X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o ergonomicznych nosidłach? Do chusty zupełnie nie jestem przekonana i nie chce jej używać, alternatywa dla mnie jest nosidlo. To ponoć jest bezpieczne i bardzo praktyczne.

Taaak, jak najbardziej :) Jak mały zacznie siadać to podobnie jak wiecznie myślałam o nosidle Tula. Nawet mąż jest chętny :) Chusty też niekoniecznie do mnie przemawiają.

• Olina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Mamy z powiększonymi miedniczkami! Jakieś nowe wieści? :) ja się ciągle bardzo stresuje tym :'(
    ja narazie żadnych nowych info, bo i tak kazała czekac do poordu, bo one moga wrócic do normy...w sumie racja bo kolezanka tez w ciazy jak była wykryli te miedniczki, a od razu po porodzie wszystko wnormie

MagSz, Larisa lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota, u mnie właśnie od kilku dni to pulsowanie się nie pojawiło. Też bym chciała okienko do podglądania dzidzi albo małe usg do własnego użytku. Też masz wrażenie, jakby dzidzia w środku szybko "oddychała"? Żeby nie było- wiem że dzieci nie oddychają w brzuszku :) tylko ja to tak czułam ;)

Jeju, jak mnie dzisiaj męczą twardnienia brzucha. Mała mi się wciska w szyjkę i pęcherz głową.. Brzuch twardnieje dość często, choć czasem mam wrażenie, że jest to związane z wypinaniem małej, bo brzuch przyjmuje dziwne kształty.. Nie boli, ale dyskomfort jest.. Nie ma w tym jakiejś regularności, ale na pewno jest tego więcej niż 10 w ciągu dnia. To normalne na tym etapie? Też tak macie?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra,
    myślę, że na tym etapie to już normalne byłyby nawet bolesne skurcze przepowiadające (tyle że nieregularne).
    W ciągu dnia mi też brzuch twardnieje, jak chwilę dłużej postoję czy coś porobię. A w nocy przed każdą wizytą w toalecie jest jak skała.
    Wczoraj mała też mi się tak wbijała w szyjkę, że strasznie to nieprzyjemnie kłuło - jednocześnie w szyjce i pęcherzu (taka chwilowa potrzeba oddania moczu, ale fałszywy alarm ; ) Do tego jeszcze miałam wrażenie, że wciska piąstki w same pachwiny.
    Zresztą na ostatnim usg gin pokazywał, że uciska główką na ujście szyjki.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest właśnie nosidlo Marsupi w którym można nosić niemowlaki i jest to najbardziej zbliżone nosidlo do chusty. Czytalam troche o tym i się zastanawiam właśnie nad tą firma albo nad Tuli (ale to już jak dzidzia siada).

Kurczę od wczoraj kluje mnie koło pępka i nie mogę dobrze chodzić. Gin napisała że póki nie ma krwawienia i czuję ruchy to nie powinno nic się dziać. Kazała mi nospe brać 3x2. Jak do jutra nie przejdzie to pojadę na ip. Głupia ja - więcej nie będę wspinala się do szafek.

Ostatnio mam bardzo napięty brzuch, czuję bardzo naciagnieta skórę mimo ze staram się smarować.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pulsowania, to mojej młodej też się to zdarza raz na jakiś czas. No i standardowo czkawka kilka razy dziennie. Czuję, że Kalina jest coraz większa i silniejsza, bo jej czkawka to też już taka porządnie wyczuwalna (porusza brzuchem jak kopniaki i wypinki) ;)

Niuninka, czarna_owca, panda80 lubią tę wiadomość

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;D mam do was pytanie dziewczyny ponieważ zaczyna mnie to już przerażać... czy wy też czujecie ruchy maluszków tak bardzo nisko tuż nad wzgórkiem łonowym...? Mój maluch dziś rączkę w tych okolicach wypychał ... Trochę się przeraziłam, bo szyjkę mam dość mocno skróconą i mam wrażenie że maly jeszcze bardziej się obniżył...

Larisa lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja narazie żadnych nowych info, bo i tak kazała czekac do poordu, bo one moga wrócic do normy...w sumie racja bo kolezanka tez w ciazy jak była wykryli te miedniczki, a od razu po porodzie wszystko wnormie

Dzięki za odp. A wiesz może czy trzeba upominac się o usg nerek czy standardowo dzieciom robią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:01

f2wlcbxmqludqper.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Ja prawie kupiłam nosidło ergonomiczne fidella (była fajna promocja na limango), ale któraś mamka pisała, że dla maluszka to nie do końca ok i że chusta lepsza. I nie wiem, bo coś na pewno kupię, bo jak tu na wycieczki chodzić z wózkiem... Tak M będzie kluseczkę nosił, tylko właśnie, w czym... :-)
    A tak w ogóle to nie mogę się doczekać wizyty w czwartek, bo kurcze tak obserwując ruchy mojej lokatorki to bym nie powiedziała, że jest głową w dół... Na pewno kopniaków w żebra brak, tak z opisów to mi na poprzeczne wygląda, jeszcze czas niby, ale mam tak napięty ten brzuch...

Powtórzę po Jamniczej - nosidło ergonomiczne, czy np. Mei Tai - jak najbardziej, ale dopiero od momentu, jak dziecko samodzielnie siada :)
    Odnośnie ruchów i położenia dziecka - moja jest od dawna główką w dół, a jak się pręży, to kopniaki czuję zawsze w lewym lub prawym boku, a równocześnie pod żebrami wypinanie pupki/plecków.

Do tej pory jeszcze mogłam sobie wygodnie leżeć na plecach i coś czytać/oglądać, ale ostatnio boli mnie wszystko, duszno mi i zgaga częściej atakuje - młoda już swoje waży i uciska..

Karatka81 lubi tę wiadomość

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz, wizytę mam w środę i będę standardowo pytać gina o te miedniczki (czy rosną czy maleją) to dam Ci znać. A jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:05

Larisa, MagSz lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Ania dobrze że teraz już ok. Wapolczuje Wam tych skurczy. Ja juz kilka dni temu odstawilam magnez i jak wczesniej mialam te twardnienia kilka razy w tyg tak teraz cisza...

Mania i Iwonkaaa a pralyscie juz te zestawy od Miko? I jak z jakoscią? Bo cena atrakcyjna i sa sliczne. I w sumie pomyslalam ze jeszcze mi sie przyda 1 komplecik:P a teb mietowo szary jest sliczny!

Nie pralam jeszcze nic także nie wiem jak zachowa się po prAniu...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Cześć ;D mam do was pytanie dziewczyny ponieważ zaczyna mnie to już przerażać... czy wy też czujecie ruchy maluszków tak bardzo nisko tuż nad wzgórkiem łonowym...? Mój maluch dziś rączkę w tych okolicach wypychał ... Trochę się przeraziłam, bo szyjkę mam dość mocno skróconą i mam wrażenie że maly jeszcze bardziej się obniżył...
    No ja miałam ostatnio wrażenie, jakby miała łapkę w samej pachwinie, ale nie wiem, czy to możliwe.. Mam nadzieję, że aż tak nisko nie jest...

Straciatella,
    nie ma nosidełek dla niesiedzących niemowląt - te wkładki to niestety tylko chwyt producentów.. Nosidło nie zapewnia stabilizacji bocznej i odpowiedniego ułożenia plecków, miednicy i nóżek niesiadającego samodzielnie dziecięcia.

Niuninka, Karatka81 lubią tę wiadomość

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=39503512

Link do aukcji Miko... polecam :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Mania i Iwonkaaa a pralyscie juz te zestawy od Miko? I jak z jakoscią? Bo cena atrakcyjna i sa sliczne. I w sumie pomyslalam ze jeszcze mi sie przyda 1 komplecik:P a teb mietowo szary jest sliczny!

Ja już prałam rożek. Po praniu wygląda i jest w dotyku tak jak przed praniem :) nic się z nim nie stało :)

Endzis lubi tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:

U mnie w standardzie jest wbijanie nogi w biodro (Młody od początku ciąży trzyma jedną nogę na wysokości twarzy, tak mu wygodnie). Czuję już go niżej, szczególnie zdziwiła mnie raz czkawka w okolicy wzgórka. Ja również mam wrażenie, że Młody jest co raz niżej.

Niuninka lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli chusta na początek musi być ;-)
    Kajka no właśnie mi Ala się wypina po prawej stronie na wysokości pępka, po lewej też czuję "kulkę" tylko mniejszą i zaraz po lewej stronie przy pępku wypina jakby pięte/nóżkę. A jak faluje to poprzecznie właśnie... Ja chcę usg ;-) Wszelkie jakieś wyginanie to w okolicach pępka, nie mam duszności, zgagi, ani kopniaków w żebra... Zobaczymy w czwartek...

• Sunday Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota, ja ostatnie pulsowanie mialam w zeszlym tygodniu. Od kad jestem na L4 na szczescie zniknely.

Niuninka, ja moja Kluseczke tez jyz czuje nisko i jest nisko..bo mialam usg w piatek. Dzis wzgorek lonowy mi sie ruszal plus kopniaki w zebra! Jeszcze chociaz 3 tyg..
    Sesje ciazowa mamy na 17 marca..obym dotrwala w jednopaku jeszcze.

Wybralam jednak kocyk z Little Wonders, super, ze mozna samemu komponowac kolory!

Funky, w pralce pralas rozek i kocyk? Czy recznie?

Niuninka lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka u mnie tak jak u Ciebie z tym że czasami czuje "coś" w pachwinach ale nie wiem co to za uczucie a tak to wszystko na wysokości pępka i nieco poniżej ale już w czwartek wizyta także będę widziała biało na czarnym co ten mój Maluszek tam wyrabia... jutro rano na wyniki...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:

Nie wiem czy to coś Ci pomoże ale
    Ja czuje tam za spojeniem jakby (no niżej się chyba juz nie da) czkawke. A parę dni temu to czułam dosłownie to pulsowanie czkawki bardzo szeroko bo i w pochwie i aż do odbytu, przedziwne uczucie ale tylko raz tak miałam.

A wczoraj z kolei jak Mała miała czkawke to cały brzuch mi podskakiwał i w końcu mąż to mógł zobaczyć : )

A co do spinania brzucha to mi twardnieje tylko góra i to jest bezbolesne. Zawsze wtedy sprawdzam boki i dół brzucha. Zwykle to trwa chwilkę i przechodzi. Nie martwię się tym specjalnie bo mam tak od dawna i nic z szyjka się nie dzieje. Dopóki mnie nie boli to jest ok! Nie wiem czy tak powinno być, myślę ze teraz już coraz więcej będzie różnych skurczy.

A czy ktoś zauważył też więcej wydzieliny gdy ma się wiecej ruchu? Jak więcej poleguje to jest ok, a wystarczy bardziej intensywny dzień i juz sluzu jest dużo więcej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:26

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    No ja miałam ostatnio wrażenie, jakby miała łapkę w samej pachwinie, ale nie wiem, czy to możliwe.. Mam nadzieję, że aż tak nisko nie jest...

Straciatella,
    nie ma nosidełek dla niesiedzących niemowląt - te wkładki to niestety tylko chwyt producentów.. Nosidło nie zapewnia stabilizacji bocznej i odpowiedniego ułożenia plecków, miednicy i nóżek niesiadającego samodzielnie dziecięcia.

Dodam że ja mówię o nosidlach nie wisiadlach. Są nosidla takie ktore mają panel uszyty z bardzo miękkich tkanin i które nie są niczym wypełnione - dostosowuje się on do kształtu pleców, " przez co może dać podparcie kręgosłupowi na wszystkich jego odcinkach – łącznie z odcinkiem szyjnym ". I nie sugeruje się tym co piszą producenci tylko opiniami innych mam i specjalistów od nosidel i chust :-)

edit:
    bardzo fajna strona:
    http://www.chustodzieciaki.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:32

Lanusia93 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ