X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o ergonomicznych nosidłach? Do chusty zupełnie nie jestem przekonana i nie chce jej używać, alternatywa dla mnie jest nosidlo. To ponoć jest bezpieczne i bardzo praktyczne.

Taaak, jak najbardziej :) Jak mały zacznie siadać to podobnie jak wiecznie myślałam o nosidle Tula. Nawet mąż jest chętny :) Chusty też niekoniecznie do mnie przemawiają.

• Olina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Mamy z powiększonymi miedniczkami! Jakieś nowe wieści? :) ja się ciągle bardzo stresuje tym :'(
    ja narazie żadnych nowych info, bo i tak kazała czekac do poordu, bo one moga wrócic do normy...w sumie racja bo kolezanka tez w ciazy jak była wykryli te miedniczki, a od razu po porodzie wszystko wnormie

MagSz, Larisa lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota, u mnie właśnie od kilku dni to pulsowanie się nie pojawiło. Też bym chciała okienko do podglądania dzidzi albo małe usg do własnego użytku. Też masz wrażenie, jakby dzidzia w środku szybko "oddychała"? Żeby nie było- wiem że dzieci nie oddychają w brzuszku :) tylko ja to tak czułam ;)

Jeju, jak mnie dzisiaj męczą twardnienia brzucha. Mała mi się wciska w szyjkę i pęcherz głową.. Brzuch twardnieje dość często, choć czasem mam wrażenie, że jest to związane z wypinaniem małej, bo brzuch przyjmuje dziwne kształty.. Nie boli, ale dyskomfort jest.. Nie ma w tym jakiejś regularności, ale na pewno jest tego więcej niż 10 w ciągu dnia. To normalne na tym etapie? Też tak macie?

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra,
    myślę, że na tym etapie to już normalne byłyby nawet bolesne skurcze przepowiadające (tyle że nieregularne).
    W ciągu dnia mi też brzuch twardnieje, jak chwilę dłużej postoję czy coś porobię. A w nocy przed każdą wizytą w toalecie jest jak skała.
    Wczoraj mała też mi się tak wbijała w szyjkę, że strasznie to nieprzyjemnie kłuło - jednocześnie w szyjce i pęcherzu (taka chwilowa potrzeba oddania moczu, ale fałszywy alarm ; ) Do tego jeszcze miałam wrażenie, że wciska piąstki w same pachwiny.
    Zresztą na ostatnim usg gin pokazywał, że uciska główką na ujście szyjki.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest właśnie nosidlo Marsupi w którym można nosić niemowlaki i jest to najbardziej zbliżone nosidlo do chusty. Czytalam troche o tym i się zastanawiam właśnie nad tą firma albo nad Tuli (ale to już jak dzidzia siada).

Kurczę od wczoraj kluje mnie koło pępka i nie mogę dobrze chodzić. Gin napisała że póki nie ma krwawienia i czuję ruchy to nie powinno nic się dziać. Kazała mi nospe brać 3x2. Jak do jutra nie przejdzie to pojadę na ip. Głupia ja - więcej nie będę wspinala się do szafek.

Ostatnio mam bardzo napięty brzuch, czuję bardzo naciagnieta skórę mimo ze staram się smarować.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pulsowania, to mojej młodej też się to zdarza raz na jakiś czas. No i standardowo czkawka kilka razy dziennie. Czuję, że Kalina jest coraz większa i silniejsza, bo jej czkawka to też już taka porządnie wyczuwalna (porusza brzuchem jak kopniaki i wypinki) ;)

Niuninka, czarna_owca, panda80 lubią tę wiadomość

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;D mam do was pytanie dziewczyny ponieważ zaczyna mnie to już przerażać... czy wy też czujecie ruchy maluszków tak bardzo nisko tuż nad wzgórkiem łonowym...? Mój maluch dziś rączkę w tych okolicach wypychał ... Trochę się przeraziłam, bo szyjkę mam dość mocno skróconą i mam wrażenie że maly jeszcze bardziej się obniżył...

Larisa lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja narazie żadnych nowych info, bo i tak kazała czekac do poordu, bo one moga wrócic do normy...w sumie racja bo kolezanka tez w ciazy jak była wykryli te miedniczki, a od razu po porodzie wszystko wnormie

Dzięki za odp. A wiesz może czy trzeba upominac się o usg nerek czy standardowo dzieciom robią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:01

f2wlcbxmqludqper.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Ja prawie kupiłam nosidło ergonomiczne fidella (była fajna promocja na limango), ale któraś mamka pisała, że dla maluszka to nie do końca ok i że chusta lepsza. I nie wiem, bo coś na pewno kupię, bo jak tu na wycieczki chodzić z wózkiem... Tak M będzie kluseczkę nosił, tylko właśnie, w czym... :-)
    A tak w ogóle to nie mogę się doczekać wizyty w czwartek, bo kurcze tak obserwując ruchy mojej lokatorki to bym nie powiedziała, że jest głową w dół... Na pewno kopniaków w żebra brak, tak z opisów to mi na poprzeczne wygląda, jeszcze czas niby, ale mam tak napięty ten brzuch...

Powtórzę po Jamniczej - nosidło ergonomiczne, czy np. Mei Tai - jak najbardziej, ale dopiero od momentu, jak dziecko samodzielnie siada :)
    Odnośnie ruchów i położenia dziecka - moja jest od dawna główką w dół, a jak się pręży, to kopniaki czuję zawsze w lewym lub prawym boku, a równocześnie pod żebrami wypinanie pupki/plecków.

Do tej pory jeszcze mogłam sobie wygodnie leżeć na plecach i coś czytać/oglądać, ale ostatnio boli mnie wszystko, duszno mi i zgaga częściej atakuje - młoda już swoje waży i uciska..

Karatka81 lubi tę wiadomość

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz, wizytę mam w środę i będę standardowo pytać gina o te miedniczki (czy rosną czy maleją) to dam Ci znać. A jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:05

Larisa, MagSz lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Ania dobrze że teraz już ok. Wapolczuje Wam tych skurczy. Ja juz kilka dni temu odstawilam magnez i jak wczesniej mialam te twardnienia kilka razy w tyg tak teraz cisza...

Mania i Iwonkaaa a pralyscie juz te zestawy od Miko? I jak z jakoscią? Bo cena atrakcyjna i sa sliczne. I w sumie pomyslalam ze jeszcze mi sie przyda 1 komplecik:P a teb mietowo szary jest sliczny!

Nie pralam jeszcze nic także nie wiem jak zachowa się po prAniu...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Cześć ;D mam do was pytanie dziewczyny ponieważ zaczyna mnie to już przerażać... czy wy też czujecie ruchy maluszków tak bardzo nisko tuż nad wzgórkiem łonowym...? Mój maluch dziś rączkę w tych okolicach wypychał ... Trochę się przeraziłam, bo szyjkę mam dość mocno skróconą i mam wrażenie że maly jeszcze bardziej się obniżył...
    No ja miałam ostatnio wrażenie, jakby miała łapkę w samej pachwinie, ale nie wiem, czy to możliwe.. Mam nadzieję, że aż tak nisko nie jest...

Straciatella,
    nie ma nosidełek dla niesiedzących niemowląt - te wkładki to niestety tylko chwyt producentów.. Nosidło nie zapewnia stabilizacji bocznej i odpowiedniego ułożenia plecków, miednicy i nóżek niesiadającego samodzielnie dziecięcia.

Niuninka, Karatka81 lubią tę wiadomość

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=39503512

Link do aukcji Miko... polecam :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Mania i Iwonkaaa a pralyscie juz te zestawy od Miko? I jak z jakoscią? Bo cena atrakcyjna i sa sliczne. I w sumie pomyslalam ze jeszcze mi sie przyda 1 komplecik:P a teb mietowo szary jest sliczny!

Ja już prałam rożek. Po praniu wygląda i jest w dotyku tak jak przed praniem :) nic się z nim nie stało :)

Endzis lubi tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:

U mnie w standardzie jest wbijanie nogi w biodro (Młody od początku ciąży trzyma jedną nogę na wysokości twarzy, tak mu wygodnie). Czuję już go niżej, szczególnie zdziwiła mnie raz czkawka w okolicy wzgórka. Ja również mam wrażenie, że Młody jest co raz niżej.

Niuninka lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli chusta na początek musi być ;-)
    Kajka no właśnie mi Ala się wypina po prawej stronie na wysokości pępka, po lewej też czuję "kulkę" tylko mniejszą i zaraz po lewej stronie przy pępku wypina jakby pięte/nóżkę. A jak faluje to poprzecznie właśnie... Ja chcę usg ;-) Wszelkie jakieś wyginanie to w okolicach pępka, nie mam duszności, zgagi, ani kopniaków w żebra... Zobaczymy w czwartek...

• Sunday Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota, ja ostatnie pulsowanie mialam w zeszlym tygodniu. Od kad jestem na L4 na szczescie zniknely.

Niuninka, ja moja Kluseczke tez jyz czuje nisko i jest nisko..bo mialam usg w piatek. Dzis wzgorek lonowy mi sie ruszal plus kopniaki w zebra! Jeszcze chociaz 3 tyg..
    Sesje ciazowa mamy na 17 marca..obym dotrwala w jednopaku jeszcze.

Wybralam jednak kocyk z Little Wonders, super, ze mozna samemu komponowac kolory!

Funky, w pralce pralas rozek i kocyk? Czy recznie?

Niuninka lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka u mnie tak jak u Ciebie z tym że czasami czuje "coś" w pachwinach ale nie wiem co to za uczucie a tak to wszystko na wysokości pępka i nieco poniżej ale już w czwartek wizyta także będę widziała biało na czarnym co ten mój Maluszek tam wyrabia... jutro rano na wyniki...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:

Nie wiem czy to coś Ci pomoże ale
    Ja czuje tam za spojeniem jakby (no niżej się chyba juz nie da) czkawke. A parę dni temu to czułam dosłownie to pulsowanie czkawki bardzo szeroko bo i w pochwie i aż do odbytu, przedziwne uczucie ale tylko raz tak miałam.

A wczoraj z kolei jak Mała miała czkawke to cały brzuch mi podskakiwał i w końcu mąż to mógł zobaczyć : )

A co do spinania brzucha to mi twardnieje tylko góra i to jest bezbolesne. Zawsze wtedy sprawdzam boki i dół brzucha. Zwykle to trwa chwilkę i przechodzi. Nie martwię się tym specjalnie bo mam tak od dawna i nic z szyjka się nie dzieje. Dopóki mnie nie boli to jest ok! Nie wiem czy tak powinno być, myślę ze teraz już coraz więcej będzie różnych skurczy.

A czy ktoś zauważył też więcej wydzieliny gdy ma się wiecej ruchu? Jak więcej poleguje to jest ok, a wystarczy bardziej intensywny dzień i juz sluzu jest dużo więcej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:26

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    No ja miałam ostatnio wrażenie, jakby miała łapkę w samej pachwinie, ale nie wiem, czy to możliwe.. Mam nadzieję, że aż tak nisko nie jest...

Straciatella,
    nie ma nosidełek dla niesiedzących niemowląt - te wkładki to niestety tylko chwyt producentów.. Nosidło nie zapewnia stabilizacji bocznej i odpowiedniego ułożenia plecków, miednicy i nóżek niesiadającego samodzielnie dziecięcia.

Dodam że ja mówię o nosidlach nie wisiadlach. Są nosidla takie ktore mają panel uszyty z bardzo miękkich tkanin i które nie są niczym wypełnione - dostosowuje się on do kształtu pleców, " przez co może dać podparcie kręgosłupowi na wszystkich jego odcinkach – łącznie z odcinkiem szyjnym ". I nie sugeruje się tym co piszą producenci tylko opiniami innych mam i specjalistów od nosidel i chust :-)

edit:
    bardzo fajna strona:
    http://www.chustodzieciaki.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:32

Lanusia93 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ