X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Karatka u mnie tak jak u Ciebie z tym że czasami czuje "coś" w pachwinach ale nie wiem co to za uczucie a tak to wszystko na wysokości pępka i nieco poniżej ale już w czwartek wizyta także będę widziała biało na czarnym co ten mój Maluszek tam wyrabia... jutro rano na wyniki...
    No ja w pachwinach nic nie czuję, czkawkę niżej po prawej stronie, czasem widać ;-) Ale kilka dni temu czułam jakby w kroczu ha,ha Wcześniej była już tak bardziej główką w dół (usg na poprzedniej wizycie). Też w czwartek wizytujemy :-)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Maluszek cały czas poprzecznie do tej pory i myślę że nic się nie zmieniło... zobaczymy...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie co będzie to będzie :-) Mają jeszcze czas, tylko tak zaczęłam czytać i to był błąd ;-)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć do 37 tyg dzieciaczki zmieniają pozycję później już nie ale nie wiem na ile to prawda jest...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonkaaa tak lekarze mówią,mój tak zawsze powtarza...ale jak mój synek ułożył się główkowo tydzień temu to powiedział że raczej już nie powinien zmieniać pozycji

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Szkrab ma jeszcze dużo czasu... 4 tyg także wierzę że będzie ok

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Cześć ;D mam do was pytanie dziewczyny ponieważ zaczyna mnie to już przerażać... czy wy też czujecie ruchy maluszków tak bardzo nisko tuż nad wzgórkiem łonowym...? Mój maluch dziś rączkę w tych okolicach wypychał ... Trochę się przeraziłam, bo szyjkę mam dość mocno skróconą i mam wrażenie że maly jeszcze bardziej się obniżył...
    oj tak,bardzo nisko,mój główką próbuje wypchać szyjkę,gin mi to pokazywał na usg-ciekawy jest co po drugiej stronie, w pachwinach też często coś czuję,wczoraj musiałam siadać"okrakiem"bo bałam się,że to coś mogę zgnieść-obstawiam rączki.szyjka mi się od tego ucisku małego skróciła ...

Niuninka lubi tę wiadomość

ania0141
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    http://static.pokazywarka.pl/i/6376449/664100/kocykkomplet.jpg

To moje minky, troche roboty było ale myslę że warto :)
    Moim zdaniem jeśli chodzi o jakość to najlepiej patrzeć na gramature minky, te poniżej 350 nie warto kupować.

Straciatella, widzę też jesteś z branży :) Dokładnie, gramatura minky ma znaczenia ale bawełny też. Tutaj któraś z nas wstawiła kocyk z sowami, bawełna ta jest bardzo słabej jakości. Oczywiście życzę aby długo posłużył ale zwykle 2-3 prania i wygląda ona nieładnie. Poza tym w dotyku ta tania bawełna do tej lepszej się po prostu nie umywa.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sowami czy ptaszkami? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Ponoć do 37 tyg dzieciaczki zmieniają pozycję później już nie ale nie wiem na ile to prawda jest...

Moja koleżanka opowiadała mi historie swojej koleżanki u której dziecko było ułożone poprzecznie. Miała już nawet ustalony termin cc, ale dzień przed nim trafiła do szpitala bo miała skurcze, zrobili jej usg i okazało się że dziecko właśnie się przekrecilo i jednak rodziła naturalnie :) także trzeba być dobrej myśli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 19:58

Karatka81, Iwonkaaa lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna owca skurcze wcześniej miałam ale takie pojedyńcze i nie bolące,bardziej dokuczały mi bolesne kłucia szyjki,ale dzisiaj te skurcze to było coś-przypomniał mi się ból porodowy...masakra,skurcze biegunka...tak miałam kilka dni przed porodem,zawsze biegunka-oczysciłam się do zera ale na razie wracam do siebie,trzymam dietę,może coś mi zaszkodziło,może jakiś wirusek-jak do rana nic się nie będzie działo to wracam do żywych,ja już tak mam jednego dnia lekka jak piórko innego milion dolegliwości,nie mam na to recepty...dłonie mam lekko opuchniete,stopy również...naprawdę są dni,że czuję się tak jakbym od każdej z was pozbierała dolegliwości a są dni że nic mi nie dolega dlatego nie planuje nic,wszelkie wyjścia są spontaniczne....w takie dni jak dzisiaj psychika siada zupełnie,leków żadnych nie brałam-na początku luteinę ze wzgl.na plamienia i teraz mam brać nospę na twardnienia brzucha

czarna_owca lubi tę wiadomość

ania0141
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatko, zwróciłam uwagę na tą z sowami, ewentualne ptaszki umknęły mi :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka to było moje pierwsze zetknięcie z maszyną do szycia więc póki co uczę się :P ale o materiałach czytałam i sama jak kupowałam to starałam się kupować te lepsze :)

Wilka lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • karola91 Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym obracaniem dzieciaczka to chyba roznie moze byc, mojej kolezanki coreczka obrocila sie tydzien przed porodem a urodzila w 41 tygodniu. Chociaz lekarz byl lekko w szoku :p

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Wilka to było moje pierwsze zetknięcie z maszyną do szycia więc póki co uczę się :P ale o materiałach czytałam i sama jak kupowałam to starałam się kupować te lepsze :)

No to super Ci poszło :) kocyk piękny ! Gratulacje :)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sama nie wiem co bym wolała, cc czy sn... Niech Ala wybierze ha,ha W jakimś sensie "przewidywalność" cesarki do mnie przemawia, ale przecięte mięśnie i dojście do ładu z brzuszkiem już niekoniecznie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 20:07

MagSz lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Tutaj Makaszka:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/324dd920d422.jpg
    Tutaj Little Wonders:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8ea76f4afb0.jpg
    A ten rogal do karmienia z Little Wonders to w ogóle jest mistrzostwo świata, jakość fenomenalna:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/565f92053e06.jpg
    Myślałam że o tych kocykach piszesz ;-) Sówki, ptaszki, ciężko ogarnąć ;-)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonkaaa milion razy może jeszcze się ułożyć po swojemu...na to nie ma reguły,mój gin tylko powiedział że jak przyjął pozycję główkową to już powinien tak zostać bo z innych pozycji zazwyczaj się zmieniaja co nie jest powiedziane 100% że u mnie tak zostanie

ania0141
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja nie puchnę :) Soli jem sporo, a piję nie za dużo :P Noszę pierścionki, szpilki też bym mogła na luzie.

Co do poduszek do karmienia polecam po raz któryś kurę babci Dany z LaMillou, jakość rewelacja.

Mi dzisiaj przyszła ta kura babci dany z LaMillou i jestem bardzo zadowolona :) tylko nie wiem czy moja 4 letnia córeczka zgodzi sie ją oddać bo już z nią biega po domu :))

ania0141, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROTENKOPF a jak tam u ciebie?

ania0141
‹‹ 927 928 929 930 931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ