wyglądało o ile to faktycznie czop ale jeszcze nigdy czegoś takiego nie miałam, nie było tam krwi, wiec poczekam do środy do wizyty u ginekolog.
Zaczelam juz się bardzo bać porodu
Rotenkopf wyrazy współczucia.
Mnie już zaczyna wszystko przerastac. W piątek zaczynam 36 tydzień a jestem w ciemnej dupie ze wszystkim. Do tego nie mam siły i ciągle bym spała. Staram się czytać Was na bieżąco -
Andrea20 wrote:Znowu spalam, czuje się strasznie jak na haju, kaszel dusi coraz gorsy, temp 38,7 i wszystko mnie łamie, wzielam paracetamol i zastanawiam się co dalej, pomozcie
takie moje zdanie.