Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Jaaaaa mamy marzecnie wierzę już niedługo poznam moją Córeczkę!
Tylko pogoda trochę mogłaby się zmienić bo za oknem zima
Ale za to u mnie w pokoju wiosna bo zakwitły mi wszystkie storczyki
czarna_owca wrote:Juz marzec i coraz blizej wiosny!
Jak tam Wasze wyprawki, juz skompletowane? Mnie z takich wiekszych rzeczy zostalo jeszcze wybrac lozeczko z materacykiem i wozek, reszte takich drobiazgow raczej juz mam. Pewnie temat wozkow byl juz kiedys poruszany, ja przymierzam sie do zakupu wozka x-lander x-pulse 2016 z gondola pram light, czy ktoras z Was tez zdecydowala sie na ten model?
Miłego dnia Mamusie -
a ja sie zastanawiam czy dokupić jeszcze jeden rożek(mam jeden)i te kocyki minky spędzają mi sen z powiek-wielki dylemat,dzisiaj nawet we śnie wybierałam,tak wogóle to ile macie kocyków?bo ja narazie 2 jeden mały z kapturkiem i jeden duży(nie licząc kilku używanych)myślałam żeby dokupić jeszcze ze 2 plus ten komplecik do wózka-nie za dużo?ania0141
-
nick nieaktualnyNo i mamy marzec!
która chętna do rozpoczęcia rozpakowania?
My dziś wchodzimy w 36tc i tym samym 9 miesiąc!
Z racji tego, że dostałam przed północą zastrzyk spasmalgon (bolał mnie brzuch nawet jak się przewracałam z boku na bok) dziś kolejne ktg a jutro usg i dopiero jutro się dowiem, kiedy do domu.panda80, fabdorota, essentiel, Dobson, jamniczakuchnia, Wilka, Szotka, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
wiecie co mój mąż chciał wczoraj skręcać łóżeczko-myślałam ,że go zabiję,miałam wczoraj fatalny dzień(te skurcze itp.)a on z tekstem,że jak już te łóżeczko będzie stało to on już będzie szczęśliwy bo będzie mu sie wydawało,że mały już jest i wogóle że to już tak bliziutko,dzisiaj się z tego śmieję,ale wczoraj zadziałało to na mnie jak płachta na byka!chciałam skręcić je tuż przed świetami albo zaraz po chociaż nie ukrywam że kusi mnie,ale czy jest sens teraz-i tak mamy małe mieszkanko-a może to już najwyższa poraania0141
-
mania wrote:to był mój typ ale po oględzinach na żywo zmieniłam zdanie i kupiłam x move, x pulse zgrabniejszy, mniejszy ale ma nisko gondole jak dla mnie bardzo nisko i spacerówka też ma kilka ale. Widziałaś go na żywo ???
Niestety nie widzialam i raczej nie bede miala takiej mozliwosci, bo nie mieszkamy teraz w Polsce, wiec musze wybrac z netu, na podstawie zdjec i opinii... A tutaj jest straszna bida jesli chodzi o wybor wozkow, dlatego chce go zamowic z Pl i sprowadzic. Od poczatku stawialam na x-landery. x-move jest troche za duzy i za ciezki, x-pulse wydawal sie idealny. A ogladalas te najnowsze modele z 2016r? Bo one sie roznia od tych starszych, jest mniejszy wybor kolorow ale sa ulepszone i bardzo podoba mi sie powiekszona i lekka gondola. -
nick nieaktualnyczarna_owca wrote:Niestety nie widzialam i raczej nie bede miala takiej mozliwosci, bo nie mieszkamy teraz w Polsce, wiec musze wybrac z netu, na podstawie zdjec i opinii... A tutaj jest straszna bida jesli chodzi o wybor wozkow, dlatego chce go zamowic z Pl i sprowadzic. Od poczatku stawialam na x-landery. x-move jest troche za duzy i za ciezki, x-pulse wydawal sie idealny. A ogladalas te najnowsze modele z 2016r? Bo one sie roznia od tych starszych, jest mniejszy wybor kolorow ale sa ulepszone i bardzo podoba mi sie powiekszona i lekka gondola.
W nowej wersji x-pulse nie ma już pompowanych kół dlatego ja też go odrzuciłam. Tak jak Mania wybrałam x-move, miałam kupić stara wersję ale zobaczyłam na żywo stara i nowa. Ta nowa ma przede wszystkim większą gondole, większa spacerowke i budę na tej spacerowce. Prowadzi się bardzo lekko, wręcz jedna ręką. No i x-move ma pompowane koła. Na stronie tosia.pl w artykułach masz porównanie tych dwóch modeli x-move. X-pulse też jest ciekawym z rozwiązaniem tylko to zależy jaki masz teren do spacerowania i czy wystarczą Ci te plastikowe kółka. -
Witajcie mamusie
właśnie szykuję się na wizyte, ciekawe czy mój kurczaczek sie obrócił
panda80, Karatka81, ania0141, Larisa, Rotenkopf, paprotka30, essentiel, Aleksandrakili, Dobson, Funky09, _Saszka_, jamniczakuchnia, Lanusia93, Olina lubią tę wiadomość
-
czarna_owca wrote:Niestety nie widzialam i raczej nie bede miala takiej mozliwosci, bo nie mieszkamy teraz w Polsce, wiec musze wybrac z netu, na podstawie zdjec i opinii... A tutaj jest straszna bida jesli chodzi o wybor wozkow, dlatego chce go zamowic z Pl i sprowadzic. Od poczatku stawialam na x-landery. x-move jest troche za duzy i za ciezki, x-pulse wydawal sie idealny. A ogladalas te najnowsze modele z 2016r? Bo one sie roznia od tych starszych, jest mniejszy wybor kolorow ale sa ulepszone i bardzo podoba mi sie powiekszona i lekka gondola.
Jednak zmieniłam zdanie jak zobaczyłam je razem na żywo
Najlepiej zobaczyć ale przecież możesz zamówić i jak coś odesłać.
X move jest większy, potężniejszy ale wygodniejszy dla Malucha przynajmniej spacerówka a gondole są dokładnie te same w tych wózkach i x move mimo, że większy to jak dla mnie zwrotniejszy i lżej się prowadził. No ale mówię kwestia gustu i wymagańWszystko wyjdzie w użytkowaniu.
Własnie tak jak Karolina pisze, mi niby nie przeszkadzały te nie pompowane kółka bo będę jeździć głównie po mieście i chodnikach ale te nowe kółka w x pulsie są jakieś takie gładkie i miałam wrażenie, że wręcz się ślizgają, ciężko było podbić też ten wózek bo sam raczej pod krawężnik nie podjedzie jak move. W starym pulsie te kółka przynajmniej nie były gładkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:06
-
Dzień dobry
No i mamy typowo zimową pogodę
Biało nic tylko bałwanki lepić
Rotenkopf to trzymam kciuki aby się uspokoiło i do domku wracaj
Ania ja mam jeden kocyk, jakiś Nikosia w razie czego, no i ten rożek (może robić za kocyk). Myślę że spokojnie starczy. Chciałam poprać śpiworek i pokrowiec od fotelika, a tu zima się zrobiła... Plan był żeby wyrzucić na balkon i szybko wiaterek by osuszyłAle jak patrzyłam na prognozę to już powinno to stopnieć jutro. Pomijam że gondolka (materacyk też) też jeszcze do prania. No i czekam na komodę a dzisiaj zamówię w końcu łóżeczko i materacyk.
M jak się ostatnio średnio czułam kazał mi torbę spakować, a ja jeszcze w lesieMi się tam nie spieszy
Jakoś za dwa tygodnie ma wolny dzień w tygodniu to nawiedzimy szpital
ania0141 lubi tę wiadomość
-
Witam z rana
Nocka w miarę spokojna, chociaż wstawałam na siku kilka razy... Strasznie bolał mnie dziś kręgosłup, ale mąż dzielnie masował
Mam coraz większą zgagę i Gaviscon ratuje mój sen...
Zaczynam dzisiaj 9 miesiąc wg belly !
Dziewczynki mam pytanie czy któraś z Was pobierała sobie samodzielnie wymaz na gbs?
Cały czas nurtuje mnie pytanie czy w 38 tyg nie za późno na pobieranie i zastanawiam się czy sobie nie zrobić sama?ania0141 lubi tę wiadomość
-
ania0141 wrote:a ja sie zastanawiam czy dokupić jeszcze jeden rożek(mam jeden)i te kocyki minky spędzają mi sen z powiek-wielki dylemat,dzisiaj nawet we śnie wybierałam,tak wogóle to ile macie kocyków?bo ja narazie 2 jeden mały z kapturkiem i jeden duży(nie licząc kilku używanych)myślałam żeby dokupić jeszcze ze 2 plus ten komplecik do wózka-nie za dużo?
Sporo tych kocykow! : )
Ja mam jeden rożek taki zwykły bawełniany. Chciałabym jeszcze jeden rożek ale juz z minky, mógłby służyć później jako kocyk czy mata. A kocyk mam dopiero jeden wiec póki co bez szalenstw. A zestawu stricte do wózka nie planuje kupować choć bardzo mi się podobają. Zawsze można dokupić jeśli okaże się ze jest niezbędny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 09:17
ania0141 lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf wrote:No i mamy marzec!
która chętna do rozpoczęcia rozpakowania?
My dziś wchodzimy w 36tc i tym samym 9 miesiąc!
Z racji tego, że dostałam przed północą zastrzyk spasmalgon (bolał mnie brzuch nawet jak się przewracałam z boku na bok) dziś kolejne ktg a jutro usg i dopiero jutro się dowiem, kiedy do domu.
Jak nam dasz jeszcze ze 2 tygodnie, to ja się zgłaszam do otwarcia worka, akurat 14. mam urodziny i fajnie by było dostać taki prezent:) Chyba, że któraś planuje wcześniej, to zwalniam początek kolejki:Pania0141, _Saszka_, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Witam się po kolejnej super nocy
. Ja co prawda już spakowana na 100% ale mam takiego stracha że praktycznie za dwa tygodnie mogę już rodzic że mąż się wczoraj ze mnie śmiał
. Przez ten kaszel też mam częste twardnienia na szczęście w miarę nie bolesne no ale uświadamia mi to fakt że to już niedługo...
Ja mam trzy kocyki, jeden rożek kupiłam a dwa dostałam używane do tego jeden komplet do wózka i myślę czy nie kupić drugiego kompletu, pewnie przesadzam...ania0141 lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:Obudził mnie straszny ból brzucha jak na okres. Przed chwilą wzięłam nospe i czekam aż zadziała. Macica mi nie twardnieje przy tym. Kurde boję się ; ( pojadę dziś na ip i to chyba zaraz
A na poważnie, daj znać jak tam sytuacja, czy po nospie przechodzi.
-
Dzień dobry, wróciłam właśnie z laboratorium, ale się wkurw... ! Weszłam pełno ludzi... 10 osób przede mną... pojechałam z córką... tylka nie ma gdzie posadzić bo panowie w białych koszulkach pod krawatem siedzą i mierzą mnie (wieloryba) jak niezgrabnie przebieran nogami... wiesniaki a baby nie lepsze no ale ze w miarę ok się czuje więc stoję... mija pół godz muszę wieść córkę do szkoły bo zaczyna lekcje więc jadę wracam i tak naganialam się przez nasz wsiurski naród !!!!! Wsiadłam do auta to się poplakalan jak dziecko... z bezsilności... jeszcze mały wierzgani coś jakby po prawej stronie wsadził bo strasznie boli nie wiem czy to jajników czy co... to będzie zły dzień....
Zjadłam właśnie jajeczniczke ze szczypiorkiem... pycha ...
U mnie też biało... ale już marzec także napawa optymizmem ze wiosna tuż tuż...
Miłego dnia :* -
Straciatellaa wrote:Obudził mnie straszny ból brzucha jak na okres. Przed chwilą wzięłam nospe i czekam aż zadziała. Macica mi nie twardnieje przy tym. Kurde boję się ; ( pojadę dziś na ip i to chyba zaraz
Ja też od paru dni rano jak sie obudzę mam ból brzucha jak na okres i nie twardnieje mi brzuch przy tym.
Pytałam sie wczoraj gina to mi powiedział tylko tyle że może się tak dziać.
Ja nawet nospy na to nie zażywam i samo przechodzi jak rozchodze, zajme sie czymś.
Ale każda z nas powinna indywidualnie do tego podchodzić, jak czujesz że cos jest nie tak to się nie zastanawiaj tylko sprawdz na IP