X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jaaaaa mamy marzec :) nie wierzę już niedługo poznam moją Córeczkę!
    Tylko pogoda trochę mogłaby się zmienić bo za oknem zima :/

Ale za to u mnie w pokoju wiosna bo zakwitły mi wszystkie storczyki :)
    czarna_owca wrote:
    Juz marzec i coraz blizej wiosny! :)

Jak tam Wasze wyprawki, juz skompletowane? Mnie z takich wiekszych rzeczy zostalo jeszcze wybrac lozeczko z materacykiem i wozek, reszte takich drobiazgow raczej juz mam. Pewnie temat wozkow byl juz kiedys poruszany, ja przymierzam sie do zakupu wozka x-lander x-pulse 2016 z gondola pram light, czy ktoras z Was tez zdecydowala sie na ten model?
    to był mój typ ale po oględzinach na żywo zmieniłam zdanie i kupiłam x move, x pulse zgrabniejszy, mniejszy ale ma nisko gondole jak dla mnie bardzo nisko i spacerówka też ma kilka ale. Widziałaś go na żywo ???

Miłego dnia Mamusie

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie zastanawiam czy dokupić jeszcze jeden rożek(mam jeden)i te kocyki minky spędzają mi sen z powiek-wielki dylemat,dzisiaj nawet we śnie wybierałam,tak wogóle to ile macie kocyków?bo ja narazie 2 jeden mały z kapturkiem i jeden duży(nie licząc kilku używanych)myślałam żeby dokupić jeszcze ze 2 plus ten komplecik do wózka-nie za dużo?

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy marzec! ;) która chętna do rozpoczęcia rozpakowania? ;)
    My dziś wchodzimy w 36tc i tym samym 9 miesiąc! <3

Z racji tego, że dostałam przed północą zastrzyk spasmalgon (bolał mnie brzuch nawet jak się przewracałam z boku na bok) dziś kolejne ktg a jutro usg i dopiero jutro się dowiem, kiedy do domu.

panda80, fabdorota, essentiel, Dobson, jamniczakuchnia, Wilka, Szotka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co mój mąż chciał wczoraj skręcać łóżeczko-myślałam ,że go zabiję,miałam wczoraj fatalny dzień(te skurcze itp.)a on z tekstem,że jak już te łóżeczko będzie stało to on już będzie szczęśliwy bo będzie mu sie wydawało,że mały już jest i wogóle że to już tak bliziutko,dzisiaj się z tego śmieję,ale wczoraj zadziałało to na mnie jak płachta na byka!chciałam skręcić je tuż przed świetami albo zaraz po chociaż nie ukrywam że kusi mnie,ale czy jest sens teraz-i tak mamy małe mieszkanko-a może to już najwyższa pora

ania0141
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    to był mój typ ale po oględzinach na żywo zmieniłam zdanie i kupiłam x move, x pulse zgrabniejszy, mniejszy ale ma nisko gondole jak dla mnie bardzo nisko i spacerówka też ma kilka ale. Widziałaś go na żywo ???

Niestety nie widzialam i raczej nie bede miala takiej mozliwosci, bo nie mieszkamy teraz w Polsce, wiec musze wybrac z netu, na podstawie zdjec i opinii... A tutaj jest straszna bida jesli chodzi o wybor wozkow, dlatego chce go zamowic z Pl i sprowadzic. Od poczatku stawialam na x-landery. x-move jest troche za duzy i za ciezki, x-pulse wydawal sie idealny. A ogladalas te najnowsze modele z 2016r? Bo one sie roznia od tych starszych, jest mniejszy wybor kolorow ale sa ulepszone i bardzo podoba mi sie powiekszona i lekka gondola.

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    Niestety nie widzialam i raczej nie bede miala takiej mozliwosci, bo nie mieszkamy teraz w Polsce, wiec musze wybrac z netu, na podstawie zdjec i opinii... A tutaj jest straszna bida jesli chodzi o wybor wozkow, dlatego chce go zamowic z Pl i sprowadzic. Od poczatku stawialam na x-landery. x-move jest troche za duzy i za ciezki, x-pulse wydawal sie idealny. A ogladalas te najnowsze modele z 2016r? Bo one sie roznia od tych starszych, jest mniejszy wybor kolorow ale sa ulepszone i bardzo podoba mi sie powiekszona i lekka gondola.

W nowej wersji x-pulse nie ma już pompowanych kół dlatego ja też go odrzuciłam. Tak jak Mania wybrałam x-move, miałam kupić stara wersję ale zobaczyłam na żywo stara i nowa. Ta nowa ma przede wszystkim większą gondole, większa spacerowke i budę na tej spacerowce. Prowadzi się bardzo lekko, wręcz jedna ręką. No i x-move ma pompowane koła. Na stronie tosia.pl w artykułach masz porównanie tych dwóch modeli x-move. X-pulse też jest ciekawym z rozwiązaniem tylko to zależy jaki masz teren do spacerowania i czy wystarczą Ci te plastikowe kółka.

• kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :) właśnie szykuję się na wizyte, ciekawe czy mój kurczaczek sie obrócił ;)

panda80, Karatka81, ania0141, Larisa, Rotenkopf, paprotka30, essentiel, Aleksandrakili, Dobson, Funky09, _Saszka_, jamniczakuchnia, Lanusia93, Olina lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna_owca wrote:
    no ja brałam pod uwagę tylko kolekcję 2016 z tej kolekcji mam też x move. Każdy ma inne wymagania co do wózka ja tez na początku chciałam mniejszy, lżejszy i zgrabniejszy wózek bo mieszkam na 3 piętrze, dlatego rozważałam x pulse/cite a move wydawał mi się za duży. Pan w sklepie specjalnie dla mnie x pulsa sprowadził :) Jednak zmieniłam zdanie jak zobaczyłam je razem na żywo :) Najlepiej zobaczyć ale przecież możesz zamówić i jak coś odesłać.
    X move jest większy, potężniejszy ale wygodniejszy dla Malucha przynajmniej spacerówka a gondole są dokładnie te same w tych wózkach i x move mimo, że większy to jak dla mnie zwrotniejszy i lżej się prowadził. No ale mówię kwestia gustu i wymagań :) Wszystko wyjdzie w użytkowaniu.

Własnie tak jak Karolina pisze, mi niby nie przeszkadzały te nie pompowane kółka bo będę jeździć głównie po mieście i chodnikach ale te nowe kółka w x pulsie są jakieś takie gładkie i miałam wrażenie, że wręcz się ślizgają, ciężko było podbić też ten wózek bo sam raczej pod krawężnik nie podjedzie jak move. W starym pulsie te kółka przynajmniej nie były gładkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:06

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) No i mamy typowo zimową pogodę :-) Biało nic tylko bałwanki lepić ;-)
    Rotenkopf to trzymam kciuki aby się uspokoiło i do domku wracaj
    Ania ja mam jeden kocyk, jakiś Nikosia w razie czego, no i ten rożek (może robić za kocyk). Myślę że spokojnie starczy. Chciałam poprać śpiworek i pokrowiec od fotelika, a tu zima się zrobiła... Plan był żeby wyrzucić na balkon i szybko wiaterek by osuszył :-) Ale jak patrzyłam na prognozę to już powinno to stopnieć jutro. Pomijam że gondolka (materacyk też) też jeszcze do prania. No i czekam na komodę a dzisiaj zamówię w końcu łóżeczko i materacyk.
    M jak się ostatnio średnio czułam kazał mi torbę spakować, a ja jeszcze w lesie ;-) Mi się tam nie spieszy :-) Jakoś za dwa tygodnie ma wolny dzień w tygodniu to nawiedzimy szpital :-)

ania0141 lubi tę wiadomość

• panda80 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana
    Nocka w miarę spokojna, chociaż wstawałam na siku kilka razy... Strasznie bolał mnie dziś kręgosłup, ale mąż dzielnie masował :)
    Mam coraz większą zgagę i Gaviscon ratuje mój sen...
    Zaczynam dzisiaj 9 miesiąc wg belly !
    Dziewczynki mam pytanie czy któraś z Was pobierała sobie samodzielnie wymaz na gbs?
    Cały czas nurtuje mnie pytanie czy w 38 tyg nie za późno na pobieranie i zastanawiam się czy sobie nie zrobić sama?

zem39vvjscbr7v2w.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    a ja sie zastanawiam czy dokupić jeszcze jeden rożek(mam jeden)i te kocyki minky spędzają mi sen z powiek-wielki dylemat,dzisiaj nawet we śnie wybierałam,tak wogóle to ile macie kocyków?bo ja narazie 2 jeden mały z kapturkiem i jeden duży(nie licząc kilku używanych)myślałam żeby dokupić jeszcze ze 2 plus ten komplecik do wózka-nie za dużo?

Sporo tych kocykow! : )

Ja mam jeden rożek taki zwykły bawełniany. Chciałabym jeszcze jeden rożek ale juz z minky, mógłby służyć później jako kocyk czy mata. A kocyk mam dopiero jeden wiec póki co bez szalenstw. A zestawu stricte do wózka nie planuje kupować choć bardzo mi się podobają. Zawsze można dokupić jeśli okaże się ze jest niezbędny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:17

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    No i mamy marzec! ;) która chętna do rozpoczęcia rozpakowania? ;)
    My dziś wchodzimy w 36tc i tym samym 9 miesiąc! <3

Z racji tego, że dostałam przed północą zastrzyk spasmalgon (bolał mnie brzuch nawet jak się przewracałam z boku na bok) dziś kolejne ktg a jutro usg i dopiero jutro się dowiem, kiedy do domu.
    Rotenkopf, lubię oczywiście 9 miesiąc, a nie ból brzucha:) Mogłyby Ci już te skurcze odpuścić...
    Jak nam dasz jeszcze ze 2 tygodnie, to ja się zgłaszam do otwarcia worka, akurat 14. mam urodziny i fajnie by było dostać taki prezent:) Chyba, że któraś planuje wcześniej, to zwalniam początek kolejki:P

ania0141, _Saszka_, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudził mnie straszny ból brzucha jak na okres. Przed chwilą wzięłam nospe i czekam aż zadziała. Macica mi nie twardnieje przy tym. Kurde boję się ; ( pojadę dziś na ip i to chyba zaraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:23

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po kolejnej super nocy :-). Ja co prawda już spakowana na 100% ale mam takiego stracha że praktycznie za dwa tygodnie mogę już rodzic że mąż się wczoraj ze mnie śmiał :-D. Przez ten kaszel też mam częste twardnienia na szczęście w miarę nie bolesne no ale uświadamia mi to fakt że to już niedługo...
    Ja mam trzy kocyki, jeden rożek kupiłam a dwa dostałam używane do tego jeden komplet do wózka i myślę czy nie kupić drugiego kompletu, pewnie przesadzam...

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda myślę że nie za późno, pod warunkiem, że zdążysz przed porodem, bo to już blisko godziny zero :-) Ja chyba pokusiłabym się o wcześniejsze zrobienie, no nie wiem...

panda80 lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Obudził mnie straszny ból brzucha jak na okres. Przed chwilą wzięłam nospe i czekam aż zadziała. Macica mi nie twardnieje przy tym. Kurde boję się ; ( pojadę dziś na ip i to chyba zaraz
    Ty się nie wygłupiaj, że marzec to jeszcze nic nie znaczy ;-) A na poważnie, daj znać jak tam sytuacja, czy po nospie przechodzi.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa pewnie przesadzasz, ale wolno Ci ha,ha Ja tak sobie tłumaczę ;-)

kamaaa lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straciatella jeśli uważasz,ze powinnaś jechać to jedz,kobieca intuicja jest bezcenna!
    Kredeczka 91 kciuki za udaną wizytę...,która mamusia jeszcze dzisiaj wizytuje?

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, wróciłam właśnie z laboratorium, ale się wkurw... ! Weszłam pełno ludzi... 10 osób przede mną... pojechałam z córką... tylka nie ma gdzie posadzić bo panowie w białych koszulkach pod krawatem siedzą i mierzą mnie (wieloryba) jak niezgrabnie przebieran nogami... wiesniaki a baby nie lepsze no ale ze w miarę ok się czuje więc stoję... mija pół godz muszę wieść córkę do szkoły bo zaczyna lekcje więc jadę wracam i tak naganialam się przez nasz wsiurski naród !!!!! Wsiadłam do auta to się poplakalan jak dziecko... z bezsilności... jeszcze mały wierzgani coś jakby po prawej stronie wsadził bo strasznie boli nie wiem czy to jajników czy co... to będzie zły dzień....

Zjadłam właśnie jajeczniczke ze szczypiorkiem... pycha ...

U mnie też biało... ale już marzec także napawa optymizmem ze wiosna tuż tuż...

Miłego dnia :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Ja też od paru dni rano jak sie obudzę mam ból brzucha jak na okres i nie twardnieje mi brzuch przy tym.
    Pytałam sie wczoraj gina to mi powiedział tylko tyle że może się tak dziać.
    Ja nawet nospy na to nie zażywam i samo przechodzi jak rozchodze, zajme sie czymś.
    Ale każda z nas powinna indywidualnie do tego podchodzić, jak czujesz że cos jest nie tak to się nie zastanawiaj tylko sprawdz na IP

2nn3dqk3bgme6a5j.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ