X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Mamy z powiększonymi miedniczkami! Jakieś nowe wieści? :) ja się ciągle bardzo stresuje tym :'(

Hej ,ja miałam wizytę 2.5 tyg i cały czas powiększona nerka,wizyta w piątek teraz i zobaczymy co dalej. Ten ginekolog mnie dość uspokajal. W poprzedniej ciąży Staś miał na początku powiększony pęcherz moczowy i on zawsze mówi, że ten problem teraz nie dorasta tamtemu do pięt. Nie martwię się jakoś bardzo,ale wiem,ze trochę pewnie latania po lekarzach będzie jak się urodzi....

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o ergonomicznych nosidłach? Do chusty zupełnie nie jestem przekonana i nie chce jej używać, alternatywa dla mnie jest nosidlo. To ponoć jest bezpieczne i bardzo praktyczne.

Ja mam nosidlo bondolino. Bardzo je polubiłam i na pewno będę używać. Jest trochę jak pół chusta bo dociagasz sama. Przymiezylam manduce i tule, ale w tym było najlepiej. Nie czułam wcale kg dziecka. Generalnie jak z Panią rozmawiałam od wiązania to mówiła ,ze stosunkowo od razu można nosić w nim właśnie ze względu na to ,ze się samemu zaciska,ale zobaczę jak zrobię. Trochę nie chce wydawać kolejnej kasy na chustę jak mam to.
    Masz jakieś typy? :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, tak, to podobne do szybkiego oddechu albo polykania czegoś:/

Wilka, błagam, nie mów mi, że sowy są złe, bo ptaszki w dotyku jeszcze gorsze:( Mam nadzieję, że winna jest bardzo kiepska jakość zdjęcia... No ale fakt, że znawca od kocykow nie jestem.

A co do odczucia położenia dziecka, to ja czuję bardzo nisko. Czasem jak napiera to mam takie uczucie, jakby mi się za przeproszeniem, kupę chciało.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Cześć ;D mam do was pytanie dziewczyny ponieważ zaczyna mnie to już przerażać... czy wy też czujecie ruchy maluszków tak bardzo nisko tuż nad wzgórkiem łonowym...? Mój maluch dziś rączkę w tych okolicach wypychał ... Trochę się przeraziłam, bo szyjkę mam dość mocno skróconą i mam wrażenie że maly jeszcze bardziej się obniżył...

Ja właśnie wczoraj aż się bałam bo córcia poniżej linii włosów pukala,dosłownie jak do wyjścia. .nie czułam niczego tak nisko w poprzedniej ciąży, ale chyba ok;)

MagSz na pewno od razu po urodzeniu warto poprosić żeby zrobili w szpitalu! Tak są specjaliści i wszystko. Jak nie poprosimy to oni zapewne nie pomyślą i potem jest trudniej. Ja właśnie tak miałam. Nie upomnialam się i nie zrobili a potem z noworodkiem ganialam jak głupia :(

Niuninka lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam takie najtańsze sowy od makaszki i niestety po kilku praniach nie są już takie fajne,ale za ta cene to nie można narzekać. Ten kocyk który teraz kupiłam był 3 razy droższy, ale jakoś naprawdę wspaniała. Poza tym myślę, że jeden kocyk na ziemię,jeden do łóżeczka itp a jak dziecko będzie dużo ulewac to wszystko będzie takie samo :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za mile przyjecie :) imienia jeszcze tak do konca nie wybralismy

Jesli chodzi o glowkowe ulozenie to moj maluch byl juz glowka w dole od usg polowkowego i na usg w 30 tyg tak samo i faktycznie od dluzszego czasu czuje go w jednej pozycji, jak sie rozpycha to nozkami po zeberkach ;) lekarz powiedzial, ze juz jest male prawdopodobienstwo, ze fiknie koziolka i zmieni pozycje na posladkowa bo glowka jest najciezsza i jak juz wpadla w lejek to ciezko ja stamtad wydostac ;)

Ruchy tez czasem czuje bardzo nisko, jakby w pachwinach, ale dzieciaczki na tym etapie czesto glaszcza sie po buzi :) i sa w stanie wlozyc palca od stopki do buzi wiec bardzo mozliwe, ze tak nisko sie wierca ;)

A z tych kocykow MinkyNiko jaki rozmiar wybrac najlepiej do wozka? 75 x 100 bedzie ok? Chyba wystarczy do gondoli ;) Nasze dzieci urodza sie przed latem, wiec mysle ze do wozka wystarczy kocyk na chlodniejsze dni, zadnej poscieli do wozka nie kupowalam bo ponoc sie nie sprawdza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 21:49

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Dzięki za odp. A wiesz może czy trzeba upominac się o usg nerek czy standardowo dzieciom robią?
    wydaje mi sie, że trzeba zrobic w swoim zakresie. Chyba ze u pediatry sie coś wspomni o tym, ale powiem szczerze, ze nie wiem :(

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam taki kocyk własnie 77x100 ;-)
    wgl dzis w szkole rodzenia dali nam butelke, smoczka , sudorem, pieluszki pampers kilka sztuk , płyn do prania (na 2 razy) chusteczki nawilżane ahaha szok
    i pokazywali pord od strony przedniej xd zdziwilam se

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Ja mam nosidlo bondolino. Bardzo je polubiłam i na pewno będę używać. Jest trochę jak pół chusta bo dociagasz sama. Przymiezylam manduce i tule, ale w tym było najlepiej. Nie czułam wcale kg dziecka. Generalnie jak z Panią rozmawiałam od wiązania to mówiła ,ze stosunkowo od razu można nosić w nim właśnie ze względu na to ,ze się samemu zaciska,ale zobaczę jak zrobię. Trochę nie chce wydawać kolejnej kasy na chustę jak mam to.
    Masz jakieś typy? :)
    Mam :P
    1. Storchenwiege Babycarrier
    2. Marsupi
    3. Tula

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytałam o Twoim pierwszym wyborze i ma dobre opinie :) ja skorzystałam z wypożyczalni gdzie można było wszystko przymierzyć :) polecam coś takiego.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:

Funky, w pralce pralas rozek i kocyk? Czy recznie?

Wrzuciłam do pralki, 30°C (tak jest na metce). Chociaż swoje przeżył rożek, bo program bawełna ma obroty chyba 1000 ;)

• MagSz Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    MagSz, wizytę mam w środę i będę standardowo pytać gina o te miedniczki (czy rosną czy maleją) to dam Ci znać. A jak u Ciebie?

No ja usłyszałam o miedniczkach dopiero 2 tyg temu na usg, wcześniej było ok. Następna wizyta za 2 tygodnie. Gin mówił żeby się nie stresować, ale ja jak zwykle od razu do netu i się wkręcam w niepotrzebny pewnie stres :/

f2wlcbxmqludqper.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamusie w marcowy poranek!jaka tu cisza...nockę mam przespaną ,za oknem biało!

paprotka30, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROTENKOPF jak tam u ciebie?jak nocka minęła?napisz po obchodzie co lekarze mówią...
    ANDREA jak nocka minęła?-nie ma jak to w domu:)odpoczywaj kochana.
    ANASTAZJAAA odezwij się do nas,znikłaś tak bez słowa!wszystko w porządku u ciebie?

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    witajcie mamusie w marcowy poranek!jaka tu cisza...nockę mam przespaną ,za oknem biało!

Ania jak zwykle ranny ptaszek : )

Ja tak średnio sie wyspalam bo budzilam sie w nocy przez psa. A teraz wypadałoby wstać i zjeść śniadanko bo to nasza pora.

ania0141 lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w marcowy poranek:) i pisze z gratulacjami, że udało nam się pięknie zostać w dwupakach tak długo:D (Michałek Dziewussi się pospieszyl, ale tej dwójce to się w ogóle medal należy za odwagę i wytrwałość ;)) No i nieśmiało przypominam, że marzec to będzie TEN miesiąc dla części z nas:)

fabiola, czarna_owca, ania0141, Niuninka, paprotka30, Sunday, Larisa, Dobson, Funky09, _Saszka_, jamniczakuchnia, Wilka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :* kładłam się w cudownym nastroju że zobaczę dzisiaj Córę a rano Mąż dzwoni że teraz on ma rota i chyba zostaną w Krakowie aż wyzdrowieją :( ale wychodzą dzisiaj ze szpitala :)

Miłego i spokojnego dnia :*

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • triste Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas powtarzam córeczce aby na świat przyszła dopiero po świętach :) mam nadzieję że posłucha mnie. Do tej pory nie miałam żadnych skurczy ani nic więc jak na razie dobrze jej u mamusi :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz marzec i coraz blizej wiosny! :)

Jak tam Wasze wyprawki, juz skompletowane? Mnie z takich wiekszych rzeczy zostalo jeszcze wybrac lozeczko z materacykiem i wozek, reszte takich drobiazgow raczej juz mam. Pewnie temat wozkow byl juz kiedys poruszany, ja przymierzam sie do zakupu wozka x-lander x-pulse 2016 z gondola pram light, czy ktoras z Was tez zdecydowala sie na ten model?

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FABDOROTA masz racje to już ten miesiąc i tak bedzie,ze jak jedna urodzi tak woreczek się rozwiąże i będziemy po kolei pędzić na porodówkę,
    FABIOLA z dwojga złego to świetna wiadomość,że wychodzą ze szpitala,mąż da radę(chociaż z chorym facetem gorzej jak z dzieckiem)
    TRISTE też małemu mówię,że do pierwszego kwietnia ma siedzieć,ale czy posłucha?baaaaaardzo bym chciała,ale psychicznie nastawiona chyba już jestem,że to może być każdego dnia....dlatego próbuję dopiąć wszystko na ostatni guzik,ale wiecznie czegoś nie mam coś bym zmieniła itd.
    CZARNA OWCA moja wyprawka gotowa...powiedzmy-bo mam poczucie,że nie:)jeśli chodzi o wózki to ten temat przewija się bardzo często,zerknij na pierwszą stronę....

ania0141
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ